קורס מדריכים

chataka

New member
תודה אמיר

נראה לי שהניסוחים ממצים את הגישות תגובה להודעה אחרת שלך בשירשור זה לגבי ספאם- זו תופעה די מוגדרת, הצפה בהודעות, לרוב לא רלוונטיות, לרוב עם אופי פרסומי. ג'אנק מייל זה ספאם באי-מייל, והטרול השכונתי שלנו הוא סופר-ספאמר של פורומים. עניין של כמות (הצפה) ואיכות (לא רלוונטי לתחום), כך אפשר להבחין בין ספאמר למפרסם רגיל.

אלטרנטיבה?

אני רוצה לתת פה את הניסוח שלי, ברשותכם, כדי להבהיר למה אני מתכוון, ולמה אני כזה נודניק: אם ברצונך לפרסם סמינר שקשור באומנויות לחימה בפורום, נשמח לשמוע, אך אתה מתבקש לעקוב אחר התגובות לשרשור שיצרת, ולענות על שאלות במקרה שיעלו. יש להבין ולזכור שהפורום איננו לוח מודעות (לשם כך יש את הלוחות), אלא במה לדיונים והחלפת מידע, רב כיווניים. כך שאם בחרת להשתמש בפורום כבמה לשרותך, אנא כבד את המשתתפים בהתייחסות ההולמת. אם אין באפשרותך להגיב לשאלות, נבקש כי תמנע מפרסום בפורום. מה דעתכם?

ארוך מדי. ונושא האלטרנטיבה

לפרסום בפורום עצמו (קרי לוחות) אינו מודגש מספיק. אבל בעיקר ארוך מדי. כדי שאנשים יטרחו לקרוא, רצוי לקצר.

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifסיכום ההצעות עד כאן:../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

ההצעה של chataka : (אחרי/במקום סעיף 8) לכל המפרסמים: נא לפרסם הודעתכם בלוחות המתאימים. הפורום הוא במה לדיון ולא לוח מודעות. אם פרסמתם בפורום, אנא קחו בחשבון שהודעה זו תחשב כתוכן לדיון, בו אנו מצפים שתשתתפו- נא לבדוק בהמשך את התגובות ולענות על השאלות הרלוונטיות. ספאם ימחק. ההצעה של amir_aikido: (אחרי/במקום סעיף 8) לכל המפרסמים: נא לפרסם הודעתכם בלוחות המתאימים. הפורום איננו לוח מודעות אלא במה לדיון. אם פרסמתם בפורום, ההודעה תחשב כתוכן לדיון, בו השתתפותכם נדרשת - נא לבדוק בהמשך את התגובות ולענות על השאלות הרלוונטיות. ספאם ופרסומות שלא יכללו מענה רציני לשאלות רלבנטיות (בתוך יום עבודה מפרסום השאלה) ימחקו. הערה: היחס להודעות של מפרסם שאיננו משתתף בדיונים בפורום יהיה שונה מהיחס להודעה פרסומית של משתתף הכותב בפורום באופן קבוע ! ההצעה של דרור דרור: (אחרי/במקום סעיף 8) אם ברצונך לפרסם סמינר שקשור באומנויות לחימה בפורום, נשמח לשמוע, אך אתה מתבקש לעקוב אחר התגובות לשרשור שיצרת, ולענות על שאלות במקרה שיעלו. יש להבין ולזכור שהפורום איננו לוח מודעות (לשם כך יש את הלוחות), אלא במה לדיונים והחלפת מידע, רב כיווניים. כך שאם בחרת להשתמש בפורום כבמה לשרותך, אנא כבד את המשתתפים בהתייחסות ההולמת. אם אין באפשרותך להגיב לשאלות, נבקש כי תמנע מפרסום בפורום.

chataka

New member
דרור הרבה יותר

נחמד ממני :) כפי שמתבטא בצורת הניסוח שלו והפנייה, מצד שני, כנראה שאני יותר ישירה. חחח. ניסינו לשלב את שתי האפשרויות וזה מה יצא: לכל המפרסמים: לרשותכם לוחות המיועדים לפרסומים הרלוונטים לתחום, נשמח לקבל מידע עדכני ומלא גם בפורום. במידה ופרסמתם בפורום, שהוא במה פתוחה לדיון, נבקש שתעקבו אחר התגובות, תשתתפו בדיון ותכבדו את חברי הקהילה בהתייחסות הולמת. במידה ואינכם רוצים להשתתף בדיון, נבקש להמנע מפרסום בפורום.

אחרי שהוצאתי את כל האגרסיות

שלי כאן בפורום, הייתי חייב ניסוח מתחנחן כדי לצאת מזה...
תומך בניסוח של צ'טקה.

לפי הבנתי - זה אינו פורום פתוח

בפורום פתוח אפשר להשאיר הודעות גם כאורח. לפורום פתוח אין חובת הרשמה, לכתיבה בפורום פתוח אין צורך באישורי מנהלים. לטעמי פורום פתוח עדיף על המצב כיום (למרות הטרול הבלתי נלאה), אך המצב כיום אינו פורום פתוח. כיוון שבכל מקרה משתמשים חדשים חייבים לעבור דרך עמוד הקהילה, הצעתי שבעמוד הקהילה תתנוסס בגדול הצהרת כוונות (פונט 24 לפחות, מודגש, לכל היותר שני משפטים). לבד מזה, ראי תגובתי לדאבלדרור. מחיקות - לדעתי עדיף בלי. פרסומות טהורה - לדעתי עדיף בלוחות בלבד. פרסום בפורום - על אחריות המפרסם בלבד. מראית עין של פגיעה בשם/הוצאת דיבה, כתוצאה משמירה על זכות השתיקה, היא המחיר שצריך לשלם זה שלא מוכן לענות. צריך להיות מסר חד משמעי שכל פרסום כאן אינו פרסום על גבי לוח מודעות ברחוב, אלא כתבה בכלבוטק. אם אתה ראוי - ימצאו אלה שיפרגנו לך, אבל אם לא - תאכל את שבישלת.

chataka

New member
: \

יש מאמר ארוך של ד"ר נעמה כרמי על אתיקה באינטרנט, הנה הקישור, למרות שרק חלק קטן ממנו רלוונטי וגם לא באופן ישיר. הנקודה שאני רוצה להעביר מתוך המאמר הזה מתייחסת ל"משפטיזציה".. לקחת משהו שראוי לו להיות כלל מנחה, נורמת התנהגות וכו ולהפוך אותו לחוק- עם ענישה ואכיפה, זה לא טוב. היא מסבירה שם למה לא טוב. למיטב הבנתי המטרה והכוונה של ההצעה הזו היא לשפר ולתרום לדיונים בפורום,לגרום למי שמשתמש בקהילה הזו לצרכיו גם לתרום לה חזרה. טוב ויפה. מה אם אנשים שנכנסים פעם אחת, שואלים מה הא"ל הכי טובה ומי המורה הכי טוב ונעלמים. גם הם אינם תורמים לקהילה ואינם משתתפים בדיונים, גם הם דוחקים למטה שירשורים, גם הם מנצלים את "ההון האנושי" שיש כאן ולא תורמים כלום חזרה. גם אחרי הודעה כזו עשוי להתפתח שירשור זבל עצום ממדים על של מי הכי גדול. גם אותם צריך למחוק? יתכן שמפרסמים אינם חברי קהילה שתורמים לה, ובטח כדאי לנסות להפוך אותם לכאלה, אבל אם הם אינם רוצים- האם זה נחשב פגיעה בפורום? אני מזכירה שלא מדובר על ספאמינג! אולי כדאי לתת תקופת נסיון לכלל ללא מחיקה, ואם יש מקרים שמוכיחים את הצורך לזה, אפשר להחמיר בהמשך.

אבא שלי

כשאבא שלי רוצה שאצטרף אליו לנסיעה, לביקור להורים שלו, שאסדר את החדר, שלא אסע להודו, ועוד, כל מה שהוא צריך לעשות, זה לבקש. לא תמיד הסכמתי, אבל אני חושב שהסכמתי להרבה יותר ממה שהייתי מסכים אם הוא היה אומר לי/מצווה עלי. הרבה יותר חשוב, למדתי להעריך אותו ולכבד אותו מאוד. לאהוב אותו. העוצמה שברכות. צריך לנסות כדי להבין. הסתייגות - לא עובד תמיד עם כל אחד, לפעמים צריך לבקש כמה פעמים, אבל כרעיון חינוכי, זה מדהים, ואפקטיבי מאוד.

מותנה תרבות

ישנן תרבויות (גם כאן בארץ) בהן בקשה היא לא יותר מכסתו"ח שאף אחד לא מתכוון אליו, כולל המבקש. נא לא לדרוך על הדשא, נא לא לפצח גרעינים, נא לא להחנות אופנועים - הבקשות קיימות, מי שמחנה אופנוע יעשה זאת פעמים רבות בצמוד לשלט (המהדרין ישתמשו בעמוד לקשירת האופנוע). בקשה עובדת על בסיס אישי בעיקר (מניסיוני). כאשר הפקידה מבקשת שאנשים יחכו בסבלנות, זו שמתחילה לצעוק ולהפוך שולחנות היא זו שתקבל את היחס המהיר וכו'. אין פלא שאתה מקשיב לבקשות אביך. האם אתה מקשיב באותה מידה לבקשות אנשים שברור כי יודעים פחות ממך בהקשר? או לבקשה סטאטית לחלוטין כמו אלו התלויות על לוחות מודעות? בקשה על נייר לא עובדת כ"כ טוב כמו בקשה בע"פ. בייחוד לא אם אתה יודע טוב יותר מהמבקש מה נכון. ורוב הארחי פרחי שנכנסים לפרסומת בלבד ונעלמים - הם יודעים יותר טוב מכולם מה נכון עבורם ולמה הבקשה מתייחסת אל כל העולם ולא אליהם.

תלוי במבקש, ובצורת הבקשה

אם המבקש הוא מנהל/ת הפורום, והבקשה, באמצעות מסר אישי, היא ידידותית, ברורה על סיבותיה ומניעיה, לרוב לדעתי היא תענה כמיטב יכולת המבוקש. שימוש באיומים וכוח מופרזים, לדעתי, גורם לרוב לזלזול. זה המקרה בלא לדרוך על הדשא וכיוצא באלה. אם יש שלט שאומר לי להיות בשקט בין 2-4, אני לא אתייחס אליו. אם ירד אלי שכן, ויסביר לי שהוא ואשתו מנסים לישון עכשיו, הוא עובד קשה, וזה הזמן היחיד שיש לו בשבוע להשלים קצת שעות שינה, יגיד את זה בחיוך, ויבקש ממני בנימוס להיות קצת יותר בשקט, אני לא אעיז להוציא הגה מהפה, ואברח מהמקום בהרגשת בושה. יחי ההבדל הקטן.

amir_aikido

New member
תלוי גם במקבל הבקשה

אתה אולי תתיחס לשכן הזה, אבל האם קבוצת ילדים שברחו עכשיו משיעור בבי"ס ומשחקים כדורגל במגרש הזה יקשיבו לו
מנסיוני האישי - זה בכלל לא בטוח. ובמקרה שלנו: מה יקרה עם המקרים הלא מועטים בהם שמקבל הבקשה פתח שם משתמש רק לשם הפרסומת, והוא אפילו לא מסתכל בתיבת המסרים, שלא לדבר על לפתוח את הפורום שוב ובדוק האם יש שאלות ? מבחינת ההתנהגות של המפרסם, במקרה האחרון עם גיא מור היה דווקא שפור מסוים: המפרסם כן ניסה להשיב לשאלות בתחילה אפילו שהתשובה שלו היתה מאוד חסרה. וכשהוא ראה שהוא לא מצליח להשיב, הוא העביר את השאלה הלאה ... רוב האנשים ה"תרבותיים", שמתייחסים בכבוד למסר האישי. הם אותם אנשים שמלכתחילה היו נוהגים בסדר, והיו בודקים ומשיבים לשאלות ממילא. הבעיה היא הזן השני ... אמיר

נכון,

מקבל הבקשה משפיע כמובן, אבל לדעתי יש להזהר מאוד בעניין הזה. אתה יוצא מנקודת הנחה שקבוצת ילדים (שברחו עכשיו משיעור בבי"ס), מלכתחילה לא יקשיבו לך, ולכן אתה אפילו לא תנסה לדבר איתם בעדינות ובנימוס. אתה (כל אחד) כבר מכיר את כולם, ויש לך המון נסיון, וניסית ורצית וניסית עוד פעם, וזה לא הולך. פה הבעיה. לדעתי ומנסיוני, לפעמים זה דוקא כן הולך. ואי אפשר לדעת לפני שמנסים. להבדיל, זה מזכיר לי את המשפט "הם מבינים רק כוח". הבעיה במשפט הזה, היא למי אתה מתייחס כשאתה אומר "הם"? אולי ההתייחסות היא דוקא אלינו. אני לא מנסה להיתמם, ולא טוען שכל, או שרוב הילדים היום יקשיבו לבקשה כזו. אני כן טוען שיש להזהר מהנחת יסוד שמובילה אותנו להשתמש בכח רב מבלי לבדוק קודם מי זה או מה זה העומד מולנו, ושכדאי לבדוק כל מקרה לגופו, ולשמור את אופצית המחיקה במקרה הזה, רק למקרים חריגים שדורשים זאת. כך, אפשר לנסות לשמור על החריג כחריג, ולא כנורמה. לגבי חקיקת חוקים שתיפה את כוחם של המנהלים להשתמש בכוח במקרה הצורך, משול בעיני ללקנות אקדח, או ללמוד אומנות לחימה להבדיל, כי אולי יתקיפו אותי ברחוב. הרבה פעמים פעולה כזו תגביר את סיכוייך להפגע ברחוב, במקום להמעיט אותם. גובה הגדר בין גן הילדים לכביש, היא כגובה הפחד של ההורים (ולא כגובה הילדים, או הסכנה האמיתית). ועכשיו לכמה ציטוטים.

amir_aikido

New member
אני עדיין אפנה באדיבות

וגם ההצעה לכלל הזה מבוססת על העקרון שקודם נותנים הזדמנות ולא מתחילים ממחיקת ההודעה כי המפרסם איננו כבר משתתף בפורום ...
לתחושתי (ואלו כבר באמת תחושות ואפילו לא דעות), הכלל הזה דומה יותר להגברת העירנות (שאליה יכולה להתלוות התארגנות מעט שונה) מתוך הכרה במציאות האלימה. ובצמוד אליה החלטה שלהבא אתה תתחיל בפניה אדיבה ונחמדה לאנשים כדי שלא תגיע למצבים אלימים. לא פעם, הידע שיש לך פתרון אם המצב יסלים (אקדח, סכין, אמנות לחימה, כלב), נותן לך גם מספיק בטחון לפנות באדיבות ובנחמדות. הפתרון לא חייב להיות גורם מסלים סכסוכים. אמיר

אל תראה שיש לך אקדח

זה ממש מבהיל!
המנהלים יכולים למחוק במידת הצורך, הם לא צריכים לכתוב את זה במפורש בתקנון הפורום. אם זה יהיה כתוב בתקנון הפורום כחוק שזה עונשו, נצפה שכל פעם שעוברים על החוק, העונש ימומש. אחרת הדבר מביא לזילות החוקים, חוסר כבוד, חוסר משמעת וילדים שבורחים מבי"ס בשביל לשחק כדורגל בין 2 ל-4! (לא עלינו).

amir_aikido

New member
בתקנון כתובים עוד הרבה דברים

האכיפה של הכללים פה רחוקה מלהיות דרקונית. וגם בהצעה שלכם נכתב כי "ספאם יימחק", עכשיו איך אתה מפריד בין ספאם ובין פרסומת סתם ?? אמיר

למעלה