אז רצית חוייות מחו"ל?...
הדו פרצפיות הורגת... כאן בחו"ל במסגרת העבודה, חייב להציג בדו פרצופיות כאילו ואני חרדי רגיל, ואז בתפילות המאולצות צפות ועולות הסתירות הגדולות. איך אפשר להתפלל אלפיים שנה (לפי גירסת הדת) וכלום נאדה לא תגובה משמים לא אות לא מופת, ועדיין להמשיך להתפלל, ועוד מחויבים להאמין בביאת המשיח וכו' ומי שלא מאמין הוא נקרא כופר ויינו יין נסך.
איך אנחנו שמתיימרים להיות העם החכם והנבון, ממשיכים בחוסר ההגיוניות הזו, להתפלל אותו דבר ובאותו מהלך כאשר לא רק שלא נענים על כל אותם מליארדי תפילות ובכיות של מליוני אנשים לאורך הדורות על גאולת עולם. עד מתי נמשיך עם השקר הזה... רק עוברים צרות ושחיטות שיועדו דוקא לעם זה שכביכול יש לו קשר ושיחה עם בוראם. ועדיין לא התעוררו החכמים לומר די, עד כאן. רק ממציאים תירוצים כל הזמן על גלגולים וחשבונות שלא מוזכרים בספרות הראשונית של העם בכלל.
וזה רק חוסר ההיגיון בתפילה, לא אלאה אותכם בעוד עשרות סתירות ודברים בלתי הגיוניים בדת.
ואז השאלה, אוקיי, מה אני אמור לעשות? איך אני ממשיך לחיות? האם יש לי אשראי נפשי לחיות כאנוס? האם אשרוד? או שבסוף אתחנן אליכם לבוא לבקר אותי באברבאנל...
(לציניים שביניכם, שוודאי יקלידו "כנראה הוא כבר באברבאנל...חחח" - אנא אני רגיש כעת וקשה לי הציניות).