"קבוצת השווים"

"קבוצת השווים"

האמת שאני לא מכירה את המושג הזה למדתי אותו כאן לאחרונה כאן בפורום, וכנראה הרבה פעמים במציאות רק לא ידעתי שמדובר ב"קבוצת השווים",
אפשר לקבל הסבר?
ואם כבר מדברים על זה,
היכן מקומו של האס"י בסיפור הזה{קבוצת השווים}, האם ילד/ נער שלא רוצה להיות חלק מקבוצת השווים בהנחה שהבנתי נכון את המושג שלא אובחן בספקטרום
נמצא בחשד שהוא בספקטרום בשל חוסר רצון להיות בקבוצה הזו?

השאלה שלי היא לא מה ההגדרה היבשה

כפי שהיא מופיעה בויקיפידיה , אלא בהקשר ישיר לילדים על הספקטרום, והאם חובה לדרוש מהילדים להיות חלק מ"קבוצת השווים"?
האם ילד או נער שלא שייך לקבוצת בני גילו חייב לפתח זהות בקבוצה?

רואה 6 6

New member
קבוצת השווים זה כל מי שפחות או יותר באותו גיל

ולרוב המושג מיוחס לילדים בתהליכי התפתחות וגדילה. למבוגרים כבר אין מושגים כאלה.
בתוך קבוצת השווים מתחוללות כל מיני אינטרקציות ומתקיימים יחסי גומלין. זה ברור שגם אוטיסט יכול להתקיים ולהתפתח בה ולהיעזר בה,ולתרום לה אבל הקבוצה צריכה להבין שמתחת למצג השונות קיים בן אדם קודם כל.

dina199

New member
כיתת תקשורת נחשבת קבוצת שווים.

בית ספר לאוטיסטים נחשב קבוצת שווים.
למעשה כל כיתת חינוך מיוחד באופו נפרד נחשבת 'קבוצת שווים'.

dina199

New member
אז זה אומר שההנחה היא מוטעית.

ש'קבוצת השווים ' זו לא תרופת פלא.

כנראה שקבוצת השווים

זה מושג שמכוון לנורמה מסוימת, אם אתה לא בתוך הנורמה אתה לא נורמטיבי

זה ניתוח ציני שלי

למצבים של חוסר אפשרות להיות חלק מקבוצת שווים

dina199

New member
נכון. לא אמורה.

אבל יש כאלה שחושבים שהיא כן. ואולי אפילו יש מקרים כאלה. אבל זה לא משהו אוטומטי.

dina199

New member
כנראה שצריך להתחיל מ'קבוצת שונים'

הרי החברה שלנו מתפארת ב'קבלת השונה'.
אז כל ילד מחינוך מיוחד שמשולב בכיתה רגילה הוא 'שונה' , כשהרוב 'כמו כולם' אמור לקבל אותו.
ומאחר והוא שונה , הוא לא נמצא ב'קבוצת השווים'. הוא אמור להיות אסיר תודה לקבוצה שמועילה לקבל 'שונה' כמוהו ..
ואז ההנחה שיש ילדים שמעדיפים להיות בקבוצה שיש שם ילדים דומים להם ושהם לא צריכים טובה מסוג 'לקבל את השונה'..
אם כך כל כיתת חינוך מיוחד : ליקויי למידה בנפרד, א"סים בנפרד, כיתת בעיות התנהגות בנפרד, כיתת בעיות רגשייות בנפרד - כל כיתה כזו היא 'קבוצת השווים' כי לכולם קשיים דומים ואף קבוצה כזאת לא נדרשת 'לקבל את השונה'.

אני רק הגדרתי את המצב כמו שאני מבינה אותו.
זו לא הבעת הדעה שלי כלפיו

השאלה שווים למה.

שווים לבני גילם הנורמטיביים? שווים לבני גילם הלא נורמטיביים, היכן בדיוק יש כאן קבוצת שווים?
לפי מה קבועים מה זו קבוצת שווים?

dina199

New member
שווים אחד לשני.

בכיתת תקשורת כולם א"סים. בכיתת לקויי למידה כולם לקויי למידה.

דווקא אני ראיתי

שבכיתת תקשורת היו שווים יותר{תפקוד גבוה יותר} והיו שווים פחות ונתנו לחוש בזה, התפקוד הפחות לא יכול להיות חלק מקבוצת השווים, אז היכן יש כאן קבוצת השווים?

למעלה