קורס מדריכים

GuyMor1

New member
קורס מדריכים

לאור כל התכתובות האחרונות, ברצוני לשוב ולהזמין את מי שחפץ בכך לפגישה בה יוכל לראות את האישורים הקיימים בידינו ולהחליט. בברכה, דר' גיא מור טלפון: 08-9366557

אליקום

New member
רק ביקשנו פרטים מר מור

כרגע אתה פשוט מתחמק מלתת אותן. לי האמת לא איכפת מה הרקע המקצועי שלך ולעולם לא אשמיץ אותך מצדי תלמד אומנות תלחימה שלקחתה מפלייסטיישן. רק מה זה שאתה מפרסם אצלנו קורס אומר כן אתה חייב לנו תשובות. אני צילצלתי לטלפון שציינתה הוא היה דאז פקס וזה כל הזמן תפוס. עשיתי כוכבית 41 כבר שעות זה לא עונה.

brunoflexe

New member
אני ביקשתי ממר מור שיכתוב את ההודעה

בפורום. אני הסתכרנתי מהמודעה ודיברתי עם מר מור. בנוסף, יִדעתי אותו על השרשור בפורום והצעתי לו במקום לענות על השרשור לכתוב הודעה כללית המציעה לכל המעוניין בפרטים ליצור איתו קשר באופן אישי. כאמור, אין לי קשר כלשהוא למר מור. יום טוב ושלום.

GuyMor1

New member
רצ"ב תשובה

הייתה לנו בעיה עם הפקס והיא טופלה בבקשה נסה שנית תודה ד"ר גיא מור

../images/Emo41.gifפרסומות בפורום - קריאה לדיון../images/Emo41.gif

אמיר-אייקידו ביקש לקבוע כלל, שהודעת-פרסום לדבר כלשהו בפורום, שהמעלה אותה אינו עונה בפורום לשאלות לגיטימיות על נושא הפירסום, תימחק. בין המנהלים יש הסכמה לענין. אני מנצל את ההזדמנות להעלות את הנושא לדיון כאן. מה דעתכם בנושא?

brunoflexe

New member
תומך עם הסתייגות

שיש לידע את מי שמפרסם (ברמת לשלוח הודעה או EMAIL או טלפון) לגבי הכלל הזה אם תמחק הודעתו.

איך ייושם הכלל?

כמה זמן לפני המחיקה תתן למפרסם לענות על השאלות המוצגות כלפיו?

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif כמובן

אני חושב שכדאי להבהיר מראש (בניסוח הכלל), שבתחום הזה תהיה התייחסות שונה למי שחבר בפורום וכותב בו באופן קבוע (שאז זה יהיה טבעי בעיני אם חלק גדול מתשובותיו יכול להיות בסגנון: "אמרתי כבר"). ובין אדם (ישות וירטואלית/אירגונית) שהפרסום בפורום היא המטרה היחידה שלה, ואיננה תורמת לפורום באופן קבוע. אני מוכן לקבל מצב, בו חבר פורום יכתוב גם הודעה על סמינר שהוא שמע אליו, ואין לו את כל הפרטים, (ניקח לדוגמא את המקרה בו שי כותב הודעה על סמינר נינג'וטסו של מדריך שהוא מכיר). ותשובותיו, לכן, חסרות. ואני לא מצפה שהודעות שכאלה ימחקו. אך מי שכל מעשיו פה, הם לפרסם קורסים/סמינרים/אביזרים וכו', איננו זכאי לאותו היחס מנקודת הבסיס. ואם הוא איננו מוכן לתת פרטים על הקורס. הרי שדין ההודעה שלו הוא כדין הודעות של "טרולים" שגם הם כותבים הודעות ללא מתן יחס לחברי הפורום. אמיר

למה, בעצם?

למה הדרישה הגורפת לענות בפורום, ולא במסרים או בטלפון? לדעתי יש להזהר בכללים נוקשים וגורפים, ולבחון כל מקרה לגופו. אם השאלה היא קושי כלכלי לשלם עבור הסמינר? או טרמפ? מבחינת נוחות שימוש הפורום, וגם הנהלתו, עדיף לשמור על כלי המחיקה למקרים ולזמנים הנכונים, ולא להפריז בשימושו. להקדיש אנרגיה בלמחוק, להסביר למה מחקת, להתמודד עם התוצאות וכו'.... מיותר. אם מישהו פרסם פרסומת, ולא עמד מאחוריה, לא ענה על שאלות שהופנו אליו, זו זכותו, וגם הבעיה שלו. לדעתי, אדם שמכבד את עצמו, ואת הסמינר שאותו הוא רוצה לקדם, ינסה להסביר, לענות על שאלות וכו'. אם לא יעשה זאת, הוא כנראה יצור רושם לא חיובי במיוחד, אבל זו הבחירה שלו. במקום למחוק, תנו לשרשור לרדת למטה מעצמו. פחות בלאגן, פחות חוקים (שיש לאכוף ולעמוד מאחוריהם), פחות השקעה, יותר תוצאה. מה האסון הגדול שקרה בעקבות השרשור של גאי מור? שאלו אותו שאלות, והוא נתן מספר טלפון. יש אנשים שהתעצבנו בגלל זה. אז מה? אחר כך, השרשור הפך להשמצות. אנשים תמיד ימצאו סיבה להתעצבן, ולהתחיל להשמיץ. אולי גאי מור עשה בחכמה, ובחר לתת להם פחות מלים שלו להאחז בהן בהשמצות שלהם. את ההשמצות יש למחוק, לא את הפרסומת. אחרת נשאר בלי פורום...

לא מדובר רק בהשמצות או המצאת חוקים

הפורום (שמתחיל להיראות יותר ויותר כמו אתר), הוא מקום לדיונים על אומנויות לחימה והקשור בהם. מלבד היותו במה לדיונים, הוא מקום ליידע על סדנאות, אימונים ושאר זוטות שנוגעות לאומנויות לחימה - שאילולא הפורום, לא היו יודעים עליהם. הפורום אינו כלי שנועד לפרסום בלבד! בעיני, אדם שנכנס בפעם הראשונה לפורום, מפרסם משהו (ולא משנה החשיבות שלו), ואינו עוקב אחרי הפרסום שלו והשאלות/מחמאות/תהיות/חיזוקים שצצים בעקבות הפרסום (ואני כבר לא מדבר על להיות חלק מהפורום ולהשתתף בדיונים) - אינו מכבר את חברי הפורום.

אז בוא לא נכבד אותו במחיקה

מישהו מפרסם ו"בורח". לא מכבד אותנו בנוכחותו ובתגובותיו. איך נגיב? לדעתי - נתעלם ממנו, ניתן להודעה שלו להעלם מעצמה, ונאחל לו (בלב) הצלחה בהמשך הדרך. אם מישהו ברחוב מתעלם משאלה שלך, איך אתה מגיב? גם כאקט חברתי/חינוכי, לדעתי, יש הרבה יותר טעם בהתעלמות מאשר במחיקה. בעיקר כלפי עצמינו. הפורום מתגבש, חברתית ואחרת, וחשוב לשמור על דלתות פתוחות. כבוד מקבלים, לא דורשים.

נכון ולא נכון

באופן עקרוני אה צודק. הבעיה שמתחילים לפרסם משהו, שיש לכל העום ואישתו השגות לתוכן הפרסום (והרה פעמים בצדק), ואין אף אחד שעונה - לכאן או לכאן. אם מישהו היה נכנס לבית שלי, וזורק פצצת סירחון - הייתי מצפה ממנו שלפחות ישאר לסבול את הריח...

גם אני ../images/Emo59.gif

גם אני הייתי מצפה שישאר ויסבול את הריח. השאלה היא - מה עושים כשהוא לא... גם לגבי טרולים (אמיר עשה את ההשוואה קודם) - הטיפול היעיל ביותר, הוא התעלמות.

מה עושים?

מתחילים לאוורר את הבית
הטיפול בטרולים שונה בתכלית. כאן לא מדבר בטרול, אלא במישהו שפירסם הודעה, ולא נשאר להגיב. הייתי אומר שמדובר בחוסר נימוס משווע

מה עושים עם חוסר נימוס?

ברמת המטאפורה, נאוורר את הבית. (בשביל אוורור הבית יש לשמור על דלתות פתוחות). מה נעשה פה בפורום כשנתקלים בחוסר נימוס שכזה? למרות שאתה צודק, והדברים שונים, גם פה לדעתי התעלמות היא הכלי היעיל ביותר. אני חוזר לשאלה הראשונה שלי - כמה זמן תתן למפרסם להגיב לפני שתמחק את ההודעה שלו?

הבעיה אינה רק חוסר נימוס

אלא ה"הרס" שנזרע כאן לעיתים, בעקבות ההודעות הללו. כמה זמן - זמן מספיק סביר, שהאדם הממוצע שגולש באינטרט לא בתכיפות רבה, יוכל לענות.

נניח

נניח לרגע שהוחלט למחוק פרסומות, שנשאלו לגביהן שאלות, ולא הגיעו תשובות. בוא נניח, ששלושה ארבעה ימים עברו, ואין תשובות. מחליטים למחוק. אחרי המחיקה, בא פלוני אלמוני, ושואל - "שאלתי את ההוא שאלה, והשאלה שלי נמחקה!!!". ואז יש דיון שלם בשביל להסביר לו שהשאלה שלו נמחקה ביחד עם כל שרשור הפרסומת, ולמה נמחקה הפרסומת, וכו' וכו'. סיטואציה אחרת - המפרסם חוזר כעבור שבוע לענות על השאלות, אך אלה כבר נמחקו עם השרשור. תסכים איתי שכעבור שבוע, השרשור ירד לארכיון מעצמו, ללא צורך בהתערבות ההנהלה. מבחינה פרקטית, לדעתי, הרעיון הזה לא ישים. זה רק יקשה על כולם, ובעיקר עליכם המנהלים, את החיים. וזאת בנוסף לרמה הרעיונית.

למעלה