קורס טרום נישואין

יערית

New member
זוג שגם אני הכרתי

לקחו מיד אחרי שהתחתנו קורס באדלר גם לזוגיות וגם להורות,היא אחרי הלידות של הבנות סיפרה שהקורס מאד מאד חיבר בינהם,מאד עזר להם כשנתקלו בבעיות וכשבאו הבנות גם שם הם השתמשו בכלים שרכשו באדלר ויישמו אותם. לדעתי הסוד בהצלחה טמונה ביכולת של השניים להאמין במה שהם עושים ולשתף פעולה אמיתית מתוך כבוד ואהבה האחד לשניה,אחרת כף המאזניים אף פעם לא יהיה שווה.

"חרית בארית"

מה שלא עושה הטבע עושה הצבע? שישלחו לי חומר כתוב בתוך קלסר מסודר.

../images/Emo2.gif

שיעור ראשון:

מנה ראשונה צריכה להיות מנה קטנה לא להתמלא ממנה... וזה כדי שיהיה לנו מקום ל קינוח... טעות נפוצה בקרב התלמידים היא: מתפוצצים במנה הראשונה ואז לא משאירים מקום לקינוח! בשבוע הבא השיעור שני.

יש קורס טרום ביוץ???

שואלת ברצינות... כי בשניה זו סיימנו לשוחח על מה -לא- יהיה..... {משו סיסטמתי ומובנה בלוגים שלי....
}

זה רעיון מדהים!

תחשבי כמה יכולנו למנוע אם היינו יודעים. כמשלמים לקורס כזה, אז גם טורחים להקשיב לתובנות ודרכי הפעולה שמוצעות להם. זה לא כמו משפחה או "נשמה טובה" שנותנים עיצות, שאנחנו בכוונה לא מקשיבים להן. יש דפוסי התנהגות זוגית שחוזרים על עצמם מכורח טבעינו כבני אדם עם אגו, אבל אפשר ללמוד לשחרר והתמקד במטרה שלשמה התכנסנו והדרך אליה.

מה רע בלדעת לקראת מה הולכים?

לפני איזה חודש דווקא דיסקסו כאן את הרעיון. לא רק שיהיה בית ספר לנשואים ולהורות..אלא שיצא חוק ..כדי לקבל רשיון לנשואים ..וכמו שעושים בדיקות דם..יהיה על הזוג לעבור סכום שעות מסויימות בקורס לזוגיות ולהורות. חוק. ויצא חוק..שזוג שרוצה להתגרש..לפני שפותח תיק..שיעבור קורס לגירושין בגישור..גירושין בהסכמה..גירושין יפים. איך להתנהל עם הילדים. שיצא חוק. מדוע לא? ניראה מוגזם? ניראה ונישמע בילתי סביר? זה לא על מנת להעמיד קשיים זה על מנת שאנשים ילמדו. שאנשים ידעו שצריך להשקיע.. שיעבדו על הזוגיות שלהם שידעו היכן הטעויות.. אותנו לא למדו אנחנו בדרך הקשה לומדים ובדרך הילדים סובלים אז כמו שיש טיפול מונע לדברים אחרים למה לא לעשות את זה?

ועוד מעט ידביקו לזה גם פסיכומטרי

ותעודת בגרות - חשוב מאוד! ויקומו מכללות כפטריות אחר הגשם ואז גם יגלו את העתקות והפתקים ואת אלו שהולכים לקורס רק כי ההורים לוחצים והמעונות רחמנה ליצלן ותהיינה מחתרות שתחרוטנה על דגלן - נישואין בלי קורס בעזרת אלוני ואף יאיימו בשלילת נישואין וידביקו נקודות ויצלמו את ההפרות ואז, הילדים לא יסבלו.

נישמע לך מוזר נכון?

לדעתי..הרבה דברים מוזרים..שאשנים הגשימו ויצאו לפועל..הפכו לדברים גדולים מהחיים.. לך תדע כמה גירושים זה יכול למנוע.. וכמה משפחות זה יכול להציל בעתיד.. הזלזול ..לא במקום. הרעיון...בחיתוליו....אבל לא לזלזל..לך תדע כמה אנשים יחליטו לא להתחתן שיבינו במה זה כרוך.

אז

זו בדיוק השאלה. במיוחד זוגות צעירים. אם יאלצו להבין במה זה כרוך..ומה צריך להשקיע על מנת להקים בית ומשפחה.. ישקלו נשואין..ואולי בכלל רבים לא יתחתנו..שיבינו לקראת מה הם הולכים. עדיף לא? רואה את הציניות שלך אבל חושבת שאם אני ואתה ואחרים היינו יודעים יותר...ייתכן שחלק מהבחירות שלנו היינו עושים אחרת.

למעלה