קוגה ריו בערוץ 10

kagekun

New member
כן מיומן ומקצועי אבל...

מה הקשר לשטופל ואן יורן?! מר חליווה היה תלמיד בקנפוג'וטסו ובארגון של רונלד דנקן (קוגה ריו - דויד יופה/איתן לוי וכו' וכו') אז סביר להניח שאת המקצועיות הוא רכש במשך שנים של עבודה במקומות אחרים.

shlomym

New member
יש עוד אחד כזה בפ"ת

זה טייטל מיותר במהותו כל התארים זה בולשיט אחד גדול לדעתי,שמעסיק אנשים בטפל ולא בעיקר זה כ"כ לא חשוב,במיוחד לאחד שעוסק בא"ל לשמחתי,בסניות אין את הדברים הללו,יש מורה ויש תלמיד או במקרה הגרוע תלמיד בכיר. בזה זה נגמר וטוב שכך

crane

New member
בסיניות אין לך שה-פו ולאו-שה?

אז כשאני מנסה לקדם את המורה שלי מסין באינטרנט, אני מתרגם את זה למאסטר וגראנד- מאסטר. מה רע בתארים האלה? אגב, גם המורה שלי סין מלמד מס' לא קטן של שיטות. זה לא נדיר שהמורים שלך שולחים אותך למורים אחרים כדי ללמוד תנועה או כוחות מסוימים, ועל הדרך אתה מקבל בסיס חזק וכמה סדרות באותו סגנון.

shlomym

New member
שלום לך

מתי מאסטר הופך למאסטר ומתי לגראנד ומתי לגראנד גראנד? אני חושב שלומר "המורה" זה מספיק,גם השם הפרטי זה בסדר גמור. כל השאר לדעתי מיותר. אבל אני מבין שיש כאלה שצריכים את ההגדרות הללו,אין לי עם זה בעיה. פירגון למורים אחרים זה בדמנו. זה כולל גם לתלמידים וגם אלי באופן אישי. לי זה ברור בכל אופן. אי אפשר להתמחות בהכל.לא זכור לי שעל זה אמרתי משהו לפני?

crane

New member
מתי שה-פו הופך ללאו-שה?

אולי הסינולוגים יוכלו לענות. מתי תלמיד הופך לתלמיד בכיר? אלה שאלות לא פשוטות, וכמו שאמרת, הן לא משנות הרבה. אי אפשר להתמחות בהכל, אבל לפי אותו הגיון, אי אפשר להתמחות גם במשהו אחד. מתי תעדיף ללמוד אצל המורה שלך? למה להתחיל לעכשיו? אולי כדאי שיתמחה עוד חמש שנים במה שהוא עושה? אם אתה מחפש מומחים, זה ההיגיון שאתה צריך לפעול לפיו. אני מחפש מורה שטוב מאוד במה שהוא עושה ובאיך שהוא מלמד.

shlomym

New member
אפשר מאד להתמחות בדבר אחד

יותר נכון,בתחום ספציפי או כמו שיובל אומר,התחום הצר. זה בא"ל בפרט ובכל המקצועות בכלל לא יודע מה זה שה-פו או/ו לאו-שה,לא יודע סינית,ולא מתיימר. משתמש במונחים סיניים,רק שאין ברירה,והעברית או האנגלית יפרשו את זה ארוכות. הלוגיקה היא פשוטה ככל שתלמד לרוחב יותר ,כך תוכל פחות לרדת לעומק חוקי הטבע,לא אני המצאתי,נסה את זה עם כוסות מיים. כנראה שההגיון של שנינו שונה שזה בסדר אתה עדיין מחפש מורה?אני מכיר כמה כאלה,שטובים במה שהם עושים ובאיך שהם מלמדים? ערב טוב

crane

New member
כרגע אני לא מחפש מורה בארץ, תודה על הנכונות

ובסין כבר יש לי מורה. הלוגיקה שלך פשטנית. אנשים הם לא כוסות מים. העובדה היא שמורים רבים בסין לאורך ההיסטוריה עברו במספר רב של סגנונות. קח לדוגמא את ואנג שאנג ג'אי, ששמו מוזכר כאן הרבה לאחרונה. אני בטוח שיוסי או ניצן ישמחו לפרט מה הוא למד מלבד שינג אי. האם הוא לא הגיע לעומק? או לואו דה שיו שהמלצת עליו פעמים כה רבות ואח הגונג פו שלו, סו דונג צ'ן. האם הם לא למדו דבר מלבד בה גואה? הם לא ירדו לעומק?

shlomym

New member
בכיף

זה היה מטאפורה,אני בטוח שהבנת את זה.אני עדיין עומד מאחוריה,אלו הם טבע הדברים. אתה מדבר שניים שלוש סגנונות,שהם דיי שזורים זה לזה ובכל זאת,מההתרשמות שלי מלואו,טאי צ'י זה לא הצד החזק שלו. השינג אי של לואו מאד הבא גווה שלו לכל אחד,צדדים חזקים יותר,מה לעשות. חוץ מזה,לא דברו כאן על שלוש סגנונות.אלא על הרבה יותר. וללא ספק עדיין ממליץ עליו אם יש מה ללמוד מלואו,זה מהאשיות הצנועה השלו ומרצון אמיתי לתת לא שמעתי אף פעם שקראו לו מסטר או גראנד או וואט אוור לא נראה לי שזה בכלל מעניין אותו

crane

New member
בתור מישהו שהתארים לא מעניינים אותו,

אתה מקדיש לנושא הזה הרבה מאוד מקום. חשבתי שכבר סגנו אותו. ועם כל הכבוד, אני לא מחפש מורה לצניעות. מעניינים אותי הכישורים שלו כאמן לחימה. סו דונג צ'ן למד jodo, למיטב ידיעתי. ברוס לי ואינוסנטו הכניסו א"ל פיליפיניות לג'יט קון דו, ואנג שאנג ג'אי הלך להשתלם אצל אנשי עגור לבן דרומי, שזה ממש לא קרוב לשינג אי שהוא לא למד. ברגע שמתחילים להתייחס לאומנות לחימה כאל דת, כמשהו עם עומק אינסופי, שבגלל העומק שלו אתה לא יכול ללמוד אומנות לחימה נוספת, אחרת זה אומר שאתה לא מבין מה שאתה עושה, אז אני מתחיל להרתע. אומנויות לחימה נוצרו עבור לחימה, לא עבור השימור שלהן כמשהו סטטי וקפוא. שלא יובן לא נכון, אין לי שום דבר נגד מי שרוצה להשקיע את כל מרצו בא"ל אחת. אם הוא נהנה מזה וזה תורם לו, אז אשריו. אני רק לא מבין את ההתגוננות שיש לכיוון אלה שלמדו ומלמדים כמה אומנויות לחימה. אני פגשתי כמה מורים כאלה, ישראלים ולא ישראלים, ומכמה מהם מאוד התרשמתי. השיפוט צריך להעשות לגופו של עניין, ולא לפי פסילה אוטומטית לפי מספר הסגנונות שאותו אדם מלמד.

nitzano

New member
בדרך כלל מורה נהג לשחרר את תלמידיו אחרי תקופה

מאד נח ובטוח להשאר ליד המורה ולהמשיך ללמוד ממנו. אבל בסופו של דבר לא ניתן ללמוד ולרכוש בדיוק את כל החומר שהמורה יודע, תמיד יהיה משהו שלא למדנו ממנו. דווקא אלה שעזבו את מורם אחרי תקופה (גם אם ארכה 5-10 שנים) ויצאו לחפש דברים חדשים הרחיבו את ים הידע שלהם ויכלו להתפתח כיוצאי דופן. ניתן לראות זאת היטב אצל וואנג שיאנג ג'אי (שוב הוא) אשר לימד אי צ'ואן בצורות שונות לתלמידים מדורות שונים. אחרי תקופה מסויימת הוא פשוט שילח אותם לדרכם. זאת גם הסיבה שיש הבדל בין האי צ'ואן של יאו זונג שון לאלה שלמדו אחריו (מעבר לעובדה שיאו זונג שון המשיך להתפתח בדרכו בנפרד ממורו). אני כל הזמן שומע אנשים שטוענים שרב התלמידים לא משתווים למוריהם. אם אכן כך הדבר אזי בעוד כמה מאות שנים כל אמנויות הלחימה יעלמו. אינני סבור שכך הדבר מכיוון שכל הזמן צצים כשרונות חדשים. אם נבחן היטב את הרקע של כל אותם כשרונות נגלה שרובם המשיכו הלאה ולמדו אצל יותר ממורה אחד ורק כך הגיעו לרמות חדשות חוף משינג אי ועגור דרומי למד וואנג שיאנג ג'אי עוד מספר סגנונות. הוא התהלך בסין וחיפש כל הזמן ידע נוסף. סון לו טאנג למד שינג אי, בה גואה וטאי ג'י מזרם וו. יותר מזה, ישנן אומנויות שלדעתי לא ניתן ללמדן לתלמיד צעיר מדי וכי בדרך כלל נהוג בסין להתחיל להתאמן באמנות בסיס (טאן טוי, פי גואה,צ'ואו ג'יאו) ע"מ לרכוש גמישות, כח, מבנה וכו ורק לאחר מכן לעבור לאמנויות מסובכות יותר. לא כל אמנויות הלחימה הינן עמוקות עד אין סוף.

shlomym

New member
תארים באמת לא מעניינים אותי,מה לעשות?!

ותודה על מדידת המקום,בחירה פונקציונאלית מצויינת.דברתי על צניעות וממש לא בהקשר שלך בכלל. כל מה שאמרת עכשיו,מציין שאינך מכיר אותי,ואתה קורא את הודעותיי בעין אחרת לגמרי. כנראה זה נובע ממשהו אחר,לא יודע ? אני אישית לומד ומלמד שיטה למדתי ,אני לומד ואלמד שיטות אחרות,באהבה ובצמאון. אני האחרון שאתייחס לא"ל לחימה כדת , (זה ממש הצחיק אותי) מה שכן ,אני ללא ספק מסכים אתך לשכתבת בסוף "השיפוט צריך להעשות לגופו של עניין, ולא לפי פסילה אוטומטית לפי מספר הסגנונות שאותו אדם מלמד" ומהנסיון המועט שלי,הלכתי ללא מעט מורים,שהיו ענקים בעיקרם ופחות באחר. גם בMMA כולם יודעים הכל אבל אין אחד שמצויין בהכל אצל זה תלמד גראפלינג אצל השני תלמד אגרוף מבחנתי הדיון הזה סגור רק טוב

crane

New member
מצוין

אם הם לא מעניינים אותך, אין צורך להזכיר אותם בכל הודעה בשרשור. אני כבר הסכמתי איתך לגבי כל מה שקשור לתארים. למען הסר ספק, לא התכוונתי שאתה מתייחס לא"ל כדת, אלא דיברתי על הגישה הזו, שקיימת בקרב חלק מהמתאמנים. הדיבור על המושג המעורפל של התמחויות פשוט הזכיר לי את זה.

shlomym

New member
אגב,בזה אסיים ושיהיה לכולנו אחלה סופ"ש...

המורה היחידי שהציג בפני תארים ותעודות היה (לא אשכח את זה ,זה היה בקלסר חפון בתעודות (ומה שמצחיק שאין לי זכרון טוב-טרואמות תמיד זוכרים
) אני רמזתי לו בעדינות,שזה לא כ"כ מעניין אותי,רפרפתי מהר והגשתי ,כמובן בעדינות ובכבוד.) לי ולכמה מחברי,שים לב,אני מעיד רק עלי או על כאלה שאמרו לי באופן ישיר הבנאדם יצא אדם ילדותי,חסר פירגון לאחרים ולשיטות אחרות,אנוכי לסביבתו הקרובה והרחוקה,נצלן והרשימה ארוכה. לטעמי,הוא גם מוכר אוויר בטענה שזה מיים. וכל זה אחרי שהתנסחתי בעדינות. ואני לא מדבר על הרמה המקצועית,שגם לדעתי וחברי ,נמוכה. נכוותי ,אני מודה וגם מזה לומדים אבל גם לפני כן,דעתי הייתה כזאת כנראה שזוהי דרכי עזבו שטויות רק טוב

shlomym

New member
שמעת על רופא שמתמחה בעשרה תחומים?

עו"ד?רו"ח?מהנדס?להמשיך? הוא יכול ללמוד הרבה דברים בדרך ובכל זאת,בסופו של דבר הוא יתמחה ,בגג עד שלוש התמחויות והייתי לארג

למעלה