קונג פו

yanivtil

New member
2 שאלות קצרות...

את מחלקת את תקופתך אצל בן לשיעורים פעם ולשיעורים הרגילים שהיו רגועים יותר,מתי כל זה היה? מה תוכלי עוד לספר על ימים עברו? כמה זמן למדת אצלו? בסופו של דבר,מדוע עזבת את הלימודים אצל בן? אגב,גם היום,האימונים והדרישות הולכים ונהיים אגרסיביים וקשוחים יותר עם ההתקדמות בשלבים ובחגורות... נהניתי מאוד לקרוא מה שכתבת, יניב.

arcidea

New member
יניב

אני ממש לא בקיאה באיך השתנתה והתפתחה שמבאלה. השיעור ניסיון הראשון שלי היה בשליש מנזר הראשון- זאת ההתנסות הראשונה שלי- היה שבועיים של 4 שעות יומיות בבוקר. אח"כ הפסקה שבועיים אח"כ עוד חודש. עשיתי את זה (את החודש לא גמרתי... השתתפתי חלקית). אח"כ עברתי לשיעורי ערב כפי שאתה מכיר אותם. בתקופה בה למדתי היו הרבה תלמידי אמנות היכולת ומעט תלמידי קונגפו, כנראה שבן רק התחיל ללמד אז. השליש מנזר הראשון היה הרבה הרבה יותר קשה ותובעני מהשני- טוב, גם זה היה חדש לי :) וגם נראה לי שבן עידכן ושינה את המבנה והדרישות אחרי שהוא התנסה בלהעביר קורס כזה. כפי שאמרתי, בתקופה שעברתי לשיעורי ערב המשכתי להתאמן בבקרים עם שותף לאימונים, ולתקופה מסויימת עם חלק מהתלמידים מה"מנזר" הראשון (טופאק בייבי איייייי לאבבב יווווו אנד מיס יו. זה היה ד"ש). השיעורים "הרגילים" לא רק שהיו רגועים יותר, הם היו מפוזרים יותר, בחלקם 15 ויותר תלמידים, בשטח פתוח- כל שיעור לפחות 2-3 תלמידים חדשים- מאוד קשה להתקדם ולהתמקד ככה. שמעתי שהדברים אחרת עכשיו (יש לי כמה חברים שלומדים אצל בן בימים אלו). בכל מקרה, לי קצת נמאס מזה שענייני הפרטיים מרוחים פה בפורום, אבל יש לי רק את הפה הגדול שלי להאשים. מכיוון שאני תלמידת בן לשעבר, אני לא אטריח עצמי בהאשמה עצמית או ביקורתיות הרסנית, אלה אפעל בקונסטרוקטיביות לתיקון המצב. שזה אומר. שלא בא לי לענות על שאלות אישיות כמו "למה עזבתי" וכו. מה שאמרתי צריך להספיק. אני מאחלת לכל משפחת שמבאלה לימודים עשירים מספקים מהנים ומקדמים, אני מאחלת לכל משפחת שמבאלה ביקורת עצמית מפוקחת בריאה מאוזנת ובהירה. ואני מאחלת לכל מבקרי השיטה, ויש מקום לביקורת- תמיד, שישתדלו להפטר מהדוגמות והדעות הקדומות בבואם לבקר בשיטה אותה אינם מכירים, וששונה מאוד מכל מה שהם מכירים. את אותו נו מיינד שאתם מבקשים לעצמכם באימונים- הפנו למושאי הביקורת שלכם. כך אפשר להתקרב למהות. ואני שמחה שנהנית.

avshalomat

New member
לפי מיטב ידיעתי

הטון ה"ניו אגיסטי והורדרד" הוא דבר שמעולם לא הועבר על ידי בן בכל השיעורים שאני עברתי אצלו, לפי מיטב ידיעתי מה שבן מנסה באמת ובתמים להעביר דבר אחד: את האמת כפי שהוא מבין אותה לפי מיטב יכולתו. כל טון ניו אכיסטי הוא קודם בראשו של המתבונן: שמביט ורואה תכנים מסוימים ובמקום לחוות אותם באופן ישיר משליך עליהם 1001 תוספות שאינן קשורות לדבר עצמו אלה פשוט החלטנו להוסיף אותן כולנו מתנהגים כך, את כולנו זה מפיל

arcidea

New member
בעקרון אני מסכימה

כי "טון" זה עניין תרבותי. לי זה הרגיש כמו "טון ורדרד" כי זה עשה קונטרסט חד ל"טון" שבאתי איתו. כמובן שמי שמגיע מרקע ומטען שונה משלי יקבל התרשמות אחרת. לגבי בן- ההערכה הכנה שלי אליו באה בדיוק מפני שאני מסכימה איתך- אני חושבת שבן מנסה להעביר את האמת כפי שהוא מבין אותה למיטב יכולתו. הוא נאמן לעצמו, מחוייב, וטוטאלי. בגלל זה למדתי אצלו. העניין הוא, שבן הוא לא שגריר האמת הטהורה, ולא נטול טונים-צבעים-סגנון ומטעני תרבות משלו. בכלל לא. הוא גם לא מתיימר להיות כזה. הוא מציג ורסיה של האמת בסגנון מסוים. ולכן כל התרשמות תהיה מפגש בין המטען שלו למטען שלי(או של כל אדם אחר), לפי מידת היכולת לוותר על המטען הזה תקבע מידת היכולת לקלוט את ורסית האמת. אני אומרת ורסיה, ולא אמת טהורה, כי בן- גם אם הוא לגמרי בטאו שלו (ורק הוא ידע באמת אם כן או לא), הוא בטאו של בן. לא שלי. לעולם לא אדע מה הטאו שלי, אם אנסה לקלוט אותה מבן. שוב, פה מגיע לו עוד נקודות זכות- בן הוא המורה שמקדיש הרבה תשומת לב וכבוד לאינדבידואליות - כל השיטה שלו בנויה סביב הרעיון שתלמיד צריך לפתח לעצמו את סט הכלים האולטימטיבי לו ומצוא את דרכו. את הקונגפו שלו. מעולם לא קיבלתי את הרושם שבן מלמד שיטה מסודרת. קיבלתי את הרושם שבן מנסה לייצר כלים (מתוך הלקסיקון שהוא מכיר, אבני יסוד) ולהציע אותם לתלמידיו כדי שהם יבחרו לעצמם את הכלים המתאימים, ייבנו לעצמם לקסיקון, וימציאו את השיטה של עצמם. ולכן אין כל צדק בהאשמתו בגורויות, או את שמבאלה בכיתתיות דתית. בן לא אומר- תהיו כמוני. הוא אומר- תנסי, אולי זה יתאים לך, תעבדי על זה- את חלשה שם, מה למדת? מה את רוצה ללמוד? מה את צריכה? או לפחות- זה מה שאני שמעתי אותו אומר. לימוד בגישת קאסטומיזציה ופרסונליזציה.

Talia E

New member
מסכימה בגדול עם מה שכתבת

מאידך אני לא חושבת שבן מנסה להעביר "אמת" כלשהי או מתיימר לראות אמת כלשהי (המשפט הזה מופנה בעיקר לאבשלום), אלא פשוט לעזור לנו לחיות את חיינו כמו שאנחנו רוצים [זה לא סותר את הדברים שאמרת - תמר]. אחד הדברים שאנו לומדים זה שאין לנו אפשרות לתפוס את המציאות כלל; מה שאנו תופסים הינו פס צר ביותר, וגם הוא אינו אלא ציור של התודעה שלנו. בקיצור, יודעים שאנו לא יודעים שום אמת, רואים שאנו לא רואים שום דבר כפי שהוא, חשים שהתחושות שלנו אינן אלא תחושות... (טליה משתעשעת במשחקי מילים ומקווה שהמסר לא משתבש בגלל זה
).

arcidea

New member
דווקא זאת התקשורת

הכי בהירה שקיבלתי מזה עידן ועידנים שוב- הבנה והסכמה. צר לי מאוד שאין לנו הזדמנות להתאמן יחד, אבל אני מלאת שמחה לקרוא את דבריך. בהצלחה .

Talia E

New member
התייחסות

אתה כתבת: "לפי מיטב ידיעתי מה שבן מנסה באמת ובתמים להעביר דבר אחד: את האמת כפי שהוא מבין אותה לפי מיטב יכולתו" אני כתבתי: "אני לא חושבת שבן מנסה להעביר "אמת" כלשהי או מתיימר לראות אמת כלשהי ... אחד הדברים שאנו לומדים זה שאין לנו אפשרות לתפוס את המציאות כלל ... בקיצור, יודעים שאנו לא יודעים שום אמת ..." [וכן הלאה] תסביר לי בבקשה למה בכלל התכוונת כשכתבת "זה בדיוק אותו דבר"...

avshalomat

New member
שמה את אמרת ומה שאני אמרתי זה

בדיוק אותו דבר רק שאנחנו משתשמים במילים שונות לתאר אותו

pzirpimsghost

New member
בשביל הצמחונות.

אם שולחים פרה לחלל בשביל החלב. היא חוזרת בשביל הקבב? בשביל הדתיים:השבילים נפרדים (יש גם לפסח) בשביל ההתחכמות:השבילם מתפצלים (ומגיעים לגן) [שוב חמש? כן ולא] בשביל הילדים: הגן סגור. בשבילי.רוח רוח למה לא תשכב לנוח (רוח פרצים?רוח רעה? סתם רוח.) בברכת רוח וצילצולי שעון. (צחק ומחק)

arcidea

New member
דלית

אני חושבת שאפשר לפעמים לחזור לקרקע כדי להיות מובן- אתה רוצה לומר שאין אמת? שאי אפשר להוכיח את קיומה? זה כבר נושא לשירשור אחר, והאמת שזה דיון מופרך מלכתחילה בעיניי כי לידיעות אין בו מקום, ודיונים אנחנו מתדיינים באמצעות ידיעות וכלים המשרתים אותם. יש קונפליקט מדיה. אני חושבת שהנקודה שטליה ואבשלום (?) מנסים לברר היא האם בן "מציג את האמת שלו" או שאינו מתיימר כלל לשייך עצמו לאמת, אלא רק לפעולות בחיים. קודם כל- אני חושבת שראוי לבקש את תגובתו של בן לשאלה כזו. מכאן- אפשר רק לדבר על התרשמויות. אולי אבשלום מחפש אמת ולכן רואה את בן כבבואת אדם שמציגה את ורסית האמת שלה. ואולי טליה מחפשת את רצונותיה, ולכן מתרשמת שבן מציע כלים לברור ומימוש הרצון, לעיצוב החיים שאנחנו בוחרים לעצמנו- ולא כמסלול לאמת זו או אחרת, יחסית שלמה או אמה. ואולי חד המה. :) וכאן אני נתתי את התרשמויותי מכל הנוכחים בשיחה זו :)

avshalomat

New member
חד חד חד המה

אולי הייתי צריך לוותר על "האמת שלו" ורק לרשום את האמת והדיון הזה אכן מתחיל להיות מפרך תשמעו חברה: בשבילי משהו שעוזר לי לשפר את החיים שלי קשור לאמת באופן ישיר, איך יכול להיות אחרת? איך יכול להיות שעיצוב החיים שלי כפי שאני רוצה אותם לא יהיו קשורים לאמת?

סליחה, לא התכוונתי

לא התכוונתי לרמוז כאילו יש או אין אמת, או שיש טעם בכלל לדון בשאלה כזו במדיום זה. לא התכוונתי לרמוז כאילו אבשלום וטליה אומרים את אותו הדבר, גם כשהם אומרים דברים הפוכים. לא התכוונתי לטעון שייתכנו פרדקוסים, שעצם קיומם מטיל בספק את קיומה של האמת. באמת שלא התכוונתי. באמת.

האמת "שלי"

מזדהה עם מה שטליה כתבה
. ממש לא מרגיש כמי שמציג אמת כלשהי. אינני יודע מהי האמת. ובהחלט לא מתיימר לדעת (כפי שתמר כתבה
). בהדרכתי, אני עוסק בתוצאות מסויימות. אני מנסה להביא את מודרכיי לרמה X בנושא Y וכו´. ממש לא משנה לי איך יגיעו לרמה הזאת. ובדרך לשם אני כלל לא מנסה להעביר אליהם איזו שהיא תפישה, או "אמת". ברור שנוצרת אצלם אחת כזאת. וברשימת התוצאות שאני מנסה לחולל אצלם, בהחלט קיימת התוצאה "להגיע לרמה גבוהה בכל הקשור לראיית המציאות". רק שלי אין שמץ של מושג איזו מציאות הם יראו, או רואים, או "אמורים" לראות. זוהי בחירה שלהם, שנמצאת הרבה-הרבה מחוץ לטווח העניין שלי. אני רק אחראי שיהיו מאושרים (ברמה X, מקצועית, בנושא "אושר"), בריאים (ברמה X, מקצועית, בנושא "בריאות") וכולי. ובטח שאין שום סיכוי שבעולם שאני אראה מציאות "נכונה יותר" מהם, או אנסה להראות להם אותה.
כמובן, האישיות המפגרת שלי עשויה להשפיע על כל אחד מהם במהלך הלימודים, אבל חלק ממכלול הלימודים עוסק ביכולת שלהם להפריד את השטויות אחת מהשניה. המקצועיות שלי בהדרכה מתבטאת בין היתר ביכולת שלי לקחת אחריות על תהליך הלמידה ולאפשר להם ללמוד בצורה נקיה. כפי שאני תופס זאת, שני מדריכי קונג-פו טובים יביאו את אותו תלמיד לאותו מצב בדיוק. הוא לא יהיה יותר דומה לאחד מהם, אלא לעצמו. כך שזה לא משנה אצל מי הוא ילמד... כל זמן שהמדריך אכן טוב. בלה בלה בלה בלה בלה... בקיצור, אין שום דבר תיאורטי בלימודים אצלי ואינני יכול לנסות להעביר לתלמידים שלי משהו שאני-עצמי לא מכיר ("אמת"). אני כן יכול לאפשר להם לצמוח גם בתחום הזה, תוך פיקוח ומעקב ווידוא שהם הגיעו גם בו לרמה גבוהה מאוד. רצוי הרבה יותר גבוהה משלי, אגב (בשיטת ההוראה בה אני משתמש כיום, אני לא עומד מעל התלמיד ומנסה למשוך אותו אלי, אלא אני עומד מחוץ למסלול הלימודים של התלמיד ומהווה גורם שדוחף אותו גבוה ככל האפשר, בלי קשר אלי. בדרך מנקים כל מיני דברים שמוצאים על המסלול, כדי שיהיה נוח להידחף למעלה-למעלה-למעלה...)

למעלה