קו המשווה

hillelg

New member
לאנונימוס יש סיבה

להציג את כל השחיטות כאכזריות. להציג אחת כיותר או פחות אכזרית - זה כבר עניין של טעם, של סגנון, ושל היסטוריה.

Idan91

New member
בשחיטה, מעצם היותה שחיטה,

יש אכזריות. אני סבורה ששחיטה היא דבר אכזרי גם בלי לראות סרטו של אנונימוס. הנושא כאן הוא ששחיטה כשרה הוצגה כאכזרית משחיטות אחרות, ואני לא רואה אינטרס של אנונימוס להצגה כזאת, לכן עדיין לא ברור לי למה בדיוק אתה מייחס את חוסר האובייקטיביות שלהם לנושא.

hillelg

New member
גיגלתי אתמול קצת בנושא

וקראתי דברים שכתבו באנונימוס ישראל על זה, בצורה ארוכה (על המחקר, הפולמוס, ומה שיש להם לומר). שם הם טענו ששחיטה כשרה אכזרית יותר משחיטה עם הימום; ומכיון שלפי ההלכה אסור להמם את הבהמה לפני השחיטה, הרי שלמשך 5-7 שניות כואב לבהמה, לפני שהיא מתה (בעוד ראשה כרות). אנונימוס ישראל הצביעו על זה שנכנסו המון גורמים לא לעניין בוויכוח - גם אנשי הדת לתחום המדע, וגם אנשי המדע לתחום הדת (ניסו 'לפסוק הלכה' שהשחיטה פעם היתה פחות מצערת, ודברים כאלה), ועל זה שמכל הוויכוח נשמט העניין שהימום הוא דבר אכזרי גם כן. העניין, מבחינתי, הוא כזה: צער בעלי חיים הוא ערך (והוא ערך הלכתי גם כן), אבל הוא אחד מהערכים, ולא היחיד. ובהתנגשות בין ערכים, לפעמים צעב"ח יידחה במקצת מפני ערכים אחרים; במקרה שלנו - האיסור להמם את הבהמה לפני השחיטה. במגבלות האלה, ההלכה מקפידה על דברים רבים, שהשחיטה תהיה מהירה ככל האפשר - סכין חדה ביותר, שחיטת הקנה והוושט במהירות, וכולי וכולי. אחד מהקישורים שהבאתי למעלה דן בנושא צער בעלי חיים בהלכה בהרחבה. עייני שם.

hillelg

New member
../images/Emo124.gifטל! ../images/Emo124.gifעידן!

טל - תמצא בבקשה עדויות סותרות לגרי. אתה הלוא מומחה בזה. עידן - קראי את המשפט של גרי. חזרי וקראי אותו. הגידי מה מוזר בו.

קיבלתי מינוי כאוריין עדויות סותרות

פרנסה יש מזה? היות והדברים של גרי נכתבו בלוויית "נראה לי" והם גם מתייחסים לעניינים של טעם וריח הרי שאין כאן תאוריה סדורה ולפיכך לא יהיה תענוג גדול לנפץ אותה. חבל. אני יכול רק להסכים שהמטבח היהודי הוא באמת, בקרב רוב העדות, חיקוי לא מוצלח של המטבח המקומי (וכל מי שאבל קניידלך בוינה או לאטקס בוורשה יודע על מה אני מדבר), אבל אני מפקפק אם יש קשר בין אוכל לא טעים לצמחונות (הודאה של הצמחונים שהאוכל שלהם מבאס ורק היעדר תחליפים יכול להסביר אותו...), אם הקשר הזה היה אמיתי אזי כול יושבי בריטניה הדגולה היו טבעוניים אדוקים.

פרופורציות

קובץ הסטטיסטיקות הללו שנקרא "קו המשוה" מביא לעתים התייחסויות כלל עולמיות אך בדרך כלל מוצגת שם השוואה מקרית בין כ-10 מדינות, בסקר שתיית מים מינרליים אני מוצא את ארגנטינה, אך בתחום ההפלות מופיעה לפתע פולין. לגנגי ולגשרים בטח יש הסבר לתופעה הפולנית הזאת. גם הנקודות הנבדקות הן יותר ז'ורנליסטיות ממדעיות: בתחום הגידות בודקים בהקשר של בגידה עם החבר הקרוב של בן הזוג, בתחום של חלב לא בודקים כמות כוללת של מוצרי חלב נצרכים אלא רק חלב ניגר בנוסף לאנקדוטות על הצרפתים והגבינות. וכך הלאה. ייתכן ובחלק הלא מפורסם של המחקר מסתתר נדבך מדעי יותר. לעומת זאת יש כאן מקור בלתי אכזב לדאחקות כל עוד לא לוקחים את הנתונים הללו ברצינות מופרזת.

למעלה