קולו של האל

קולו של האל

הערה: הייתה לי אחות אבל היא הלכה לה.

לוהים בוכה לקול זמיר בעת הגיע חורף קר,
גם אלוהים מחה דמעה בעת השמש מציפה
את קרני האור בתוך חלל העץ, והילדים
נצרבים באש. מתחת לרגלים טיפות שלג
ועורם אשר הפשיל עצמו קפא מקור.

ואלוהים מביט עין בעין בילדיו. ומכתחילה הוא
ראה אותי קופא. מדליק את הסיגר מחמם את
הלב. ואלוהי ישב לו כאתמול שלשלום. ואותך

אהבתי. ואותי אתה בטח -אוהב. אך- כל משפחתי טבע לה בים.
סליחה אבי שבשמים על הקטרוג. סליחה-אבי אך אחותי
יסמין כפרח סגלית לא הייתה צריכה למוות. סליחה
אבי שבשמים אבל אינך צודק.

תיקון

הערה: הייתה לי אחות אבל היא איננה הלכה לה.

אלוהים בוכה לקול זמיר בעת הגיע חורף קר,
גם אלוהים מחה דמעה בעת השמש מציפה
את קרני האור בתוך חלל העץ, והילדים
נצרבים באש. מתחת לרגלים טיפות שלג
ועורם אשר הפשיל עצמו קפאו מקור.

ואלוהים מביט עין בעין בילדיו. ומכתחילה הוא
ראה אותי קופא. מדליק את הסיגר מחמם את
הלב. ואלוהי ישב לו כאתמול שלשלום. ואותך

אהבתי. ואותי אתה בטח -אוהב. אך- כל משפחתי טבע לה בים.
סליחה אבי שבשמים על הקטרוג. סליחה-אבי אך אחותי לי הייתה
יסמין כפרח סגלית לא הייתה צריכה למוות. סליחה
אבי שבשמים אבל אינך צודק

niva99

New member
השיר עוסק ברצון להבין את הבלתי מובן

אחותך נלקחה
ואתה נקרע בין עומק הכאב והאובדן
לבין רצון לנזוף באל - ולהטיל בו ספק ( ביושרו/ בצדקת דרכו/ בהתנהלותו)
אבל כפי הנראה אתה מגיע מרקע דתי בו אפיקורסות אינה מקובלת כלל ועיקר.
&nbsp
ומכאן הקושי הכפול.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אכן- משפחה שלי היא בעלת שורשים העמוקים ביותר.

משפחה חרדתית ענפה משני הצדדים מצד-אמי. אני לא אוהב להגיד את זה אבל נחשבת למיוחסת מאוד. ויש לי מלחמה
בין האני שלי. לבין מה שהמשפחה שלי. חילול משפחתי " הקדושה" מצד סבי -אני מקשור להארי הקודש מצד סבתי
לבעל שם טוב ולעוד עשרות אם לא הרבה יותר רבנים גדולי עולם. משפחה חרדתית ענפה נמצאת בהרבה ארצות. מוכרת מאוד. אז
אני במאבק תמידי. אני לא ממש נוזף אני מנסה להבין. אני מנסה להבין למה כך קרה. אני מקבל את הגזרה. אבל
מנסה להבין למה מה שלעולם לא יקרה כי " מסתרות דרכי האל" מבינה? ובתוך תוכי אני האיש סקרן מאוד וזה לא
הולףך אצלנו הדתיים. אז אני במאבק א. במול חילול דרכים של אבותי הקודשים ורצון ללכת בדרכם ( מה שאני לא עושה כבר מזמן)
וזה אכל אותי. ובין האל עצמו שבו אני מאמין ואוהב אבל בצורה האישית והפרטית שלי. קיצור זה השיר. ואגב שני אחיות
שלי נלקחו. אחת בת 29 הייתה צריכה להיות היום. והשנייה בת 14 ובכלל כל החיים שלי הובילו אותי לשאלות כאלו.

niva99

New member
קשה כשבני משפחה נלקחים

מי שלא חווה לעולם לא ידע את עומק הבור שנפער
(רק בחודש שעבר איבדתי את אמי)
כך שאני בהחלט יכולה להזדהות עם השאלות הקיומיות שאתה שואל את אלוקים.
&nbsp
"נסתרות דרכי האל" - האם יש במשפט הזה להקטין את עוצמת הכאב?
&nbsp
&nbsp
&nbsp

כלל לא.

מותרר לכואב אסור להביע ביקורת מצחיק לא? כתוב " השם נתן השם לקח היה שמו מבורך" אמי אומרת את זה עד היום.
זה החיים. שאבי ידע שכתבתי שיר נגד אלוהים הוא יזרוק אותי לכל הרחות ומשפחתו? ומשפחת אמי? תזרוק אותי כמו
חמץ בפסח. לכן אני מראה רק לאמי היא לפחות מבינה.

אגב אני ראיתי אותה שהיא גוססת.

מפרפרת ומכחילה, ואבי מנשים אותה, ראיתי את אמי מכה את עצמה ושעוטפים אותה בשקית שבאו מגן דוד
אדום. ראיתי הכל ולעולם אני לא אשכח.

יהודה פוליקר כשתגדל.

https://www.youtube.com/watch?v=ZUWbG2l3c8c&index=2&list=RD1FwSKM_GlkE
אני כל כך מתחבר למילים בתור ילד שעבר הכול. פשוט הכול הדברים הגרועים ביותר ועד היום.
שיר מרגש בטירוף. אני לא רוצה לספר מה עברתי פה כי זה לא הפורום המתאים. אבל מי שמכיר אותי יבין.
למה בחרתי בשיר הזה.

אוי נתנאל כל כך בדיחה רעה.

&nbsp
אפילו לא מצחיקה. מנסה ומנסה שישימו עליך לב נתנאל. אחי אתה לבד. כן העולם הוא כואב. הם סך הכל
דמיות ורטאליות. הם לא יחלישו את הכאב. סך הכל רוחות רפאים אלוהי אני לבד. תמיד לבד, עיני צרובות
שיני נרקבות. בודד תמיד לבד. עלי נגזר למוות לבד. אתה כזה פתטי נתנאל כזה עלוב אלוהים ישמור.
הכאב הוא נוגע וזה כואב שאתה נוגע לי בעמוד השדרה ,למטה קצת בפינה. אלוהים סלח לי על הכל.
אולהים על הרע שבע טהר אותי כי שחור אני כל חטא עשיתי. סלח לי שנולדתי. סלח לי אבי סלח לחי לי אימי.
כי פרא אדם הבאת לעולם. סלח לי עולם. פתטי כל כך פ]טטי אין תרופה לכאב, ואין משחה למרוח בדפונות עורקי
הלב. לבד ליצן שלי, להצחיק להצחיק, לא לצחוק, כך גזרו עליך אודם על השפתיו, שוקר בלב מחשמלים אותי.
להתראות חברים. להתראות עולם סליחה אמא סליחה אבא.

niva99

New member
של מי התגובה הזו?

נראה כאילו מישו אחר השתלט לך על המחשב נתנאל.
אלא אם זה האלטר אגו שלך...
&nbsp
מילים של יאוש, חוסר אמונה ואיבוד דרך.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אני אישש אבוד.

דיכאוני מאוד אובדני מאוד. אז זה מה שיוצא. חלק מהשירים שכתבתי ניבאו את מותי.
כי אני כבר מת.

אגב אני חושב שזה ברור.

אני לא מבין למה את מופתעת ניבה. אמרתי לך ניסיתי להתאבד למעלה מ8 פעמים, פצעתי
את עצמי עשרות אם לא מאות פעמים. אני מוכדר כמאניה דפרסיה קשה כולל אוטיזם. אני אדם
שיש לו בעיה. לא אומר שאני לא צריך לקחת את עצמי ביידים. אבל מה שעברתי הרס אותי לתמיד.
אני מרגיש מאוד רקיני. מאוד אין לי כלום בעולם. עברתי הכל. התעללות פיזית/מינית/נפשית הושפלתי
והשפלתי. עשיתי הכל. כל דבר רע שאפשר לחשוב עליו וחטפתי הרבה. אבל באופן כללי בטעות פרסמתי פה.
אני מפרסם בפורום אוטיזם שם אני פורק את רגשותי הכנים ביותר. ובטעות פרסמתי פה כי לא שמתי לב. אז
מצטער. זה לא יקרה שנית. אני אשתדל מאוד.

niva99

New member
הכל בסדר...אל תצטער

ביטאת את המחשבות שלך.
שאגב, מה שמעניין בהן (בין השאר) שהן נעות בין האדרה ותחושת מסוגלות / ידע / סקרנות/ כשרון כתיבה וציור
לחוסר ערך.
אני לא נכנסת להגדרות (לא מתפקידי וזה גם לא הפורום).
אני רק חושבת כי מילת המפתח היא איזון בכל (כאדם שמגיע מהרקע הדתי, בטח נחשפת לכתביו של הרמב"ם, שדוגל בדרך המלך/ מציאת שביל הזהב בכל מעשינו.
&nbsp
&nbsp

אין לי תחושות מסוגלת.

ניבה לא הבנת אותי. את מה שכתבתי בציור נהפוך אני חושב שאני תירון שאני לא טוב אלה שסתם הדביקו לי
שמות. של גאון או ילגד פלא. מה ניבה בתור מטפלת לא יצא לפגוש ילדי פלא?: אז ארני נחשבתי ילד כזה מה הבעיה?
יש לא מעט כאלו. הפרטים הביוגרפים נכונים. הייתי בתחרות ציור בארץ ורצו שאני עבור לעולמי הייתי ילד פלא בחישוב
ומתמטיקה. הכול נכון. אני לא צריך להוכיח נכון? כי גם אי אפשר. אז אין שום תחשות מסגלות נפוך הוא לא הבנת לגמרי
מה שאמרתי. ואני לא בא מרקע דתי ממש. המשפחה שלי היא כזאת. אני בא משפחה דתית/מסורתית פשוטה. כל השאר
לא משנה לי. אבל בעניין הראשון ממש אבל ממש לא הבנת אותי.

ניבה עכשיו הכל מובן?

בקשר למה שאני חושב על היכולת שלי? אני חייב שזה היה מובן אחרת.
אני יתחיל לאכול את עצמי. ממש ישתגע לגמרי. אני לא אוהב שחשובים שאני שחצן
או הכי גרוע הוזה. כי הפרטים הביוגרפים נכונים אני לא ממציא פשוט אומ מה אמרו.
וזאת סתם מחשבה שלי על הציור...

למעלה