קבילה...

rom852

New member
קבילה...

היי,
נוצר מצב בו קצין בדרגת אלוף משנה עבר באופן ברור על פקודה... עכשיו הפגיעה בפקודה פגעה בחיילים בבסיס שלי, אך לא בי אישית.
אני רוצה לקבול אותו בשם אותם חיילים שכן הם לא יודעים שהפגיעה בהם היא בלתי חוקית.
כולם אומרים שהקבילה מוצדקת ושהיא כמעט בטוח תתקבל.
ההורים שלי נגד העניין כי הם חושבים שהאל"מ יכניס אותי לכלא על זה שקבלתי אותו, שהוא לא יישב בשקט.

מה אתם חושבים שאני צריך לעשות?

Black Devil18

New member
שמי שנפגע יקבול.

מי אתה , ומה אתה קשור לחיילים שנפגעו ?
למה הם לא קובלים אם יש עברה על פקודה ?

rom852

New member
עקב הפקודה נפגעו כ500 חיילים לפחות...

אף אחד מהם לא יודע שהייתה עבירה על פקודות הצבא, אלה שכן יודעים אולי לא יודעים על האפשרות של הקבילה או מפחדים לקבול...

חוץ מזה... לימדו אותי כבר מתחילת הצבא לשמור על ולעבוד לפי הפקודה הספציפית שהקצין עבר עליה... וזה כואב לי לראות כל כך הרבה אנשים נפגעים בגלל פגיעה בפקודה שאני מתעסק בה כל הזמן. אני לא רוצה לשתוק.

זה מסקרן, מה קרה שם?

בדרך כלל טענות בנוגע ל"עבירה על השילוב הראוי שנפגעו ממנה מאות אנשים שבכלל לא יודעים את זה" הן התקטננות ביינישית טיפוסית על זה שנדמה למישהו שהוא שמע שהמדסניקית לבשה מכנסיים קצרים מידי בצד השני של הבסיס.

rom852

New member
לא התקטננות ביינישית טיפוסית, תאמין לי.

מדובר במשהו בסדר גודל של מפקד חייב להכניס בת לבסיס מיועד בנים בלבד, של מפקד אפשר לבנים להכנס למגורי בנות והבנות לא מודעות לאיסור המעוגן בפקודה, של מפקד שהורה למטבח בגלל מחסור בכלים לערבב בין כלי הבשר לחלב.

משהו בסדר גודל הזה. הרבה אנשים חושבים שהשילוב הראוי הוא רק בין בנים לבנות או רק בין חרדים לחילונים, אבל הפקודה נועדה לאפשר צבא עם בנים, בנות, חרדים, חילוניים, כיפות סרוגות, דתיים לאומיים, דרוזים, עבריים, קראים, נוצרים וכל אוכלוסייה אחרת שיש לה משהו שמייחד אותה מהשאר.

נושא הכלים הוא הבעיה האמיתית היחידה

כי זה בעצם "מחסל" את הכשרות במטבח ומונע מכל מי ששומר כשרות לאכול בו.

בת בבסיס שמיועד לבנים בלבד? כנראה שמישהו שיקר לבנים האלה או עשה איתם קומבינה אפלה. כל עוד אפשר לתת לה לינה נפרדת ופרטיות במקלחת זה בסדר גמור.

בנים במגורי בנות? אם מפקד מאשר וצועקים "בן במגורים" אז זה נורמלי לגמרי וקורה כל הזמן.

אגב, אם לא הבנים ולא הבנות שבמקרה התראו במגורים לא מתלוננים על זה, מי אתה שתקבול? מה איכפת לך מה אנשים אחרים עושים? יש משהו מאוד מאוס בכמרים שנכנסים לאנשים אחרים לחיים ומתרצים את זה ב"פקודות הצבא". בפקודות הצבא כתוב גם שמגיע לך שש שעות שינה. אני לא זוכר שישנתי שש שעות ביותר מידי פעמים - חשבתי פעם לקבול את הקצין שאחראי לזה, אבל אז הוא עשה לי פרצופים מוזרים במראה כשציחצחתי שיניים.

rom852

New member
....

יש מקומות יעודיים לבנים בלבד, כמו גדוד הנח"ל החרדי - מורכב כולו מבנים...
להכניס לשם בת על אפם וחמתם של החיילים זה פגיעה באופי הגדוד ובחייליו ובאמונה שהם מחזיקים...
ולגבי המגורים - ציינתי שהבנות במקרה לא מודעות שחייבת להיות הפרדה וכי המפקד אישר להכנס בלי לצעוק בן במגורים. הדוגמא הזו היא גם לא כ"כ טובה כי הבנים יכולים לבחור אם להכנס או לא... הדוגמא עם הכלים היא באמת הכי טובה.

אז מנעת משומרי כשרות לאכול בצבא. פגעת ברוב החיילים שתחתיך. אף אחד לא מתלונן -
לקום ולהתלונן בשמם?
זו השאלה!

לא- להגיד להם להתלונן בעצמם.

ואם אתה חלק מהגדוד- אז אתה בעצמך יכול להתלונן, כי גם אם אתה לא שומר כשרות ו6 שעות וכל איסורי הכשרות, אתה יכול להתלונן על זה שנפגעת מן המעשה.

rom852

New member
אני חלק מהגדוד

אבל אני(לצורך הדגומא, לא מה שקרה באמת) לא שומר כשרות, אז לא אכפת לי.
נפגעתי מכך שחברים שלי שכן שומרים כשרות לא יודעים שכשרות זה חובה בצבא, ושאני אמור לשמור על הפקודה הזאת כי חינכו אותי מההתחלה אליה...

איך הם לא יודעים?! ולמה שלא תעלה את זה

לידיעתם?! אתה גורם להם במודע לא לשמור כשרות, שזה רק מוסיף על ההפרה של האי-שמירת כשרות.. למה לא נגשת לרס"ר מטבח? מ"פ? מג"ד? אין סיבה שפקודה שעליה מושתת צבא העם תפגע באופן קבוע, חיילים שיודעים ישתקו וחיילים שלא יודעים שזה קורה ימשיכו לא לדעת על הפגיעה באמונה שלהם.

בכל הסיפור אני לא מבינה, למה אתה לא אומר לחבר שלך לגדוד "תקשיב, הייתי במטבח וראיתי שלא מקפידים על כשרות הכלים, תכלס אתה יודע שלי זה לא מפריע, אבל אני מאמין שלך זה מפריע, ואתה יכול להגיש קבילה".

חפרתי :{

rom852

New member
וול...

העבירה על השילוב הראוי היא הרבה פחות ברורה במקרה האמיתי.
בהקבלה - אל"מ הורה שמבחינתו זאת פריווילגיה לשמור כשרות אז בשביל לחסוך בכסף הוא אמר לכולם לבטל את הקטע הזה, אז כולם תומכים בו - המג"ד, הרס"ר מטבח, המ"פ...
וכולם מאמינים לו שזאת באמת פריווילגיה, ואפחד לא באמת יודע שזה חובה לפי מטכ"ל...
חוץ ממני. אבל לי לא אכפת מכשרות. אבל אכפת לי מהחברים שלי לבסיס שכן שומרים ולא יודעים שזה לא בסדר.
אף אחד לא רוצה או יודע שהוא יכול לצאת נגד. אפשרי לצאת במקומם?
אם לא, למי לפנות? לאיזה מה500 חיילים?

א. נציב קבילות לא יודעים אם אתה אוכל

צ'יזבורגר בשבת. אין סיבה שאתה לא תצא במקומם.

ב. תלך לחבר שלך, תגיד לו שלא שומרים כשרות, ותפנה אותו לנציב קבילות.

אני לא מבינה על מה אתה מסתבך כ"כ. אם בכל אתר חדשותי יגלו את זה, זה יהפוך עולמות.. כדאי לטפל בבעיה הזו כמה שיותר מהר

rom852

New member
....

א. במקרה המדובר נציב קבילות חיילים כן יכולים לדעת שאני אוכל צ'יזבורגר בשבת.
ב. כולם פוחדים מהאל"מ.

Black Devil18

New member
מה הקשר שלך לאותם חיילים ?!

האם אתה מפקד שלהם ?

בכל מקרה תפנה למוקד של נציב קבילות החיילים ותספר להם את המקרה לפרטים , אם יגידו שיש לך אפשרות לקבול בשם כל ה 500 שנפגעו תגיש קבילה.

להכניס אותך לכלא ? באיזו טענה ? נקמה ? אסור לו.

ori239

New member
נקח"ל יפסול הקבילה על הסף

יש כללים מאוד ברורים בפנייה לנקח"ל -
א' - מי שנפגע אישית קובל
ב' - אין 'קבילה קבוצתית'

אתה יכול להעלות העניין בפני החיילים ולהגיד שהייתה זו הוראת המפקד (למשל: לא קיבלתם שעת ת"ש בהנחיית המח"ט).
במידה ויבקש מישהו מהם להגיש קבילה, תוכל להפנות אותו לנקח"ל ולהסביר איך לעשות זאת.

אבל בטח שאינך יכול לקבול מפקד על פגיעה שלא נגרמה לך.
בנוסף, גם אם החלטת לקבול, הפקודה אוסרת על פגיעה בקובל, הרעת תנאים, התנכלות וכו'.

ori239

New member
בהחלט

במקרה כזה אני לא יודע אם נכון לפנות לנקח"ל,
אני מעריך שהייתי פונה קודם לאל"ם עצמו - לברר מה הנסיבות בגינן היה צורך לפגוע בכ"כ הרבה חיילים,
ואם אין נסיבות מבצעיות/מצילות חיים/סוג של 'מוצדקות', הייתי מפנה הדברים למפקדו ולידיעת גורמים רלוונטיים.

אם נקח את עניין הכשרות כדוגמה - הייתי פונה לתא"ל הממונה עליו, ומיידע את היוהל"ן (בהיבט השילוב הראוי) ואת הרבצ"ר (בהיבט הכשרות)

גם כאן חשוב לנסח הפנייה בזהירות, בסגנון 'בתאריך כזה וכזה קרה כך וכך. מהעניין נפגעו 500 חיילים לערך, ולטענת אל"ם X הפגיעה הייתה מחויבת המציאות מאחר ובאותו ערב הטבח יצא למבצע צבאי, ובהיעדר טבח הוזמנו פיצות מפיצריה שהתברר שאינה תחת השגחת כשרות. אודה לבחינתכם כיצד ניתן יהיה למזער להבא פגיעה נוספת בחיילים במידה והמקרה יישנה בעתיד'

כמובן שמכתב את אותו אל"ם לידיעה ולא עוקף אותו.

rom852

New member
הסיבה הייתה

שהוא פשוט לא היה מודע לחוקים ושאסור לו...
אך הוא היה עיקש ובשלו וחיילים נפגעו.

למעלה