קבלה למכון וייצמן

sarita26

New member
קבלה למכון וייצמן

החלטתי לבסוף לנסות להתקבל למכון ויצמן (אחרי שמליון אנשים בערך לא הפסיקו לצרוח עליי למה אני לא מנסה...) האמת שזה נראה לי מאוד מאיים ללמוד בוייצמן בעיקר כי נראה לי שזה יגזול כל דקה פנויה וגם כי הקורסים באנגלית, יש פה מישהו שלומד למאסטר/דוקטורט במכון ויכול לתת לי קצת טיפים או להרגיע אותי או לאושש את הפחדים שלי? שאלה נוספת היא האם יש מחלקה לגנטיקה במכון (מחלקה בפני עצמה כמו שיש מחלקה לצמח?) שאלה נוספת היא בנוגע לראיון הקבלה: מה בערך שואלים שם סתם ידע כללי באוויר או למשל אם אני רוצה גנטיקה אז הם ישאלו אותי על נושאים בגנטיקה... ושאלה אחרונה האם כדאי להלחם בשיניים ולהשקיע כלכך הרבה מאמצים כדי להצליח במאסטר בוייצמן או שנראה לכם שמאסטר כדאי לעשות במקום קצת יותר קל ולהשקיע בדוקטורט בוייצמן...כלומר, האם מאסטר בוייצמן יעניק לי יתרון על פני אנשים שעשו במקומות אחרים?

ofsher

New member
לרוב התשובות שלך

יש תשובה באתר של המכון לגבי הכדאיות של התואר - היתרון שלו הוא זה שעושים שם 3 רוטציות לפני שבוחרים מעבדת מחקר... יתרון מאוד משמעותי לתואר שני. מבחינת קושי ורמת הלימודים.. לא נראה לי שהם קשים יותר - אלא אם השפה האנגלית בעייתית מבחינתך. מבחינת שעות העבודה, זה תלוי במעבדה שאת בוחרת ללכת אליה - כמו בכל מקום. צריך לזכור שאין שם תקנים להוראה מה שיש במוסדות אחרים - כך שלא תוכלי ללמד...

Sonic hedgehog

New member
יש מחלקה של גנטיקה מולקולרית

ואני לא מבינה גדולה בעניין אבל נראה לי שבהחלט כדאי לעשות מאסטר שם גם בגלל התנאים הטובים יותר וגם בגלל השם של המקום. תחרותיות במאסטר ושעות ארוכות (למרות שאני לא בטוחה עד כמה זה כך במכון, בסוף שבוע די ריק שם ורוב האנשים לא מגיעים) תכין אותך למקום תחרותי לדוקטורט. בכל אופן אם את רוצה לברר יותר מאוחר על אנשים ספציפים את מוזמנת למרות שאני בעיקר מכירה מאימנולוגיה.

C H 4

New member
אחרי ששמעתי מיליון שמועות

מה שלמדתי מאנשים שבאמת מכירים מישהו שלמד/לומד שם זה קודם כל שלא צריך ממוצע 90 כדי להגיע לועדת קבלה (הוכחה- יש לי ראיון
) וגם שלא צריך ממוצע כזה כדי באמת להתקבל (מישהו סיפר לי שחברה שלו התקבלה עם 86!) אז בעניין הזה אל תתני לכל מיני קטנוניים לדכא אותך, כי לי סיפרו זוועות ממש וכמה אנשים אפילו טרחו להבהיר לי שלא קורצתי מחומר שמתאים למוסד ואפילו עברו איתי לשם כך על הציונים שלי והתכונות הלא טובות שלי (אגב, מי שעשה את זה מכיר רק 2 אנשים שניסו להתקבל, אחד הצליח והשני לא, ובזה נגמרת ההכרות שלו עם המוסד) מישהו סיפר לי שחבר טוב שלו לומד שם ומספר שהוא יוצא מהמעבדה הרבה פעמים בשעות נורמליות, אז גם בעניין הזה למרות שהשמועה אומרת שטוחנים שם שעות, לכי תדעי, אולי זה תלוי באיזו מעבדה את או כמה את מוצלחת. חוץ מזה יש את עניין המילגה, אני חושבת שעדיף לטחון שעות במעבדה ולצאת עם מילגה נורמלית, מאשר לעבוד במעבדה 8 שעות ואז לעבוד כל הלילה במלצרות בגלל המלגות הנמוכות שיש ברוב המוסדות. לגבי ראיון הקבלה, אמרו לי שהם די קטנוניים (מישהי אמרה לי שעלולים לשאול אותי על מבנה של חומצות אמינו למשל) מצד שני אמרו לי שמי שעשה פרויקט בדרך כלל מדבר בעיקר עליו, ושזו דרך מצויינת להמנע מדברים שאת לא יודעת וכן לדבר על דברים שאת יודעת טוב. אני חושבת שלצאת מוייצמן זה דבר מאוד משלתם בין אם את יוצאת משם עם מאסטר או דוקטוראט. אני בכלל מניחה שמי שעשה שם מאסטר יכול להתקבל בקלות יותר לדוקטוראט וגם אם לא כל עניין הרוטציות והעובדה שזה מוסד כל כך מוכר עם מעבדות כל כך חזקות מוציא אותך עם הרבה נסיון, והרבה נסיון במקומות שתופסים מהם ולכן לדעתי מאסטר בויצמן זה מאוד מאוד משתלם. אולי נפגש

ofsher

New member
בהצלחה

בהצלחה בראיון דרך אגב, המלגה בויצמן לתואר שני לא גבוהה בהרבה מזאת שמקבלים בת"א במדעי החיים + תרגול. התואר השני לא קריטי יותר מדי להתקדמות האישית - הכי חשוב לסיים בממוצע גבוה ולעבוד במגוון שיטות. כך שזה לא לא ממש משנה איפה עושים את התואר השני... לפחות למי שמתעתד לעשות תואר שלישי. מה שכן, יש שם את יתרון הרוטציות.

sarita26

New member
מחזיקה לך אצבעות!!!

בכל מקרה אני די איחרתי את הרישום לשנה הבאה...אבל אני לא הכי מצטערת כי אני יכולה להתפנות לסטאז' שלי בתזונה (של תואר ראשון..) בכל מקרה אני אקח ממך טיפים לגבי הראיון... המון המון המון המון בהצלחה!!! מתי הראיון?

למדתי שם תואר שני

א. התקבלתי עם ממוצע 84.5 בתואר ראשון. אבל היה לי ראיון מעולה. ב. על מה שואלים בריאיון? אותי שאלו על הפרוייקט והסמינריונים + הצעות למחקר בתחום. מכיוון שאני פריקית של antiaging , לא רק שידעתי לענות להם, לפעמים ק חלקם הבינו את התשובה. זה היה מצחיק. גם ידיד שלי אמר שזה היה לו, ונראה לי שהם אוהבים את זה. עוד סוג של שאלות שהם שואלים, כ"א שואל על התחום שלו. בן אדם שעוסק בפקטורי שעתוק, יכנס איתך לנושא הזה איכשהוא וכו.. אם תוכלי לדעת מי מראיין אותך, ולנסות לקרוא קצת על המחקר שלו יהיה לך קל להבין מה הם רוצים ממך. היה לי רושם שהם באים עם כמה שאלות מוכנות מראש בתחום שלהם. ג.אין לך מה להפסיד מלנסות להתקבל ד. הייתרון של רוטציות הוא עצום. את עובדת קודם כ 3 חודשים עם אדם שתעשי איתו את המאסטר. והמילגה ניתנת לך לא מהמנחה. ה. אני לא חושבת שקורעים את התחת בוויצמן. את בטח תמצאי מנחה שמתאימות לו שעות העבודה שלך. ו. לי האנגלית אכן הייתה שוק בהתחלה. אבל את בין אנשים שהאנגלית היא שוק בשבילם. בסמסטר השני האנגלית שלך כבר נהיית בסדר. אם אני הסתדרתי עם האנגלית, נראה לי שכל אחד יכול. בכל מקרה, לא ראיתי אנשים שהאנגלית היוותה עבורם בעיה רצינית.

למעלה