קבוצה חברתית

arana1

New member
כוונותינו לא תמיד מסונכרנות עם המציאות

ולכן, לפחות לדעתי, יש טעם לבדוק איפה ולמה ואיך, גם אם נסיון כזה מגונה כאן ובמקומות אחרים כנסיון להתחמק מאחריות ולהאשים אחרים

כי אם יתברר שמאפיינים כמו הנאה מרדיפת חסרת פשרות אחר האמת ורגישות למורכבות הקיום והקיום האנושי בפרט מהווים מכשלה להשתלבות בשוק העבודה אז לא רק פרט כזה או אחר ניזוק אלא החברה כולה וכלכלתה סובלות מנזקים שאין משמעותיים וכבדים מהם,
כאלה שהם הרבה יותר מהותיים מעיסוק בשערי מטבע וריבית כי הם נוגעים במקומה של היצירה והאהבה בחברה.

אני מאמין נלהב במיתוס הרומנטי שמתאר את כל העשירים כחזירים
לדעתי הוא לגמרי מדעי ואף ניתן להוכחה
ולכן גם מתנגד ללימוד מיומניות שסותרות מהותית למניעים הכי חשובים להתפתחות האנושית
חושב שגם במקום זה אוטיסטים רבים נבדלים מהממוצע הנורמטיבי
שמסיבות כאלה ואחרות הם משמרים בליבם איזה שהוא סוג של תום ילדותי שמשרת גישה ביקורתית ומרדנית גם כלפי תבניות קיומיות שנחשבות כמשתלמות
בגלל זה אני גם הכי סולד ממאמנים

כסף ועסקים ושיווק זה קקה מבחינתי

גור42

New member
יש טעם לבדוק - בהחלט. אבל אתה לא "בודק". אתה כבר החלטת.

ומה שיותר גרוע: אין לך שום בעיה לסכן את המשפחה שלך ואת הבת הקטנה שלך בשם אותה אמונה שמעולם לא טרחת לבדוק. התנהלות משונה ביותר, עבור אדם שטוען שהוא "רגיש לאמת"...

בכל מקרה, זה נכון שלאדם שיש לו סטנדרטים מוסריים גבוהים, יהיה יותר קשה להסתדר בשוק העבודה. אבל זה לא הופך את העניין לבלתי-אפשרי, ובוודאי שלא מהווה תירוץ ללא לנסות בכלל לשלב בין הדברים. אם להשתמש באחד הביטויים האהובים עליך: זה כל-כך הרבה יותר מורכב מזה, שחבל על הזמן.

חוץ מזה, איזו אלטרנטיבה אתה מציע? אני לא מדבר על פילוסופיה או על עתידנות אוטופית, אלא על הכאן ועכשיו? האם אתה ברצינות חושב שלהביא את משפחתך לסף רעב זו החלטה מוסרית ושקולה ונכונה? כמו שרונן שאל, מה תעשה שייגמר הכסף?

ועוד נקודה למחשבה:

אני רואה שאין לך שום בעיה להשתמש בכסף שכבר יש לך, כדי שיהיה אוכל על השולחן. איך זה יותר "בסדר" מאשר לחפש דרכים להרוויח כסף כדי שיהיה לך אוכל על השולחן גם מחר?

arana1

New member
לא בדקת אם בדקתי, אתה סתם קובע ללא שום בסיס

אינך יודע מה החלטתי ולמה החלטתי
וכמו שאני מנסה לספר כאן אז מבחינתי, כמו להרבה חננות, אין דבר יותר מסוכן לקיומי וקיום ביתי מחיים ללא ערכים
וגם לכן אני מאמין שלבדיקות שערכתי יש גם ערך מדעי אובייקטיבי הרבה יותר גדול מקביעות כמו שלך שבמקום לחתור לגילוי האמת נסמכות יותר מדי על מה שנהוג ומקובל
מבחינתי, תפישת הזמן שלי, הרבה יותר מדוייקת ולכן יכולתי לחזות את העתיד טובה משלך
ומכאן שדווקא אם הייתי נוקט בגישתך או בגישות נורמטיביות הסכנה לביתי ובני ביתי הייתה הרבה יותר גדולה

מבחינתי,הכאן ועכשיו מחובר לעתיד, ומהווה את המפתח אליו, והיכולת לחוות את זה ולראות את זה ולפעול לפי זה מהווה את המפתח גם להתנהגות שאיתה אני יכול לחיות בלי להתבייש להסתכל במראה וגם לפעולה שיוצרת באמת את העתיד שאיתו אפשר לחיות

בוודאי שבגלל שהעולם הוא כל כך מחורבן וטיפשי ורע יש בגישתי סיכונים אבל אני מאמין ואפילו בטוח שעם הזמן יותר ויותר אנשים יעיזו לעשות את מה שאני עושה ולחיות איך שאני חי ולכן גם רמת הסיכון תקטן כל הזמן וגם איכות קיומנו כאן תגדל

ברור שצריך לשלב בין הדברים
אלא שבדיוק לכן שילוב אמיתי אמור להיות מבוסס על מיקומו של הקוו שמעבר לו אתה מזנה את עצמך וסביבתך
ועד היום לא הצטערתי על בחירותי
כבר הייתי במקום שמרוויח המון המון כסף ומוכר ומביא יוקרה ובלא בלא בלא
ושנאתי את עצמי נורא
בדיוק כמו שכל אדם שראוי לשם אדם אמור לשנוא את עצמו כשהוא משתלב בחברה הכל כך מגעילה

למשל
תפישות של שיווק זה דבר שאין מכוער ממנו בעיני
אני לא אגע בתפישות כאלה גם עם מקל באורך של כמה שנות אור

לסיכום, בדקתי את הדברים ואני בודק אותם עמוקות כל יום מחדש, אבל אתה לא תבין מה אני בודק ולמה

arana1

New member
אגב, רגישות לאמת דורשת גם נטילת סיכונים

לא ברור לי למה אתה תופש את נכונותי להסתכן כסותרת למאבקי חסר הפשרות לחיים שיש בהם אמת וערך אמיתי

ענת יודעת לזהות אוטיזם גם כתפישה קוהרנטית של זמן
אוטיסטים רבים מחברים את הכאן ועכשיו לעתיד ולעבר כאילו היו מרחב רציף
זה טבעי להם
ההפרדה הנוקשה שאתה עושה כאן אינה רלוונטית לגביהם
ואם אתה מדבר, במקום אחר, על ההגיון המאוד ברור שמאחורי העדפה לחיות דרך המתנה האוטיסטית אז הדבר גם הכי תקף גם למקרה זה
שמבחינתי הכאן והעכשיו הוא אוטופי
גם

ענתנוי

New member
תמיכה במה?

אם אדם נופל ממטוס באמצע הלילה רק אלוהים יכול להציל אותו,
אבל אם הוא נופל ממגדל השן שהוא בנה לעצמו בחשכת בדידותו,
רשת תמיכה יכולה לרכך את הנפילה ולהציל אותו מהתנפצות, התאבדות או אישפוז בכפייה......

arana1

New member
אתן לך דוגמה מאוד מאוד פשוטה

אם החברה הייתה ולו מעט קצת טיפה פחות מושחתת
ואנשים היו מתוגמלים על כישורים במקום על קשרים
אז אוטיסטים היו משלמים את החשבונות בלי שום בעיות
וזו רק דוגמה אחת קטנטנה
למציאות שבה מה שנחשב כ"כישורי חברה" והוא בעצם לא יותר מפוליטיקה בזויה כחנית וצינית מונע דווקא ממי שמסור וכשרוני ויצירתי לממש את עצמו לתועלתו ולתועלת הסביבה
ולא חסרים אנשים שיודעים לזהות את זה
מה שחסר זה אנשים שמוכנים לפעול על מנת לשנות את הדבר

גור42

New member
תגיד לי, אתה יודע כמה מיליארדים הולכים על "טיפולים" מיותרים?

באותו הכסף בדיוק, שגם ככה המדינה וההורים מבזבזים, היה אפשר להשתמש כדי לשלם את החשבונות לכל אותם אוטיסטים שלא מסוגלים לעבוד בשוק העבודה העקום של ימינו. או לפחות לעזור להם לעמוד על הרגליים מבחינה כלכלית.

כמובן שאני לא בעד פתרון כזה בטווח הארוך. בטווח הארוך, כמו שאראנה אמר, שוק העבודה צריך להשתנות כך שהאנשים שתורמים לחברה יהיו אלה שירוויחו כסף, ואז לרוב המכריע של האוטיסטים בכלל לא תהיה בעיה להתפרנס בכבוד. אבל אם כבר המדינה החליטה להוציא אותנו מהכלל ולהתייחס אלינו כאל מוגבלים, אז שלפחות שיניחו לנו לנפשנו. ואם המדינה מתעקשת לשפוך עלינו מיליארדים, אז לפחות שזה ילך לאוכל ולשכר-דירה ולחשמל במקום למימון מוסדות דרקוניים שרוצחים את הנשמה.

(וכן, אני יודע שיש את הקצבה מביטוח לאומי שהיא בדיוק הדבר שעליו אני מדבר. אני מדבר על סכומי העתק שנשפכים על דברים אחרים, ספציפית בקשר לאוטיסטים)

למעלה