קורס טרום נישואין

מעניין מה ברטה הייתה אומרת על זה?

אני עכשיו מרגיש שפוף ואפילו רע לי על הלב נראה לי שאלך אל ברטה ואשאל על ענייני גורל וחקיקות בטח תגיד לי בוא שתה טורקי קטן אני רואה מישהי בחייך רואה שבשנה הבאה אתה הולך איתה לקורס רואה לא טוב - רואה משהו רע קורה רואה כישלון בקורס אבל גלגל חדש יתחיל כשהשנה תצא אומר תודה וביי אומרת מה תודה? - תשים עשירייה בצד ביציאה פוגש את זאב נחמה {זאב זאב} תן נחמה, נחמה אומר לי נחמה: רק אהבה תנצח

אחחחחחחחח ברטה

הכל תלוי בעיני המתבונן..... כשלא רואים עין בעין...אז אפשר רק לשתות קפה או להרים כוסית לחיים...

אתה טועה...

ברטה ביקשה ת'עשירייה מייד איך שהראית לה ת'יד... אין לי מושג למה השמטת ת'פרט הזה,אבל... אתה נחמד !...מילה של קוקו זו מילה.

מתוק ביפ ביפ..

מה ששתה ..או מה ששאף..באמצע הלילה..אפשר לקבל גם? ברטה..ניזכרתי בה.. היא לא חיכתה..שלפה מייד את היד..שייתן .. ואללה....

אמרתי שאני טובה בניסוחים?

אני טובה בדברים אחרים. אמרתי שהרעיון עצמו מצויין.. לדעתי.... חושבת שיש מקום לכפות על אנשים קצת אחריות לפני שקופצים מתחת לחופה..לפני שנעשים הורים..לפני שמתגרשים. את הידע שאת צברת אחרי הרבה כאב לב אפשר לתת לפני שמתנסים בו..ואלו שרצים לחופה..שיחשבו טוב טוב..אם הם בכלל מוכנים לזה. זה הכל. ברור שיהיו שרלטנים שירצו רק לעשות כסף אבל אם יהפך לחוק.. חושבת שרק אנשי מקצוע עם תעודות יוכלו לעסוק בזה.

לא יודעת

לא שיש לי משהו נגד בילויים,אבל אני יכולה להגיד לך שאצלי,אם היינו מניחים קצת לבילויים ומתרכזים קצת יותר במשפחה יש מצב שהכל היה נראה אחרת.

מגשימה1

New member
אני מניחה שהכל תלוי במידה

נראה לי שהיא התכוונה שיש אנשים שברגע שהם מתחתנים הם נשארים כל הזמן בבית ושוכחים לצאת לבלות לפעמים , אבל אני בטוחה שהזוג הזה לא מסתדר נהדר רק בגלל שהם יוצאים לבלות , זו היתה בכלל תוכנית על עיצוב הבית , קוראים לתוכנית "טאץ' עליז לסטרייט שיעיז" למי שמכיר ופשוט האישה הזאת היתה מאוד חולה ובסכנת חיים תקופה מסוימת והבעל מאוד תמך בה לאורך הדרך ועכשיו היא החלימה , אז לא נראה לי שזה רק בגלל שהם זכרו לצאת לבלות , אני רק השתמשתי בזה בשביל להעלות את השאלה אם זה יעיל לעשות קורס טרום נישואין .

deena

New member
צריך גם רשיון להורות (דחוף)

וקורס להורות מונעת.

מגשימה1

New member
זה משהוא שהיה צריך לחייב

כל אחד יכול להביא ילדים ויש כל-כך הרבה אנשים שהם פשוט כל-כך חסרי אונים וחלק גדול מזה עניין של לימוד , אפילו למישהוא שיש כישרון בהורות , כי כמו בהרבה דברים אחרים זה גם עניין של כישרון . אבל גם לבן אדם שיש כישרון נדרש לימוד , כישרון לבד לא מספיק , אז יש כאלה שבאמת טורחים , לקרוא ולצפות בתוכניות ו וללכת לבי"ס להורים אפילו , אבל לא לכל אחד יש את האפשרות ואת הזמן ואת המודעות וכשאני אומרת מודעות , אני לא אומרת את בהתנשאות ואני לא שופטת , זה תלוי בסביבה שלך בצורה שגדלת בהרבה משתנים . זה משהוא שצריכים ללמד כבר מהתיכון , כמו שמלמדים הסטוריה ומתמטיקה ולא לחכות שנהיה הורים . כי בסך הכל כמעט כל האנשים רוצים להיות הורים טובים .

magic40

New member
בדיוק מה שרציתי לכתוב אתמול

רישיון להורות היתי הולכת רחוק מזה עיקור נשים וגברים

roksan

New member
חיובי ביותר

גם קורס להורות לפני שעושים ילד יכול לעזור מאוד, זוגיות היום היא משהו שמעבר להתאמה. עם כל הלחצים האילוצים השעות הרבות של העבודה ממש צריך להתכונן לכך וללמוד איך לשמר

ב ד ר ך

New member
צריך

קורס תקשורת בין אישית. כמו שמלמדים חשבון תורה עברית צריך ללמד תקשורת בין אישית זה יותר חשוב מהכל. יכולת להקשיב למי שמולך, יכולת להביע את עמדתך מבלי לשלול את עמדך זה שמולך ועוד. זה לדעתי , יעזור בחיים בכלל ובנישואין בפרט.

n o g a1

New member
קורס טרום זוגיות

קורסים מזכירים לי: את המורה לתנ"ך שמעולם לא זכר את שמי וחשב שהכיתה רועשת בגללי. את המבחנים , הבחנים , העתקות , ההברזות , זיוף חתימת הורים .... את חוף הרצליה:).... את הקורס הכנה ללידה - נושפים , נושמים , נושפים ...פו...פו...פו.... ובסוף אפידורל וזה לא כואב. את הקורס נהיגה שבסופו מקבלים רשיון להתחיל ללמוד לנהוג (כי הלימדה האמתית היא בכביש). את הקורס נהיגה מונעת שחייבו אותי לפני המון שנים (סתם , היה חוק כזה) שלא הקשבתי , הפרעתי כי זה לא עניין אותי. אם קורס טרום זוגיות , אז למה לא .. קורס טרום ילדות קורס טרום גיל התבגרות קורס טרום צבא קורס טרום תעסוקה קורס ביחסי אנוש קורס לפני נישואים קורס טרום חמות קורס טרום משבר גיל 40 קורס לגיל הזהב קורס... עד שלא מתנסים ממש שום דבר לא חודר , הכל בלה ,,, בלה. קורס מזכיר לי "תורה מסיניי" , עיצות :) , תעשה כך או כך או כך ... מראש לא מתאים לי , רוצה את המתכון שלי , אחר , יחודי , מותאם לצרכים שלי , לעולמי - לעולם שלו - לעולם המשותף. מעדיפה התנסות בכל השלבים , ליפול , לקום , להבין , להתפתח ... לחיות. מי שלא לומד -לא מתנסה הוא מתנוון לא חי כמעט מת (ואולי מת).

n o g a1

New member
שכחתי לציין

שאני בעד סדנאות מסויימות תוך כדי התנסות בשטח...

למעלה