קוגה ריו בערוץ 10

Tonjin

New member
שוב דוגמא לא משהו...

ראשית בשביל להיות "רופא" הרופא כבר למד מספר מקצועות שונים למדי ומן הסתם באף אחד מהם הוא לא "התמחה" עד הסוף, אלא למד אותו מספיק לעומק (אני מקווה ובמקרה הטוב) בכדי להגיע להבנה פרקטית/שימושית שלו וכדי שיוכל לשלב אותו במבנה או בפסיפס השלם שנקרא רופא.... רפואה היא אוסף של תחומים בדיוק כפי שלחימה היא אוסף של תחומים, "התמחות" זה דבר טוב ומילה יפה וחשובה , רק שאני חושב שההגדרה שלה היא אפילו יותר חמקמקה מזו של "אמן-לחימה" או "אמנות לחימה" מה עם רופא שהוא טריאתלוניסט מצטיין? טייס חובב עם אלפי שעות טיסה? כנר מוכשר שגם מופיע לפעמים? שהוא אספן בולים בעל שם עולמי בתחום? מטפס אלפיני מוכשר? דובר 4 שפות בצורה שוטפת? האם אלו לא "התמחויות"? אני מכיר (חלק מהם אישית) אנשים שמחזיקים בדרגות דאן 4-5 (כן, כן אני יודע דרגות זה לא חשוב ולא משנה, אני מקווה שזה ברור למה בחרתי להזכיר כאן דרגות) בכמה שיטות שונות (לא תמיד רק שיטות לחימה אגב), לפעמים גם יותר משלוש - האם הם לא "מומחים" או שאולי באופן אוטומטי (ומעגלי) הם הופכים ללא-מומחים ברגע שהגיעו לרמה גבוהה ביותר משלוש שיטות...?

shlomym

New member
תראו,לא חייבים להסכים,על זה אנו בטוח מסכימים

סגנון או שיטה, היא סוג של קונספציה אתה יכול ללמוד כמה,ללא ספק.ןלהגיע אפילו לרמה גבוה בהם. אבל בסופו של דבר,אתה "חי" רק אחת,בו זמנית. זה יכול להיות דינמי ז"א בשלבים שונים בחיים,תהיה בחירה אחרת של אותו אחת. שלא נדבר על עשר קרב עשר,לא עושה את מתחריו מומחים לאחד ספציצפי,אלא טובים מאד בסה"כ המקצועות אחרי כל הלימודים של רופא,הוא מתמקצע בתחום אחד,למנות את התחומים.ושוב,לא אני המצאתי את זה(גניקולוג,אאג,גאסטרו וכו') אז נניח שניי התמחויות,שלוש יאללה ארבע,סגור. אבל עשר? מצטער ידידי,לא מאמין בזה אך כל אחד ודעתו

Tonjin

New member
השאלה היא

(ולא בטוח שיש לה תשובה): מי "אתלט" יותר טוב? האם זה שרץ מרתון ב2:10ש' או מי שרץ 100 מטר ב9.9 שניות? או אולי מי שקופץ לגובה 2.42 מטר? או אולי, רק אולי - מי שהיכולות הפיזיות והמנטליות שלו מביאות אותו להיות בין (נגיד ובסביבות) המאה הטובים בעולם באותן עשרה מקצועות אתלטיים שנבחרו בקפידה על-מנת לייצג את מכלול היכולות הנדרשות בעולם האתלטיקה? לא חושב שמישהו בשרשור (חוץ ממך) טען להתמחויות ב10 תחומים שונים, וגם אם כן - אני מניח שזה מאד תלוי בהגדרה שלך ב"התמחות" ובהגדרה שלך ל"תחומים שונים"

Tonjin

New member
אני לא בטוח בזה לגמרי

אבל אני די בטוח שגם אם הגדרות מסויימות הן בעיתיות, המצב ללא הגדרות בכלל היה בעייתי אף יותר

אני מבין את רן

יש כאן גם טעם נפגם בעניין החינוכי. מה אמא חושבת לעצמה כשהיא שומעת שהשיטה היא הכי קטלנית שיש? האם היא רוצה שהבן שלה יהיה קטלני?

להורים לצערי כמעט אין דיעה

או לכיוון הזה בכל אופן, כל המשווקים מכוונים, ולא רק בתחום הא"ל. אני מתייחסת כרגע באופן כללי, ולא ספציפי. אני לא חושבת שיש הורה שרוצה שילדיו יהיו הכי קטלניים, אלא שידעו להגן על עצמם, ושיהנו בסופו של דבר. אבל המשווקים, בכל תחום כרגע, המסר שלהם הוא לבני הנוער, הם הצרכניים העיקריים, (גם כי שם הכסף, וגם כי סמכות ההורים התערערה, מה שנותן יותר משקל וכח לבני הנוער). דוגמא הכי קטנה: תפתח את ערוצי הילדים בטלויזיה, החל מניקולדיאון, ג'טיקס, ערוץ הילדים וכו..בכולם יש דמויות שנלחמות, והדיונים בין ילדים בני 3 ומעלה הם כמובן מי הכי קטלני, מי הכי חזק, מי הכי הורג וכו... הם רואים את התכנים, מגיעים לבית הספר עם רעיונות, ושהם גדלים יותר, הם רוצים ללמוד את האומנות הכי קטלנית שיש..לא כי הם רוצים אולי להיות הכי קטלניים, אלא כי ככה הם הורגלו, ולתכנים האלו הם נחשפו מגיל קטן..ולאמהות לא תמיד יש יכולת לעצור את זה.

kagekun

New member
בייבי נראה לי ש...

הם בכיוון הנכון לרצות להיות הכי קטלניים... במיוחד שמספר הקטילות בקרב בני נוער עולה. הם משחיתים רכוש, שורפים חדרי מלון וכו' וכו' למי יש את היכולת לעצור את זה אם לא להורים? למערכת החינוך?

אני חושבת

שזה מתחיל אצל ההורים, בבית. למערכת החינוך ישנה חשיבות גדולה, אין ספק. אבל אישית אני חושבת שקודם כל חשוב החינוך בבית, לאילו ערכים אתה מחנך וכו.. אני לא חושבת שאני אמא מושלמת, אבל אני עושה את המקסימום, בנבדל להורים רבים, אני לא מצפה שמערכת החינוך תחנך את ילדיי במקומי. לאמא ואבא אין תחליף. יש הורים רבים שעובדים ללא הפסקה ומצפים שבית הספר והמסגרות אחריו יחנכו את ילדיהם, מעבר לתכני בית הספר, וזו טעות לדעתי. בעיני לחינוך בבית יש חשיבות מכרעת. שני ילדיי הקטנים נמצאים כרגע בחופש כמה שבועות, ואני מסתובבת איתם הרבה, ורואה הורים עם ילדים שפשוט לא יאומן כמה הם חסרי גבולות וחסרי חינוך להורים ולסביבה שלהם, עוד בגיל של גן ילדים. אם ילדים לא שמים כיום פס על ההורים שלהם, והם חסרי כבוד בבית לדמויות החשובות ביותר, למה שיתנו כבוד או יתנהגו בדרך ארץ ובנימוס לאנשים זרים בהמשך חייהם כבוגרים? ילדים רבים גדלים כיום ללא גבולות ברורים, ללא איסורים כי זה נוח וקל יותר להורים, תרבות ה"בא לי", האינסטנט של הדברים, הכל כאן ועכשיו, ואם אני לא מקבל את מה שאני רוצה, ולא קבלתי חינוך לסבלנות וכיבוד האחר, אז משם מתחילות כל הצרות.

Boogieman

New member
סיפור אמיתי על חינוך בבית מול חינוך בביה"ס.

מוטי הגיע הביתה עם פתק מהמורה בזו הלשון: לכבוד: אמא של מוטי. מוטי אינו מרוכז בשיעור ומפריע לילדים האחרים. לטיפולך. למחרת, האמא שלחה עם מוטי פתק למורה בזה הלשון: לכבוד: המורה של מוטי. מוטי לא מסדר את חדרו בזמן ולא גומר את האוכל בצלחת. לטיפולך.

ענק....../images/Emo13.gif

אני לא מצפה מבית הספר שיחנך את הילדים שלי. הדרישה שלי צנועה יותר: שלא יקלקלו את החינוך שאני מעניקה. ואפילו את זה הם לא מסוגלים לעשות

למעלה