גם בבאר שבע כל הקווים הפכו לסיבוביים...
במסגרת ה"רה-אירגון" של הקווים בבאר שבע בוטלו בחודש האחרון הויסותים ברוב קווי מטרודן בבאר שבע (למעשה כל הקווים חוץ מ-7, 8, 12, 14, 16 ו-24). כעת למי שמחכה בשכונות אין שום מושג מתי מגיע האוטובוס, גם לשער בערך זה לא עוזר. השבוע יצא לי לחכות 25 דקות בתחנה בה עוברים שני קווים שהתדירות המשותפת שלהם היא כל 7 דקות. ידעתי שאין יותר ויסות ולכן יצאתי מהבית כמה דקות לפני, איך שהגעתי לתחילת הרחוב ראיתי את האוטובוס שבו הייתי נוסע באופן קבוע עובר 8 דקות לפני הזמן שהוא היה מגיע בדרך כלל (מדובר בתחנה הראשונה אחרי תחנת הויסות שבוטל) כשהוא ריק לחלוטין. הקו השני שעובר בתחנה הגיע פעמיים כשהוא מפוצץ עד הדלת ולא עצר בכלל. הייתי צריך להגיע עד שעה 9:00 לתחנה המרכזית, כמובן שהגעתי ב-9:02 ופיספסתי את האוטובוס שלי פעם ראשונה השנה (אחרי שיצאתי מהבית ב-8:20 ומדובר בנסיעה שלוקחת 15 דקות מקסימום) כל זה רק בגלל ביטול הויסות. הצרה היא שאין שום דרך לדעת מתי מגיע האוטובוס, בפעם הקודמת יצאתי בכוונה מוקדם וחיכיתי רבע שעה כי האוטובוס הגיע באיחור, כל יום זה שונה. השינוי גם יוצר שיבושים בקווים מאחר וכעת אין מרווחי זמן קבועים בין האוטובוסים בחזרה מהשכונות לעיר, ויש קווים ארוכים כמו קו 22 למשל שפעמים רבות מגיעים בזוגות (גם ככה התדירות של 22 היא כל 13 דקות והוא נוסע מפוצץ). לא ברור מי החליט על השינוי המטומטם הזה ולמי בדיוק הפריעו הויסותים שהיו בכל קו כבר שנים, עוד מאז ימי החברה העירונית בב"ש. בינתיים במקום הרה-אירגון שהבטיחו רק עושים יותר ויותר בלאגן. מאז השינוי המבורך בקו 16 לפני כמה חודשים נראה שהעסק נתקע ושום דבר לא זז וכעת במקום לשנות דברים שזועקים לשינוי (קו 26 למשל) רק פוגעים בשירות ועושים דברים מטומטמים כמו ביטול הויסותים. חברות התח"צ צריכות להבין שלוח זמנים הוא דבר בסיסי ביותר במתן שירות תח"צ ושלא ניתן לדרוש מהנוסעים לנחש מתי מגיע האוטובוס. קווים סיבוביים זה פיתרון קלוקל ביותר.