צריכה עצה/הכוונה

פיסגה1

New member
צריכה עצה/הכוונה

היי,
אני ממש חדשה דנדשה פה, יצא לי לעבור קצת על התכנים כאן בפורום. הייתי רוצה לשתף/להתייעץ במשהוא.
ראיתי שיש כאן הרבה ציניות ולפעמים הדברים נקטלים בביקורת רבה. אני מבקשת מכם להתייחס אלי יפה כי אני רגישה 
הסיפור שלי הוא שאני חרדית, נשואה כבר 8 שנים עם 2 ילדים חמודים.טוב לי בזוגיות ובחיים באופן כללי.סיימתי תואר ראשון כרגע אני בדרך לשני..משתדלת להגשים את עצמי היכן שניתן.
העניין הוא שאני לא חושבת שאפשר לקרוא לי אנוסה בגלל כל הדברים האלו שכתבתי.אף אחד לא כופה עלי שום דבר, אני רואה עולם ועושה פחות או יותר מה שאני רוצה.אלא שלולא הזוגיות היפה והילדים הייתי חותכת מן הסתם..והיות וכרגע לפחות השלמתי עם זה שאני כאן.רציתי לדעת ולשאול אתכם איפה אני יכולה למצוא עוד אנשים כמוני? לדבר, לבלות, סתם לשבת על כוס קפה,,,אני שוב חוזרת-אני לא אנוסה,בגלל זה אני לא חושבת שכאן המקום שלי אבל יחד עם זאת אני מאוד בודדה. בעניינים האלו של לפעמים אני רוצה לצאת, לברוח מכאן לשעה, שעתיים , לדבר עם משהוא, אין לי עם מי. הכל קבור אצלי בפנים וזה מתסכל.הייתי מגדירה את זה שאני פשוט צריכה למצוא לי סביבה מתאימה, אנשים שאפשר יהיה להכיר, לצאת לדבר וכו'.
ביררתי קצת על הלל- זה לא המקום בשבילי כי אני לא מתכוונת לצאת, לפחות לא בקרוב. פה- אני מבינה שההשקפה שלך זה אחד המרכיבים המרכזיים וההשקפה שלי לא זהה לשלכם.אבל עדיין אני בבעיה.
מישהוא יכול לעזור לי? להפנות אותי לאן שצריך? להמליץ לי?
מודה מראש לאלו שכן יענו לי 

פיסגה1

New member
סמיילים נשמטו

לא נקלטו לי פה הסמיילים,,
אחרי "אני רגישה" יש סמיילי

mister xy

New member
יש הרבה חרדיות מודרניות

זכור לי שבהייד פארק יש כל מיני פורומים של כאלו ואחרים, ואם את חושבת שלא מתאים לך כאן אולי תנסי שם.

דבר ראשון

אני די מזדהה עם מה שכתבת בקשר לציניות. החבר'ה פה מאוד שנונים, משופשפים ולפעמים הציניות לא במקומה.
אני גם בהתחלה לא הייתי ממש אנוס. לא הגדרתי את עצמי ככזה, אבל בתכלס לא מחבר למה שהאמנתי פעם, ממילא אני לא מקיים הרבה מן המצוות. הבעיה שלי מורכבת עוד מעבר לחיי האניסות. רק לאחרונה, כנראה בגלל החברות בפורום הרגשתי קת יותר משוחרר בעניין, לראות את האמת נכוחה- אני למעש חילוני, רוצה להיות חילוני אבל יש בעיה לצאת עם זה.
בגלל כל הסיפור גם הרגשתי בודד, אין חברים קרובים שאפשר לדבר, לצאת לבלות...
מאז שאני בפורום, ולא ככ הרבה זמן, אני מרגיש טוב יותר.
מאמין שאם תרכשי פה חברות שתמצאי איתן שפה משותפת, יהיה לך טוב ונעים מזה.
בקיצור בהחלט מזדהה עם הסיפור שלך

פיסגה1

New member
תודה לכם

תודה לכם על התגובות,
יש לי חברות , חרדיות מודרניות (כמוני), חילוניות ומכל הסוגים.אבל אף אחת מהן לא עוברת את מה שאני עוברת..
כך שכמה שאני אדבר עם חברה חילונית על זה היא לא מממש תבין. אחת מהן אמרה לי פעם : "מה חסר לך בחיים? תפסיקי לעשות דרמות תחיי את החיים שלך כמו שאת חיה אנשים מקנאים בך על האהבה שיש לך ועל עוד המון דברים .
אבל זה לא נכון..כשאני כבר כן רוצה לצאת קצת מהחרדיות אין לי לאן.המקומות שהייתי רוצה להיות בהם חדשים לי. אין לי איזה מורה דרך שיתן לי הכוונה.יוצא שאני נמנעת מהרבה דברים שאם רק היה לידי מישהוא בפעם הראשונה הייתי כבר מסתדרת אח"כ,,
שלא תבינו לא נכון, הייתי יכולה להסתדר בפורום הזה אבל יש לי הבדל בהשקפה, הבדל הומי (שאני מאמינה שלא יתקבל כאן בברכה)
ולכן אני לא מוצאת מקום מתאים. החרדים "המקולקלים" מגעילים אותי, לא אוהבת אותם, הם זולים מאוד(לא מכלילה) אני לא רואה את עצמי ככזאת.
אבל אנסה גם בהייד פארק, נראה.

nini132

New member
בניגוד לאומרים

המקום שלך יכול להיות גם פה כל עוד תכבדי את כללי המקום.
כל עוד לא תנסי להחזיר אף אחד בתשובה, תתעלמי מאותם בודדים שינסו להוציא אותך בשאלה, את מוזמנת לשבת כאן בחום ובשמחה.

לפחות מצידי, אני לא מנהל אלא סתם אחד שקובע עובדות בשטח.

והפורום הוא גם יכול להיות מקום נחמד שהוא רוצה

פיסגה1

New member
אוקיי

אוקיי,
טוב לדעת,,
אני אנסה לראות אם אני יכולה למצוא את מקומי כאן
תודה :)

בעיה חברה בעיה

דבר ראשון כמו שאמר ניני הפורם מקבל בברכה כל אדם השומר על הכללים
אז את מוזמנת לגלוש כאן לשמור על הכללים ולהרגיש בבית

ולשני - אין לי פיתרון קסם לבדידותך
יש
מאד קשה לחיות בציבור החרדי שלא מתאימים בדיוק לתוך הקופסה
אבל יש בכל מיני פינות מופלאות בעולם אנשים מקסימים
תנסי לפתוח עינים להכיר כמה שיותר אנשים סביבך (בלימודים בעבודה במכולת באוטובוס וכוי)
ותקווי שהמזל ישלח לך מישהוא או מישהיא שיפיג את כאבך

פיסגה1

New member
שייכות

אני נמצאת בכל כך הרבה מקומות כמו שאמרת לימודים, עבודה וכו' ורואה המון אנשים שלכל אחד ואחד יש את הפינה שלו, את ההגדרה המדוייקת שלו,את המקומות שהוא שייך אליהם.
אני - חוץ מהמשפחה הקטנהשלי (ויש גם משפחה גדולה שאוהבת אותי נורא כשאני "מכבדת" אותם )לא מוצאת את הפינה שלי,,,ואני מחפשת כבר כל כך הרבה זמן.

את תמצאי את מקומך בעולם

של אחרים ברגע שתצאי את השלווה אצלך בלב

מניסיון :)

sceptic1

New member
נראה לי שלא הבינו אותך נכון,

את מאמינה, או כופרת?
ולגבי חברה, יש מדי פעם "טישים" שהחבר'ה מפורום יוצאים ומהפורום הזה משתתפים בהם.

פיסגה1

New member
מאמינה

אני מאמינה. לגמרי.ותאמין/י לי שהיו הרבה שלבים שניסיתי לערער את זה.לא הלך,,,
אבל כן התרשמתי שהבינו אותי נכון.
ולגבי ה"טישים" דווקא בגלל האמונה שלי מרגיש לי שזה לא מתאים שאהיה שם
למרות שאני מתנגדת לכאורה להשקפת הפורום אני די מקנאה בטוטליות של האנשים פה.
כל כך ברור המקום שלהם. גם האנוסים שכביכול חיים תחת הצגה הם למעשה בטוחים בכפירה שלהם
זה הזוי שאני אומרת את זה אבל הייתי רוצה פשוט לגלות כבר את מקומי/שלוות הנפש שלי היכן שלא תהיה.

sceptic1

New member
טוב, אז אני הבנתי לא נכון.

זה לא הזוי בכלל, למען האמת אין דבר יותר מובן מזה.
הרבה מאיתנו חפרו המון לעצמם ולאחרים עד שהם הגיעו למסקנה ברורה,
ולפחות במקרה שלי זה מה שנתן לי את הכוח להמשיך, הידיעה שבסוף אני מה בדיוק אני רוצה.
זה בכלל לא דבר פשוט, וההתקדמות היא בצורה של שני צעדים קדימה ואחד אחורה, אבל יש אור בקצה המנהרה.

למעלה