האמת "שלי"
מזדהה עם מה שטליה כתבה
. ממש לא מרגיש כמי שמציג אמת כלשהי. אינני יודע מהי האמת. ובהחלט לא מתיימר לדעת (כפי שתמר כתבה
). בהדרכתי, אני עוסק בתוצאות מסויימות. אני מנסה להביא את מודרכיי לרמה X בנושא Y וכו´. ממש לא משנה לי איך יגיעו לרמה הזאת. ובדרך לשם אני כלל
לא מנסה להעביר אליהם איזו שהיא תפישה, או "אמת". ברור שנוצרת אצלם אחת כזאת. וברשימת התוצאות שאני מנסה לחולל אצלם, בהחלט קיימת התוצאה "להגיע לרמה גבוהה בכל הקשור לראיית המציאות". רק ש
לי אין שמץ של מושג איזו מציאות הם יראו, או רואים, או "אמורים" לראות. זוהי בחירה שלהם, שנמצאת הרבה-הרבה מחוץ לטווח העניין שלי. אני רק אחראי שיהיו מאושרים (ברמה X, מקצועית, בנושא "אושר"), בריאים (ברמה X, מקצועית, בנושא "בריאות") וכולי. ובטח שאין שום סיכוי שבעולם שאני אראה מציאות "נכונה יותר" מהם, או אנסה להראות להם אותה.
כמובן, האישיות המפגרת שלי עשויה להשפיע על כל אחד מהם במהלך הלימודים, אבל חלק ממכלול הלימודים עוסק ביכולת שלהם להפריד את השטויות אחת מהשניה. המקצועיות שלי בהדרכה מתבטאת בין היתר ביכולת שלי לקחת אחריות על תהליך הלמידה ולאפשר להם ללמוד בצורה
נקיה. כפי שאני תופס זאת, שני מדריכי קונג-פו טובים יביאו את אותו תלמיד לאותו מצב בדיוק. הוא לא יהיה יותר דומה לאחד מהם, אלא לעצמו. כך שזה לא משנה אצל מי הוא ילמד... כל זמן שהמדריך אכן טוב. בלה בלה בלה בלה בלה... בקיצור, אין שום דבר תיאורטי בלימודים אצלי ואינני יכול לנסות להעביר לתלמידים שלי משהו שאני-עצמי לא מכיר ("אמת"). אני
כן יכול לאפשר להם לצמוח גם בתחום הזה, תוך פיקוח ומעקב ווידוא שהם הגיעו גם בו לרמה גבוהה מאוד. רצוי הרבה יותר גבוהה משלי, אגב (בשיטת ההוראה בה אני משתמש כיום, אני לא עומד מעל התלמיד ומנסה למשוך אותו אלי, אלא אני עומד
מחוץ למסלול הלימודים של התלמיד ומהווה גורם שדוחף אותו גבוה ככל האפשר, בלי קשר אלי. בדרך מנקים כל מיני דברים שמוצאים על המסלול, כדי שיהיה נוח להידחף למעלה-למעלה-למעלה...)