קולו של האל

אגב.

אני מאובחן כמחונן על מנת המשכל שלי מעל 160-155 אז כנראה בגלל זה יש לי יכולות?
ואני לא מאלו שמערכים את מבחן מנת משכל. אבל שהייתי ילד הייתי לפי דברי אמי מבריק ביותר
במיוחד בחשבון ידעתי לוח הכפל טרם מלאו לי 4 יותר טוב מהורי, ידעתי לחשב שטחים ולחשב בעיות
מסובכות בארבע פעולות חשבון ושברים כבר בגיל 5, התחלתי אחר כך תואר בגיל 15 והייתי פותר תרגילים
בעל פה והרבה בזמן שהילדים באותו מסלול פתרו אחד אני פתרתי- 4-6, אבל תמיד לא האמנתי בי. וחשבת
ישאני מטומטם. אני אישית לא חושב שיש בי שום דבר מיוחד, לא מתלהב מכלום. למשל למדתי חומר של
בגרות בגיל 11 מהספרים ( אנקלקופדיות) הכל בעל פה כל הסדרה והתלהבו אני לא הבנתי למה ,זה היה
בשבילי טבעי. אני חושב שאתה חיי כך אז אתה לא מתרגש לא כך?: אז הנה עוד הסבר, כי אני לא רוצה שתחשיבי
ניבה ש/אני שחצן...

אגב כינו אות בטעותי איש אשכלות .

כינו אותי לא פעם ולא פעמים " איש אשכלות" גם מטפלי אני דיברתי איתם על הפסכיטריה בשפה שלהם.
על היסטוריה/אומנות ועוד. הם טוענים שאני איש שיחה מרתק. לכן רמבם עם כל גדלתו בעצמו היה איש אשכלות
לא קטן נכון?: רופא, חוקר, איש הלכה, פילסוף, וכולי. אז נראה לי שעצות שלו יפות אבל הוא לא ישים אותם על עצמו.
אני אוהב דמות אחרת לאונרדו דה וינצי ואני רוצה להדמות לו. יש לי הרבה תחומי עניין והנה הם: אומנות, היסטוריה
,
מתמטיקה, פיזיקה, רפואה ( פסכיאטריה, קרדלוגיה), מיתלוגיה ( זכרתי בעל כמה וכמה ספרים בתור ילד ביונית ובמצרית)ץ
טכנלוגיה ( מסכים ידע לא מבוטלבטכני ונלווה מכרים אותי בפרומים יעצתי למאות אם לא יותר אנשים קורא מאמרים טכנים סבוכים),
בעלי חיים יודע או יותר נכון ידעתי את כל סוגי הכלבים כמעת ואת היסטוריה תוך כמה חודשים מווקפדיה ומאתרים
אחרים כולל דגים/ כרשים וכל השאר וגם יונקים. תרביות עתיקות ( לא הרבה אבל יודע), ומחשבים( מפרטי מחשב/ וכול
י
הייתי גם אחד הבולטים בפרומים), ואחרון ספרות/שירה ( שזה הכי פחות) למדתי את שקספיר בית ספר בכיתה ז, ואת מוליר
וכל השאר. ועוד ספרות יהודית.ותמויש עוג תחומים אבל זה העיקר. אז אני רוצה להתפזר זה מה שעושה לי טוב. יש לי הרבה
ספרים ואני אוהב -לקורא כמעת כל היום. זה מה שמעסיק אותי רוב הזמן. קראיה, אגב אני יכול לדבר איתךם כל כל נושא
שמנתי שעות על גבי שעות. ועושה כך אבל בגלל שאני מרצאה אלקלוליה (_ אופיני לאוטיסטים) אנשים לא אוהבים לשמוע.
אני מצטט עמודים שלמים לפעמים ספרים. לכן מבחינת ידגע לא חסר לי בכלל עם כל הענווה.
וכולי)

מה שתארת הוא נכון.

כזה אני נע בין אפסיות מוחלטת לבין הרגשה שאני כל יכול. אבל עדיין מה שאני מספר פרטים אישים הם
לא בדיה ושקר. למשל אני חשבתי שאני כל יכול ,או שאני לא יכול למוות. או שאני המשיח וכולי. ואחר כך התחלתי
לבכות שאני אפס ונביא שקר, ואני עושה חטא ממש אחרי כמה שעות. אני יכול להיות בשיא המצב רוח הטוב ואחרי
שעה לנסות לקפוץ מהגג ולומר שאני השפ.האיש הרע ביותר, הזבל שבאדם. וכולי. תנודות בחשיבה. מה שיפה לראות הוא
שיחה איתי פנים אל פנים, או בסקייפ אז אנשים מבינים מי אני, לא בהתכתבות ולא בפורום בטח לא פה.. שזה פורום שלא
קשור לרגשותי או שיש לי עליו זיקה רגשית. מי שרוצה לראות איך אני כותב יכול להיכנס לפורום אוטיזם ויבין. אני יכול לכתוב
הודעה אחת דשהיא סותרת את עצמה בכל חלקה ואני מבין שהיא לא. קיצור יש לי נפש מסובכת וזה לא עוזר כי שאתה חולה
לא משנה כמה אתה מעניין או חד פעמי או מרתק את רוצה לא לסבול...

אגב אני לא מכיר את המשפט

ונראה שגם לא הבנתי אותו יש לך פירוש? אני הבנתי שכל אדם צריך למצוא לעצמו את הדרך. בכל דרך ודרך.
מה שמתאימה לו. ולמצוא את שביל הזהב- כלומר הדרך שמתאימה לו. אבל לא הבנתי מה הקשר למה שכתבת קודם
ולאיזון. לא הצלחתי להבין, אולי כי בגלל שאתה מוצא בכל אחד את הדרך המתאימה, אז אין כמה דרכים ואתה יודע לסלול
לעצמך את הגע על התבבונה. וזה האיזון. כארלו למלך, לא ממש הבנתי. ואני לא מוצא פירוש. אשמח לפירוש. כי לא
הבנתי מה הקשר בכלל

אני מכיר את משנתו של רמבם שהכל במידה, לא להיות חסכן מידי ולא פזרן מידי, לא כועס מידי ולא אדאיש מידי, לא יותר מידי.
אני קראתי-את זה מזמן, שהייתי בישיבה שהכל צריך להיות באופן לא קיצוני, שהכל צריך להיות באופן מאוזן, אם זאת הכוונה שלך
את צודקת. אני רוצההכל מושלם, והכל בא ועכשיו ,והכל בגדול. אני חושב שהבנתי.

וכן יש לי הרבה דמויות.

כינו אותי הרופאים " האיש בעל אלף הפרצופים" כתבו עלי המון תיקים הרבה דוחות. הרשמתי אותם מאוד.
אבל לי זה לא משנה כי אני סובל לא משהנה כמה אני מורכב וסותר את עצמי ומעניין...

כן ניסו לאבחן אותי באישיות מרובה.

לא הצליחו ממש. הייתה לי דמות שמה גיקי אמיתית לגמרי. אבל לא מצאו הוכחות זה. וכמו בסיפור הנודע
הכל התחיל מטרומה שהייתי ילד בן 5 התעללותת ראשונה על ידי ילדים אחרי שניסיתי לעזור לילה שאהבתי
הרמתי לה את הכובע, נתקעתי ,והם הכו אותי, הורידו לי את המכנסים, והיא לא עזרה לי, הסתכלה עלי ולא אמרה
אפילו תודה. זה שבר אותי מאז אני דפוק. ממש סרט דרמה אבל כך זה היה מאז נהייתי ממש חולה. ואלים מאוד.
אבל בסך זה הגיע לי. הייתי צריך להבין שאין אהבה ואין טוב. הייתי ילד טיפש ותמים מקווה שהבנתי והפנמתי
את הלקח.

niva99

New member
עברת דברים לא פשוטים

והצלחת למרות כל הקשיים האובייקטיביים
לגדל בעצמך אדם מרתק.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אני לא יודע מה מרתק בי.

ומה טוב או מה מוכשר בי .אני ההפך אני חושב שאני כשילון. תקראי שוב את הפוסט. זה פוסט שאני אומר מה אני
רוצה להיות לא מה אני. אני רוצה לגעת במכחול. כי אני מאוד ביקרותי ושום דבר בעני לא טוב. בזמן שכל השאר צעוקים
כמה אתה גאון ומיוחד ואני לא מבין. הם הרסו לי את החיים. עם הצפיות. אבי זרק אותי מהבית בגלל זה שהייתי נער.
את מבינה?

אני חושב שדווקא בגלל מה שעברתי

גדלתי בתוכי דמות מרתקת- לא כך? מי שהוא שהיו לו חיים זהב יכול להיות מרתק? כמה מהגאונים היו להם חיים רגילים?
ומשעממים? לפי ידעתי בתור אחד שעוקב רוב האנשים המיוחדים/החכמים יש להם עבר לא רגיל. וקשים זה לפחות דעתי.

אגב אני כותב ספר על זה.

על אדם בעל פיצול אישיות זה בעצם ספר עלי פחות או יותר רק שמעורבב בו הרבה דמיון.
זה אחד הפרויקטים הגדולים שלי סיפור חייו של אדם מרגע שהוא ילד עד שהוא מת. נקווה לטוב.
כל המחשבות/ המשפטים הם שלי ומחשבות שלי. בספר הזה כמובן.

niva99

New member
בהצלחה עם הספר

חתיכת פרוייקט לקחת על עצמך.
אבל זה טוב שיש לך איזו מטרה גדולה לשאוף אליה.
בסוף כשתגיע לפיסגה ותממש את החלום - יהיה איזה סוג של קתרזיס.
&nbsp
&nbsp

כן שמעי

יש לי עוד אחד םאומה רחבת הקיף 50 עמודים כל פרק כ24 פרקים אני עובד על השלד כבר שנה.
הכל בראש. אני הראיתי לאחד החברים והוא אמר שהחומר מעניין מאוד רק צריך המון עבודה. אני
מתכנן להקציב 25 שהנה כולל לימדה. ואז ליצור משהוא מנמנטולי, נתחיל נקווה להצליח ,אני עובד
עכשיו על השפה, וקורא הרבה שירה. נקווה לטוב, ותודה רבה אני מקווה להצליח, בפרוזה כפי שאת רא
קל לי יותר, כלומר כתיבה פשדוטה ללא העניין של לעמוד בתנאי השירה. אז כנראה זה יקח הרבה פחות
זמן מהשאר ספר שירה,או פאומה. ותודה רבה אני שמח שאת רוצה בהצלחתי ניבה.

יש לי שאלה מה הבעיה בסקרנות?

לומר שאתה מאוד סקרן ( אני אישית רוצה לדעת הכל כל דבר) או שהיית ילד פלא או החשיבו אותך לגאון?
למה את רואה בזה האדרה? מלשון אולי שאני מנפח?: כי למען האמת אני נעלבתי. זה פגע בי לא יודע למה.
אבל יש לי בעיה חמורה שחושבים א. שאני הוזה .ב. שאני מגזים/ מנפח ג. שאני שחצן ד. שאני שקרן. מי שעושה
את כל אלו, וזה מה שאני הרגשתי. אני לא רוצה לעולם להיות בחברתו. ואני הרגשתי בזה בהרבה עוצמה, ואני
כוונתי לדבר אחר. הניתוח שלך פגע בי. במיוחד האדרה והפירוט, כאילו אין לי יכולת או שאני ממציא, היכולת פחות
חושב אבל זה שאני ממציא ממוטט אותי. כי כך אני מרגיש מאחי/ ומאבי שהם לא מאמנים בי. ואני חשבתי שאת
מאמינה בי ואת רקוצה בטובתי. אני עדיין חושב כך אבל אני מבלובל לגמרי ואפילו קצת עצוב.

בנוגע לרמבם.

את אמרת שהוא אמר לא להתפזר. אז אני חושב שהוא עשה את זה. הוא כתב על רפואה ( ספרות יוונית)
כולל ביקורת והגה תורה ררפואית רפואה מונעת". שנית הוא היה אולי הפוסק שחשב הכי בגדול באותה העת משנה תורה
מוכר? לכתוב ספר שמפרט ובלשון פשוטה את כל הלכות בגמרא, בזמן שהוא עובד אצל המלך כרופא, שולח

מכתבים לכל תופצות ישראל וכולי. בעני הוא לפי הבנתי את המשפט לא עשה מה שהוא מורה עליו. עם כל כבודי לרמבם.
הוא חשב בגדול. אבל למרבה הפלא הוא הצליח והרבה והוא בעני גדול הפוסקים בכל הדורות. אז" נא דורש נא מקיים"
חל גם עליו לא? בקשר להיותי דתי. אין

קשר אני מכיר דתיים שלא יודעים חומש, לא יודעים בקושי הלכה, גם חרידים תשמעי רשת א שואלים שאלות מטומטמות
לגמרי. אנשים חרידים ,גם רבנים היום לא מכרים את כתבי הרמבם. אני אישית מכיר אבל לא התעמקתי. לכן זאת עוד

טעות. אני בותר מי שמכיר את הקהילה מבפנים, והיה תלמיד ישיבה, מכיר ויודע שיש המון בורים בקרב החרדים בהלכה/ בדת
גם בסיס של הבסיס. גם הרב מוצפי אמר כך. ואני צער לי על כך אבל זה המצב. אז זאת תשובתי למה שאמרת על רמבם ועל היותי
בא משפחה דתית. כי זה שאני בא משפחה דתית לא הופך אותי לתלמיד חכם או מבין בהלכה. סך הכל לשמור מוסרת ובעל זיקה.
זאת דעתי, ובשום אופן לא אמרתי את אשר אמרתי בנימה מזלזלת או תוקפנית שלא אשמע כך מדברי. .

למעלה