קורס מדריכים

../images/Emo41.gifהערה חשובה../images/Emo41.gif

מטרת ההצעה לתרום לדיונים כאן בפורום. מי שהודעתו תימחק, יכול תמיד להעלות אותה מחדש; לדוגמא, אם הודעתי לו באי-מייל על הכלל והוא לא ראה את המייל בזמן, הוא יכול לומר "אופס", להעלות את הודעתו שוב והפעם להשתתף בדיון עליה. אני לא מציע להתייחס למפרסם כאל טרול!

chataka

New member
אז למה למחוק?

ההצעה טובה ובונה לדעתי,
לאמיר, הסכמתי עם הנימוקים ועם הכוונה והגישה, רק אני לא מבינה למה להכניס אלמנט ענישה? דרורדרור כבר פירט את רוב מה שיש לומר בענין. אם רוצים שמפרסמים יתרמו לקהילה וישתתפו בדיון, אפשר לבקש ולהעיר ולהאיר שכך נהוג כאן וכך מצופה מהם, אבל יש הבדל בין כלל\הנחיה לחוק, וברגע שמכניסים אלמנט "הענשה" כמו מחיקה זה נהיה חוק. כל עוד זה לא ספאמר (או פליימר או סתם טרול מצוי), למה למחוק? זה עשוי לגרום נזק תדמיתי לאנשים, שאולי יש להם מערכת שיקולים שונה או שאנחנו לא מביאים בחשבון, ושמקבלים טיפול כמו שטרול מקבל. אם הם לא עשו נזק ולא פגעו, למה מגיע להם עונש? אני מאוד בעד ההצעה מינוס המחיקה, ולתת להודעה להדחק למטה. שתשאר בארכיון לטובת כל ההיסטוריונים באשר הם. נ.ב באופן כללי לגבי כל ענין המחיקה, דוד- נסה לחשוב על הארכיב של הפורום כאילו הוא הזכרון הפרטי שלך. האם היית מרשה או רוצה שימחקו לך זכרונות לא נעימים או לא "תורמים" למה שאתה היום חושב שהוא טוב ורצוי?

לא מסכים

אפשר לבקש ולהעיר ולהאיר עד מחר - אם אדם נכנס באופן חד פעמי ולא חוזר יותר כדי לבדוק מה עלה בגורל המודעה שתלה, מה יעזרו הבקשות? הבעיה חמורה במיוחד במקרים בהם המשתמש שנפתיח בתפוז נפתח לצורך אותה פרסומת יחידה, ואינו חוזר כלל למערכת תפוז - במקרה כזה אפילו מסרים לא יעזרו. לטעמי רצוי להבהיר עד כמה שאפשר (מודעת ענק בכניסה לפורום לכל משתתף, מעין הצהרה עליה יהיה חייב לחתום לפני שיחוכל לפרסם כאן?) שפורום אינו לוח מודעות. אם אין ברצונו של המפרסם להשתתף בדיונים, שייכנס ללוחות בלבד. אם מתעקש לפרסם בפורום ואח"כ נעלם כלעומת שבא - שלא יתמרמר אם שאלות שיעלו כאן יראו כאילו פוגעות בשמו הטוב.

הבעיה, היא התגובות שהודעות כאלה

מקבלות בפורום. להזכירכן (צ'אטאקה ובודוקאן), חלק מהכותבים כאן אינו מצטיין בריסון או בלשון עדינה. אם אנחנו (המנהלים) מוחקים הודעות כאלה אחרי זמן מסויים, דיון כמו ערימת הזבל הזו לא יכול להתפתח.

אבל אבל

אם לא יהיו הודעות כאלה (שלפי מה שאתה כותב כאן, לא הן הבעיה), איך נוכל להתאמן ולתקן את דרכינו? אני לא חושב שיש למפרסם ההודעה אחריות על כותבים אחרים בפורום, ולא חושב שיש להעניש אותו על התנהגותם. אפשר להגיע לשפה לא יפה מכמעט כל שרשור. מחיקה רק תביא יותר התלהמות, לא פחות. לדעתי,... כבר אמרתי?

chataka

New member
דוד

אני שוב מקצינה כדי לחדד נקודה- זה נכון ששיסוף הלשון היא טכניקה יעילה ביותר לשמירת נקיונה אבל זה לא בהכרח הדרך הנבונה והלגיטימית למטרה זו מפרסם שאינו מעוניין לדון בפורום ולהסביר את עצמו כאן אינו גורם לשירשורי זבל. אנשים חסרי אחריות אישית גורמים לשירשורי זבל. אתה יכול למחוק כל הודעה שתתן פתח לשירשורים כאלה ועדיין הם ימצאו על מה להתלכלך. ומה אשם המפרסם? אם הוא לא כותב בפורום אז אולי יצטרף ואולי הוא לא מעוניין לכתוב ולדון בפורום. למה ואיך אפשר לשפוט כזה דבר? כבר ציינת בעבר שהפורום מאפשר פרסום של דברים רלוונטיים לתחום א"ל. לו היה מצב של המוני הודעות פרסום שפוגעות בזרימת הדיונים בעמוד הראשי, הייתי אומרת שכדאי לשרשר אותם יחדיו. אתם כבר עושים את זה כשיש צורך. אם היה ספאמר או מישהו שמראה כוונות זדוניות כלשהן- חופשי תמחוק. אבל לא נראה לי הגיוני להעניש מפרסם רק כי אינו רוצה או יכול לדון בפורום ובטח לא בגלל מה שאנשים אחרים יעשו מזה אח"כ (שזה אחריותם! ועליהם לשלם את המחיר. אם כוונתך היא לחנך- מה עשית כאן?) דלית- בנתיים פה זה פורום פתוח. אין ואלידציה ואין secret hand shake ואין צורך לעבור מבחן כדי לפרסם הודעה. צריך לעמוד בכללי התנהגות נאותה בסיסית ולכתוב על הנושא (או לפחות קרוב). זה אולי עוד לא עושה אותך חבר קהילה אבל זו עדיין זכותו המינימלית של כל מי שנרשם בתפוז.

chataka

New member
the show must go on../images/Emo8.gif

אני שמחה שכך ומקווה באמת לראות את כולם עוזרים ביישום הכלל הזה על הצד הפוזיטיבי שלו, במידה ויתקבל.

אופס, רגע: איזה כלל?

ההצעה שהעליתי דיברה על אזהרה לכותב פרסומת שאינו עונה על שאלות, ואם עדין אינו עונה - מחיקה. את מדברת כאן על הצעה אחרת? או שלגמרי לא הבנתי?

chataka

New member
LOL

או שאולי אני לא הבנתי? נראה לי שמדובר על אותו דבר, אני הבנתי שמדובר על להבהיר למפרסמים שמצפים מהם לענות על שאלות ולהגיב. מבחינת כולנו- זה אומר פשוט, לשאול שאלות אם יש משהו לשאול, שום דבר חדש. זה גם אומר- לא להכנס להשמצות במידה ולא מקבלים תשובה (או בכלל). דרור כתב כבר- מפרסם שלא מגיב ועונה, לרוב נראה לא רציני וגרם במו ידיו לנזק לעצמו. כל דברי היו רק כנגד מרכיב המחיקה, שכרגיל אני בעדה רק אם אין ברירה.

chataka

New member
בכיף :) יותר מאוחר הערב, טוב?

אם למישהו יש סייגים ועניינים לניסוח אפשר לשרשר לכאן

chataka

New member
צהרים :) הנה ניסוח אפשרי

(אחרי סעיף 8) לכל המפרסמים: נא לפרסם הודעתכם בלוחות המתאימים. הפורום הוא במה לדיון ולא לוח מודעות. אם פרסמתם בפורום, אנא קחו בחשבון שהודעה זו תחשב כתוכן לדיון, בו אנו מצפים שתשתתפו- נא לבדוק בהמשך את התגובות ולענות על השאלות הרלוונטיות. ספאם ימחק. + רק עכשיו שמתי לב על הנוסח החדש של סעיף העריצות :) כל הכבוד ותודה אישית ממני לכל המנהלים ולמנהלת (השולתת !!1 ,כמובן)

orii

New member
יופי של ניסוח

אני חושב שהוא בא במקום סעיף 8 הנוכחי מכיוון שהוא מכיל אותו.

טודה, לכך התכוונתי.

עכשיו רק צריך לחשוב על שיטה שתגרום למפרסמים לקרוא את זה לפני הכניסה לפורום.

chataka

New member
יופי.

תראה, אי אפשר לשלוט בזה. אבל הצצתי בעמוד הראשי, בהודעת הפתיחה. אולי אפשר להוסיף: ברוכים הבאים! [מבקרים חדשים- נא לקרוא עד הסוף!] פורום אומנויות לחימה נועד .... או כל ניסוח אחר שצועק חשוב! ושעשוי למשוך את העין של החדשים או לגרום למהססים לפתוח את החלון. תמיד יהיו כאלו שלא יקראו ולא יתחשבו במנהגי המקום ובשביל זה יש אותך :) ואת כולם, לתת להם בראש, קשה או רך :), לפי הצורך.

amir_aikido

New member
הניסוח שלי

שיניתי מעט את הניסוח של צ'אטקה, כדי להציג את הההצעה שלי. גם הניסוח הזה אמור להכנס גם הוא אחרי סעיף 8 (ולפני סעיף 9 המסביר את המהות של מנהל פורום
): " לכל המפרסמים: נא לפרסם הודעתכם בלוחות המתאימים. הפורום איננו לוח מודעות אלא במה לדיון. אם פרסמתם בפורום, ההודעה תחשב כתוכן לדיון, בו השתתפותכם נדרשת - נא לבדוק בהמשך את התגובות ולענות על השאלות הרלוונטיות. ספאם ופרסומות שלא יכללו מענה רציני לשאלות רלבנטיות (בתוך יום עבודה מפרסום השאלה) ימחקו. הערה: היחס להודעות של מפרסם שאיננו משתתף בדיונים בפורום יהיה שונה מהיחס להודעה פרסומית של משתתף הכותב בפורום באופן קבוע ! " עד כאן אמיר

למעלה