קו המשווה

כן, יש לי משהו

לומר לך שככה כותבים לומר מה לעשות: ככה זה בעברית שאני מכירה ניטפוק קראתם לזה? ניג'וז - אני אומרת ואני אמשיך לומר ולומר עידן, מה את רוצה לומר עליי? גנבתי לך את הג'וב?

hillelg

New member
וואו, שיבולת

ואני בכלל לא ידעתי שאת לא כזאת.

אטיוד5

Active member
משהו כזה

מדובר על הצד השלילי של הקפדן. זה שיורד לפרטים הכי קטנים גם כשאין צורך. כמו שאני עושה עכשיו, בערך.

Mנטה

New member
אני בענין ארוחות גורמה

רק שאני מתלבטת בין ארוחה במסעדת 5 כוכבים צרפתית על טהרת הבשר והקישוטים המפונפנים ליד ובין ארוחה במסעדה יוקרתית כנ"ל אבל יפנית.

אטיוד5

Active member
אה, זאת שאלה קלה ...

הייתי מזמין משהו שלא ניתן להכין כדי להאריך את הקץ. למשל, תביאו לי צ'יפס בדיוק בדיוק בדיוק כמו שאמי היתה מכינה.

גרי רשף

New member
לא מצאתי נתונים על אלכוהול

אנחנו הרי נפגשים מדי פעם (אני מתכוון- חלק גדול מגולשי הפורום). תמיד אוכלים, שותים, צוחקים, שרים; אבל חלקו של האלכוהול בכל זה- זניח. באירופה קשה להעלות על הדעת שמחה בלי אלכוהול ובכמויות, בערך כשם שאצלנו קשה לדמיין שמחה בלי אוכל. נתון מחמיא מאוד לדעתי. היום אשתתף ב"ערב בנים": נראה כדורסל (מכבי תל אביב) וכדורגל (מכבי חיפה), ננבל את הפה, נצחק מבדיחות דביליות, נגרבץ בלי להתבייש, נתקע גרעפסים, ונחזור פכחים אך מרוצים אל הנקבות.. אה.. סליחה.. אל בנות זוגנו היקרות שלבטח תמתינה לנו עם מערוך ושאלות נוקבות (" שלום אודני המלך: איפה היית ומה עשית?"). כנראה שאף פחית בירה לא תיפתח במהלך הערב, וגם אם כן- לא נחרוג מכוס תקנית לנפש. אלו גברים אלו?

גנגי

New member
מסתבר, כי

אני אישה, כידוע, ואילו אני הייתי שם ודאי היה נפתח לפחות מכיווני יותר מבקבוק בירה אחד לנפש (שלי) ואולי גם יותר משלושה. כל מי שמכיר אותי יודע שבירה אחת קטנה עליי מאוד, וכל מי שמכיר אותי לעומק (!) יודע גם שלא אגע במשקה שניגר אליי מפחית. בעעעע............ ואגב, לאמריקקים יש בקבוקים שנראים עם פקק זהה לאלו שאנחנו מכירים כאן, אבל שלא צריך בשבילם חולצן. הם נפתחים בסיבוב הפקק, כמו אלו של הפלסטיק! נדמה לי שזאת ההמצאה היפה ביותר שראיתי כאן.

hillelg

New member
שמחתי לראות

שאנחנו הכי פחות בעולם המערבי באחוז הבגידות והלידות מחוץ לנישואין. כנראה בזכות "המסורת השמרנית" שעדיין דבקה לחברה שלנו, גם בקרב המגדירים עצמם "חילונים". נתון מעניין נוסף הוא שאנחנו ראשונים בעולם בתחום הצמחונות (7%). גם שיעור ההתאבדויות נמוך יחסית. האם אנחנו עם עליז, או שזה שוב "המסורת השמרנית" המעצבנת?

גרי רשף

New member
כל אחד מוצא את מה שחיפש../images/Emo8.gif

יש לי חשד שאחוז הצמחונים הגבוה בארץ קשור לאלטרנטיבה- בשר מוכשר בפיקוח הרבנות.

hillelg

New member
וגם לשני האחוזים שאוכלים חזיר?

ובאמת, גרי, קשה לי להאמין שאנשים יצהירו על עצמם כצמחונים רק כי הבשר לא משהו. אבל נו, עם הכותרת של דבריך אני מסכים.

גרי רשף

New member
ועכשיו ברצינות

במחשבה רצינית יותר נראה לי שאולי כן יש קשר מסויים עקיף- בשל בעיות כשרות, המטבח היהודי מעולם לא נחשב למטבח גדול, ובעיקר בתחום הבשר. אין כאן (
את) מסורות זלילת הבשר הגזה הארגנטינית (שתי ארוחות בשריות ביום) ולא את תרבות הבשר האנינה של צרפת. נראה לי שעם הצמחונות שנינו מרוצים.

Idan91

New member
הבעיה בשחיטה כשרה, בעיקר,

היא האכזריות שבה. והלל - שני אחוזים??

hillelg

New member
הגם את?

בגרמניה הנאצית, נאסרה השחיטה בגלל "אכזריותה". גם באיחוד האירופאי הנאור, עומדים לאסור את השחיטה הכשרה. לא, לא אשווה אותך אליהם. אבל הנקודה היא שזה שימש הרבה מהאנטישמים כנקודת אחיזה נגד היהדות, ובעצם נקודת אחיזה שאין מה לאחוז בה. בשחיטה הכשרה ישנן דרישות רבות שנועדו כדי שההמתה של הבהמה תהיה מהירה ככל האפשר. ונכתבו על כך פולמוסים רבים, ואין לי כוח להתעסק בזה. וכן, שני אחוזים. ככה כתוב שם, בכולופן.

Idan91

New member
אני לא באה

להאשים את היהדות... רק מציינת ששחיטה כשרה היא מאוד אכזרית. (על-פי סרט של אנונימוס שמראה כל מיני שחיטות..)

hillelg

New member
נו. סרט של אנונימוס.

גם אני יכול לתת לך מאמרים לא-אובייקטיביים לצד השני.

Idan91

New member
למה לא-אובייקטיבי?

איזו סיבה יש לאנונימוס להציג המכוון שחיטה כשרה כאכזרית משחיטות אחרות?

למעלה