קוגה ריו בערוץ 10

אני מגיב כאן לעיתים רחוקות

והתפלאתי שרק עכשיו נפתח אשכול בנושא. אני לא מכיר את אומנות הלחימה הספציפית שעליה מדובר, אבל גם אם יש לזה בסיס (וכנראה שלא, שום דבר לא מושלם) מאד לא אהבתי את השחצנות של המדריך מישראל. בעיני ענווה היא חלק חשוב מהתנהלות של אומן לחימה או של תלמיד אומנות לחימה.

d y s

New member
צודק אך

ענווה היא גם היכולת להבליג על חולשתם של אחרים.

shlomym

New member
ענווה היא מעלה,ובד"כ מצביעה על אנטלגנציה

התשובה ,היא ללא קשר לאיש,שאיני מכיר.

לא ברור לי מה השוס הגדול בלהיות קטלני

לו הייתי רוצה להיות הכי קטלני בעולם הייתי הולך עם אקדח דרוך וחמוש במס' סכינים מוכנות שליפה. מה עוזר לי להיות מסוגל להרוג אחרים? להרוג כל ילד יכול עם סכין הכי פושטית. אני כותב את זה כאזרח, אבל גם אנשי ביטחון לא הורגים על ימין ועל שמאל כאילו אין מחר אלא רק במקרים מאוד מיוחדים כמו מלחמה או מבצע מיוחד. בשגרה, בפרט לאזרח, יש צורך להשתמש באלימות מבוקרת וללמוד להגן על עצמך באופן לא קטלני. על זה אני חושב שרובנו מתאמנים. להיות קטלני זה קל. לא צריך ללמוד הרבה בשביל זה. להיות מסוגל להפעיל אלימות באופן מוגבל, יעיל ולא קטלני זה קשה. אני לא כותב את זה בגלל שאני "רוחני" או משהו בסגנון. אני כותב את זה לחלוטין מסיבות מעשיות ובראיה של הגנה עצמית (עבור אלה מתוכנו שמתאמנים שנים כדרך חיים ולא לוקחים קורס קצר). לא כל מי שמרים עלי יד דינו מיתה (וגם לא עקירת עין, תלישת אוזן, מעיכה של האשכים ושאר מרעין בישין). אפשר לגמור קרב רחוב גם באופן פחות "רע", ולדעתי יותר יעיל.

d y s

New member
../images/Emo45.gif

מידתיות היא מעלה. השאלה היא האם אתה נלחם על חייך ובאילו תנאים. או האם אתה נלחם כדי לא לחטוף סטירה.

shlomym

New member
היי דייס,פשוט נזכרתי....גם ב

גם בחלקת דרגות וחגורות יש סוג של ניפוח אגו ותחרותיות ועדיין יש את זה בשיטתך? או שאני טועה? יום טוב ידידי

d y s

New member
אגו קיים בהכל

אני כשלעצמי מייצג את עצמי בלבד. דרגות יכולות להיות עניין של אגו או עניין של יכולת ותק וכ"ו. כשלעצמי מעולם לא ביקשתי דרגה או בחינה ואינני מייחס לכך משמעות יתר. בחרתי להיות חלק משיטה מסויימת ואני מקבל את כל הפנים שלה.ועדיין אני חושב שיש הרבה יותר חיובי משלילי. ולגבי חלוקת דרגות איני מכיר כ"כ אני מכיר עבודה קשה בשביל דרגות. שלך ד.

shlomym

New member
../images/Emo45.gifאין אנשים מושלמים,ולא שיטות שכאלה.זה...

עניין של בחירה והתאמה.

d y s

New member
אני מבין שבשיטתך אין דרגות כלל

ז"א שאני יכול להכריז על עצמי מורה לווין צ'ון מחר או אולי תלמיד בכיר או מאסטר. הכוונה העיקרית בדרגות היתה ליצור סדר כלשהו ואגב זה עניין חדש יחסית בתצורה המודרנית פעם היה תלמיד ,יודע את השיטה,ומורה. השיטה המודרנית נוצרה בג'ודו ע"י ג'יאגורו קאנו כדרך דידאקית ליצירת מוטיבציית התקדמות בעיקר לילדים.שצריכים תגמולים מידיים יותר על מאמצייהם. ועל מנת לשמר את הבודו ע"י יצירת מוטיבציה לאימונים. זאת ועוד המון שיטות סיניות קוריאניות וכ"ו אימצו שיטה זו כך שכנראה היה לה ערך מוסף. אני מסכים איתך שלעיתים היא איבדה פרופורציות ושינתה מהות. בו ספר לי איך אתה מתכוון ללמד ילדים מערביים או"ל ללא תגמולים מוחשיים קרובים. אולי נספר להם הגיגים פילוסופיים עמוקים כמו בפורום ואולי נמליץ להם להתאמן בפורום או במשחקי מחשב. נראה לי שחזונו של קאנו הוכיח את עצמו כיותר מועיל ממזיק.

shlomym

New member
הבחירה שלי לא ללמד ילדים א"ל.מהסיבה הפשוטה...

שזה יותר מתעסק בחינוך ומשמעת,והרבה פחות בחומרים שאני מעוניין להעביר. חינוך זה חשוב ונפלא,אבל זה לפחות לא כרגע,הבחירה שלי. ילדים צריך להפעיל,הטכניקות או החכמה שמעבר לא ממש רלוונטיות. אתה יכול להכריז כל דבר,כמו שהרבה כבר עשו עושים ויעשו. חגורות יוצרות תחרות,ובטח לבטח בילדים. לא אומר שיש טוב או רע בדבר,רק מציין את זה בפניך כנקודה למחשבה ,לא יותר. כי לא פעם,הרמת דגל לגבי הספורטיביות שבא"ל. יש שיטות בוינג צ'ון ,במיוחד באירופה,שיש חגורות. לא צריך גם לשכוח ,לפחות שם,בדברים הללו יש הרבה כסף. אגב,אתה מאמן ילדים?

d y s

New member
הלוואי אם היה לי זמן.

אני מאמן בקבוצה שאת חלקה פגשת. ואת הלוחמים ביחידתי. ואת בני. ילדים צריכים רועה ומחנך כך אפשר להובילם לדרך נכונה ההבנה והחוכמה יבואו אח"כ כמו בכל תחום בחיים. תחרות והשגיות קיימות בכולנו והדרך להתמודד איתן נכונה בבגרותינו היא להשתמש בהן בקטנותינו. רגישות המורה זה שם המשחק. הייתי ילד ונער תחרותי מאוד. בנעורי הייתי באו"ל ספורטיביות מגע מלא .כמעט בלתי מנוצח(לצערי גם בקרבות בלתי חוקיים וברוטאליים גדלתי בשכונה קשה) עקב פציעה מסכין בצבא התחלתי לשנות את תפיסת עולמי גישתי הספורטיבית כמעט עלתה לי בחיי. אני לוחם עד היום כמו שאתה יודע ולומד אצל שלמה דוד סנסיי משנת 92 קורידו אייקידו ושיטו ריו קראטה. ובכך שנפלה לי הזכות לעבוד היכן שאני עובד אני יכול להצהיר שהגישה הקלאסית והלא מצואיסטית הצילה את חיי יותר מפעם ואני מודה על כך. יש מורים שמשכילים לשלב תחרותיות לקבוצות ילדים ולמתן אותה לאט לאט עם השנים.וזו הגדולה אי אפשר להדחיק את התחרותיות ולהגיד שהיא לא קיימת צריך להכיר אותה ולשלוט בה כמו גם בחיה שבתוכנו צריך בהתחלה ללמוד לשחרר ואח"כ לשלוט. בחיים אין הזדמנות שניה שיש כמעט בכל זירה ספורטיבית. מעולם לא נדרשתי לתשלום על בחינה אצל סנסיי שלמה ולא על דרגה למעט תשלום מוצדק לאגודות ואינני דורש תשלום על בחינות אפילו את החגורות אני מקזז להם מדמי המנוי אל נא תאשימני בתאוות בצע.

shlomym

New member
חס וחלילה ידידי,זה ברור לי שאתה עושה את ...

הדברים באהבה בלבד. אוי ואבוי איך הגעת לזה דברתי על אירגוני וינג צ'ון באירופה . ואני עדיין מחכה שתנסה אותי שוב ברביעי,לא הזה,משקיעים ברומנטיקה
שלא בטעות שתחשוב שתירצתי וכו' אני עד לכך שאתה אדם רציני,ורציני ואוהב מאד את שיטתך. אני מעריך זאת ואת הכבוד למורה שלך עם זאת,הכל פתוח לדיון,ובאמת באהבה בסה"כ כולם פה בפורום אנשים טובים לפחות מהמעט שיצא לי לפגוש מילים דרך הנט,הרבה פעמים מפספסים את הקשרם במציאות זה ללא ספק נשמע ברור יותר

d y s

New member
אני יודע

אם לא הייתי מתרשם ממך לחיוב לא הייתי מזמינך שוב את מוזמן ככל שתחפוץ גם בימי א'. ורומנטיקה זה חשוב בהצלחה. שוקולד ויין.

kagekun

New member
Stoffel van Vuuren

קצת עליו באתר ואם גם אתם רוצים להשתייך לאגודה הסודית של הדרקון השחור אתם יכולים לעשות את זה כאן

אם זה עונה על צורך של אנשים ../images/Emo4.gif

מי אני שאגיד לא. גם הצהרות ללא פשרות על הכי יעיל בעולם לא עושים לי את זה.

קראתי את קורות חייו של הגארנד מאסטר

ובכל זאת אני תוהה הכיצד אדם כה כישרוני וצעיר יחיסית הספיק להיות גרנד מאסטר בכ"כ הרבה שיטות. האם הוא תגלית בין לאומית שממש כרגע אנו שומעים עליהה? Soke van Vuuren is a 10th Dan Ninjitsu, 6th Dan Ju-Jitsu, 1st Dan Atemi Jitsu, 10th Dan JKA Shotokan, Master Instructor Level Yang Tai Chi Chuan and Guru Kali / Escrima, 5th Degree Yamaguchi Karate - India as well as 8th Degree Shaolin Temple Master. אני חושב שהוא עשה דרך מאוד ארוכה אבל להצהיר כ"כ הרבה הצהרות זה "תפסת מרובה לא תפסת" לפי דאות עיניי. וגם הקישור שהבאת לנו לא ממש מעיד על איזו שהיא רמה מיקצועית שכן כסף יתן לך הכרה בינלאומית "במסדר הסודי".

Raffael

New member
דאן 10 JKA ?

JKA אמור להיות ארגון יפני מסודר ומוכר. חשבתי שרק קשישים יפניים בני 70 מקבלים דאן 10 בארגונים כאלה. מצטער, ראיתי את הסרטון שוב ושוב ויש בו הרבה תוכן: מאסטר מפורסם מחו"ל, תלמיד ישראלי בכיר, מבחן חשוב, הדגמת יכולות, מופעי ראווה... אין לי אלא לחזור על כל התרשמות עניות דעתי: דויד חליווה נראה מיומן ומקצועי.

Raffael

New member
במקום אחר באתר כבר מוזכר ארגון אחר

של קראטה שוטוקאן שבו הוא מחזיק בדרגה הזו. זה מה שיפה בדמוקרטיה וחופש ביטוי.

למעלה