קבלה ללימודי משפטים

michali1001

New member
קבלה ללימודי משפטים

שלום לכולם,
אני מעוניינת להתחיל בלימודי משפטים בשנה הקרובה (לאחר תואר ראשון נוסף מאוניברסיטת תל אביב).
כרגע אני מתקבלת על סמך סיום התואר הראשון בהצטיינות למרכז הבינתחומי בלבד.
ראשית, האם מישהו מכיר אפיקי מעבר נוספים באחת האוניברסיטאות, המאפשרים להתקבל לתואר ראשון במשפטים על סמך ציוני תואר ראשון גבוהים? (ללא פסיכומטרי). או אולי מכללות כלשהן שמאפשרות מעבר לאוניברסיטה לאחר השנה הראשונה?
שנית, אני מעוניינת לשמוע דעות שונות: עד כמה הבינתחומי נחשב למקום מוצלח מבחינת מציאת התמחות ועבודה לאחר מכן? אם אדחה בשנה את הלימודים ואעשה פסיכומטרי בשנית ייתכן ואוכל להתקבל גם לאוניברסיטאות, האם שווה לי לעשות זאת בשביל שהתואר יהיה מאוניברסיטה? ובקיצור, עד כמה כל העניין של אוניברסיטה קריטי - והאם יש פה מישהו שלמד בבינתחומי ויוכל להביא את התרשמותו ממציאת עבודה לאחר מכן.

תודה רבה וערב נעים,
מיכל

lol65

New member
ממליצה

להתקשר למזכירות הפקולטה במשפטים בכל אוניברסיטה ולשאול לגבי קבלה על בסיס ציוני תואר ראשון, ולא לסמוך על כל מיני חוברות מידע או דברים כאלה שהאוניברסיטאות מפרסמות.

הבינתחומי נחשבת אחת המכללות המובילות במשפטים, מצד אחד. מצד שני, כשהתראיינתי למשרדים הגדולים, התראיינו איתי רק יוצאי אוניברסיטאות. כמובן שאני התראיינתי רק במהלך יום אחד בכל משרד, אז אולי באותו משרד ביום אחר כן התראיינו סטודנטים של הבינתחומי, את זה אני לא יודעת.

אני חושבת שגם מהפן הכלכלי וגם מהפן של להגדיל סיכויי קבלה להתמחות, כן שווה לקחת עוד שנה ולנסות להתקבל לאוניברסיטה.

לגבי אפיקי מעבר, אפשרי לעבור מהבנתחומי לאוניברסיטה, ואז תקבלי פטורים על חלק מהקורסים, אבל הציונים בהם לא יופיעו לך בגיליון הציונים של האוניברסיטה.

מעבר לזה, לא הבנתי למה את צריכה לדחות את הלימודים בשנה. תיגשי לפסיכומטרי במרץ\אפריל ואחרי זה תרשמי אם תוכלי. אולי זו תהיה כבר הרשמה מאוחרת, ואז צריך לשאול בפקולטאות עצמן איך זה עובד בדיוק.

Myrath

New member
אוכל לתת קצת מידע מבירורים שערכתי

אני יכול לומר לך שלמדתי במכללה שנה א' וניסיתי לעבור לאוני'. בר אילן דרשו את תנאי הקבלה לשנה א' + ממוצע 87 במוסד הלימודים. האוני' העברית דרשו ציון מעל 90 ופסיכומטרי מעל 600 בלבד [! (אם כי צריך לזכור שזה על בסיס מקום פנוי ויש להם שיקול דעת)]. בסוף עברתי למכללה למנהל ועד היום אני מצטער שלא ניסיתי להתקבל לעברית. לא ידעתי אז מה ההשלכות של מוסד לימודים.

לגבי הבינתחומי - תלוי למה את מתכוונת ב"עבודה". הבינתחומי נחשב לסביר לדעתי, אבל מובן שעדיף לנסות להשתחל לאוני'.
לעבור לאוני' ללא ציון פסיכומטרי נראה לי בלתי אפשרי, לא משנה מה ציון התואר. אבל כדאי שפשוט תשאלי את מוסד הלימודים.

michali1001

New member
תודה רבה לשניכם!

החלטתי בסוף לגשת לפסיכומטרי בפעם השנייה באפריל ולקוות לטוב :)

Myrath

New member
מסכים לחלוטין

שווה להתאמץ בשביל אוני'. פחות שכ"ל [משהו כמו שליש] וגם מהפן של קידום הקריירה - יש מקומות שלא מוכנים לשמוע על מכללות באשר הן.

lol65

New member

עשית בשכל.
בהצלחה!

למעלה