קדימות המינים

kant2006

New member
קדימות המינים

האם איכויות החיים השונות נוצרו בהדרגה? כלומר, האם קודם נוצר הדומם, לאחר מכן הצומח, אח"כ החי ורק לאחר מכן האדם? אודה באם מישהו יפנה אותי למקור מוסמך בעניין.. תודה

Wolverchenus

New member
כן

(עם ההגבלה שחיים שאינם אדם עדיין ממשיכים להווצר) ראה The Ancestor's Tale של Richard Dawkins.

Wakamusha

New member
ספר, משובח ביותר

אתה יכול לקנות באמאזון, או לבקש יפה ממני ואני אשלח לך אותו בPDF מה שכתבת זה לא מדויק, אבל דוקינז נותן הסבר פי אלף יותר טוב מאשר שאני אוכל לתת לך. אם אתה מעוניין לקבל את הספר בPDF, שלח לי הודעה בפרטי ואני אשלח לך במייל\מסנג'ר. ספר ארוך, אבל כיפי ביותר. מצטער, אבל אין לי אותו בעברית <אתה לא תקבל הסבר טוב יותר משל דוקינז, אז כדאית לך ההשקעה>

kant2006

New member
וגם

קראתי את התגובה הבאה, שחולקת על שלך והיא נראית לי אמינה, יש קישור מויקיפדיה שמסביר כך את הדברים. אני מבולבל...

SilentMike

New member
לא כל-כך חולקת.

פשוט יותר מפרטת. עניתי "לא" בכותרת בניגוד ל-"כן" של Wolverchenus קצת בתור בדיחה. האמת שגם אני וגם Wolverchenus נתנו לך תשובה שהיא קצת כן וקצת לא. אני חשבתי שחשוב להדגיש שאין התפתחות לינארית והאבולוציה ממשיכה בצורה מקבילית בכל הערוצים. כן, האדם הוא התפתחות חדשה יחסית, אבל לא אין כאן רק שרשרת של התפתחויות שמובילה לאדם, אלא מארג עצום של חיים, עץ מסועף בצורה לא תאמן, שאחד מענפיו הוביל אלינו. רוב מיני בע"ח על היבשה הם חרקים. האבולוציה של החרקים מתרחשת כבר מאות מליוני שנים בלי כל קשר ישיר להתפתחות האדם.

אני מאוד אוהבת את הקביעה הסטטיסטית

לפיה בקירוב טוב, כל בעלי החיים על כדור הארץ הם חרקים.

Wolverchenus

New member
נטיתי לחשוב שהסוגיה טרמינולוגית

וניסיתי לרדת לסוף דעתך ולכן התעלמתי מהעובדה שהשתמשת במושג "איכותית". אני מבין אבל שיש לנו כאן פער בהבנה של האבולוציה, בגלל זה התשובות השונות. אנחנו לא ללא הסכמה.

SilentMike

New member
לא.

כלומר לא בדיוק. צמחים ובע"ח נוצרו במקביל. אני לא בטוח מי היה הראשון. בכל מקרה חידקים קדמו לשניהם. האדם המודרני קיים כמה עשרות אלפי שנים, האדם החושב הארכאי מאות אלפי שנים, הסוג "הומו" קיים כ-2 מליון שנה, וראשוני אבותינו הזקופים באו לכדי קיום לפי בין 5 ל-7 מליון שנים.

kant2006

New member
אני רואה..

אין ענין באבולציה של התפתחות של איכות המין? כלומר שמדרגת חיים איכותית יוצר נוצרת על גבי אחת הפחותה ממנה?

SilentMike

New member
תשמע.

האבולוציה אינה סיפור קווי מהצורה "מינרלים --> חידקים --> צמחים --> חיות --> אדם" או מכל צורה אחרת. נכון אומנם שמכיוון שההתחלה היא פשטות והיום יש מורכבות ניתן להסיק שהיתה עליה במורכבות. אבל האבולוציה לא עובדת במקום אחד. בעה"ח והצמחים ממשיכים להתפתח במקביל. היונקים העופות והזוחלים ממשיכים להתפתח במקביל. כל היצורים החיים של ימינו הם קרובי משפחה ולכל מין יש את המקום שלו בעץ המשפחתי. ראה פרויקט עץ החיים. כאן למשל אתה יכול לראות את העמוד של האווקריוטים (יצורים שבתאים שלהם יש גרעין):
ענף אחד של העץ מתפצל לכיוון בעה"ח. ענף אחד מוביל לצמחים הירוקים. בקטע הקטן מתוך העץ אפשר לראות למשל שבעה"ח (Animals) קרובים יותר לפטריוות (Fungi) מאשר לצמחים הירוקים (green plants). הצמחים הירוקים עצמם כוללים את האצות הירוקות למיניהן הרבים ואת הצמחים ה-"גבוהים" יותר שהתפתחו מהן מאוחר יותר. אבל האם האצות הירוקות המיקרוסקופיות נכללות במה שהתכוונת אליו כששאלת על "צמחים"? צמחים ירוקים:http://www.tolweb.org/Green_plants/2382 אצות ירוקות:http://en.wikipedia.org/wiki/Green_algae מהצד השני יש את בעה"ח. בין העתיקים שבהם, ספוגים. אלא מה. ספוגים הם לא ממש מה שהיית חושב עליו למשמע השם "בעל חיים". אין להם שרירים או מערכת עצבים. הם לא רואים, לא חושבים, וגם לא ממש זזים. הם אולי יראו לך כמו צמח, או פטריה או אפילו מינרל מוזר. אבל הם לא. הם יצורים חיים ובע"ח מבחינת ההגדרה הביולוגית. ספוגים: http://www.tolweb.org/Porifera/2464 ומה עם שושנות ים? אלה נראות כמו צמחים על קרקעית הים. אבל הן לא. הן פשוט סוג אחר של בע"ח, שונה מהסוג שאנחנו רואים בעיני רוחנו לשמע המושג "בעל חיים". אבל הצצה בעמוד הראשי של בעלי החיים מגלה שהן למעשה קרובות משפחה של המדוזות, והן קרובות אליהן יותר מהדגים, מהספוגים או מהצמחים. שושנות ים:http://www.tolweb.org/Zoantharia/17643 אני אצרף להודעה זו קובץ תמונה שמכיל את החלק של עץ החיים שעברנו עליו. יצא לי קצת מכוער אבל אני מקווה שזה מעביר את הרעיון. כדי למדוד קרבה בין שני ענפים בעץ זה יש ללכת למעלה ולחפש את הנקודה הראשונה שבה הם מתחברים. כך ניתן לראות למשל ששושנות הים והמדוזות קרובות אחת לשניה יותר מאש לכל קבוצה אחרת בעץ. כולל בין השאר "דגים וקרוביהם" (קבוצה שאגב כוללת אותנו) וצמחים ירוקים, וזאת למרות ששושנת ים היא יצוג נייח שמחובר לאדמה ומזכיר במידה רבה צמח, ומדוזה היא ניידת ונראית הרבה יותר "חיה".

kant2006

New member
התחלתי לעיין

ואני גם אמשיך, זה נראה לי ממש מעניין. אבל לפני כן, רק שאלת פתיחה כדי לאפס את עצמי: היסוד הדומם התחיל בוודאות לפני כל צורת צומח\חי, נכון?

SilentMike

New member
אכן. דומם קדם לחי.

למרות שאני חייב להוסיף ולהזהיר שקו התפר לא מוגדר היטב. עד היום לא קיימת הגדרה משביעת רצון ל-"חיים". בכל מקרה מה שהיום אנחנו יכולים לומר שהוא "בטוח חי" התפתח ככל הנראה ממה שהוא "בטוח לא חי".

kant2006

New member
אני מבין באופן כללי

אבל אני התכוונתי במבט יותר פשטני בלא להיכנס יותר מדי לתתי ההתפתחויות ובלי קשר לעובדה שכל מין ממשיך להתפתח: פשוט האם יש כיוון בהופעת צורות החיים?

SilentMike

New member
תשמע.

בהתחלה היו רק מינרלים. היום יש בני-אדם. אז כן, היום מתפתחות צורות מורכבות יותר מלפני חצי מיליארד שנה. אבל צורות "פחות מפותחות" ממשיכות להופיע.

למעלה