קורסי בחירה

lol65

New member
קורסי בחירה

סתם רציתי לשאול איזה קורסי בחירה יש במוסדות שאתם לומדים בהם. איכשהו יצא שיש לנו מלא קורסי בחירה מפגרים שאין שום קשר בינם לבין לימודי משפטים, והקורסי המעטים שכן מעוררים איזשהו עניין כמובן מתנגשים עם קורסי חובה, מאו תקועים ככה שאח"כ יש 5 שעות חלון, או בכלל ביום החופשי... חוץ מזה, יש כאן מישהו שלמד דיני מיסים? לא משנה עם איזה מרצה, סתם לדעת פחות או יותר מה הולך שם, אם זה מעניין, איזושהי דוגמא לנושא מתוך הקורס... ועוד התייעצות קטנה: באופן כללי אני לא כ"כ נוטה לכיוון של משפט מסחרי, מצד שני גם לא ממש עשיתי קורס בנושא. אז אני תוהה אם לקחת קורס שקשור למסחרי ולקחת את הסיכון שאני ממש אסבול שם, אבל לפחות אדע על מה אני מוותרת, או מראש לא לבזבז על זה קורס בחירה ולקחת משהו שישר מדבר אליי?

Drunk Bullet

New member
דווקא קורסי בחירה שהם לא נטו-משפטיים

זאת הפוגה מעולה מכל השגרה..

lol65

New member
אולי

אבל אני לא מחפשת הפוגה, אלא ידע במקצוע שבו אני רוצה לעבוד. הרחבת ההשכלה מעבר זה כמובן מבורך, אבל קודם שיתנו לי את הכלים שאני צריכה ולשמם הגעתי ללמוד, ואח"כ אפשר לדחוף גם כמה קורסים לא קשורים. תאכלס, המראיינים אח"כ לא מסתכלים איזה קורסים הסטודנט בחר לקחת?

Drunk Bullet

New member
אין דבר כזה

לפחות באת"א כשאת אמורה לצבור 141 נ"ז, מלכתחילה את יודעת שאת לא תלמדי רק קורסים "במקצוע שבו אני רוצה לעבוד". חלק מהתואר שלך יכלול המון קורסי בחירה (באת"א החל משנה ב' - כל הקורסים הם בחירה, כשגם בחטיבה ב', לכאורה הקורסים ה"כבדים" יותר, יש המון קורסים שאין קשר בינם לבין המקצוע). מעבר לעניין קורסי הבחירה - המקצוע שאת רוצה ללמוד, מתפצל לתחומים. אין שום סיכוי בעולם שתלמדי רק קורסים הקשורים לתחום שמעניין אותך, חבל להתאכזב בשלב מאוחר.

Drunk Bullet

New member
אם "לכם" זה באת"א

אז כנסי לידיעון של השנה בלינק הזה http://www.tau.ac.il/law/yedion/ כל הקורסים של חטיבה 2 וחטיבה 3 הם קורסי בחירה. קורסי חובה זה רק חטיבה 1 (=קורסי שנה א'). בפועל, האילוץ של הגעה ל141 נ"ז מצמצם את הבחירה (בטח ובטח כשהדבר נוגע לבחירת קורסים מתוך עניין או שייכות לתחום בו את רוצה להתמקצע בעתיד).

JaneLame

New member
אוי ואבוי, דיני מיסים

שמעתי שזה מענג כטיפול שיניים.

למעלה