קידום - "לך ת..."

K a k t o s

New member
קידום - "לך ת..."

הייתי בקורס תיכון מזורז של קידום באזור השרון! וזו פעם ראשונה שניגשתי לבחינה. (ניגשתי באוקטובר) ואת האמת אני מה זה מאוכזבת מהחברה! ראסמי לא נראה לי שהקורס נתו לי הרבה. ממש התכוננתי לבד. [ המדריכים עשו את העבודה במהירות. רק בשביל להיפטר מאיתנו ולסיים את העברת מרבית החומר. לא היה זמן לשאילת שאלות בכלל. הביאו לי רק 2 מבחנים בכדי לתרגל בכיתה את הסיטואציה במיבחן . וממה שאני שומעת מאחרים זה מוריד את רמת המוכנות למיבחן שלא נדבר על תחושת הזילזול! לא היה לנו אפילו זמן לשאילת שאלות! לא רק כשגילתי לאחר זמן מסוים שלא קיבלנו שיטות כדאיות לפיתרת בעיות מילוליות! לכל בעיה מילולית איזה 5 שיטות שונות שזה לא מועיל כי זה מביא אותך בסופו של דבר למצב כזה שאתה נגיש לתרגיל מבולבל רק בלהחליט אזה שיטה להשתמש. אני לא מתחרטת שניגשתי כי צברתי ניסיון! וראיתי מה זה. אבל לקידום אני יותר לא מתקרבת! תלמדו לקח מטעויות של אחרים! הרבה המליצו לי על יואל גבע. יש המלצות נוספות ?

1234191

New member
אני ממליץ בחום רב

להימנע מקורס קידום תיכון :) חחח גועל נפש פשוט, שלא נומר הונאה!

tttttttttt1

New member
תראי-אני לא ממש יודע מה היה אצלך

אבל אני גם עשיתי קורס תיכון והאמת שגם מאוד נהניתי וגם היה לי מדריך מממש טוב...באמת השאיר עליי רושם טוב....אני אראה את הציון שלי עוד כמה ימים יחד עם כולםן...זה שאת מתארת מצב שהיה אצלך לא אומר שזה ככה תמיד בכל קורסי קידום תיכון...אנחנו קיבלנו יותר סימולציות ממה שאת קיבלת [משהו כמו 6-7 בערך] והמדריך שלי היה ממממש נחמד..היה זמן לשאלות..הדריך גם נתן את הפאלפון שלו והיה זמין כל עת לשאלות שלנו.....אני יצאתי מרוצה האמת....[אני מקווה שהציון יהיה טוב..אני שואף ל-650 ומעלה..נראה שבוע הבאה,כנראה,כמה אני אקבל...]

K a k t o s

New member
כנראה התמזל מזלך

כי מה שהלך אצלינו זה היה פשוט נ ו ר א! ובאמת שהרבה אומרים שזה ממש לנצל את ה"לא מנוסים" כדי לסחוט בכסף. אולי פשוט נפלת על מדריך תותח. לנו הייתה אחת חנונית שדומה לדריה ועם קול ציף-ציף שלא מפסיקה לברבר.

tttttttttt1

New member
חחחח יכול להיות שבאמת נפלתי על

מדריך ממממממממממממממממממש טוב...... בכל מקרה בהצלחה עם הציון שאור להתפרסם..עוד מעט אני מקווה

meetAmeet

New member
אני גם הייתי בקידום תיכון

ולמען האמת אני ממש מרוצה, וכך גם הרוב המוחלט של החברים בכיתה שלי. נחכה לציון ונראה. עם זה מורה היית?

QAF Fan Block

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה איתך. עברתי בדיוק אותו דבר לפני שנתיים. אני לא יכולה להאשים את קידום ב100%, אבל הם עדיין אשמים
בסופו של דבר ניגשתי בכל זאת ולא הצלחתי לגרד את ה500 אפילו, אבל עכשיו אני אגש עוד פעם בפברואר ואגיע ל680+
מה שכן את צודקת בזה שקיבלת המון נסיון וידע על הבחינה והמבנה שלה. נוכחתי לדעת שזה אחד הדברים הכי חשובים! ב ה צ ל ח ה

אני עשיתי קידום תיכון לפני שנה

ואני מתכנן עכשיו לגשת שוב.. קידום נתנו לי את כל הכלים כדי להצלח. ותכלס הצלחה בפסיכומטרי לא עזרה לי כי ישבתי ללמוד בכיתה.. אם הייתי יושב ועובד כמו שהם ביקשו מאיתנו המדריכים בקורס הייתי משיג מעל ל700. יש לי עד עכשיו את הספרים שלהם ואני משתמש בהם בשביל ללמוד עכשיו עם החוברות מבחנים שלהם והכל.. אני חושב שבמקרה נפלת על משהו לא טוב. אני יצאתי די מרוצה, למרות שאמרתי להם במשרד שיש הרבה בזבוז זמן בקידום תיכון מפני שמנסים ללמד אותנו איך לפתור תרגילים במתמטיקה שאנחנו יודעים לפתור יותר מהר מכל שיטה אחרת שמציגים בקורס, הם עוד לא עלו על ההתאמה המלאה שיוצרת חפיפה בין הידע של תלמידי התיכון ובין הידע הדרוש לבחינה. בסה"כ קורס תיכון הוא קורס "מזורז" לפסיכומטרי שמסתמך על יכולת הלמידה של האנשים.. אני יכול לומר לך שהרבה מאוד אנשים אצלי בבית ספר שניגשו איתי לפסיכומטרי דרך קורס תיכון עברו את ה 600 . אני יכול להגיד לך גם שהקורס הזה היה טוב כי עובדה שהוא כיסה את כל הנושאים ושעכשיו אני לא צריך לקחת שוב קורס כדי לגשת אלא אני עובר על הקלסר שיש לי עוד משנה שעברה עם כל החומר ולומד לבד.. הצלחה בפסיכומטרי= חרישה. ושום קורס לא ישנה את העובדה הזו. בהצלחה לכולם

ףרמיוםFm

New member
הבעיה הגדולה של קידום תיכון

היא הספקטרום הרחב מאוד של היכולות הקוגנטיביות של התלמידים בסוף נוצר מצב שבו חלק מהאנשים מרגישים שהם רצו בחומר, ולא הבינו כלום; ומצד שני, יש אנשים שמרגישים שאת כל מה שלימדו אותם יכלו ללמד במפגש וחצי, ולהספיק הרבה יותר. טוב יעשו בקידום, לדעתי, אם בבתי ספר שבהם פותחים יותר מקבוצה אחת, לחלק את התלמידים לקבוצות לפי המבחן הדיאגנוסטי.

ףרמיוםFm

New member
אם כן, אני אהיה מאוד מופתע

בהתחשב בעובדה שניגשתי למועד אוקטובר האחרון לאחר קורס של קידום תיכון

KINGAR

New member
זה המועד

האחרון שבו קידום מגישה קורסי תיכון או קורסי חילים.

אני חושב שבגלל שהם חשבו שהם יוכלו

לתת השקעה מינימלית ולעשות רווח מקסימלי הן מבחינת ציוני הפסיכומטרי והן מבחינה כלכלית ומשהתברר שהדבר לא נכון הקורס נפל.

בדיוק! עם קצת יותר השקעה מצד קידום

הם יוכלו להפוך את הקורס תיכון להרבה יותר אפקטיבי. העניין של אי ההפרדה בין תלמידים הוא גם אחת הבעיות שמתבטאות בקורס תיכון עקב הרמות השונות שיש בין התלמידים. אצלי בקורס הרבה הרגישו שהרבה משיעורי האנגלית הם בזבוז של זמן או שחלק משיעורי המתמטקיה הפסיכומטרית אינם מועילים באמת מכיוון שהשיטות שהם למדו ב4-5 יח"ל עושות את העבודה הרבה יותר מהר וטוב מחלק מהשיטות הפסיכומטריות.

ףרמיוםFm

New member
אני מניח

שהאינטגרציה (אם אתה רוצה להיות נוסטלגי) נובעת מהרצון לא לקבל טלפונים מאמהות בסגנון: "למה הבן שלי בקבוצה של המטומטמים???"

היה לי ילד אחד בכיתה שהוא היה חלש

מאוד באנגלית והוא בעצמו ידע את זה ואם היית שואל אותו הוא היה מעדיף שישקיעו איתו באנגלית בדיוק ברמה שהוא נמצא בה. עובדה שדברים שנרא טיפשיים עבור אנשים שיודעים אנגלית נראו לו כמועילים מאוד. השיטות שהם מלמדים הן ברובן שיטות להצלחה עבור מי שלא יודע מתמטיקה אנגלית או עברית ברמה פסיכומטרית גבוהה, כלומר אם אתה יודע מתמטיקה אנגלית וא עברית אתה לא תצטרך את העזרה שלהם כל כך בנושאים האלו.. ובגלל זה יש הפרדה בקורס קידום אישי. וכמו שיש הפרדה בקידום אישי צריכה להיות גם הפרדה בקידום תיכון. אם מישהו מתעקש אז שיעלו אותו לכיתה יותר מתקדמת, אבל חשוב שיבין שהקורס נועד להתאים להצלחה האישית שלו ולא לאגו שלו..

nog16

New member
כמה דברים:

דבר ראשון, בבית הספר שלי, היו 3 קבוצות מהשכבה בקידום תיכון. וחילקו אותנו בהתחלה, לפי החלק הכמותי במבחן הפתיחה (שכן החלק הגדול ביותר בקורס הוא על החלק הכמותי). כאילו היתה קבוצה אחת שהיו שם היותר טובים, והשאר ב2 הקבוצות האחרות. אבל יש משהו בעייתי בזה. דבר ראשון, אין מה לעשות, תמיד יהיו כאלה שהקצב בשבילם מהיר/איטי מדי. מה שלימדו אותנו בכמותי, הרגשתי שהיו יכולים ללמד הרבה יותר מהר מבחינתי, למרות שהייתי בכיתה כאילו של היותר טובים בכמותי. עוד בעייתיות, היא שבכל זאת, יש 3 פרקים שונים בפסיכומטרי, וקצת בעיה לחלק לקבוצות, כי אז השאלה היא לפי איזה פרק.. אמרת על האנגלית. אני למשל, תותחית בכמותי, אבל האנגלית שלי במצב על הפנים. מנסים לעשות איזושהי חלוקה, אבל זה באמת בעייתי, וכל עוד זה כיתות של 30 איש, הרמה אף פעם לא באמת יכולה להיות מתאימה לכל אחד ואחד מביניהם.

למעלה