קונג פו

Lucifer134

New member
קונג פו

אני מעוניין להתחיל ללמוד קונג פו, אני לא סגור על איזה שיטה בדיוק אבל עדיף שהיה שיטה רכה, אני גר באיזור המרכז והייתי שמח לעזרה. תודה

uori

New member
אותו דבר אני. שמעת בנתיים על שני

שיטות אחד בת"א בפארק הירקון שנקרא "ווינג צ´ון" ואחד בפ"ת שנקרא "גמל שלמה". באתר של ה"גמל שלמה" - www.kung-fu.co.il בקשר לשני תשאל שאלות לאנשים שלומדים את זה. נ.ב בן כמה אתה?

kung fu

New member
הי ../images/Emo13.gif

אני לומדת אצל בן טל-שחר, בבית הספר שמבאלה. השיעורים מתקיימים במרכז תל אביב, בכל ימי השבוע (חוץ מחמישי ושישי), בשעות הבוקר, ערב ולילה. הבסיס של אומנות הלחימה שנלמדת היא שאולין לאו חו, אבל אנו לומדים את הקונג-פו המלא, שהוא כולל מעבר לאמנות לחימה (ריפוי, מדיטציה ועוד). בתחילת הלימודים (עד חגורה צהובה) רוב השיעור מוקדש לאמנות הלחימה, ורבע השעה האחרונה מוקדשת לחלקים האחרים בקונג-פו. אתה מוזמן לתאם שיעור נסיון (חינם) עם בן טל-שחר 03-5270332 בהצלחה! מיכל

uori

New member
תוכלי בקשה להגיד לי מה אתם לומדים

שם בפרטים הכי קטנים???? כמו אם אתם לומדים קאטות? ואיזה סוגי אגרופים או בעיטות דברים כאלו. תארי לי ממש את השיעורים. זה נשמע לי קצת לא רציני על הקטע הזה שאין לכם מכון, שאתם לומדים בחוץ כל פעם במקום אחר. בבקשה אל תחזרי אליי בתגובה של "תתקשר לבן ותתאם איתו אימון נסוין" בשביל זה יש פורם!!! שמשהי כמוך שלומדת שם תוכל לתת לי הרבה פרטים !!!

yanivtil

New member
פרטים,רבותי,פרטים...

ואח"כ יאשימו אותי שוב בפירסום אגרסיבי....
מה שאנחנו לומדים הוא קונג פו,במובן הרחב יותר של המילה,זאת אומרת- יכולת נרכשת,או אמנות נרכשת או כישרון נרכש. מה זאת אומרת? איך לפתח את היכולות שלך כבן אדם,בכל התחומים בהם בן אנוש מסוגל להתפתח. בין התחומים האלה,נמצאים גם הריפוי,היכולות הנפשיות האנושיות וגם היכולת לשרוד תחת התקפה,מה שנקרא "אמנות הלחימה". מה זה אומר בתכל´ס? זה אומר שאנחנו עובדים הרבה על אמנות הלחימה,הרבה על יכולות ריפוי (עצמי ושל אחרים), הרבה על יכולות כלליות של התפקוד התקין שלנו כבני אדם בעולם - מבחינה נפשית (ריכוז,מיקוד,שלווה,ביטחון וכו´) ומבחינה גופנית (בריאות,כושר,תפקוד במצבים לא צפויים-נפילות,גלגולים וכו´). אמנות הלחימה שאותה אנו לומדים כוללת קאטות (לחימתיות ובריאותיות),אגרופים (ישרים,מעגליים,תחתיים,חודרים ושטחיים),בעיטות (נמוכות,גבוהות,צידיות,סיבוביות וגם כמה באויר) ובעצם את כל הכלים שאמנות לחימה צריכה לכלול כדי לאפשר לך לצאת מכל מצב ביש כשידך על העליונה. מה זה אומר יותר בתכל´ס? שלא תבין על מה אני מדבר,עד שלא תחווה את זה בעצמך,ממש כמו שאני לא הבנתי את כל ההסברים והפירוטים עד שלא הגעתי לשם בעצמי. אל תכעס,זה פשוט תמיד ככה,בכל מקום שתהיה... אשמח מאוד לענות על עוד שאלות, יניב. (מפרסם אגרסיבי,רק כי ביקשו בצורה תקיפה....
)

kung fu

New member
וואי איזה כעס ../images/Emo2.gif מאיפה זה בא?

-כן אנו לומדים קאטות -סוגי בעיטות שאני למדתי (כאילו שזה אומר משהו. זה יספק רק מידע לשכל שלך): סיבובית, צידית, ישרה, מגל, מבחוץ לבפנים, מבפנים לבחוץ, מספרים, שני שלבים. -לא יודעת שמות של אגרופים שאני למדתי. יודעת להראות אותם. -אני לא יכולה לתאר לך את השיעורים, כי כל שיעור נראה אחרת. בנוסף, כל אדם עובר שיעור אחר. למשל, יכול להיות שיעור שאני אלמד קאטה כל השיעור, ותלמיד אחר יעבוד על חבטות. מסלול הלימודים הוא אישי, וזה לא שהמורה בא ומלמד חומר, וכולם לומדים את אותו הדבר בדיוק. -אני רק רוצה לתקן שלמיטב ידיעתי, הפורום קיים על מנת לספק מידע למעוניינים. הוא לא קיים בשביל שמישהי כמוני שלומדת שם תוכל לתת הרבה פרטים. אני לא חייבת לרשום שום דבר, ואם אני רושמת משהו זה כי אני בוחרת לרשום אותו
בהצלחה, ואני ממליצה לך לעשות שיעורי נסיון במקומות שונים, ולפי זה לבחור את המקום שהכי מתאים לך ללמוד!

kung fu

New member
ושתי הערות

1. למיטב ידיעתי, למורה/מדריך (לכל אומנות לחימה באשר היא) יש מכלול ידע שלם שמין הסתם אין לתלמידים, ולכן אם ממליצים לדבר עם המורה, מה הבעייה עם זה? 2. כל התשובות שיתנו לך בפורום (ושוב, אני לא מדברת רק על השאלות ששאלת על שמבאלה, ראיתי ששאלת גם על סוגי קונג-פו אחרים), לא משתוות לחוויה שתחווה בשיעור הנסיון.

freearth10

New member
ידע הוא כוח../images/Emo42.gif

אני יכולה מאוד להזדהות עם uori כי אני ממש במצבו. יודעת שאני רוצה להתחיל ללמוד טאי צי, אבל יש לי עוד הרבה סימני שאלה. אני גם יודעת שעל חלק מהשאלות לא אוכל לקבל תשובות כאן וגם לא לאחר שאחווה שיעור אחד, עשר, או אולי אפילו מאה. רק לפני שבוע עוד לא ידעתי, שזה מה שאני רוצה, אך בעזרת חברים טובים שכן ענו וביסודיות רבה על שאלותי, הבנתי כמה טאי צי זה מה שאני צריכה. ורק לפני שבועיים כשאמרו לי: טאי צי, אמרתי: כן, יופי, אבל לא בשבילי. אז כמובן, את לא חייבת כלום לאף אחד, אבל רק שתדעי שלפעמים סתם תלמיד יכול לתת תשובה בגובה העיניים, אותה השואל יכול להבין טוב יותר,מאשר תשובתו של המדריך, שהמילים שלו אולי לא יורדות לרמתו של השואל וככל שתתעסקי יותר בנושא ותנסי לתת את התשובות שלך, שהן אולי לא מושלמות, תגלי שאת בעצם ענית גם לשאלותיך ועצם התשובה הקפיצה אותך שלב אחד קדימה. מאיה

kung fu

New member
בהצלחה במציאת המורה הנכון/ה ../images/Emo13.gif

פשוט תתנסי בשיעורי נסיון אצל מורים שונים. זו הדרך הכי טובה לדעת היכן את רוצה ללמוד. אה, ותקשיבי לתחושות הבטן שלך!

BoAzI

New member
טאי צ´י זו אומנות נפלאה ../images/Emo39.gif

ממליץ בחום ללמוד יש המון שיטות רכות ואגרסיביות יותר מציע לך לחפש לקרוא ולשאול כל מיני אנשים ואז ללכת לשיעורי ניסיון כדיי לראות אם זה מתאים לך .

freearth10

New member
מה יתן לי שיעור נסיון

אני ממש בתחילתה של דרך חדשה. לא יודעת ממש למה לצפות. אני יודעת שאני רוצה טאי צי בשיטה מאוד רכה. לא מאמינה שבשיעור אחד אצליח להתרשם. אין לי כלים לעשות זאת. הכל כל כך חדש. מוכנה לשמוע כל הצעה. מאיה

nitzano

New member
../images/Emo6.gif

Studying out side is the best thing ever .Most of the teachers I know teach out side (in the hit or in the snow) don´t judge them cause of that ,trust me it´s more difficult And trust me -the more people use words the farther away you are from the true thing -So go and try

kung fu

New member
תוספת

במצב אמת רוב הסיכויים שהתוקף/ים לא יבואו בתוך אולם נוח, ממוזג וכדומה... אנו לומדים ליפול, להתגלגל, לבעוט, לקפוץ, לרוץ, להסתוות - בדשא, על רצפה, על משטחים אחרים, ולפעמים גם באולם (בימי שבת). בקשר לאולם, אני מתאמנת בימי רביעי ושבת, ובימי שבת מתאמנים בתוך אולם, ועבורי זה ממש אידיאלי, כי אני גם לומדת באולם וגם בחוץ. אני שמחה שזה ככה, ולא הייתי רוצה ללמוד רק באולם

../images/Emo6.gif

ממש קרעת אותי מצחוק.
בכל אופן, אם אתה רוצה שמישהו יישב ויטרח לכתוב לך מגילות על מרכיבי השיעור, אתה צריך לתת לו מוטיבציה לעשות את זה. למה ש-kung fu תטרח לשבת ולכתוב לפרטי-פרטים על השיעורים? אפילו בשביל עצמה היא לא עושה את זה...
(או שכן
- אתה אף פעם לא יכול לדעת...)

yanivtil

New member
דירוג,על רגל אחת...

הדירוג אצלנו מורכב משתי שיטות המשולבות זו בזו - שיטת החגורות ושיטת התארים. זאת אומרת,לכל תלמיד אצלנו יש את דרגתו בחגורה (לבנה,צהובה,כתומה וכו´) ויש את דרגתו בתואר (תלמיד מתחיל,לוחם מתחיל,לוחם, וכו´). בין כל שתי חגורות ישנם מס´ שלבים מסויים - למשל,בין לבנה לצהובה ישנם 6 שלבים,בין צהובה לכתומה 10 שלבים. על מנת לעבור משלב לשלב בתוך החגורה עצמה יש לצבור ולהראות ידע ונסיון בלא מעט תחומים,כך שמעבר חגורות לוקח למעשה תקופה לא מבוטלת ומאוד לא קבועה- יש כאלה ששלב מסויים הוא קל וטבעי עבורם בעוד מעבר שלב אחר לוקח להם זמן רב יותר,הכל בהתאם לאדם,נתוניו וקצב התקדמותו האישי. כיוון ששיטת הדירוג הנ"ל מורכבת משתי שיטות משולבות,בעצם,אין כל כך דרך להשוות בין חגורות אצלנו לחגורות בשיטות אחרות,אם כי באופן כללי וגס מאוד ניתן לומר שתלמיד בחגורה X אצלנו מקביל בעצם לתלמיד בחגורה מתקדמת יותר בשיטה אחרת,זאת עקב כך שכל חגורה בפני עצמה כוללת הרבה מאוד תחומים והרבה מאוד עבודה,ופשוט לוקחת יותר זמן מאשר חגורות בבתי ספר אחרים. (להזכירכם,במקור הסיני אין בכלל דבר כזה חגורות כשיטת דירוג,כך שהשימוש בזה הוא בעצם "אימוץ" לצרכי נוחות ודירבון התלמידים). אשמח לענות על עוד שאלות, יניב.

תוכל לפרט יותר על התארים?

ואם המעבר בין שלבים נעשה בבחינות קבועות ומסודרות, או לפי החלטת המורה (שיכולה להינתן אחרי שיעור, נניח)?

kung fu

New member
מבחנים וכו´

לא יודעת לגבי חגורות מתקדמות, אבל עד לחגורה צהובה, המבחן שיש הוא המבחן לחגורה צהובה. (אין מבחן על השלמת שלב 1, השלמת שלב 2, השלמת שלב 3 וכדומה....)

kung fu

New member
יניב, אתה מוזמן לפרט בנוסף אלי

פשוט ראיתי שלא ענית, אז כבר עניתי

למעלה