קורסים באו"פ

אורטל188

New member
קורסים באו"פ

אני מתחילה באוק' הבא לימודי משפטים במכללה למנהל וחשבתי לבינתיים לקחת קורסים באו"פ וככה יירד לי מהשנים במכללה האם לדעתכם זה אפשרי????

EgeBamayasi

New member
יש קורסים במשפטים

אני חשבתי לעשות את זה השנה, אבל בגלל שזה לא היה בטוח ובגלל שלאופ אין פקולטה למשפטים, לקחתי רק קורסים בכלכלה בהם יש אפיק מעבר מסודר לחלק מהאוניברסיטאות. אני עשיתי את זה בידיעה שזה לא יקצר לי את התואר, אלא רק יוריד לי את העומס. אני לא חושב שמתקיים מצב שבו פטור מקורס או שניים של שנה א' יכולים לזרז את סיום התואר. מקסימום כדאי לך להדפיס את הסילבוס של הקורסים במשפטים ולשלוח למכללה למנהל בצירוף שאלה לגבי סיום מהיר יותר של התואר. אבל לפי דעתי זה ממש לא סביר, למשל דיני חוזים נחשב לאחד הקורסים הקלים ביותר, בניגוד למה שקראתי עליו פה.

flutter girl

New member
בדיוק באתי להגיד

בעצם שיש את דיני חוזים... ואגב- דיני חוזים זה קל או קשה בהתאם לדרך שבה מלמדים את הקורס.

טוב לא ידעתי..

שמעתי על חוזים פעם וזה היה תמוה קצת
אבל אני לא בטוחה מה התועלת- כסף זה יעלה, זמן היא תצטרך להשקיע.. טוב נו,כל אחד ובחירותיו..

EgeBamayasi

New member
אומנם עוד לא התחלתי את הלימודים

אבל אתם כל הזמן מספרים כמה שנה א' קשה ולחוצה, אז אם הייתה לך את האפשרות להוריד איזה שניים או שלושה קורסים מהעומס והיה לך את הזמן לזה שנה לפני הלימודים, לא היית עושה את זה? אני די הצטערתי שלקחתי מספר מצומצם של קורסים שהיו חלק מהאפיק מעבר, כי רציתי ללמוד הרבה יותר השנה אבל לא רציתי להמר חוצמזה, בתחילת התואר הקורסים באופ הרבה יותר יקרים מקורסים באוניברסיטה הרגילה

לא יודעת לא רואה האמת אישית, את הטעם..

זה עומס שמתמודדים אותו וזה מה שיש. גם ככה הזמן טס נורא מהר (כי אין זמן
) חוצמזה תחשוב שיש אנשים שמשלבים או עובדים או יש להם משפחה..נכון, מקטרים מקטרים אבל זה לא כזה נורא.. אני אישית לא הייתי עושה באו"פ, כי אני חושבת שזו גם חוויה אחרת ללמוד חוזים עם מרצים באונ', למשל נילי כהן
, וכי אני חושבת שרוב האנשים מחכים להגיע לאוניברסיטה עצמה כדי ללמוד- כלומר קודם הם בצבא, או מטיילים או עובדים וזה לא זמן שאתה ממוקד ופנוי ללימודים..

קצת קביעה נחרצת מדי../images/Emo3.gif

זה ממש תלוי- למשל לנו השנה באת"א חוזים היה סמסטריאלי והיה חובה להגיש 5 עבודות מתוך 8 כך שזה לא היה פשוט, ובהחלט עמוס (לדעתי). נזיקין לעומת זאת היה שנתי והיה לבחור להגיש 3 מתוך 5 והיה הרבה פחות כבד..

אורטל188

New member
לא אוק' עוד שנה

התקבלתי למכללה למנהל והקפאתי את הלימודים לעוד שנה

flutter girl

New member
"הבא... עלינו לטובה"

זה מה שאני אומרת לאנשים שקוראים לתאריך הקרוב בתור "הבא".

flutter girl

New member
אין משפטים באו"פ

אבל תבדקי לגבי קורסים כלליים שמלמדים כקורסי חובה במכללה.

sacrament

New member
ומי מבטיח לך שיכירו בזה?

יש למיטב ידיעתי איזה קורס או שניים במשפטים- האחד חוזים והשני נוגע לדיני ירושה. את דיני ירושה עדיף לא לעשות ללא ידע בסיסי של שנה א' לדעתי. חוזים- השאלה היא מה הרמה שלו והאם המכללה שלך תכיר בו. כדאי לברר את זה.

flutter girl

New member
איזה קורסים?

אם זה לא קורסי חובה במשפטים, אי אפשר לדעת כמה זה יהיה מועיל במעבר.

EgeBamayasi

New member
אמרתי שלפי דעתי לא יהיה מועיל...

מה שמצאתי זה דיני חוזים דיני עבודה דיני תאגידים יסודות המשפט העסקי מבוא למשפט ויסודות המשפט סוגיות במשפט העברי יכול להיות יש עוד, זה קשה למצוא כי הם לא מרוכזים במקום אחד

sacrament

New member
מממממ

חוזים הוא די מבוא לכל שאר הקורסים פה. נראה לי שיהיה מאוד קשה להבין את השאר ,עד בלתי אפשרי בלעדיו. חוץ מסוגיות במשפט העברי, כמובן (-: אבל למה שמישהו ירצה לעשות את זה לעצמו?

EgeBamayasi

New member
אממממ

דיני חוזים הוא קורס חובה בתואר לניהול, חוצמזה כולם מספרים שהוא הקורס הכי קל בתואר ואפילו ממליצים לכל החדשים להתחיל איתו. גם לא צריך לעשות דיני חוזים לפני הקורסים האחרים (צריך לעשות קורסים אחרים). יכול להיות שהשמות הם זהים עם הקורסים שלכם, אבל התכנים הם שונים וזה סתם מוטציה מוזרה של משפטים באופ, אני לא מבין בדברים האלו אז אני לא יכול לענות לכם :X אבל הנה הסילבוס של דיני חוזים: http://www.openu.ac.il/courses/10800.htm

sacrament

New member
ניהול? ואני חשבתי שאני בפורום משפטים

הסבר לי איך אפשר להבין את היחסים (החוזיים) בדיני עבודה...בלי לדעת חוזים? איך אפשר להבין את היחסים (החוזיים) בתאגידים...בלי לדעת חוזים? יסודות המשפט העסקי- אלוהים יודע מה זה. אבל אני מנחשת שצריך קצת ידע בחוזים. מבוא למשפט ויסודות המשפט- למה צריך את זה אם לומדים משפטים? אחרי שנה א' אני יכולה בעצמי להעביר את הקורס...אני מנחשת שלומדים בו בעיקר חוקתי. אף אחד לא יכיר בכזה דבר לתואר רגיל במשפטים, זה כמו להביא את הבגרות שלך במתמטיקה ולבקש להכיר בה בתואר במתמטיקה.

למעלה