צריכה קצת עזרה מכם

יוליי18

New member
צריכה קצת עזרה מכם

אז ככה,מאז ומתמיד רציתי ללמוד משפטים (על אף שכל מי ששומע את זה חייב לציין שאין עבודה בתחום וכו' וכו') אותי זה לא מעניין, אני פשוט נעולה על המקצוע הזה ! יש לי ממוצע בגרויות 101 אבל נפלתי חזק בפסיכומטרי (עשיתי בזמן צבא ולא הכי השקעתי) קיבלתי 527. ברור שאני יכולה לגשת שוב ולנסות לשפר אבל באמת שאני לא מסוגלת להתמודד עם זה עוד פעם. כרגע ברור לי שלאור הציונים שלי אני אלך למכללה, השאלה היא מה הן המכללות הטובות בתחום המשפטים? והאם אני אוכל להתקבל עם הציונים האלה? תודה מראש ויום טוב

limorlim

New member
תשובה

כל מכללה תקבל אותך בלי קשר לציון - העיקר שיש לך כסף לשלם עבור שכה"ל. לגבי מכללה טובה - לא מאמינה שיש דבר כזה. יהיו שיחלקו עליי, אבל זו דעתי. נ"ב - אם את אומרת שלא השקעת בפסיכומטרי, לא באמת שווה לך לשבת קצת על התחת, להשקיע ולראות מה תצליחי להוציא אם באמת תשקיעי?

limorlim

New member
לא

ורואים שאת ממהרת להגיב במקום לקרוא היטב את ההודעה (שזו אגב לא תכונה טובה בכלל, ולעו"ד בפרט, אבל שוב -זו דעתי)... אז בואי נעשה ש.ח. - רק שהפעם תקראי לאט לאט (דגש על החלק המודגש בכוכביות): "לגבי מכללה טובה - לא מאמינה שיש דבר כזה. יהיו שיחלקו עליי, *****אבל זו דעתי.*****"

sacrament

New member
יש לי רעיון יותר טוב...

תתחילי להרגיע
ויפה שעה אחת קודם

limorlim

New member
למה?

לא עברתי על אף כלל בתקנון הפורום. כל שעשיתי היה להביע את דעתי - ואפילו הדגשתי זאת. קוראים לזה חופש ביטוי. >>>> לכן, אין שום סיבה שארגע, מה גם שהייתי רגועה מלכתחילה. נ"ב - אנא קראי את המסר ששלחתי לך.

sacrament

New member
מותק, נא לא לחמם את האווירה

ואם ממש בא לך - יש בשביל זה מערכת מסרים.

sacrament

New member
נהוג להגיד

שהמכללות הטובות הן הבינתחומי והמכללה למנהל. יש סיכוי לא רע שלשתיהן תתקבלי עם הציונים הנ"ל אוטומטית. לפחות בזמני היה צורך ב-100 בבגרות. אולי היום הרף קצת עלה, ואז תצטרכי לחכות קצת, אבל עדיין רוב הסיכויים שתתקבלי. שיהיה בהצלחה.

babar the king

New member
הבינתחומי

את המכללה למנהל אני מכיר פחות, אבל יש לי הרבה חברים ומכרים בבינתחומי וכולם, ללא יוצא מן הכלל, מצאו התמחות טובה (לא מעט במשרדים של הטופ 10). בנוסף, אני יודע להעיד שיש שם חיי חברה מעולים וקשר טוב בין הסטודנטים לפקולטה. לגבי קבלה - קשה לדעת. לפי מה ששמעתי הביקוש לבינתחומי עלה מאוד עם השנים ואיתו ספי הקבלה - שווה לברר עם המזכירות. הבעיה היחידה עם הבינתחומי והמכללה למנהל הוא שכר הלימוד שלא מתאים לכל כיס (כמעט 30,000 ש"ח לשנת לימודים). אם אין ברשותך את הסכום הזה, אז הייתי במקומך עושה עוד פסיכומטרי ומנסה להתקבל לאוניברסיטה.

ortalaf

New member
בינתחומי ומכללה למנהל

במכללה למנהל הייתי מציעה לך לנסות להתקבל לתואר המשולב.

morini 24

New member
גשי ועשי פסיכומטרי

אני לומדת במכללה למנהל בעצמי ומאוד מרוצה. סגרתי התמחות טובה והכל טוב ויפה אבל אני ממליצה לך בחום לעשות פסיכומטרי!! ראשית, חווית חיפוש ההתמחות שלי הייתה מתישה ולא מן הנמנע שהעובדה שאני לומדת במכללה קשורה לכך. בסופו של דבר באמת התקבלתי למס' מקומות ראויים מאוד אך זה לא היה לונה פארק. שנית וחשוב הרבה יותר, מחשבה של "אין לי כוח לעשות פסיכומטרי למרות שבקושי למדתי למבחן בצבא" היא מחשבה שתתקע אותך, אם זאת הגישה שאת באה איתה אני לא רואה איך תצליחי בלימודים האקדמאיים ואיך תפיקי את המיטב מהתחום הזה שבחרת לך. אני לא חושבת שמי שקבל 700 מוצלח ממי שקבל 675, אבל למי שאפילו לא טרח ללמוד לפסיכומטרי יש בעית גישה חמורה שלדעתי תיצור לו בעיות לאורך כל תקופת האקדמיה והקריירה. אישית עשיתי פסיכומטרי פעמיים וקבלתי בדיוק את אותו ציון שהיה טוב אך לא הספיק לאוניברסיטה (מלבד לאחת רחוקה מביתי), להגיד שאני מצטערת?! לא. ניסיתי... האנגלית שלי השתפרה פלאים (141 כבוד!) באתי עם גישה רצינית ללימודים שליוותה אותי במהלך הלימודים והתבטאה בציונים. אני באמת לא חושבת שתמצאי ברשימת המצטיינים אצלנו תלמיד שלא ניגש לפסיכומטרי (או שלצורך העניין ניגש בצבא), אכן ניתן להתקבל למכללה עם ממוצע כלשהוא אף ללא פסיכומטרי (נראה לי 102-103) אבל אלה שמראש לא טרחו לנסות את מזלם במבחן הארור הם אלה שגם לא יטרחו לעשות מועדי ב' בגלל ציונים גבוליים, לתת מעבר ולהצליח באמת. תואר במשפטים הינו תואר די קל, אממה הוא מאוד תחרותי יש מרדף ציונים בלתי פוסק ומכת הצפה שיוצרת באופן טבעי סינון גורף ע"י ציונים. האם את בטוחה שזה מתאים לך?? כי אם את מתכוונת להגיד לא ממש למדתי למבחן בדיני y אבל לא אגש למועד ב' למרות הציון המעפן שקבלתי כי אני לא יכולה לעמוד בזה שוב, אז עזבי אותך ולכי ללמוד תואר מבוקש ולא מוצף שבו העבודה מובטחת לכל מי שמסיים. יש תארים כאלה... אני במקומך הייתי ניגשת לפסיכומטרי. אולי תצליחי להתקבל לאוניברסיטה ואולי לא אך לפחות תדעי שניסית. כך גם תכנסי לתלם הלמידה ותרחיבי אוצר מלים באנגלית ואולי תשתחררי מבעית הגישה שלך. לא בקטע רע... זאת סה"כ דעתי הבלתי מלומדת.

student 1200

New member
הייתי חייב להגיב...

מצטער שאני מתערב אבל המשפט "מחשבה של "אין לי כוח לעשות פסיכומטרי למרות שבקושי למדתי למבחן בצבא" היא מחשבה שתתקע אותך, אם זאת הגישה שאת באה איתה אני לא רואה איך תצליחי בלימודים האקדמאיים ואיך תפיקי את המיטב מהתחום הזה שבחרת לך". וגם "אולי תשתחררי מבעיית הגישה שלך..." ממש ממש בעייתי... קצת נסחפת, לא? יש אנשים שבשבילם ללמוד לפסיכומטרי זה די סיוט, וחבל להם לבזבז שנת לימודים בשביל זה. אני אמנם מסכים שאם אפשר ללמוד באוניברסיטה זה עדיף (כלכלית לפחות, כדי שלא יהרגו אותי פה בפורום...) אבל אם למישהו אין כוח לחזור על הפסיכומטרי, והוא מעריך שגם אם יחזור עליו זה עדיין לא יספיק לאוניברסיטה (אני לא יודע כמה נדרש עם בגרות 101, אני מעריך שלמעלה מ-700 לפחות) - זה בוודאי לא משליך על מידת הצלחתו בלימודים (סתם נקודה למחשבה - יש הרבה אנשים שנופלים בפסיכומטרי בחלק הכמותי, ואילו בלימודי משפטים זה כלל לא נדרש).

morini 24

New member
אני לא חושבת שנסחפתי

אתה צודק במליון אחוז לגבי הנפילות האפשרויות בחלק הכמותי בפסיכומטרי ובכך שהמבחן לא תמיד משקף אבל לדעתי בנאדם שמראש עושה לעצמו הנחות יעשה לעצמו הנחות גם במהלך התואר. אני למדתי בצבא שמצוינות זה אופי, זה נחישות ודבקות במטרה. אכן צריך לקבל מעל 700 עם הממוצע האמור ע"מ להתקבל לאוניברסיטה, אבל לדעתי בנאדם שיוצא מנקודת הנחה שאין סיכוי שיקבל 700 ולכן אפילו לא מנסה לגשת יצא מנקודת הנחה שגם אין סיכוי שיגיע ל90 במבחן ולכן גם בתואר לא יכוון גבוה מדי. (מבחינה סטטיסית הסיכוי אכן זהה. רק 5% מהאוכלוסיה מקבלים 700 בפסיכומטרי ובכל מבחן רק 5% מהסטודנטים מקבלים 90) . חוץ מזה צריך לקחת בחשבון שגם אם התלמידה לא תקבל ציון 700 שיספיק לאוניברסיטה אולי היא תקבל ציון טוב טיפה פחות שיאפשר לה מלגה באחת המכללות, יקנה לה פטור מקורס אנגלית או יהווה בסיס הגיוני לאפשרות של מעבר בשנה ב' לאחת האוניברסיטאות. חוץ מזה אולי הפסיכומטרי ימקם אותה במכללה טובה יותר. (כאן אציין שאין לי שמץ של מושג מהם תנאי הקבלה למכללות). לו היה מדובר בתלמידה שנתנה את הנשמה וקבלה 530 בפסיכומטרי הייתי מבינה אותה, על פניו אכן מדובר בשיפור של 170 נקודות, אבל היא בעצמה אומרת שלא למדה! למה לא לנסות? כמובן שללמוד לפסיכומטרי זה סיוט אבל אני גם לא נהניתי ללמוד לתאגידים... ואני לא חושבת שלבזבז שנת לימודים זה אסון. תוחלת החיים גדלה משנה לשנה. מה הלחץ?? יש עוד מספיק שנים למרדף אחרי קריירה. "לבזבז" שנת לימודים זה גם למשוך את חיי הנעורים והפאן, לצאת לעוד טיול/טיולון שיהיה קשה עד בלתי אפשרי לצאת אליו אחרי התואר, להרויח עוד אויר לנשימה. אישית כשאני חושבת על סיום התואר אני מבועתת מהתחלת החיים האמיתיים.

הערה טכנית

היי לא רוצה להכנס לתוכן ממש אבל הערה טכנית על מה שכתבת - 5% מהניגשים אכן מקבלים מעל 700 בפסיכומטרי. אבל מעל 90, לפחות באוניברסיטה העברית בשנה שעברה, לגבי המחזור שהיה אז בשנה א', קיבלו 10% מהסטודנטים. אז יכול להיות שאובייקטיבית זה שווה (כי 5% העליונים של הפסיכומטרי הוא 10% העליונים של הפקולטה למשפטים, בשל תמהיל האנשים השונה) אבל זה לא 5% ו-5% מה זה משנה? זה לא, זה פשוט פרט לא נכון, שחשבתי שראוי לתקן

יפתח00

New member
ואם לספר גם על את"א, שם אין כלל

תקנון לעניין האחוזים העליונים שמקבלים 90, וכבר היה לי מבחן בו חלק נכבד מהאנשים קיבלו מעל 90 (ואפילו שש מאיות) ולמרות זאת הממוצע היה 79. במילים אחרות הכל תלוי מתרגל...

למעלה