אם ראשי שלטון עו"ד משפטנים מנהלים עסקיים מדברים כך היום ללא בושה ואני לא מדבר על דלת העם - אז למה שכותב הספר לא יפרש כהבנת העם שלא נכונה מבחינת לשון הקודש (שהוא לא יודע כלל )?
בפרט שהוא בנו של שלמה המלך. והוא ידע לשון הקודש כי זה היה שפתם הטבעית. היום אין לשון הקודש מלבד מה שכתוב בתנך. העברית של היום היא לא לשון הקודש אלא בליל של שפות שונות וגם בכללה לשון עברית
התפלגה הממלכה - כן, פעולותיו היו חיוביות לחלוטין. וכן, אני מודעת גם לסיבה השניה שבגללה התפלגה הממלכה. אבל אם הוא היה כזה "חכם" הוא היה בא מלכתחילה עם הרצון להפחית את המס כדוגמת כל המלכים "הגויים" לפי טקס המישרום שהיה נהוג באותה תקופה. מכיוון שהיה טיפש, חלש וחסר הגיון הוא לא עשה זאת ואף שלח על העם את אדורם שעל המס כאשר הנושא עדיין טעון והם כעוסים ואף רצה לצאת למלחמת אחים. כן, זו בדיוק דמות המלך האידיאלית. העיקר שמבחינתך הוא היה בנו של שלמה. בגלל זה כל פעולותיו השליליות נמחקות ברגע.
בתור מורה לתנ"ך את אמורה לדעת שבמקרא ובכל המזרח הקדום המילה "מס" לא היתה tax במובן המודרני של תשלום כספי תקופתי לקופה הציבורית, אלא מדובר על עבודות ציבוריות בכפייה. לכן אדורם היה למעשה הממונה המלכותי על השירות הלאומי הכפוי. לכן גם נאמר בתחילת ספר שמות שהמצרים שמו על בני ישראל "שרי מסים". וכי בני ישראל שילמו מס הכנסה ומע"מ? ברור שלא. הם הועסקו בבניית מקדשים ומבני ציבור. ואכן, הפסוק הבא מפרט את המס שהם "שילמו"... "וַיִּבֶן עָרֵי מִסְכְּנוֹת לְפַרְעֹה אֶת-פִּתֹם וְאֶת-רַעַמְסֵס".
וזה הפירוש היחידי שהוא מציע אז אולי זה לא ספר כ"כ מכובד? "קטן" במשמעות איבר מין קיים רק בסלנג מודרני, בשום מקום במקרא או במשנה לא ראינו שימוש בביטוי הזה לצורך הזה ומההקשר בפסוק לא נראה שזה ההסבר הפשוט. בדקתי גם באבן שושן וגם הוא לא שמע על ההסבר הזה. "קוטני" בהקשר הזה נשמע כמו האיבר הקטן ביותר, כנראה הזרת, ולאו דוקא איבר המין.
כך, מצאתי בגוגל, כותב אחד חיים קאופמן: משום מה פורשה תמיד כאצבעו הקטנה אך מפי מורי ורבי אברהם מלמט שמעתי (בהתבסס על הרשב"ם - שלא אואשם כאן בגסות ובפירוש המנוגד ל"מקורות"...) כי קטנו היא לא אצבעו אלא אותו האיבר המצוי בין המתניים קטני עבה ממתני אבי במילים אחרות ובוטות : אני אכניס לכם חזק יותר. ודוק: כך יועצים לו הילדים לומר לעם והוא לא חוזר בפני העם על מילים אלה ומסתפק בשוטים ובעקרבים! אברהם מלמט פרסם ספרים ומאמרים רבים בנושאים תנ"כיים באשר לרשב"ם - ייחוס הפירוש לרשב"ם, נראה חשוד מאד, התדעו מדוע?
אבל בספרו של אלעזר טויטו "הפשטות המתחדשים בכל יום" - יש ציטוטים מפרשנות הרשב"ם לפסוקים רבים בספרי המקרא שהזכרתי. הפסוק "קטני עבה ממתני אבי" אינו כלול בספר. אין זה אומר שהרשב"ם לא פרש אותו.....