קורס מחוץ לפקולטה

Forest Girl

New member
קורס מחוץ לפקולטה

(עולה לשנה ב' באת"א) אני מעוניינת לקחת בשנה הבאה קורס מסוים מהפקולטה למדעי הרוח. אני זוכרת שבחונכות אמרו לנו משהו על זה שיש אפשרות כזאת, אך יש רשימה של קורסים שיש לבחור מביניהם (והם מקנים פטור מנ"ז כמובן). השאלה שלי היא- 1. איפה ניתן למצוא את הרשימה הזאת? 2. בהנחה שהקורס שאני מעונייננת בו לא מופיע ברשימה הנ"ל (מה שסביר להניח יקרה)- יש סיכוי כלשהו לקחת אותו בכל זאת? (גם ללא פטור מבחינתי). תודה מראש :)

sacrament

New member
יש רשימה?

לא, אין רשימה את צריכה להסתכל באתרים של הפקולטות בהן את מעוניינת ללמוד ולחפש בהן ימים "פתוחים" לתלמידים מפקולטות אחרות להירשם. בשנתיים האחרונות אני וחברות קבענו, עשינו לנו טיול ועברנו מפקולטה לפקולטה ובדקנו מה פתוח עבורנו. מכל מקום, מומלץ מאוד מאוד מאוד מאוד לקחת קורס בחירה מההקבץ של לימודים כלליים ובינתחומיים בפקולטה למדעי הרוח. לקחתי משם 2 קורסים אני מאוד מרוצה: *פמיניזם מבעד לרעלה (שם אחר לפמיניזם איסלאמי...הסיבה היחידה שהגעתי לשם הייתה שזה הסתדר במערכת, ולהפתעתי היה שם ממש מעולה, המרצה מעולה). *מי מפחד מחרדה- קורס עם טעימות מהעולם של הפסיכולוגיה, מתמקד בחרדות וב-OCD. אחד הקורסים שהיה לי הכי כיף להגיע אליהם בתואר, באמת. חוץ מזה- תמיד מומלץ לקחת קורס בשפות. אני השנה לקחתי, ואומנם היה קצת עמוס כי יש שיעורי בית, אבל זה מאוד תרם לי. חשוב לציין שבקורסים מחוץ לפקולטה את צריכה לקבל 60 פלוס. גם ללא השקעה יתר על המידה עדיין קיבלתי בכל אחד מהקורסים הנ"ל מעל 93...אז באמת מאוד שווה לקחת. יש גם משהו נחמד בלבוא לקורס ופשוט להנות ממנו בלי כל הלחץ של הציונים (-:

Forest Girl

New member
תודה על התשובה :)

הקורס שאני רוצה לקחת הוא באמת מהאשכול שדיברת עליו במדעי הרוח (הפסיכולוגיה של הנורמאלי בראי הלא-נורמאלי: משיגעון לשפיות), ואני בהחלט אסתכל גם בקורסים שהמלצת עליהם :) אז מה שאני צריכה זה בעצם לברר אם זה קורס שפתוח למשפטנים, ואז להירשם דרך הפקולטה למדעי הרוח? (כלומר- דרך הבידינג שלהם?) אני לא צריכה לעשות כלום לגבי זה בבידינג הרגיל של משפטי, או ליידע את הפקולטה למשפטים איכשהו? מצטערת על מבול השאלות, אני לחלוטין קלולס בעניין.

Forest Girl

New member
כשאני חושבת על זה... אין לי גישה לבידינג של

מדעי הרוח... אז כתבתי שטויות. בקיצור- צריכה סדר בבלאגן :]

sacrament

New member
לא כתבת שטויות...

כאילו, כתבת שטויות. אבל לא היית אמורה לדעת
אכן, בכל פקולטה יש בידינג, אבל בהרשמה לקורסים חוץ פקולטטיים האוניברסיטה עדיין הולכת בדרך הישנה והטובה... יש טופס חביב שמורידים מאתר הפקולטה (שלנו) של הרשמה לקורסים מחוץ לפקולטה. לאחר מילוי של הפרטים שלך ושל הקורס מגיעים למזכירות שרצית עם הטופס ומגישים למזכירות. המזכירה מסתכלת על הטופס, מזינה כמה שורות למחשב וממש באותה דקה נרשמת לקורס. אין צורך ליידע את הפקולטה שלנו. מה שכן, יש לשים לב שלא לקחת מעל מכסת השעות לשנה או מעל מכסת השעות של קורסים מחוץ לפקולטה בכל התואר (10 נ"ז אאל"ט). נשמע אחלה קורס...תהני (-:

silverhawk

New member
ה-10 נק' זה לכל התואר? לא שנתי?

טוב שלא יישמתי את התכנית הזדונית שלי כבר בשנה שעברה!

silverhawk

New member
חשבתי על כך גם בשנה שעברה

ולמיטב זכרוני, לא ניתן היה לקחת קורסים בפסיכולוגיה (אם כי הקורס שציינת בהחלט נשמע מעניין!). אם תגלי אחרת, אשמח אם תשתפי. :)

sacrament

New member
הקורס הוא לא מהחוג לפסיכולוגיה

אלא הוא מהתכנית של הלימודים הכלליים והבינחומיים ששייכת לגילמן ומרבית הקורסים שלהם פתוחים לכולם.

limorlim

New member
תוכלי להרחיב על הקורסים בשפות?

כי בזמנו חיפשתי ידיעון וממש לא מצאתי... כל לינק יתקבל בברכה!

sacrament

New member
אין לי לינקים ואני בספק אם זה כתוב איפשהו...

אבל מהראש: לקחתי ספרדית מתחילים. זה פעמיים בשבוע (שעה וחצי כל פעם)...ושנתי! זה נחשב רק כ-4 נ"ז אבל משלמים על זה כעל 8 נ"ז. יש שיעורי בית לא מעיקים, וכדאי מאוד לעשות אותם כי בשפות ההבנה נבנית לאט לאט. ביום אחד בשבוע לומדים דיקדוק וביום השני זה מתחלף- פעם בשבועיים הבעה בעל פה ופעם בשבועיים קריאה בטקסטים בספרדית. יש 3 מבחנים מדי סמסטר- אנסין, הבעה בעל פה ודיקדוק. את כל המבחנים עושים על חשבון השיעורים האחרונים, דבר שלטעמי הוא מאוד נוח כי הוא לא מתנגש עם שאר המבחנים (אך ככל שידוע לי הוא ייחודי לקורס בספרדית). כמו כן, יש פרויקט קטן שמכינים לקראת סוף השנה. על השתתפות מקבלים כבר ישר 20% מהציון... ולהשתתף זה גם לענות למה שהמרצה שואלת, אז אין בעיה, הרוב קיבלו את זה. הציונים היו מעולים, גם במבחנים וגם בפרויקט. אף אחד לא נכשל. אני אישית מאוד נהניתי. האווירה הייתה די "שכונה" עם הרבה צחוקים....ואחרי כמה שנים במשפטים לומדים להעריך את זה... מכל מקום, מה שאני אומרת נכון לקורס המסויים שאני לקחתי עם המרצה המסויימת. אני לא מתחייבת שזה ככה גם בשאר. אם יש לך שאלות ממוקדות- בכיף...

למעלה