"קבוצת השווים"

בעקרון הכוונה לבני אותו הגיל,

בהנחה, שיש דמיון בין כל הילדים שהם בערך באותו הגיל.
בגיל ההתבגרות בעיקר ילדים מחפשים חברה של בני גילם ונוח להם להיות עם בני גילם, וכך הם בונים את הנפרדות שלהם מהמבוגרים, מההורים בעיקר, ויוצרת לעצמה קבוצה שונה.

פה בפורום החלו להשתמש בביטוי הזה (ובעצם אולי הושפעו ממקום אחר) כדי לסמל קבוצה של אנשים דומה לך, כמו למשל אוטיסטים.

את השאלה שלך אני לא בטוחה שהבנתי: את שואלת אם ילד שלא רוצה להיות חלק מקבוצת הגיל שלו הוא בחשד להיות בספקטרום, בגלל שלא רוצה להיות עם בני גילו?

כן זו שאלתי

ושאני חושבת על זה אז לי נראה ששלב קבוצת השווים לא מחייבת מציאות בכל מקרה, יש ילדים שמספיק להם חבר אחד או שניים ללא חלק מקבוצה,
וזה בהחלט מספק אותם ואת שלב ההתפתחות שלהם,
יש בני אדם שלא אוהבים להיות חלק מקבוצה וזה כנראה מתחיל בגיל הילדות, יש ילדים של חשוב להם לשחק עם קבוצת ילדים והם תמיד מעדיפים לשחק עם ילד אחד.

נכון,

ולכן אם הילד מאושר או שיש רק את הסימן הזה ואין סימנים אחרים לאוטיזם אז לא הייתי הולכת לאבחן בכלל.

dina199

New member
לדעתי זה לא עניין של גיל.

כשילד של חינוך מיוחד משולב בכיתה רגילה כולם באותו גיל והוא עדיין 'שונה' שצריך לקבל אותו.
ואילו בכיתות חינוך מיוחד יש אפשרות לפער גילים עד שנתיים שלוש , ועדיין מה שקובע את ה'שוויון' זו הסיבה שבגללה הילד הגיע לכיתה הזו ולא הגיל הכרונותלוגי המדוייק שלו..

רותי311

New member
זו אני שכתבתי באחת התגובות "קבוצת השווים"

וקיבלתי קיטונות של רותחין מאחת החברות בפורום.

קבוצת השווים זה בד"כ קבוצה של אנשים אליה אתה משתייך ואליה אתה בד"כ בוחר להשוות את עצמך. למשל אם את מורה, את תעשי השוואה כמה את מרוויחה לעומת מורה עם ניסיון והשכלה דומים לשלך. והם יהיו קבוצת השווים שלך ולא בהשוואה למנתח מוח למשל.

אני טוענת שכל אחד משווה את עצמו לקבוצת השווים שלו ושילד רוצה להרגיש שייך לקבוצה מסויימת ולכן לא רוצה להרגיש חריג בסביבתו. ועל זה קיבלתי מהאמא הזו "על הראש".

אם אני לא טועה

את קבלת על הראש לא מאמא אלא מבחורה שהיא עדין לא אמא{על הספקטרום כנראה} ושוב אם אני לא טועה,
הנושא של קבוצת השווים מעניין אותי בהקשר לילדינו גם לא זכור לי שדנו כאן בנושא,
והייתי רוצה שיהיו יותר תגובות חשוב לי לשמוע דעות שונות בנושא זה.
אני מסכימה איתך שילדים רוצים לשוות את עצמם לילדים אחרים, למשל הבת שלי מאוד רוצה להשוות את עצמה לבנות אחרות לא משנה אם בספקטרום או לא בנושא שיער וטיפוח שיער,
ובכלל במה שקשור לחיצוניות..

רותי311

New member
זה לא אומר שאתה רוצה שיהיו לך הרבה חברים

קבוצת השווים זה לא משהו שכל אחד קובע לעצמו, זה לא תמיד במודע.
זה אומר שהילדה שלך משווה את השער שלה לכל הבנות - כי כל הבנות הן בקבוצת השווים שלה (לתפיסתה).

עכשיו הבנתי,
ז.א. שמספיק גם חבר אחד או שניים על מנת שילד יפתח לעצמו קבוצת שווים?

רותי311

New member
בערך

בנושא השער נניח- כל הבנות הן בקבוצת השווים מבחינתה (כנראה)
בנושאים אחרים תשווה את עצמה לילדים אחרים שהם בקבוצת השווים שלה לתפיסתה.
דוגמא נוספת- ילד מחונן - ישווה את הישגיו הלימודיים לילדים מחוננים אחרים בסביבתו.

השאלה כל אחד היכן "רואה את עצמו". זה נכון שכל ילד הוא יחיד ומיוחד אבל עדיין האדם הוא ייצור חברתי וזה אך טבעי להשוות את עצמך ולנסות לראות את עצמך במראה של אחרים.

ואני מקווה שלא יתנפלו עלי שוב

הבת שלי עמוק בספקטרום

על אף היותה תפקוד גבוה, והיא כל הזמן משווה בנות אחרות במראה חיצוני, ביגוד, שיער וכו'..
מנסה להדמות למי שמצאת חן ולחקות את לבושה.. כולל צבעים דומים {נושא הצבעים חשוב לה במיוחד},
לפעמים מדובר להדמות בצורה שיכולה להתפרש כמוזרה אבל אני נותנת לה לזרום כרצונה אם לה זה נוח וטוב.

רותי311

New member
מה זה אומר עמוק בספקטרום

בתפקוד גבוה? ההגדרות האלו לא מובנות לי. חשבתי שעמוק בספקטרום זה אומר גם ליקוי בתפקוד.
אני כנראה לא מבינה את ההגדרות. כל הקריאה באינטרנט לא עזרה לי כנראה....

אפשר להיות עמוק בספקטרום

ולהיות בתפקוד גבוה, ז.א. שהנער או הנערה{הבת שלי נערה}
מתפקדת פיזית כמצופה מבני גילה , מדברת שפה תקשורתית, על אף שיש מניוטוניות ולפעמים לא מובנת וחזרתית וקושי לבטוי מילולי, ועל הכתב הרבה יותר קל להתבטא,
אבל כל נושא הבנת סיטואציות חברתיות, חוסר ידע לרכוש חברים, כיצד לנהוג בחברת בני גילך,{וכאן היא חשופה ללעג וצחוקים מבני גילה} בעיות קשות בתקשורת בין אישית,חוסר הבנה מוחלט של מצבים חברתיים, חוסר הבנה שלהתנהגות בסביבה נורמטיבית, בעיות בוויסות העצמי והחושי הכל עמוק בפנים ובמצבים ממש קשים שדורשים
עבודה קשה של למידה בלתי פוסקת בשיטות שונות וכל הורה בוחרת את השיטה שנראת לו כמתאימה עבור ילדו על מנת לקדמו בדברים שמפריעים לנער ועל מנת לקדמו לחיי עצמאות.
{בחברה שקשה לה לקבל את השונה}בנוסף לדברים שקשה לחברה לקבל כמו הפרעות התנהגות, טיקים מרובים, תנועות סטראוטיפיות,, קבעון, חזרתיות, אובססיביות, וכו'..
וכן בלמידה מכילה שלנו תוך הבנת המצבים והרצונות שלה הבנו אותה לשיפורים בקשיים.

dina199

New member
אף אחד לא יודע מה זה 'תפקוד גבוה'.

אבל אנשי מקצוע אוהבים להתשמש במונח
.
מה שבטוח ש'תפקוד גבוה' זה לא 'קצת אוטיסט' , כי פשוט אין 'קצת אוטיסט'.

תפקוד גבוה שייך להגדרות הישנות

ולרוב הכוונה ילד בתפקוד קוגניטיבי תקין-כלומר לא מפגר.
ילד כזה יכול להיות בקצה הספקטרום או עמוק בספקטרום או באמצע מבחינה תשורתית ותפקודית.
אכן הגדרה מבלבלת מאוד שמגדירה טווח עצום של ילדים שונים מאוד זה מזה.
ספר האבחנות החדש ה- DSM5 מגדיר רמת תפקוד בצורה הרבה יותר מדוייקת.
ציר קושי תקשורתי - חברתי דרגת קושי 1-3
ציר חזרתיות-נוקשות-שונות סנסורית דרגת קושי 1-3
תפקוד קוגניטיבי (רמת אינטליגנציה) תקין/לא תקין
לקות שפתית יש/אין.
כשמתארים בצורה כזאת לא מתבלבלים.
הבת של אמא מודאגת יכולה להיות למשל עם לקות בדרגה 2 או 3 בכל אחד משני הצירים הראשונים למרות תפקוד קוגניטיבי ושפתי תקינים,
ויהיה ברור לכל אחד במערכת החינוך שהצרכים שלה שונים מאלה של ילד עם לקות דרגה 1 בשני הצירים.
זה יימנע אי-הבנות, טעויות ועוגמת נפש מאנשים.

לגבי המשפט האחרון שלך

המציאות חזקה מכל דבר, ומראה שלא תמיד ההשמות למסגרות נכונות גם שמיישמים אותם לפי ספר האבחנות החדש!
כי כיתות תקשורת צריכות להיות מתאימות לכל התפקודים! ולכל המצבים ולכל הדרגות, ולכל מצב..

לו אני הייתי מורה

היה לי קשה לתפקד בכיתה מאוד מאוד הטרוגנית,
ולכן נראה לי נכון לנסות ליצור כיתות יחסית הומוגניות.
אגב, הבן שלי בסופו של דבר בכיתה הטרוגניות.
אבל רמת ההטרוגניות היא כזו שהצוות מסוגל להתמודד איתה
(למרות שבתחילת השנה פחות ידעו איך).
רמת ההטרוגניות היא כזו שמבחינת רמת בעיית התקשורת עצמה אצל חלק מהילדים בכיתה היא קלה, אצל חלק קשה וכמובן יש באמצע.
המשותף שכולם תקינים קוגניטיבית ומסוגלים ללמוד ברמה בערך רגילה.
מי בכיתה הקטנה ומי גם בכיתה הגדולה.

הכוונה שלי לאו דווקא הטרוגניות

הכוונה שלי הקמת כיתות תקשורת במודלים שנים ממה שיש היום , שלכולם יהיה אפשרות להיות חלק מהכיתה,
המקרים המאוד מיוחדים שדורשים טיפול דומה לבית יהיו בבתי ספר לחינוך מיוחד שמספר התלמידים שם יקטן משמעותית כפי שכתבתי כאן לפני כמה שבועות
בשרשור אחר. וכך יהיה מצב שלרוב התלמידים יהיה מענה נכון.

למעלה