צריכה עצה/הכוונה

כל אתרי האינטרנט והפרומים החרדיים

פועלים למרות האיסורים העסקניים/רבניים למינהם, אידאולוגיה או לא הפורום הזה לא הוקם למענם ואין שום סיבה להפוך אותו לאחד כזה.

לא יודעת לגבי אנוסים, שם הפורום הוא חרדים בעל כורחם וההסבר המדויק למדי מצורף בכותרת ובתקנון.
 
ממש לא, האתרים והפורומים החרדיים רואים עצמם

ככפופים לגדולי הדור גם אם הם חורגים מהוראתם בנוגע לאינטרנט.

גם שבאבניקים מאמינים ברבנים רק שהם "נכשלים" בביצוע מדוקדק של הוראותיהם.

אבל מי שלמשל רואה את עצמו אידאולוגית כדתי לאומי שמאמין ברבנים הדת"לים, מסורתי, חילוני, וגם נוצרי או מוסלמי או בודהיסטי (או אתאיסט), אך נאלץ בעל כורחו להמשיך להתחפש לחרדי, הוא אנוס/חרדי בעל כורחו/חרדי למראית עין, והם להערכתי הרוב הגדול של בני קבוצה זו.
 
ממש לא!!!

ולהלן הציטוט המדויק: פורום זה הוקם על ידי 'סוג ב' במטרה לשמש בית עבור קהילת "האנוסים" = אנשים המנהלים אורח חיים חרדי אך בתוככי ליבם אינם מאמינים - או מפקפקים עמוקות - בשאלת קיומו של האלוהים ו/או בתורתו.

פורום זה אינו מיועד למאמינים שקשה עליהם קיום מצוות או שהם סולדים מאורח החיים החרדי או שנמאס עליהם שלטון הרבנים / עסקנים. למטרה זו הוקם פורום העולם החרדי. "

אינם מאמינים או מפקפקים עמוקות בקיומו...!
התחפושת מאפיינת את רוב החברים אבל השאר ממש לא. וכמו שכתבתי אנחנו לא מגרשים אבל זה בוודאי לא הפורום הייעודי, נשמח לנוכחותם כל עוד כללי הפורום ורוח המקום נשמרים.
 
פורום זה הוקם על ידי סוג ב

לא יצא לי להכיר את הבחורה אני מניחה שהיא הייתה השריף הבלתי מעורער ועל שמה נזקף ההצלחה של הפורום הזה. דווקא הייתי שמחה להכיר אותה. בכל מקרה. שאלה עקרונית. למה מה שקבעו בהתחלה חייב להישאר בלי שום שינוי לנצח זה בדיוק כמו אלו שאומרים תורה משמיים ואין דיון פתוח לשינויים. לא יתכנו שינויים מוסכמים בהגדרות קהל היעד של הפורום? אני רק שואלת לא מתכוונת למשהו ספציפי ואני גם לא סתם חדשה אני בקושי ניתקו אותי מחבל הטבור והרגע נולדתי ובכל זאת זאת שאלה לגטימית לא?
 
אתה שואל למה מעוניינים בשינוי הייעוד?

תשובה אפשרית שאנחנו מעוניינים במקום שנוכל לדון בו בעניינים שמעניינים אותנו, פלטפורמת תפוז נתנה לנו את המרחב הוירטואלי הזה ואין לנו שום סיבה לוותר עליו.
 
זו דעתי מיומי הראשון כאן לפני שנתיים וחצי

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2165&MessageId=139044537

ואני לא היחיד שחושב כך.

כמובן שאני לא מנהל הפורום ולא כופה דעתי על איש, וממילא זה לא משנה כי כולם מסכימים שכל מי שמכבד את כללי הפורום יש לו כאן מקום, גם לחילוני מלידה כמוני, אז זה בעיקר דיון תיאורטי על ההגדרה של אניסות ויציאה בשאלה.
 
שואלת. אם לא אכפת לך


 
תום הדיון

כאן הבית שלנו ונכון שלא תמיד נחמד לנו אם אורח מעיר על הספה או התמונות אבל את מעונינת שבכלל נחליף ריצוף. אז כמו שאמרתי, זה הבית שלנו והוא בא עם רצפה מאוד ספציפית. מחפשת ריצוף שונה? חפשי אותו בבקשה בפורומים אחרים.
המשך הדיון בנושא אינו רלוונטי ואת מתבקשת שלא להמשיך אותו.
 
אני רק מנסה להבין על מה הדיון כאן


כי לי לןמשל בכלל לא ברור מה אתה מנסה לטעון.

מנהלת הפורום שתליט"א אומרת לך במפורש שבעיניה הפורום מיועד לחרדים לא מאמינים שלא מוצאים את מקומם בציבור החרדי בדווקא.
אני מנסה להיות עדין ולכן אני מוחק הרבה ממה שאני כותב, אבל נראה לי שזה נושא שלא פתוח לדיון דמוקרטי.

כפי שגבעת חול כתבה, אין לנו בעיה עם כך שתכתבו כאן ותגיבו חופשי כל עוד אתם עומדים בתקנון ולא מנסים לשנות את אופי ורוח הפורום!
 

פיסגה1

New member
סיכום

אסכם לכם את הדיון הדי מעניין הזה,,
קראתי את התגובות שלכם,במהלך הימים האחרונים יצא לי לדבר עם כמה ממשתתפי הפורום,
הבנתי שאכן המקום הזה לא מתאים לשכמוני.
אתם אחלה חבר'ה אבל אידיאולוגית/השקפתית-מקומי לא כאן
אני חושבת שאיני אנוסה.בחנתי את עצמי וגיליתי שבכל פעם שיכולתי לעשות משהוא פשוט לא עשיתי מבחירה.
אז בכל אופן תודה על שהייתם פתוחים איתי מאחלת לכם הרבה הצלחה כל אחד במסעו הוא.
 

זאבי110

New member
אז רצית חוייות מחו"ל?...

הדו פרצפיות הורגת... כאן בחו"ל במסגרת העבודה, חייב להציג בדו פרצופיות כאילו ואני חרדי רגיל, ואז בתפילות המאולצות צפות ועולות הסתירות הגדולות. איך אפשר להתפלל אלפיים שנה (לפי גירסת הדת) וכלום נאדה לא תגובה משמים לא אות לא מופת, ועדיין להמשיך להתפלל, ועוד מחויבים להאמין בביאת המשיח וכו' ומי שלא מאמין הוא נקרא כופר ויינו יין נסך.
איך אנחנו שמתיימרים להיות העם החכם והנבון, ממשיכים בחוסר ההגיוניות הזו, להתפלל אותו דבר ובאותו מהלך כאשר לא רק שלא נענים על כל אותם מליארדי תפילות ובכיות של מליוני אנשים לאורך הדורות על גאולת עולם. עד מתי נמשיך עם השקר הזה... רק עוברים צרות ושחיטות שיועדו דוקא לעם זה שכביכול יש לו קשר ושיחה עם בוראם. ועדיין לא התעוררו החכמים לומר די, עד כאן. רק ממציאים תירוצים כל הזמן על גלגולים וחשבונות שלא מוזכרים בספרות הראשונית של העם בכלל.
וזה רק חוסר ההיגיון בתפילה, לא אלאה אותכם בעוד עשרות סתירות ודברים בלתי הגיוניים בדת.
ואז השאלה, אוקיי, מה אני אמור לעשות? איך אני ממשיך לחיות? האם יש לי אשראי נפשי לחיות כאנוס? האם אשרוד? או שבסוף אתחנן אליכם לבוא לבקר אותי באברבאנל...
(לציניים שביניכם, שוודאי יקלידו "כנראה הוא כבר באברבאנל...חחח" - אנא אני רגיש כעת וקשה לי הציניות).
 
למעלה