קובי VS שאק VS דאנקן

SHITBREAK3

New member
קובי VS שאק VS דאנקן

בעקבות הרבה דיונים שהיו לי עם חברים בימים האחרונים, אני אעלה את השאלה פה. מיהו הגדול ביותר מבין השחקנים הפעילים? עד כמה אליפות של קובי העונה תשנה את התמונה? הסברים מפורטים יתקבלו בברכה

שאק, ואני גם חושב שזה לא כל כך הוגן

כי שאק כבר בסוף הקריירה שלו ודאנקן וקובי למרו ששניהם כבר עברו את העונה העשירית וכבר איזה 900 משחקים בליגה הם עדיין לא בשלב של שאק. שאקיל הוביל את הקבוצה שלו לגמר (למרות הסוויפ...) כשדאנקן וקובי אפילו לא היו בליגה... את מקומו של קובי בהיסטוריה לדעתי בכלל עדיין אי אפשר לקבוע. אם הוא לוקח השנה אליפות ואולי עוד אליפות בהמשך (הוא כולה בן 30, זה השנים שמייקל לקח את האליפויות שלו) הוא יכול להיות הלייקר הכי גדול (או שני למג'יק) ובכלל בטופ 10 אי פעם... אם דאנקן וקובי פורשים עכשיו (יענו לא באמצע הגמר, אבל הרעיון ברור) שאקיל הוא הגדול משלושתם, בסיום הקריירה? לדעתי קובי, אבל נקווה שלא (שונא את הלייקרס)...

קשה לי להתייחס למישהו שכותב שקובי

יכול להיות הלייקר הכי גדול (או שני למג'יק). זה זלזול מוחלט בהסטוריה של הלייקרס, ויש המון הסטוריה. זה בערך כמו שיבוא עכשיו אוהד סלטיקס ויגיד שפירס הוא הסלטיק הכי גדול (או שני לבירד). מג'יק 10 שלבים לפני קובי. זה מתחיל מיותר תארים (אליפויות, MVP וכו'), זה ממשיך בהרבה יותר הופעות בגמר, באישיות המדהימה, ובדרך שהוא עשה את זה. תואר כרוקי, תואר בתור סנטר ועוד. אז לא או שני למג'יק. הרבה אחרי מג'יק ואפילו לא שני. יש תור ענק עדיין. את מג'יק הוא לא יעבור גם אם יקח אליפות עכשיו. גם לא את קארים, ונראה לי שיש עוד כמה שאפילו אני לא ראיתי, כמו ווסט. בתור אוהדי לייקרס, אתם צריכים קצת כבוד להסטוריה שלכם.

SSPB

New member
ואם עכשיו הוא לוקח

עוד ארבע אליפויות רצוף כשבכולם הוא MVP של סדרת הגמר ועוד איזה פעמיים MVP של העונה הסדירה עדיין הוא יהיה עשר דרגות פחות ממג`יק וקארים? אני לא אומר שזה מה שיקרה אבל יכול ליהיות..

הסיכוי לכך נמוך ביותר, ובינתיים זה לא קורה

בס"ד אם זה יקרה, אז אתה צודק, אך צריך לראות זאת קורה. נכון לעכשיו קובי מכמה דרגות פחות ממג'יק, כארים ושאק, ואף פחות מווסט ווילט שהובילו (בעדרה רבה של גודריץ') את הלייקרס לזכייה באליפות הגדולה ב-71/2 כשוילט זוכה בתואר ה-MVP של הסדרה (19.4 נק' [60% מהשדה ו-54.3% מהקו]), 23.2 רי' ו-2.6 אס'; גייל גודריץ' - 25.6 נק' [46.9% מהשדה ו-87.8% מהקו], 2.6 רי' ו-2.4 אס'; וסט - 19.8 נק' [32.5% מהשדה {?1?!?! אלו האחוזים של "מר קלאץ'"?!?!?!} ו-79.3% מהקו], 4 רי' ו-8.8 אס').

אז הוא יהיה רק 5 דרגות מתחת

זה לא רק האליפויות והMVP, זה גם המורשת. מג'יק מקושר לחיוך הנצחי, וההתקפות המתפרצות, קארים לסקיי הוק הבלתי עציר. ואני לא הזכרתי שלדעתי גם ג'יימס וורת'י עדיין לפניו.

תום116

New member
ואוו, קובי הוא ממש אנדרייטד בפורום הזה

רק לשמוע את הדברים של ג'ף ואן גנדי עליו, ובכלל בארה"ב, ופתאום לקרוא הודעות פה בפורום לגביו, זה...מוזר.

rapgamer4ever

New member
מסכים איתך

העבר הוא אחלה אבל הוא לא הופך אוטומטית לעדיף על פני ההווה רק כי הוא נוסטלגי.

NadavG

New member
קובי אנדרייטד מפני שלאנשים יש זכרון קצר

שוכחים אלו הצגות נתן בעבר, את המשחקים המדהימים, את ימי הקליעה שבהם בקושי החטיא, את הווינר שוטס שלו, ועד כמה היה גדול דוקא בשנים החלשות של LA בעשור האחרון.

yoavj1

New member
לא קצר, סלקטיבי

הרי לא שוכחים את משפט האונס, את הקלטת על ביינום, את המשחקים הלא טובים בגמר וכו'.

QuickSilverAviv

New member
בשנים הפחות טובות של הלייקרס

הוא באמת קלע המון, אבל גרם לי לרצות להקיא בכל פעם שראיתי את הלייקרס, במיוחד בעונת ה-35 נק' למשחק, שהייתה פשוט גועל נפש.

קובי השחקן הכי טוב בליגה היום

והוא עדיין לא מג'יק. מי שהוא אנדררייטד הוא מג'יק אם הוא מושווה לקובי. זה לא קשור לנוסטלגיה. זה קשור לכדורסל, זה קשור למי מג'יק היה, ומה הוא עשה בשביל הליגה. זה קשור לאישיות שלו באותה מידה שזה קשור ליכולת המשחק שלו. אין לי ספק שקובי כשחקן אחד על אחד מוכשר יותר ממג'יק, אבל כשחקן כדורסל הוא לא מגיע לקרסוליו. מג'יק, לארי, מייקל, כולם מוזכרים בלי בעיה בנשימה אחת. קובי לא שם. חבל לי שאתם הופכים את זה לשנאה. אני מודה שאני לא מחבב את קובי, אבל עד לפני 3 שנים תיעבתי אותו באופן מוחלט, כך שיש התקדמות. ההיסטוריה אצל הצעירים מתחילה היום, ועצוב שדווקא האוהדים של הלייקרס לא יודעים מי היה מג'יק. למרבה האירוניה גם אני לא ראיתי את מג'יק בשיאו. אני התחלתי לראות NBA בשנות הירידה שלו. ההפסד לפיסטונס, ואחר כך ההפסד לשיקגו, והפרישה. את המאבקים הגדולים מול הסלטיקס מעולם לא ראיתי. גם את בירד בשיאו לא ראיתי. ועדיין אני מסוגל להעריך את שניהם.

SSPB

New member
זאת אומרת שכל שחקן שיהיה אי פעם

יעשה מה שיעשה יקח המון אליפויות שיקח כשכולם רשומים עליו עדיין הוא יכול לשאוף רק ליהיות השחקן החמישי או השישי בטיבו בהיסטוריה?? המציאות עכשיו אומרת שמייקל מג`יק בירד קארים ראסל וווילט הם הכי טובים אבל סיכויים טובים מאוד שזה ישתנה ואולי גם בזמן הקרוב מאוד. והסקייהוק והחיוך בתור סטיגמות הם לא מדד ליכולת על המגרש. ואם שחקן כזה או אחר יעפיל ביכולת על השחקנים האלה אז זה מה שיקבע.

אז הוא יהיה בין השחקנים הגדולים בהיסטוריה

ממש באותה שורה עם קארים, שאק, ג'ורדן, לארי ומג'יק. מצד שני, קודם כל שזה יקרה...

תום116

New member
פול פירס?

לא הבנתי כלום בהשוואה הזאת, ולא הבנתי איך אפשר להשוות בכלל בין פול פירס לקובי... יש הרבה כבוד להיסטוריה שלנו. לא אמרתי שכבר עכשיו קובי הלייקר הגדול בהיסטוריה, זה לא נכון. אמרתי שלדעתי בסוף הקריירה שלו, הוא ייחשב לגדול מכולם(מקסימום ביחד עם מג'יק. יותר מקארים, ווסט, וורת'י וכל שאר הגדולים). ועם כל הכבוד, הרשה לי לא "להתבייש" בכך שאני חושב ששחקן כמו קובי יהיה הלייקר הגדול מכולם.

יותר מכארים כנראה שגם כן לא!

בס"ד לקארים בלייקרס 3 תארי MVP של העונה הסדירה, MVP של הגמר ו-5 אליפויות ככוכב על לצדו של מג'יק (יש לציין שלקארים בדיוק אותו מס' תארים אישיים במילווקי ואליפות אחת נוספת).

קובי יכול להיות לכל היותר שלישי למג'יק וכארים

בס"ד כבר התייחסתי לכך הפירוט בתגובה אחרת. למג'יק וקארים 5 אליפויות כששניהם הכוכבים הבכירים (מג'יק היה המנהיג) ובנוסף למג'יק 3 תארי MVP של העונה הסדירה ושלושה תארי MVP של הגמר, כשלג'אבאר בלייקרס שלושה תארי MVP של העונה הסדירה ואחד של הגמר (במילווקי זכה באותו מספר תארים אישיים ובאליפות אחת). קובי לא יגיע למג'יק (לא בתארים האישיים [לא מתחשב באולסטאר] ולא באליפויות ככוכב ראשי), ולא למספר האליפויות של כארים, וספק אם למספר התארים האישיים של קארים (ארבעה בלייקרס, ושמונה בכלל). לקובי כזכור רק תואר אישי אחד של MVP של העונה הסדירה ושלושה אליפויות ככוכב השני אחרי שאקיל (שבהחלט אין לזלזל בכל כלל). וכן, קובי גם לא מנהיג ווינר ברמה של מג'יק וכארים. לגבי דאנקן ושאק (וקובי): שאק השיג עד כה 4 אליפויות כששלוש ככוכב ראשי בלייקרס ואחד ככוכב השני אחרי וייד, תואר MVP אחד של העונה הסדירה ו-3 (ברציפות) של הגמר, דאנקן עם 4 אליפויות ככוכב הראשי כשהראשונה כאחד משני הכוכבים המובילים לצד דייוויד רובינסון, שני תארי MVP של העונה הסדירה ו-3 של הגמר (בשלוש האליפויות הראשונות). כך שהיתרון לדאנקן, אך בכל מקרה דאנקן ושאק הם בפער ניכר מעל קובי גם בתארים ובהישגים וגם בתכונות המנהיגות והווינריות וגם אם קובי יזכה העונה באליפות ובתואר ה-MVP של הגמר, עדיין יהיה מאחוריהם, וספק אם יגיע אליהם, שלא לדבר על לעבור אותם. ואם נחזור לעניין לליקרים הגדולים ביותר אז קובי הוא הרביעי אחרי מג'יק, כארים ושאק, וכדי להיות הטוב ביותר הוא צריך לפחות 3 אליפויות ככוכב ראשי ועם שלושה תארי MVP של הגמר ועוד לפחות שני תארי MVP של העונה הסדירה. ספק גדול ביותר אם ישיג זאת עד פרישתו!

למעלה