קבילה...

תתייעץ לגבי זה עם נציב קבילות החיילים

הם יסבירו לך מה בדיוק עושים.
לגביך, אין לך מה לדאוג שום כוח בעולם לא יכול להכניס אותך לכלא כי קבלת קצין-בטח אם הקבילה מוצדקת.
ואפילו אם בסיטואציה מסויימת הוא מתנכל אליך בגלל הקבילה ויגלו אותו, הוא אמור לשלם על זה ביוקר.

אושי231

New member
נכון? חזרתי מבחינה פתאום אני רואה שחור

(כלומר הודעות שלא הכחילו- משמע לא קראתי אותן עדיין)

rom852

New member
הם אמרו לי שמבחינתם הקבילה תופסת

רק לא אמרתי להם שזה לא פגע בי... מה אתה חושב?

Gohan SSJ2

New member
כפי שכבר נאמר -

הקטע הבאמת חמור פה הוא עניין הכשרות. אם הגישו לחיילים אוכל לא כשר, ועוד לא הודיעו להם על כך, זו בהחלט עילה לקבילה. אם אל"מ נתן הוראה לעשות כך זה חמור שבעתיים.
ספר את זה לחיילים שאכלו בחדר אוכל בזמן הזה, ומי שירצה לקבול, יקבול.
מעבר לזה שמבחינה חוקית אתה לא יכול לקבול על עבירה שלא אתה נפגעת ממנה, זה גם לא צריך להיות עניינך לדעתי. אני מבין שזה צורם לך לדעת על זה, אבל אם החיילים שבאמת נפגעו מכך לא עושים דבר בנידון, מי אתה שתעשה? אתה יכול ליעץ להם לפעול, אך לא לפעול במקומם.

בקשר לעניין השילוב הראוי; שוב, אם זה מפריע לאחד ה"נפגעים" מהעבירות האלה, שיתלונן. מאוד יכול להיות שהנושא הזה לא מפריע לכולם כמו שהוא מפריע לך.

rom852

New member
זאת הייתה דוגמא!!!

נתתי דוגמא לסוג הבעיה - מטבח לא כשר זה עבירה על השילוב הראוי שפוגעת בהמוןןןןןן חיילים.
הם פשוט לא יודעים שחובה שכל המטבח יהיה כשר...

Gohan SSJ2

New member
אמרתי שעניין הכשרות הוא אכן בעייתי

ושכדאי לך לדבר עם אותם החיילים שיפנו לנציב קבילות(במידה והבנתי אותך נכון שאתה לא אוכל בחדר אוכל הלא כשר).

כשכתבתי שילוב ראוי התכוונתי להפרדה המגדרית ולא לעניין הכשרות, למקרה שהייתה פה אי הבנה.

אני מניח שאינך אדם דתי אם אתה משתמש במחשב בשבת. אם כך למה עניין השילוב הראוי(שוב, אני לא מתכוון לקטע של הכשרות) כל כך מטריד אותך?

מצד אחד אכפת לו מהחברים לגדוד שפקודות שפוגעות

בהם לא מתקיימות, אבל מצד שני הוא לא מתכוונן לגרום להם לשים לב..

rom852

New member
השילוב הראוי הוא גם הפרדה מגדרית וגם כשרות

זה כל מה שקשור לשילוב אוכלוסיות שונות בצבא - בנים בנות(הפרדה מגדרית) חרדים חילונים(כשרות).
מהיום הראשון בצבא מלמדים אותי שאחת הפקודות הכי חשובות בצבא היא השילוב הראוי, ושצריך לפקוח עין ולראות מתי היא מופרת... במידה והיא מופרת אנשים נפגעים.
אני לא אוהב לראות את האנשים שכן "שומרים כשרות"(כי זה לא המקרה האמיתי) שאיתי בבסיס בולעים את הצפרדע וסותמים כי הם פוחדים או לא יודעים שחייבים לשמור על כשרות בצבא. אני לא אוהב לראות את הפקודה שחונכתי עליה נפגעת.

Gohan SSJ2

New member
נו, אז תקבול

הרי גם אתה אוכל מאותו אוכל. מישהו צריך לדעת שאתה לא שומר כשרות? זה לא משנה.

בניגוד למה שאולי חלק מהאנשים חושבים, לבקשת קבילה כן יש השפעה מהירה, כיוון שישר לאחר הפניה נציבות הקבילות מבררת פרטים ומתחילה לתחקר את הנוגעים בדבר, והטלפון מן הנציבות כשלעצמו סביר להניח יטפל בעניין. כמובן שלאחר חודש - חודשיים יגיעו תוצאות הקבילה והאחראים למחדל יקבלו בראש. בהצלחה.

rom852

New member
נקח"ל במקרה הזה יכולים לדעת שאני אוכל לא כשר

זה לא משנה גם במקרה הזה?

Gohan SSJ2

New member
לא זה לא

לך מגיע שיגישו לך אוכל כשר. נקודה.
את אף אחד זה לא מעניין אם אתה מאמין או לא. וחוץ מזה מה אתה חושב? שיעשו עליך חקירה של השב"כ כדי לראות אם בבית אתה שומר כשרות או לא? לא רק שזה לא יקרה, גם אין להם סיבה לעשות את זה. גם אם הם ידעו שאתה לא שומר כשרות, זה לא רלוונטי.

צה"ל זה לא משמרות המהפכה באיראן. חוק זה חוק, ובטח שאף אחד לא ישלח אותך לכלא ללא סיבה.
אני באמת לא מבין למה אתה אוכל כאלה סרטים.

rom852

New member
שוב - במקרה האמיתי כן אפשר לדעת אם אני שומר

אם אני שומר או לא - יש סוג של הוכחה שאני לא שומר.

Solopeak

New member
אם באמת זה המקרה המדובר

ולא סתם עוד דוגמה.
אני חושב שעדיף לא להתעסק בתפל, אוכל כשר לא כשר - אין קשר!
אני חושב שדרוש טיפול מיידי ופחות לחשוב ולפחד כי הוא אל"מ.
טלפון אחד לקפ"צ(הם עובדים 24 שעות ביממה) - ותוך זמן קצר אני מעריך שהכל חזר לקדמותו.

אני באופן אישי לא הייתי פונה לנקח"ל במקרה המדובר, אך זו דעתי האישית, כמובן ששני המקרים לאחר ניסיונות כמו שכתבו כאן לדבר עם הגורמים הרלוונטים בבסיס, גם עם אותו אל"מ, לצורך העניין.

ממליץ להתקשר אפילו עכשיו במידה וזה המקרה.
המספר שלהם הוא: 03-5691000
שבוע טוב.

Solopeak

New member
שכחתי לציין

שהכל נעשה בקפ"צ תוך שמירה על על הפרטיות של מגיש הפנייה.

rom852

New member
ד-ו-ג-מ-א

מגישים ביחידתי אוכל כשר בהחלט!
נתתי את הדוגמא כי זה דומה למה שקרה באמת...

Gohan SSJ2

New member
... אז מה כן קרה באמת?

אם אתה רוצה שנעזור לך כדאי שתספר לנו מה באמת קרה.

ושוב, גם אם הם יודעים שאתה לא שומר כשרות, זה לא רלוונטי(לא שהדיון הזה רלוונטי במיוחד אחרי שאמרת לנו שאין בעיה של כשרות
)

למעלה