קונג פו

לאמיר, על "פחות רלוונטי אלי וגו´.."

אני מכירה את דעתך, שהרי היא הנפוצה יותר - ידע הוא הבסיס להערכה. כאם (לא טרייה) וכאחת שעובדת גם עם ילדים, אני יכולה להבטיח לך שאם ממש תקשיב להערות ולשאלות של קבוצה של ילדים, תלמד הרבה יותר מאשר אם תקשיב להערותיהם ושאלותיהם של קבוצת מבוגרים. זהו לפחות נסיוני. לחוסר ידע ונסיון יש כוח רב ואמת עמוקה. כשאדם לא מציג את עצמו, ובוחר להעלות דעות והתייחסויות, האם הוא עושה לנו טוב (בכך שמאפשר לנו להתייחס לדעות בלבד ולא לאדם) או פוגע בנו?

amir_aikido

New member
"אמת היא אמת תמיד"

זה נכון ש"אמת היא אמת תמיד", אבל מאחר שנדירים המיקרים בהם אנו עוסקים באמירות מוחלטות, מאוד נפוץ הצורך שלנו להתייחס לאמירות מסוימות בהתאם לאומר אותן. ובאשר לאותו אדם - זה מאוד תלוי בדבריו ובאופן שאנחנו צפויים לתפוס אותם. אמירות מסוימות רצוי שינתנו באופן שכזה שהשומע ידע על מה הן מסתמכות. יש גם אמירות אחרות שרוב השומעים יהיו נכונים לקבל גם ללא היכרות עם האדם. ראי למשל את הדיון שלי עם שי רגב באחד השירשורים כאן. כל הויכוח הוא על מינוחים ומשמעותם ונובע מכך שקשרנו משמעות שונה לאותו השם. ברגע ש-שי הוסיף את הפרטים על עברו, היה ברור ההבדל התפיסתי ביננו והדיון נפתר מעצמו. אמיר

idv

New member
הערה טכנית קטנה

גם כשאת מקשיבה להערות של ילדים נוצר אצלך רושם שנובע מהיות השואל/מעיר ילד. כלומר העובדה שאת יודעת שהשואל הוא ילד חסר ניסיון גורמת לך להסתכל על השאלה בצורה אחרת לגמרי מאשר על שואל מבוגר. דבר נוסף, אנחנו נוטים לייחס לילדים תמימות וחוסר כוונות זדון. במקרה הנוכחי כשהדובר (את) הוא אדם מבוגר אנחנו חושדים בכוונות נסתרות.

Talia E

New member
אתן את דעתי

1. זכותך לאנונימיות. זו אחת מהאפשרויות כאשר מתקשרים באינטרנט. העניין היחיד הוא שזה מעלה שאלות אצל הקוראים מדוע את "חוששת" / "מסרבת" לחשוף את זהותך - אבל זה לא הופך את זה לבלתי-לגיטימי. 2. הסיבה שרוצים לדעת מי מקור, נראית לי בין היתר כדי לבחון האם יש אינטרס אישי בדברייך, והסיבה שרואים בכך טעם לפגם, היא בגלל שאת כביכול זורקת את דעותייך לאוויר על מישהו שחשף את עצמו, אך תוך השארות מוגנת ב"מחבוא" שלך. 3. מילים הן דבר רב-עוצמה. 4. יחד עם זאת, מילים הן כלי תקשורת שנובעות ממנו אי-הבנות עצומות. כל אחד יבין מילים בצורה אחרת - ואין מדובר רק בפירוש שונה של המילים עצמן, אלא גם בפירוש שונה של הכוונה העומדת מאחוריהן וגם שוני בתחושות שעולות בנו בתגובה אליהן. מילים לכשעצמן, בלי מישהו שאומר אותן, ובלי מישהו שמפרש אותן הן חסרות משמעות. המשמעות היא במה שאומר המילים מנסה לבטא ולהעביר, וזה נתון לפירושים שונים ומשונים של המקשיב מתוך עולמו שלו. לשים מילים באויר הפורום, כביכול מתוך "אובייקטיביות" - אינו אלא מצג שווא לדעתי. כי "דעה אובייקטיבית" לא קיימת - זהו אוקסימורון... לדעתי, אנשים היו רוצים לדעת מיהי הדמות שנותנת את הדעה, על-מנת להתייחס אליה יותר לעומק.

arcidea

New member
../images/Emo24.gif היי טליה איזה כיף שאת פה

את היית אחת מהמורות הטובות והאהובות עלי בשמבאלה. ד"ש חם ונשיקות. תמר.

Talia E

New member
../images/Emo13.gif הייתי כמעט בטוחה שזו את

אבל לא שאלתי כי אמרתי לעצמי שאם לא בחרת לנדב את המידע קודם לכן אז אולי את מעדיפה להישאר במיסתורין... באמת כיף להפגש ככה על גבי הרשת...

kung fu

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

כיף לראות אותך כאן טליה! אגב, אני לא הייתי מצליחה לנסח את מה שכתבת, וכתבת מה שהרגשתי

נושא המסר

מטריצה חדשה כתבה: "נושא: חשבתי על כך רבות, תוכן: ואשמח אם תבהיר לי מדוע יש טעם לפגם באנונימיות. האם חייבים להתייחס לנושא המסר? האם המסר עצמו לא מספיק? " כאן לא מדובר על מסר תיאורטי פילוסופי כלשהו - את תקפת מורה מסוים, אפילו אם ניסחת את דברייך כאזהרה. נראה לי שזכותו של כל אדם לדעת מי מאשים אותו, ומה מקורות-המידע של המאשים. אני לא מתייחס לנושא "אם ילד קטן או פרופסור "מכובד" אומרים אותו דבר, לדברי מי יש יותר משקל" - זה נושא מענין, אבל כבר טופל כאן. דבר פשוט - אם היית תוקפת מורה X אחרי שלמדת אצלו שבוע, הייתי מייחס לך הכרות דשל שבוע עם המורה והשיטה; אם היית תוקפת את אותו המורה אחרי 10 שנים, הייתי מייחס לך הכרות של 10 שנים איתם. תסכימי איתי שיש הבדל. באותה המידה, לתקוף את בן אחרי שקראת קטע מתוך משהו שהוא כתב, בלי להכיר את ההקשר בו הדברים נכתבו, בלי לראות אפילו פעם אחת את בן או את תלמידיו, ובלי שום נסיון באמנויות לחימה, נראה אחרת מאשר להתקיף את בן אחרי כמה שנות נסיון בתחום והכרות עם בן ושיטתו. את מסרבת לומר מה מקורות המידע שלך לגבי אמנויות לחימה (=אצל מי את לומדת וכמה זמן, ואיזה נסיון קודם יש לך בתחום). בן ותלמידיו כתבו וכותבים בפורום הזה ובאחרים. הבנותיהם ודעותיהם נתונות כאן לבחינה, כאשר הרקע ממנו צמחו - ברור לכולם; מי שרוצה הבהרה נוספת, מוזמן תמיד לראות שיעור אצלם. את כל זה קשה להגיד עלייך.

דויד

כמו במקרים אחרים, אני לא מצליחה..... בא נראה: שאתה רואה אדם שהולך ברחוב, ונראה לך (שהרי אתה לא יודע מה עובר במוחו) שהוא לא שם לב שהרמזור (לפי מיטב הבנתך) עומד להתחלף לאדום, והיית נוקט בפעולה רועשת/צעקנית/כוחנית להסב את תשומת ליבו (צועק, מושך בשרוולו, תופס את היד). ללא קשר עם התוצאות, האם זה נחשב לתקיפה? האם זה נחשב לעלבון לרמזור? (שהרי הוא קמזור היי-טק שיודע לזהות עוברים ושבים). מעבר לכך, אתה יכול לנסח זאת "את מסרבת לומר מה מקורות המידע שלך לגבי אמנויות לחימה" וגם כך "אנחנו מתעקשים לדעת בדיוק מהם מקורות המידע שלך לגבי אומנויות לחימה" בטרם "תאשר" לי להביע את דעותי.

מי הפריע לך להביע כאן את דעותיך?

האיש שחוצה רחוב באדום נמצא במצב של "סכנה ברורה ומיידית". ההודעה שלך כאן בפורום לא באה לטפל במצב כזה. אני מאמין לך שכוונתך טובה (בזמנו היו לי חשדות דומים, אותם שמחתי להני בסל האשפה כשהכרתי והבנתי יותר מקרוב), אבל קשה לי להגן על אדם התוקף מורה בלי להזדהות בעצמו. ועדין זכותך לכתוב כאן.

arcidea

New member
מטריצה-

בעקבות שלל הדברים שנכתבו ע"י תלמידי בן בתגובה לאזהרה שלך, האם שינית את התרשמותך? אם לא- האם תוכלי לפרט למה? אם כן- האם אינך רואה לנכון לציין זאת, ובכך לפתור את השירשור הזה מאוירת לשון הרע המבאסת שנוצרה בו (בהרבה בגלל הסגנון התוקפני שלך)?

alon_o

New member
שאלה

אשמח אם תהי יותר ספציפית לגבי מה גרם לך להרגשה המדוברת. מעניין אותי, כי אולי אני לא אובייקטיבי כתלמיד שמבאלה או לא רגיש לעניין אבל אני פשוט לא רואה את זה, אז אשמח אם תאירי את עיני. תודה. -אלון

avshalomat

New member
דגל אדום? למה בדיוק

אם את משקיפה חיצונית לבית ספר איך בדיוק את יכולה לבחון כיתתיות או חוסר כיתתיות??? ועוד על על סמך חלק מטקסט מסוים ????

kung fu

New member
רק לידיעה ../images/Emo13.gif

אם איני טועה, הטקסט שבן כתב על חגורות, בא בעקבות התעניינות של תלמידים בנוגע לחגורות (שאלות שעלו על החגורות).

pzirpim

New member
מיכל שלום,

אני איני מכירך,אף לא את בן, אף לא את מטריצה. נדמה לי שגם בן היה מיעץ לך להיות מודעת. כיוון שאיני מכיר את שיטתך אספר על שיטתי: לדוד שלי היתה ביה הוא לא ידה לפתור אותה ניסה מהר ניסה לאט בסוף הכל יצא סלט צריך לשים ע? זה בדיוק מה שמטריצה אומרת!.אני מקווה ומניח שבן היה חותם. גונג פו צב גונג פו צב יוציא אותך מכל מצב א/עם הבית על הגב את/ה בבית גם בקרב אימונים מהנים ובטוחים.

gafni

New member
למה הוא כתב על החגורות ?

לא יותר פשוט לחלק לתלמידים עלונים או דפים מודפסים ? מצד שני - אחלה השקעה. ונראה לי שבן תמיד משקיע בתלמידים שלו. אז הנה -מעז יצא מתוק

arcidea

New member
גפני- יש לי קלסר איפשהו

מעלה אבק עם מיטב כתביו של בן, ברור שהוא מחלק לתלמידים. מצחיק- כשאני למדתי אצלו (מזמן) הוא בכלל לא היה מחובר לאינטרנט, אני זוכרת את ההפגזה של אימיילים וטקסטים ופורומים בחודשים הראשונים שלו כשגילה את המדיה. כתלמידה שנהנתה והפיקה רבות מהלימודים אצל בן, ובחרה לעזוב בכל זאת, אולי אני יכולה להוסיף מבט בדיון הזה- בעדינות.. ובזהירות.. ובכבוד רב- בן מורה מיוחד, הלימודים אצלו שונים (את זה למדתי רק כשפגשתי סגנונות לימוד שונים, לפני זה לא הכרתי את התחום בכלל ולא היה לי למה להשוות), גם התלמידים שנשארים אצלו הם אנשים מאוד מיוחדים (כפי שניתן להבחין כאן בפורום). לי, במשך תקופת זמן מסוימת היתה הרגשה שבמקום שיעור קונגפו מתנהל חוג self help פסיכולוגי עם ניחוח ניואייג´ ורדרד. זה נכון (חלקית), אבל לא ממצה. לומדים קונגפו לייק א מאדרפאקר- בתקופה שאני למדתי מרכיב הכושר והקרבות היה מאוד תובעני וקשוח, שיעורים בגשם בחוץ 4 שעות, חצי שעה ריצה, שעה כושר וגמישות, אח"כ טכניקות וקרבות, בסוף בד"כ מדיטציה ותרגילי דמיון מודרך. המשכתי להתאמן ככה עם שותפי לאימונים עוד חודשים רבים- בלי בן, בזמן שעברנו ללמוד אצלו בשיעורים הרגילים. בשיעורים הרגילים זה התנהל אחרת, גם כי היו יותר תלמידים, גם כי בן משנה הרבה את מבנה השיעורים שלו- מה שמחייב יכולת אדפטציה גבוהה ומונע התנייות למינהן. הוא מעולם לא דיבר באופן ישיר על הפילוסופיה שמאחורי השיטה- רק על היישום שלה - פיזי-מנטלי-ריגשי. המרכיב הניואייגיסטי נובע בעיקר מהאישיות של בן. הוא בן אדם מאוד חם ואופטימי ומתעסק, בדרכו, בחומרים שמשתייכים לקטגוריות "ניואייג". יש משהו ורדרד בארשת הניואייג, מן אופטימיות קוסמית שכזו, או אולי הדחקה של הצדדים הריאליסטיים האכזריים יותר בחיים. ההתרשמות שלי כתלמידה הייתה שבן נוטה לתת "זריקת חיזוק" של אופטימיות וחשיבה חיובית לתלמידיו כחיסון, או חיזוק, או חומר סותר לגישה השלילית והביקורתית-הרסנית שהם מגיעים איתה. (טוב, לא כולם, אבל תודו שבתרבות שלנו אנחנו עוסקים יותר בבקורת הרסנית מאשר בחשיבה בונה). אני חושבת שזה עוזר, אני ראיתי במו עיני כמה שזה עוזר. אבל לא לכולם זה מתאים. יש בזה איזה אפליה מתקנת, בתנאים מסויימים לאנשים מסויימים זה נהיה מיותר, וזה עשוי להזיק לבהירות- פה נכנס תפקידו ורגישותו כמורה- שמכוון ודואג לעמת את התלמידים שלו עם הצדדים החלשים , אפלים, קשים שלהם. בן נותן ליטוף על הלחי ושולח אותך לטפס על עמוד בטון או להמציא קאטה או וואטאבר. או שהוא מדגים לך בקרב את נקודת הטורפה שלך ואז נותן ליטוף על הלחי. סתירות הוא לא נותן. זה טוב? זה רע? שאלה מיותרת- זה עניין של סגנון. מה שבטוח- זה מלא בדמיון. שוב- יש מהות יש עקרון ויש שיטה. ואחד משקף את השני את השלישי. מי שלא למד אצל בן לא יכול לבקר את המהות שהוא מעביר. נקודה. לגבי העקרונות- אפשר להתדיין. לגבי השיטה- זה עניין של סגנון. יש מי שמתאים לו הסגנון הזה ויש מי שלא. יש "טיפוס" מסוים של אנשים שאני שולחת אל בן עם המלצות חמות. אני מאמינה שהוא המורה הכי טוב להכרות עם תחום אמנויות הלחימה, בגלל שהוא מעביר גישה הוליסטית מאוד וקונסטרוקטיבית מאוד. לעצמי- זה התאים לתקופה ואחרכך כבר לא. כבר התגברתי על הרתיעה שלי מהסגנון שלו, שהוא פשוט שונה משלי, אבל גיליתי שמבחינת עקרונות- זה לא הולם את ההדגשים שאני צריכה בשביל להתקדם. לגבי המהות שהוא מעביר, שוב- אין ביכולתי לבקר רק לתאר- היא עזרה לי, חיזקה אותי, והרחיבה את הבסיס שממנו אני מתמודדת עם החיים. ויותר מזה אי אפשר לבקש.

למעלה