קו 90 סיבובי

מצב
הנושא נעול.

olli3

New member
מנהל
אתה לא מדייק וזה בלשון המעטה
"הדיעה שלך היא שקשיש לא מבין מה קורה סביבו" - איפה כתבתי את זה בדיוק? טענתי ואטען כי לשינוי זה (שנחיצותו אינה ברורה לי) לא היה פרסום נרחב דיו וזה יפגע בראש ובראשונה באוכלוסיות החלשות (שהקשישים, לצערי, נמנים עימן), ובשלבים הראשונים הן יתקשו להתרגל אליו. מזל שלא ייחסת לי דברים חמורים יותר. לידיעתך ולהפתעתך - אינך היחיד שמעורה בחיי הקשישים! אתה מתעקש משום מה להציג עצמך כמחזיק בלעדי בדיעה הנכונה והצודקת - שיבושם לך. איני מתכוון להלחם עם טחנות רוח ולהמשיך לנהל פה שיח חירשים. שא ברכה...
אז אני מצטער, כי זה הרושם שקיבלתי
המילים "לאלץ אנשים מבוגרים לחצות את הכביש" זה היה הטריגר. קיבלתי את הרושם שחציית כביש זה דבר שקשיש יתקשה בו עד מאד ומכאן דברים התגלגלו. לגבי כך שלא היה פרסום רחב דיו אני מסכים איתך. לגבי השינוי במסלול אני דווקא מברך אותו, במשך שנים אנשים עוצרים כל אוטובוס ושואלים? באר שבע? אשקלון? והנהג סתם עוצר לו ללא צורך. לגבי השינוי במסלול, זאת העובדה וכך אני מכיר את הקווים האלו מגיל צעיר. ביום מסויים גילינו אני ואימי תחנה וכך הבנו שמסלול הקו הוארך, כאשר חזרנו מקבר הבאבא סאלי המתנתו בתחנה שבצומת הסמוכה לבית הקברות וכשהגיע האוטובוס הראשון לשל הוא היה לתל אביב, הבא אחריו היה לבאר שבע, אימי שאלה את הנהג אם זה שינוי קבוע והוא ענה לה שכן. זה היה יום חם מאד כפי שזכור לי ואמא שלי אמרה שהגיע הזמן שאחרי שנים שהם הולכים את זה ברגל שהאוטובוס יכנס לשם. את הדברים האלו אני לא אשכח, אז כן מבחינתי זו עובדה. אני חובב אוטובוסים ודרכים מגיל צעיר וכל מה שנסעתי בו אני יודע את מסלולו. אלו קווים שנסעתי בהם פעמיים בשנה בערך בכל חיי ועל כן אני זוכר את השינויים בהם.

mister K

New member
קו 90 סיבובי
לפי מה שרשום באתר נראה לי לא יעיל כלל. במיוחד שאין תחנת ויסות על מנת לתזמן את האוטובוסים. בכלל החברה הזו מאוד מאכזבת מבחינת המידע באתר. הם היו צריכים ללמוד מדן ומקווים. מעניין אם בזיכיון מפורטת הרמה הנדרשת באתרי האינטרנט או רק ברמה כללית. .
אכן, האתר הוא לא הנקודה החזקה שלהם...
גם באתר קווי הדרום יש הרבה טעויות במידע וגם בלוחות הזמנים. כנ"ל באתר של מטרודן שגם בו יש הרבה טעויות בלו"ז. למשל האוטובוסים האחרונים בבאר שבע ביום שישי שכבר יותר מחודש יוצאים בשעה 17:00 ועדיין לא רשומים בלו"ז (רשום שהשירות מסתים ב-16:00, מה שלא נכון).

אורי404

New member
אכן, האתר הוא לא הנקודה החזקה שלהם...
גם באתר קווי הדרום יש הרבה טעויות במידע וגם בלוחות הזמנים. כנ"ל באתר של מטרודן שגם בו יש הרבה טעויות בלו"ז. למשל האוטובוסים האחרונים בבאר שבע ביום שישי שכבר יותר מחודש יוצאים בשעה 17:00 ועדיין לא רשומים בלו"ז (רשום שהשירות מסתים ב-16:00, מה שלא נכון).
האתר לא ידידותי. לזכות "מטרופולין" ייאמר,
שמחולקות חוברות מידע באוטובוסים. הן מפורטות מאוד במסלולים, בתחנות ובזמנים.

אורי404

New member
קו 90 סיבובי
לפי מה שרשום באתר נראה לי לא יעיל כלל. במיוחד שאין תחנת ויסות על מנת לתזמן את האוטובוסים. בכלל החברה הזו מאוד מאכזבת מבחינת המידע באתר. הם היו צריכים ללמוד מדן ומקווים. מעניין אם בזיכיון מפורטת הרמה הנדרשת באתרי האינטרנט או רק ברמה כללית. .
רעיון נהדר! מוטב לאמץ את המודל הזה
מומלץ, שגם קווי תל אביב-ירושלים יהיו סיבוביים. ימליצו על זמן משוער של כשעה. אולי בעצם גם לקו תל אביב-קרית שמונה. אולי זה יהיה לטובת הנהגים: הרי הם יחזרו מהר יותר חזרה לתל אביב וממילא יש הפסקות בדרך.
. סתם, סתאם. מסכים עם הדברים, שרתם ואלן כתבו ובנוסף לא בטוח, שכך גם צריך להיות מסלול קו 90. מוטב שתהיה חפיפה, ככל הניתן בשני כיווני הנסיעה. כלומר אחרי הגעה לאזור כיכר דה-שליט/נוף ים, לנסוע חזרה באותה דרך דרך אזור התעשיה.

רעיון נהדר! מוטב לאמץ את המודל הזה
מומלץ, שגם קווי תל אביב-ירושלים יהיו סיבוביים. ימליצו על זמן משוער של כשעה. אולי בעצם גם לקו תל אביב-קרית שמונה. אולי זה יהיה לטובת הנהגים: הרי הם יחזרו מהר יותר חזרה לתל אביב וממילא יש הפסקות בדרך.
. סתם, סתאם. מסכים עם הדברים, שרתם ואלן כתבו ובנוסף לא בטוח, שכך גם צריך להיות מסלול קו 90. מוטב שתהיה חפיפה, ככל הניתן בשני כיווני הנסיעה. כלומר אחרי הגעה לאזור כיכר דה-שליט/נוף ים, לנסוע חזרה באותה דרך דרך אזור התעשיה.
ואז איך תעבור בנוף-ים ומחלף כפר שמריהו?

אורי404

New member
ואז איך תעבור בנוף-ים ומחלף כפר שמריהו?
חשבתי על זה.
לכן כתבתי "נראה כי...". השאלה היא מהו הביקוש באזור נוף ים ומחלף כפר שמריהו. אולי חזרה עטרה ליושנה עם קו 91 הישן. אפשרות אחרת היא הגעה לנוף ים ושם חזרה עם תחנה קרובה, ככל הניתן למחלף כפר שמריהו. אולי זה חורג מן הכלל וכבר עדיף קו סיבובי, אך כפי שאלן פירט עם זמני ויסות.

חשבתי על זה.
לכן כתבתי "נראה כי...". השאלה היא מהו הביקוש באזור נוף ים ומחלף כפר שמריהו. אולי חזרה עטרה ליושנה עם קו 91 הישן. אפשרות אחרת היא הגעה לנוף ים ושם חזרה עם תחנה קרובה, ככל הניתן למחלף כפר שמריהו. אולי זה חורג מן הכלל וכבר עדיף קו סיבובי, אך כפי שאלן פירט עם זמני ויסות.
לבזבז משאבים אדירים ולפתוח קו חדש בשביל
שכונה אחת?

alantan

New member
לבזבז משאבים אדירים ולפתוח קו חדש בשביל
שכונה אחת?
או שכמו שאורי כתב, לנסוע לכפר שמריהו
(דרך חוף הים) ולחזור (דרך חוף הים). או ההפך, כמו קו 29. בסופו של דבר, השאלה היא מה הביקוש מכפר שמריהו ומה הביקוש מארנה והטיילת? אחד מהיעדים (היעד עם הביקוש הנמוך יותר) צריך להיות בקצה הקו.

Image of me

New member
קו 90 סיבובי
זה דווקא אחד האתרים הטובים.
באתר מטרופולין יש את מערכת המידע הכי מפורטת ואמינה אחרי זו של אגד/אגד תעבורה/קווים. לאתר דן אין מה להשוות, בדן אין סיכוי שתמצא איך להגיע לנקודה מסוימת אם אתה לא יודע מראש את מספר הקו.

mister K

New member
זה דווקא אחד האתרים הטובים.
באתר מטרופולין יש את מערכת המידע הכי מפורטת ואמינה אחרי זו של אגד/אגד תעבורה/קווים. לאתר דן אין מה להשוות, בדן אין סיכוי שתמצא איך להגיע לנקודה מסוימת אם אתה לא יודע מראש את מספר הקו.
היא לא הכי אמינה שיש...
יש שם כמה טעויות.

Image of me

New member
היא לא הכי אמינה שיש...
יש שם כמה טעויות.
אבל לפחות אפשר לדעת אילו מהתחנות הן לאיסוף
ואילו להורדה. אף אתר אחר, חוץ מאגד, לא מציג את המידע החשוב הזה. לנסוע אין שום דרך לדעת שקו 186 לא אוסף מרמת גן לת"א, או שקו 411 לא אוסף מת"א לצריפין.

Image of me

New member
ואילו להורדה. אף אתר אחר, חוץ מאגד, לא מציג את המידע החשוב הזה. לנסוע אין שום דרך לדעת שקו 186 לא אוסף מרמת גן לת"א, או שקו 411 לא אוסף מת"א לצריפין.
לנסוע
לנוסע

mister K

New member
אפשר לדעת זאת רק אם בוחרים מסלול...
אבל כשלוחצים על מספר קו לא מקבלים את הפירוט הזה אלא רק את רשימת כל התחנות. בנוסף זה די מרגיז שלא ניתן לעבור ממסך לוח זמנים של קו מסוים לרשימת התחנות שלו, אלא אם נכנסים קודם כל ללו"ז השבועי או דרך חיפוש מסלול. קישור מלוח זמנים למסלול הקו הוא דבר בסיסי שצריך להיות בכל ממשק אתר מודיעין של חברת אוטובוסים. באתר קיימות גם שגיאות במידע. למשל קו 369 האחרון מתל אביב שיוצא מהתמח"ת ב-23:45 ולא ב-22:35 כמו שנכתב (בפועל יש לקו ויסות בתמח"ת והוא מחכה עד 23:45. כנ"ל לגבי האוטו שיוצא ב-22:30 מהרכבת וממתין בתמח"ת עד 22:45). דוגמה נוספת היא קו 369א שכל נסיעותיו מופיעות בחיפוש מהתמח"ת לבאר שבע למרות שהוא כלל לא נכנס לתמח"ת אלא בהוראת סדרן. בקיצור, יש מה לשפר באתר.

קו 90 סיבובי
הנה רעיון לשיפור קו 90
לקבוע את מוצא הקו במסוף לב-הפארק ברעננה, ובהתאם להאריך את המסלול כך שבשני הכיוונים יעבור דרך המרכז הבין-תחומי, מחלף כפר-שמריהו ונוף-ים (ומשם דרומה כמו המצב כיום). אפשר אולי להאריך עד מסוף צומת רעננה, למרות שאז שוב יהיה קושי להעריך מתי יגיע להרצליה-פיתוח.

אורי404

New member
הנה רעיון לשיפור קו 90
לקבוע את מוצא הקו במסוף לב-הפארק ברעננה, ובהתאם להאריך את המסלול כך שבשני הכיוונים יעבור דרך המרכז הבין-תחומי, מחלף כפר-שמריהו ונוף-ים (ומשם דרומה כמו המצב כיום). אפשר אולי להאריך עד מסוף צומת רעננה, למרות שאז שוב יהיה קושי להעריך מתי יגיע להרצליה-פיתוח.
זה כבר לדעתי מצדיק פיצול
1. קו 90 במתכונת הקיימת עד אזור נוף ים/כפר שמריהו וחזרה, בדומה, למה, שאלן שדרג להצעות שלי. 2. קו נוסף מלב הפארק לאורך הבריגדה היהודית ואזור המרכז הבינתחומי. מנגד לא להיכנס לתוך הרצליה פיתוח, אלא נסיעה לאורך כביש החוף. לשני הקווים נסיעות בשני הכיוונים ולא קו סיבובי. לגבי קו מצומת רעננה - אכן מוטב, שיהיה קו אוטובוס מהיר יותר מכפר סבא ומרעננה לאזור התעשייה הרצליה כאלטרנטיבה לנוסעים מקו 29.

846

Active member
זה כבר לדעתי מצדיק פיצול
1. קו 90 במתכונת הקיימת עד אזור נוף ים/כפר שמריהו וחזרה, בדומה, למה, שאלן שדרג להצעות שלי. 2. קו נוסף מלב הפארק לאורך הבריגדה היהודית ואזור המרכז הבינתחומי. מנגד לא להיכנס לתוך הרצליה פיתוח, אלא נסיעה לאורך כביש החוף. לשני הקווים נסיעות בשני הכיוונים ולא קו סיבובי. לגבי קו מצומת רעננה - אכן מוטב, שיהיה קו אוטובוס מהיר יותר מכפר סבא ומרעננה לאזור התעשייה הרצליה כאלטרנטיבה לנוסעים מקו 29.
יש לך מסלול לקו מהיר
מכ"ס להרצליה?

אורי404

New member
יש לך מסלול לקו מהיר
מכ"ס להרצליה?
בפועל קיים קו כזה
יש את קו 12, שלדעתי מהווה קו טוב, בהשוואה לקו 29. הקו מגיע לאזור התעשייה, בניגוד לקו 29, שלא ממש מגיע לאזור התעשייה ומגיע אחרי סיבוב ענקי באזור כפר שמריהו ונוף ים. לקו נסיעות בודדות מכפר סבא ואין נסיעות חזרה לכפר סבא. כמו כן, אני חושב, שאפשר לוותר על סיבוב סביב רחוב סוקולוב, אלא נסיעה דרך בן גוריון והרב קוק. קו אחר הוא קו מכפר סבא לרעננה. פנייה מדרך ירושלים של הרצליה לבריגדה היהודית. אחרי זה לדרך ז'בוטינסקי ולאזור קניון שבעת הכוכבים ותחנת הרכבת. המשך כמו קו 12, הנזכר לעיל או 13. היתרון בקו זה הוא לא רק קו מהיר יותר מכפר סבא ורעננה לכיוון אזור התעשייה להרצליה, אלא גם שירות טוב יותר עבור תושבי שכונות שונות של הרצליה, כמו אזור גם רשל/נחלת עדה. אפשרות נוספת, אך נראית לי פחות עדיפה היא נסיעה לאורך כל הבריגדה היהודית לכפר שמריהו ולמחלף והמשך דומה לקו 29 לכיוון המרינה, אך נראה שעדיפה האפשרות הקודמת.

alantan

New member
בפועל קיים קו כזה
יש את קו 12, שלדעתי מהווה קו טוב, בהשוואה לקו 29. הקו מגיע לאזור התעשייה, בניגוד לקו 29, שלא ממש מגיע לאזור התעשייה ומגיע אחרי סיבוב ענקי באזור כפר שמריהו ונוף ים. לקו נסיעות בודדות מכפר סבא ואין נסיעות חזרה לכפר סבא. כמו כן, אני חושב, שאפשר לוותר על סיבוב סביב רחוב סוקולוב, אלא נסיעה דרך בן גוריון והרב קוק. קו אחר הוא קו מכפר סבא לרעננה. פנייה מדרך ירושלים של הרצליה לבריגדה היהודית. אחרי זה לדרך ז'בוטינסקי ולאזור קניון שבעת הכוכבים ותחנת הרכבת. המשך כמו קו 12, הנזכר לעיל או 13. היתרון בקו זה הוא לא רק קו מהיר יותר מכפר סבא ורעננה לכיוון אזור התעשייה להרצליה, אלא גם שירות טוב יותר עבור תושבי שכונות שונות של הרצליה, כמו אזור גם רשל/נחלת עדה. אפשרות נוספת, אך נראית לי פחות עדיפה היא נסיעה לאורך כל הבריגדה היהודית לכפר שמריהו ולמחלף והמשך דומה לקו 29 לכיוון המרינה, אך נראה שעדיפה האפשרות הקודמת.
לעניות דעתי הקמת קו מעתידים דרך הכפר הירוק
ומחלף גלילות לאזה"ת הרצליה עם תיאום זמנים (וכרטוס) עם קו 149 כך שיהיה ניתן להגיע במהירות מכפ"ס לאזה"ת, מכפ"ס לעתידים ואזה"ת לת"א. אולי במקום קו 90, והכל יבוא על מקומו בשלום...

אורי404

New member
לעניות דעתי הקמת קו מעתידים דרך הכפר הירוק
ומחלף גלילות לאזה"ת הרצליה עם תיאום זמנים (וכרטוס) עם קו 149 כך שיהיה ניתן להגיע במהירות מכפ"ס לאזה"ת, מכפ"ס לעתידים ואזה"ת לת"א. אולי במקום קו 90, והכל יבוא על מקומו בשלום...
נשמע רעיון טוב.
יש עורקי תנועה ראשיים, שבהם כמות התח"צ דלילה יחסית. למשל כביש 5 וכך גם דרך הבריגדה היהודית בהרצליה או רחוב ויצמן הראשי של רעננה. לדעתי גם באזור הצפוני של תל אביב ורמת השרון (למשל ציק משה סנה ובני אפרים) התח"צ די דלילה וגם שם יהיה טוב, שיהיה קו משכונת "נווה גן" החדשה של רמת השרון לכיוון תחנת הרכבת האוניברסיטה והמשך לכיוון עזריאלי והתחנה המרכזית.

דניאל 130

New member
זה כבר לדעתי מצדיק פיצול
אם אני לא טועה
האחריות על הפעלת קווים חדשים לתל-אביב מאיזור השרון תהיה של אגד בלבד וכי מטרופולין קיבלו על עצמם רק את הפעלת קווי דן השונים הקיימים לתל-אביב וזהו.בל נשכח שעוד עיקר המעמסה והעומס יפול עליהם וידיהם יהיו עמוסות עבודה עם העברת המסה האדירה של כל קווי אגד הפנימיים והפרבריים בכל איזור השרון ובכך יהיה מבחנם העיקרי.נראה לי שעיקר מעייניהם ומשאביהם יהיה נתון להפעלת אשכול קווים מורכב זה וכי לא יוכלו להקצות משאבים נוספים מעבר לזאת לגבי הפעלת קווים חדשים לתל-אביב מהשרון. בכלל לא מובן לי מתנאי מכרז השרון מה תהיה חלוקת העבודה העתידית בין אגד ומטרופולין בשרון-מה ומי יהיה אחראי על מה? אולי 846 יודע.

מצב
הנושא נעול.
למעלה