צריכת דלק יונדאי ix35

דבש54

New member
צריכת דלק יונדאי ix35

שלום רב,

לא מזמן רכשתי רכב מסוג יונדאי ix35 מודל 2011 2000 סמ"ק.
בכמה בדיקות תצרוכת דלק שעשיתי הבחנתי שהוא צורך בממוצע 1 ליטר לכל 7.2 ק"מ.
יש לציין שהנסיעות שלי הן עירוניות ובינעירוניות רגועות.
צריכת הדלק היא גבוהה משמעותית מנתוני היצרן ואני לא יודע אם זו בעיה או צריכה נורמלית של הרכב.
האם מישהו יודע מהי הצריכה בפועל שאמורה להיות לרכב מסוג זה?
לחילופין אם אגש למוסך מורשה האם יוכלו לבדוק אם ישנה בעיה?

תודה מראש

enigo

New member
אין דבר צריכה בפועל

כי זה משתנה מנהג לנהג ומנסיעה לנסיעה.
אם אתה נוסע הרבה בעיר - זו צריכת דלק סבירה לדגם הזה.

רפי לין

New member
צריכת דלק ברכב

אני נתקל בהרבה מקרים שבהם מתלוננים אנשים על בדיקת צריכת דלק ברכבם שמראה על צריכת דלק גבוהה, לעומת נתוני יצרן הרכב וברצוני להסביר כאן כיצד לבצע בדיקת צריכת דלק נכונה.
צריך להבין שבנסיעה עירונית הרכב עומד ברמזורים ופקקי תנועה וצורך דלק ללא כל נסיעה וגם כל תחילת נסיעה היא בזבזנית בדלק ולכן כל בדיקת צריכת דלק עירונית אינה נכונה כלל.
לפני שממהרים למוסכים וזורקים סתם כסף על בדיקות והחלפת חלקים יש לבצע בדיקת דלק בצורה נכונה ולא בעזרת מחשב הדרך שבמכונית אלא כך:
תדלק/י המיכל מצב מלא עד שקופצת ידית התדלוק.
רשום/מי את מונה הק"מ.
בצע/י הנסיעת בדיקה, כפי שכתוב למטה ובסוף הנסיעה תדלק/י שוב המיכל באותה צורת תדלוק ורשום/מי שוב את הק"מ שבמונה המרחק.
חשב/י כמה ק"מ נסעת וחלק/י את הק"מ שנסעת בליטרי הדלק שצרכת ותקבל את תצרוכת הדלק.
נסיעת הבדיקה:
נסיעה של לפחות 100 ק"מ, בכביש מישורי בינעירוני בלבד, במהירות שיוט של כ 90 קמ"ש, מזגן לא פועל (אני יודע שחם כעת), ללא מטען כבד (רצוי נהג בלבד), ללא האצות פתע.
אני משוכנע שבמדידה כזאת תתקבל צריכת דלק טובה בהרבה.
לרוב גם צריכת דלק זאת תהיה גבוהה מנתוני יצרן הרכב שבודק הצריכה בתנאי מעבדה אידאליים.
בברכה - רפי לין
www.musach.co.il

enigo

New member
במדידה כזו אתה אמור לקבל צריכת דלק יותר טובה מנתוני היצרן...

רפי לין

New member
מדידה כזו אתה אמור לקבל צריכת דלק יותר טובה מנתוני היצרן?

"תנאי מעבדה" של יצרני הרכב, במדידת צרעכת דלק מתבצעים עם צמיגים מיוחדים, בלחץ אויר גבוה יותר, "כביש" מבחן חלק (להפחתת חיכוך), אטימת פתחים ומרווחים בין דלתות הרכב והמרכב ועוד.
כמובן שלא כל היצרנים משתמשים בכל ה"טריקים" ביחד, אבל מכאן ברור צהיכן נובעות תוצאות צריכת הדלק המצוינות שמוצגות לציבור.
בבדיקת שאני המלצתי לבצע, עדיין יהיה מרחק רב של תוצאות לעומת "תנאי המעבדה" של יצרני הרכב.
בברכה - רפי לין
www.musach.co.il

בברכה - רפי לין

enigo

New member
בדיקת צריכת הדלק מתבצעת על מכשיר, לא על הכביש

עם רכב סטנדרטי (לא היצרן מבצע את המדידות, אלא מעבדה חיצונית, לפחות באירופה), ובמסלול שכולל האצות והאטות.
מניסיון - בנהיגה כמו שאתה ציינת, אפשר להגיע לצריכת דלק טובה יותר מזו המוצהרת.

prizman

New member
לנתוני היצרן בלתי אפשרי להגיע

כי הם כוללים מרכיב אופטימיות שאין לצרכן בשטח.

enigo

New member
כאמור - לא רק שכבר הגעתי, אפילו עברתי את נתוני היצרן

עובדה, בשטח - לא הערכות או ניחושים.
רוצה להתווכח עם זה? סבבה.

enigo

New member
אפשר להוכיח שזה כבר נעשה

אני אחפש את הכתבה בבית - ונדמה לי שהיא פורסמה גם ברשת - של כתבה שהפיקו ב"אוטו" לפני כמה שנים של מעין תחרות נהיגה חסכונית, ובה אחד הנהגים הגיע לנתון טוב יותר מאשר נתון היצרן לנהיגה בין עירונית, למרות שהנסיעה היתה רחוקה מלהיות במישור במהירות קבועה (עם התברברו באזור נצרת, אם אני זוכר נכון, והגיעו עד ראש פינה).
אבל אין גם שום בעיה לצלם מחשב דרך בשיוט במישור ב-90, ולהראות נתון שטוב בהרבה מנתון צריכת הדלק הבין עירונית (שלא לדבר על ממוצעת) שמפרסם היצרן. עשה את זה בפיאסטה שלך ותראה בעצמך.

prizman

New member
נניח שאמצא מישור שאפשר לשייט בו ב 90 קמ"ש

במשך שעתיים כדי לקבל אינדיקציה סבירה, כל הסיכויים שאסע בו 150 ומעלה. אבל ממילא אין כזה,
כבישים פתוחים אפשר למצוא לפעמים רק בהרים וגם זה לזמן קצר.
הרבה יותר ריאלי עבורי לקרוא כתבה על זה.

enigo

New member
סתם ניסוי שעשיתי עכשיו

נסיעה של כ-25 ק"מ לכל כיוון, בין עירונית ברובה, אבל עם קטעים עירוניים בשני הצדדים. כביש לא ממש מישורי, עם כמה וכמה רמזורים וצמתים בדרך. בשלב מסוים מחשב הדרך הראה 5.9 ל' ל-100 ק"מ, בסופו של דבר - 6.5. קצת יותר מ-15 ק"מ לליטר. צריכת הדלק המשולבת המוצהרת של הדגם שלי - 13.1 ק"מ לליטר. הבין עירונית המוצהרת - 17.2 ק"מ לליטר.
בלי להתאמץ במיוחד, ובתנאים רחוקים מאידיאליים, עברתי את צריכת הדלק המשולבת, והייתי לא רחוק גם מצריכת הדלק הבינעירונית המוצהרת (בשלב מסויים אפילו הגעתי אליה).
וזה עם אורות דולקים (יש הטוענים שזה שווה 3-4% בצריכת הדלק) וחלון פתוח (פוגע באירודינמיות, בטח עוד איזה אחוז או שניים).

prizman

New member
הלוך וחזור בכביש לא מישורי נותן ממוצע של כביש מישורי

אבל ציפיתי לראות כאן סרט של מחשב הדרך ואין...
הרמתי ידיים, אתה יחיד סגולה. לאדם מן היישוב זה לא קורה.

enigo

New member
אתה רוצה סרט של 40 דקות?!

אתה רוצה להניח שאני משקר? סבבה. לך על זה. זה הרבה יותר קל מלנסוע בעצמך כמה ק"מ על 90 קמ"ש ולראות מה מדווח מחשב הדרך.

prizman

New member
את האופציה של צילום מחשב דרך אתה העלית,

אני מאמין במה שכתבתי אני, נהיגה לטווח ארוך במהירות קבועה במישור ומדידת צריכת הדלק.
זה ממש לא נסיעה של כמה ק"מ כי לא תתקבל שום אינדיקציה שניתן להתייחס אליה.

enigo

New member
אמרתי צילום, לא צילום מחשב דרך

אבל אם נקודת המוצא שלך היא שאני משקר - איך תדע שלא זייפתי את התמונה? אפשר בפוטושופ (זו גרפיקה די פשוטה) או פשוט לאפס לפני ירידה ארוכה.
או שאנחנו מנהלים את הדיון הזה מתוך הנחה שאף אחד לא משקר - או שבאמת אין טעם לנהל אותו.

prizman

New member
כתבת במפורש לצלם מחשב דרך.

לא טוען שאתה משקר, רוצה לראות איך זה נעשה...

enigo

New member
התכוונתי "צילום, לא הסרטה"

לא הבנתי איך צילום של מסך מחשב הדרך יעזור לך להבין איך זה בוצע. תארתי די בפירוט את אופי הנסיעה - יציאה מהעיר שלי, נסיעה בכביש משני עד לעיר אחרת. בחזרה חזרתי דרך כביש ראשי ואז משני. הרבה שינויי גובה וכיוון, וכמה וכמה צמתים ורמזורים. נהיגה בקצב התנועה.

prizman

New member
תמונות של מחשבי דרך אפשר למצוא בשפע בגוגל

או לצלם אז זה שלי ושל השכנים, לזה אני ממש לא צריך אותך.
גם תעוד של 1/250 שניה מהנסיעה שלך שיופיע בצילום הוא חסר משמעות, שמח שהבנת, כך שברור שמדובר בוידיאו.
כל התאור אח"כ מתאים לעשרות אלפי נסיעות שונות שלא דומות אחת לרעותה, לכן רק סרט
יוכל לתת מושג.

enigo

New member
ולכן, כאמור, שאלתי אם אתה רוצה סרט של 40 דקות...

נשמע יותר משעמם מלצפות בהרצאה של ביבי.
אגב, היום, עם כל המשפחה באוטו, מזגן ואורות דולקים, על כביש 4 ואז כביש 1, אחרי ארבעים ק"מ מחשב הדרך הצביע על 6.2 ל' למאה ק"מ. ברכב עם מנוע 2 ל', אוטומטי, עם ארבעה הילוכים.
מדובר ברכב לא חדש, עם די הרבה ק"מ, שלא נבדק בו לחץ האוויר בצמיגים כבר כמה זמן. נתון צריכת הדלק הרשמי שלו, בבין עירוני, הוא 6.3 ל' למאה ק"מ. אז אפילו אם מחשב הדרך מזייף קצת (בערך ב-5% לפי נסיוני), עדיין מדובר בעוד הוכחה לזה שניתן להגיע ואף לעבור את נתון הצריכה הרשמי.

למעלה