קו 90 סיבובי

מצב
הנושא נעול.

דניאל 130

New member
אם אני לא טועה
האחריות על הפעלת קווים חדשים לתל-אביב מאיזור השרון תהיה של אגד בלבד וכי מטרופולין קיבלו על עצמם רק את הפעלת קווי דן השונים הקיימים לתל-אביב וזהו.בל נשכח שעוד עיקר המעמסה והעומס יפול עליהם וידיהם יהיו עמוסות עבודה עם העברת המסה האדירה של כל קווי אגד הפנימיים והפרבריים בכל איזור השרון ובכך יהיה מבחנם העיקרי.נראה לי שעיקר מעייניהם ומשאביהם יהיה נתון להפעלת אשכול קווים מורכב זה וכי לא יוכלו להקצות משאבים נוספים מעבר לזאת לגבי הפעלת קווים חדשים לתל-אביב מהשרון. בכלל לא מובן לי מתנאי מכרז השרון מה תהיה חלוקת העבודה העתידית בין אגד ומטרופולין בשרון-מה ומי יהיה אחראי על מה? אולי 846 יודע.
ועוד משהו
במידת הצורך במידה ויהיה צורך לפתוח קו בינעירוני כלשהו חדש לא רק לתל-אביב אלא לכל יעד אחר שהוא מחוץ לאיזור השרון השאלה היא על מי תוטל המלאכה על ידי משרד התחבורה?על אגד? על מטרופולין? הקו הבינעירוני החדש האחרון שנפתח לאיזור השרון וממנו היה קו הלילה 230 שאותו מפעילה אגד והוא מאוד דומה למסלולי קווי דן לשעבר השונים שנסעו בתוך תל-אביב לאיזור השרון.האם זהו רמז תשובה לשאלתי? דרך אגב האם 229 נחשב כחלק מהאשכול הפרברי שיעבור למטרופולין או שהוא נחשב כקו בינעירוני עקב היותו בעל מספר חריג תלת ספרתי? וסתם שאלה כללית האם יכול להיות שבפורום זה אין אף גולש שעובד במשרד התחבורה ומבין את הגיון קבלת ההחלטות שם? יש בפורום הזה הרבה גולשים שהם נהגים ואנשי מנגנון בחברות התחבורה השונות. האם בכל שנות פעילותו של פורום זה לא גלש כאן אף גולש ממשרד התחבורה שאפשר לשאול אותו את השאלות האמיתיות לא רק בנושא ספציפי זה אלא בשלל נושאים מסקרנים נוספים?

ועוד משהו
במידת הצורך במידה ויהיה צורך לפתוח קו בינעירוני כלשהו חדש לא רק לתל-אביב אלא לכל יעד אחר שהוא מחוץ לאיזור השרון השאלה היא על מי תוטל המלאכה על ידי משרד התחבורה?על אגד? על מטרופולין? הקו הבינעירוני החדש האחרון שנפתח לאיזור השרון וממנו היה קו הלילה 230 שאותו מפעילה אגד והוא מאוד דומה למסלולי קווי דן לשעבר השונים שנסעו בתוך תל-אביב לאיזור השרון.האם זהו רמז תשובה לשאלתי? דרך אגב האם 229 נחשב כחלק מהאשכול הפרברי שיעבור למטרופולין או שהוא נחשב כקו בינעירוני עקב היותו בעל מספר חריג תלת ספרתי? וסתם שאלה כללית האם יכול להיות שבפורום זה אין אף גולש שעובד במשרד התחבורה ומבין את הגיון קבלת ההחלטות שם? יש בפורום הזה הרבה גולשים שהם נהגים ואנשי מנגנון בחברות התחבורה השונות. האם בכל שנות פעילותו של פורום זה לא גלש כאן אף גולש ממשרד התחבורה שאפשר לשאול אותו את השאלות האמיתיות לא רק בנושא ספציפי זה אלא בשלל נושאים מסקרנים נוספים?
גולשים, אבל לא כותבים...

אורי404

New member
ועוד משהו
במלה אחת: פוליטיקה
אין תמיד קשר בין האזור לחברה המפעילה. הכל יכול להיות ואני לא אופתע עם בבוא הזמן קווים 640 ו-641 יעברו מ"אגד" ל"נתיב אקספרס" או שקווי 5XX יעברו ל"מטרופולין" או מעבר חלק (אם לא כל) קווי פתח תקווה וראשי העין-תל אביב ל"קווים". ראיה לכך היא קווים מבאר שבע דרומה יותר או בקו 461, שעבר מ"אגד" ל"סופרבוס" או קווים באזור טבריה. אין גם קשר בין האזורים. אולי אני טועה, אבל קו 18 בגבעת שמואל של "דן" הוא קו חדש יחסית. וגם אם לא, הרי גבעת שמואל היא כביכול או לא כביכול טריטוריה של "קווים" או קו 354 לבאר יעקב (ולא למשל "סופרבוס"), ש"דן" מפעילים או קווי דרום-ירושלים, ש"מטרופולין" מפעילה ולא למשל "אגד". בקשר לקו 230 ולמעשה לקווי לילה אחרים: אני חושב, שהכי טוב היה, שאותם קווים שפועלים במהלך היום או הערב יפעלו באותו מספור ובאותו מסלול בלילה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה