לא אחת עלה בפורום נושא ההשוואות ביננו ובין עמים אחרים בגיליון האלקטרוני של "הארץ" הביאו כמה השוואות (סליחה מראש, אבל זה כל המאמר בנוי מקישורים ולא יכולתי להמיר את כולו למסמך וורד או משהו אחר שיאפשר קריאה מהגולה)
שאנו בין אלה שאוכלים חלב ומוצריו לרוב ונוכחתי לדעת שממש לא. אחר כך טרחו להזכיר לי את גלוני הגלידה... תגידי, גנגי, כבר ראית את חביות הגלידה במרכולים? שם, שם - ליד חביות הקטשופ, החרדל והמיונז...
בעקבות ההשוואה על ארוחות הבוקר, והשאלה של Mנטה - אם הייתם יודעים שזוהי ארוחתכם האחרונה (טוב, לא מכיוון שאתם עולים לגרדום אלא מכיוון ש... [נניח] אתם מצטרפים מחר למשלחת לחלל), מה הייתם מזמינים?
אם הייתי יודע שנשארו לי שעות מועטות לפני בואו של נושא החרמש וכו' לא הייתי מבזבז זמן על אוכל, הייתי לוקח את קרן והילדות שלי לאיזה מקום שקט בו נוכל להיות ביחד בשקט ולבד.
יא מתחכם שכמוך. לא שאלתי "אם היו לך X שעות לבלות על פני כדור הארץ לפני משימה רבת שנים על המאדים איך היית מבלה אותן" Geez! ולא - לא חשבתי על ארוחת בוקר דווקא.
הייתי מזמינה.... ארטיק מגה שוקולד-שוקולד, ומפצחת לי את הציפוי לאט-לאט, שיעשה כמה שיותר רעשי התפתחויות כאלה, ומלקקת את הבפנים לאט-לאט, שיישאר כמה שיותר זמן על הלשון, ו...אחריי המבול. ומי שלא מבין פשוט לא מבין, כנראה.
לא, לא הייתי טס לחלל אם זה היה תלוי בי לא, לא היה אכפת לי למות רעב או שבע בתור אדם רוחני אני מעל לשאלות של מנה עיקרית ותוספות אוכל? כן, קראתי על זה מחקר מעניין לאחרונה.
איזה נודניק! היית יכול לא לענות מלכתחילה או להגיד ששאלות כאלה לא מעסיקות אותך... במקום זה, תראה מה נהיה? ומעניין שדווקא פה כשמדובר על מצב היפותטי (לחם חוקם של כמה רוחניים שאני מכירה) הפכת לקונקרטי להחריד. מה שמו לך בקפה עולה היום?
תודה. אני מעריך שמה ששולי לאחד יכול להיות מרכזי לאחר ולהיפך, אבל עם זאת אני אוהב ומעריך את מרבית האנשים כאן ןאין לי עניין להציק שלא לצורך (כן, יש מקרים בהם יש צורך ויש הצדקה אבל לא במקרה הזה). הערכתי את הכנות בה כתבה האגוזית את מה שכתבה ולקחתי את תוכן הדברים לתשומת ליבי. כך גם עשיתי לאחרונה ביחס להערה בונה שקיבלתי מהלל. אם למישהו נוסף יש בכל רגע נתון דברים לאמר לי בהקשר הזה הוא מוזמן לעשות זאת בלי היסוס, בפומבי או במסרים.