קורס מדריכים

זו לא הבעיה היחידה

הפורום הוא כלי תקשורת לקהילה שעניינה - אומנויות לחימה. כל הודעה ראשית מורידה דיון קיים להיסטוריה של הפורום. כמעט כל הודעת פרסום היא הודעה ראשית. כשזה קורה ונוצר דיון, יופי - אבל כשלא נוצר דיון, זה סותם את הפורום. יש טעם, להבנתי, לבקש ממפרסמים שיבינו שלא מדובר ב"עוד מקום לתלות בו מודעה", אלא במקום שבו רוצים ליצור דיון על ההודעה.

אפשר לעשות את זה בלי למחוק

אפשר לשלוח מסר למפרסם, ולהסביר לו את מהות הפורום, ואת חוסר הנימוס שלו בחוסר ההתייחסות, מבלי למחוק את ההדועה שלו. לדעתי, המסר יפול על אוזניים הרבה יותר קשובות במקרה כזה. אם לא נוצר דיון, ההודעה הראשית תעלם מעצמה, עם הזמן. במקרה הכי גרוע, להבנתי יש למנהלים כלי שיכול לקבוע את סדר הופעת ההודעות בפורום. אפשר לקבוע שהודעות פרסומיות ללא תגובה, יקבלו עדיפות משנית, או אפילו יגלשו באורח פלא לדף השני. לדעתי, עדיף בהרבה על מחיקה. גם מבחינה פרקטית, וגם מבחינה רעיונית.

"אין עונשים אלא אם מזהירים"

ודאי שתישלח הודעת אזהרה לפני המחיקה. אם לא תבוא תגובה תוך 24 שעות מהודעת האזהרה, ההודעה תימחק.

אפשר לשלוח מסר ולא למחוק

כשהמסר הוא בקשה, ולא הודעת אזהרה. ישנן נורמות התנהגות שאין עונש על העובר עליהן. כמו ברוב המקרים בהם הנושא הוא נימוס, לדעתי גם העניין הזה צריך להיות אחת מהנורמות הללו.

amir_aikido

New member
על הכלי שכתבת לא שמעתי

אני לא מכיר את עבודת המנהלים, ולא יודע אילו כלים בדיוק יש להם. אבל לדעתי, יש משמעות לשיניים שנותנים לכלל שכזה. שכן, ללא שיניים, המפרסמים יתייחסו לכלל פחות. אם כי, מבחינתי, אין הבדל רעיוני במקרה הזה בין מחיקה ובין שליחה לדף השני (אם למנהלים יש כלי שכזה), המשמעות למפרסם היא זהה - הרוב המוחלט של הגולשים בפורום לא רואים את ההודעה שלו. אמיר

הכלי לניטור טרולים מאפשר לסנן

חלקית את מי שנכנס לכאן, והרשו לי לא לפרט. הנקודה היא שאנחנו רוצים להגדיר כללים שיהיו מוסכמים לפחות על רוב האנשים כאן, שלא יהיה מצב שאנשים יבואו בטענות על שרירותיות בחסימה ומחיקה.

amir_aikido

New member
השאיפה מבחינתי ../images/Emo29.gif ../images/Emo42.gif

אני מקווה לפחות, שעצם קיומו של כלל הקובע מחיקת פרסומות ללא התיחסות לשאלות, יגרום לכך שאנשים שבאים לפרסם כאן בפורום, כן יגיבו לשאלות עניניות. לטעמי לפחות, הכלל הזה מצביע הרבה יותר על הרצוי, מאשר פוסל את הלא רצוי. הרי במציאות
, נדרש זמן להגיב על שאלות ויהיה קשה לקבוע האם מפרסם מודעה חד-פעמית לא מגיב מתוך בחירה, או שהוא לא מגיב משום שטרם ראה את השאלה. אבל, עצם קיומו והצגתו של כלל שכזה, שאומר שאנו איננו רואים בפורום סתם "לוח מודעות" ומצפים משולח "מודעה" לתת התיחסות, כבר יגרום אותו אדם להתייחס לפורום אחרת (ובפרט כעת, כיוון שהבנתי שהמנהלים מאשרים את כניסתם של משתמשים חדשים לפורום - והם בוודאי יכולים לשלוח להם הודעה אישית עם הפניה לכללים ...). ואני אישית כן חושב שיש פסול, בכך שאדם מפרסם מודעה בפורום, אך מסרב לענות על שאלות באותו הפורום. בעיני, ולטעמי האישי, זו התנהגות לא שלא מכבדת את משתתפי-הפורום, ולכן, לא ראויה בפורום אמנויות לחימה : "מתחיל בכבוד ומסתיים בכבוד"
אמיר

מסכים

אפשר (ורצוי) להוסיף לכללי הפורום התייחסות לעניין, ולציין שמי שמפרסם הודעה, מתבקש גם לקרוא את התגובות אליה, ולהתייחס בהתאם. אפשר (ורצוי) לשלוח למפרסם מסרים בעלי אותו אופי. לדעתי, לא רצוי בכלל להתחיל למחוק הודעות כאלה.

אמיר,

ביקשתי מצ'אטאקה לנסח את ההצעה שלה ככלל. תוכל לנסח את ההצעה שלך ככלל? אז נוכל להעמיד את שתי ההצעות אחת מול השניה, וכל למקד את הדיון.

orii

New member
מסכים

ותומך בהסתיגות של ברונו. יש ליידע, במידת האפשר, את המפרסם לפני החיקה.

brunoflexe

New member
אני רואה פה מגמה מסוכנת

אורי, אתה לאחרונה מסכים יותר ויותר עם תלמידי המרכז הישראלי ...

orii

New member
אתה שוב צודק

וזה רק עושה אותי עוד יותר מודאג...
אבל אתה יודע איך זה אם מתאמצים מצליחים, למשל.

אליקום

New member
יצא לי לדבר עם מר מור ב11

מבחינתי אני לא יכול להתחייב עם העסק כשר או לא מבחינת חוק הספורט. אבל אני אומר לדעתי כאשר לחימה משולבת וקמי הכירו במר מור ואיציק פרנקו מרכז את מי שרוצה מלחימה משולבת להתשתתף בקורס הנל לדעתי זה כשר כי לחימה משולבת זה אירגון רציני שיודע מה הוא עושה.

../images/Emo41.gifגיא מור אינו נושא הדיון הזה!

הדיון הזה עוסק בפרסומות בפורום באופן כללי, לא בנושא הקורס שגיא מור מפרסם. על הקורס ההוא דיברנו מספיק. אבקש לא להמשיך לעסוק בנושא הזה!

אליקום

New member
הוא אינו עוסק בפירסום אלא התוכן

כל השירשור הזה בסופו עוסק בדבר אחד ההודעה שכתב גיא מור. והוא מצפה וזאת הייתה הכוונה שלו שיגיבו למה שהוא כתב. זה שאתם תמיד משום מה מעדיפים למשוך שירשורים לכיוונים אחרים ולא למה שהתייחסו בכוונה של כותב הודעה זה כתב משהו אחר.

אליקום, אתה מפספס את העיקר../images/Emo70.gif

לדעתך הדבר הגיע בגלל השרשור האחרון, בנוגע לגיא מור. בכל הקשור לוותיקי הפורום, הדבר נוגע לכלל האנשים שנכנסו והשאירו הודעות פרסום, מבלי לבקר אח"כ בפורום, ולכבד את חבריו בזה שיענו את השאלות שנשאלו, או מאידך, יקצרו את המחמאות שקיבלו.

גיא מור הודיע שלא יענה בפורום.

לכן אין טעם לדון שוב בקורס הזה! השרשור הזה לא עוסק בהודעה שלו, עליה דיברנו כאן מספיק. ניצלתי הזדמנות להעלות את הנושא, ואני מבקש שוב לא לחזור לדיון על הקורס.

למעלה