צריכה עזרה =]

וסתם שתדע:

ההוראות נגד התערבות בנשימה היו של גורג'ייף (בספרו של אוספנסקי "החיפוש אחר המוחלט") והן לא היו מוחלטות, כלומר האמירה של גורג'ייף הייתה שמסוכן להתערב בנשימה אם מוציאים את התרגול שלה מהקונטקסט הכללי שלה- במקרה הזה הקונטקסט הכללי היא מערכת שלמה של תרגולים שכוללת תזונה נכונה, תרגול תנועתי נכון, תרגול מנטלי נכון וכן הלאה- כלומר מדובר פה על מערכת שלמה של היזונים והיזונים חוזרים הדדיים שתומכים אחד בשני. אם כך מתרגלים את היוגה, או את הזן או אפילו ויפאסנה- הסיכונים מצטמצמים למינימום, וגם זאת רק אם המתרגל טועה איפושהו.
 

אינקה

New member
אבל זה לא המקרה שלפנינו

מדובר בילדה שתצטרך לתרגל לבד ללא כל התמיכה והתנאים שציינת, תמיכה ותנאים שכשלעצמם אינם מחסנים לחלוטין בפני מחלת זן או התמוטטויות אופייניות בשיטות אחרות. אני באמת מבקש ממך לפנות אליה כדי שלא תתחיל לתרגל מחוץ לקונטקסט הכולל כפי שציינת בעצמך בהודעתך זו. אנא.
 

קמהדנו

New member
אהבתי את

בעדינות ובתקיפות כמו ב.. איך אמרו על הפינוי מעזה?
משהו עם נחישות...
 
הסבר יפה ומפורט

אוסיף דגש לגבי היציבה: היציבה צריכה להיות יציבה ונוחה. לא שמוטה, אבל גם לא מאומצת מדי. אם יושבים על כסא - כפות הרגליים צריכות לגעת ברצפה. עמוד השדרה צריך להיות ישר. לעתים מתעוררת אי נוחות בישיבה ממושכת, ואז ניתן להחליף תנוחה, אך רצוי ללמוד להתמודד גם עם מידה מסוימת של אי נוחות, ואת שינוי התנוחה לעשות בצורה נינוחה, שקטה ומודעת. אני חושבת שההודעה הזו יכולה להכנס למאמרים פה או בקומונה, וכך בפעם הבאה שמישהו יטען כנגד טכניקה שמישהו אחר מציע, תהיה לו גם אלטרנטיבה
.
 

בארס

New member
הי שוב ../images/Emo19.gif

בלבלות...תראי, אין כאן בפורום הזה תמיממות דעים כמעט לגבי שום נושא זה פורום פתוח ובו כל אחד מציג את את מה שהוא מבין, או שנדמה לו שהוא מבין. וקשה לבדיל בין דברי חכמה לדברי הבל....בסופו של דבר, את , כמו כולנו, תצטרכי להקשיב למה שהכי מדבר אליך וזה אפילו כבר צעד בכיוון התקרבות לעצמך. לפי דעתי, (ואני עומד מאחורי הדברים שכתבתי בהודעה הקודמת - כלומר שמוטב להתעמק בתחום הזה אחרי גיל 16) אם את בכל זאת מתכוונת להתעניין בנושא אז הלינק שמצאת למדיטציות בהיידפארק הוא אחלה דבר ועדיף בהרבה על רוב הדברים האחרים שעשויים להציע לך כי מדובר בהתנסות ישירה שלך עם עצמך ולא בכל מיני ארכי פרחים שעשויים לשטוף לך את המוח בכל מיני שטויות שהם מאמינים בהם בלהיטות רבה. פשוט לבחור איזו טכניקה ולהתנסות בה ואם יש לך שאלות אז באותו פורום אפשר בהחלט להעלות אותם ולקבל התייחסויות רציניות ממי שאסף והעלה את כל הטכניקות לשם. ויש גם את הפורום הזה כמובן שתמיד תוכלי לשמוע בו מגוון רחב מאוד של דעות בהצלחה.
 

קמהדנו

New member
../images/Emo13.gif

אכן קצת בלאגן... כל מה שאני התכוונתי הוא - אותו בן אדם שהעלה על הדף האינטרנטי את השיטות האלה - כך אמר בעבר לבני עשרה (14-18) שביקרו כאן. מכיוון שהוא נעדר מהפורום מזה זמן מה, חשבתי לנכון שיהיה הוגן להזכיר זאת בשמו, כי כך התייחס בעבר לעניין, והוא פירסם את ההדרכות הספציפיות האלה. אישית, נראה לי שלפחות חלק מהשיטות האלה כן יכולות להתאים לך. לגבי מדיטציה בכלל, ו/או התפתחות רוחנית, גיל הוא לא פקטור מרכזי. יש אנשים שמסורתית במזרח מתחילים בדרך רוחנית רק בגיל 50 אחרי שהשלימו חובותיהם ה"ארציות", יש כאלה שנשלחים למנזרים בגיל 5. את צריכה לעשות מה שאת מרגישה שנכון לך, ובכיוון שמתאים לך.
 

בארס

New member
צריך להבדיל

בין תנאי מנזר לתנאי החיים המערביים. וגם בין ההבדל בהתפתחות הנפשית והאישיותית של אנשים מהמזרח לילד או נער שגדל בתנאי החיים המערביים הרגילים. אם אני אשלח את הבן שלי (9) למנזר למשל ילד שגדל חשוף לכל הגרויים המערביים עם כל האמביציוזיות והמשחקיות עם חופש ועצמאות גדולים לקבל החלטות ולעשות מה שמעניין אותו מצד אחד ותלות רגשית (ושל קבלת תשומת לב במינונים גבוהים במיוחד) בהורים שלו מצד שני הוא יעבור שם יסורים שקשה להעלות על הדעת בכלל. כך או כך תנאי מנזר הם בכל זאת תנאים מבוקרים, גם אנרגטית וגם מבחינת החשיפה ומה שנכון למנזר בשום אופן לא נכון לדעתי לפתח תקווה. אבל כן, נשאלת השאלה האם תרגול מדיטציה יכול בכל זאת לעזור לילדים ונערים בחברה מערבית להתפתח בצורה טובה יותר מבחינת הקרבה ליסודות העצמיים שלהם באמת? אני אפרוש את דעתי על כך בהמשך
 

drall

New member
באנו מן החשכה

לא הייתה לי כוונה להתערב כאן , אבל נראה שנוכחותי נדרשת. ראשית שאנטי , התרגול של בארס הוא מעבר להבנתך, השאלות המתחכמות שלך שמנסות להוכיח עליונות כיוון שאתה מתרגל ,מוכיחות את ההפך , וההפך אכן נכון. לגופו של עניין - קרי , תרגול בגיל הנעורים . גיל הנעורים הוא גיל מיוחד , בגיל הזה מתעצב עולמו הנפשי של האדם. כל אותם מנגנונים שאנחנו מדברים עליהם כמו עיבוד אנרגייה , אחסנת אנרגיה , התייחסות לאור ישר או לאור חוזר , נקודת ההיפוך וכן הלאה , באים מהכח אל הפועל. בגיל זה הם מתגבשים ובגלל שההתגבשות הזאת היא גם תלותית וגם אקראית , אזי מדובר בגיל בו האדם חווה תופעות אנרגטיות עצומות. זה לא קל . התופעות האלו מתבטאות במגוון התנהגויות נפשיות שהן חריגות אצל מבוגרים , כמו אובססיות , בריחה , הסתגרות , התמרדות , מאבקי כוח , היסטריות. לא פשוט. אושו קורא לזה (החיפוש אחר המופלא - צ'אקרות קונדוליני ושבעת הגופים - יצא בהוצאת "אור עם") בשם "היווצרות הגוף השיכלי" וזה באמת ככה , השכל הוא משאבת האנרגיה של האדם , הפעילות שלו מתארת את הצנרת הרוחנית של האדם והיווצרות שלהם נעשית בתקופת הנעורים , עד גיל שבין 19 ל22 , זה אינדבדואלי. נער נבון , או נערה , יכול לחפש מפלט מנחשולי הרגשות האלו בכל מיני אופנים ואפילו יכול לחפש אותו בתרגול מדיטציה , אבל האופציה הזו חמורה והרסנית. מדיטציה היא כלי חזק מאוד, לפחות אם מדברים על הטכניקות שאני מציג אצלי בפורום. היא נועדה לפעול על מבנים אנרגטיים מגובשים ומוצקים . אם מפעילים אותה על אנרגיות בוסר ,היא עלולה למחות אותם , ליישר אותם. התוצאה של תהליך כזה היא אדם ללא גוף אנרגטי. אדם סתמי , ללא אינטלקט , ללא יכולת אבחנה והפרדה , אדם לא שיפוטי , במובן הרע של המילה, ממש צמח. הוא ילך , הוא ישוחח , אבל בגלל שאין לו ממש גוף שיכלי , גם לא יוכלו להתפתח אצלו הגופים הגבוהים יותר. אלוהים ישמור, אבל ראיתי כמה דוגמאות חיות לתופעה הזו , ולא ראיתי ולו דוגמא נגדית אחת. נער או נערה שכאלו , למעשה מאבדים את עצמם , לא מאבדים את עצמם לדעת , כי הם לא יודעים מה הם עושים , אבל מה זה משנה. כל מה שאמרתי , אינו שייך למנזרים הבודהיסטים , או למנזרים בכלל, בהם יש מקרים שקולטים ילדים גם בגילאי 3 -4 . שם התפיסה שונה באופן מוחלט.
 
קראתי

בהחלט יש כמה וכמה רעיונות מעניינים האם יש מקום לקרא על מה עומד מאחורים? כגון תאור האפקט האנרגטי (הפיסי אני מתאר לעצמי אפשר לחוש תוך כדי נסיון) ובכלל המטרה שכל תירגול כזה חותר אליו? תודה
 

drall

New member
אני לא כותב כאן כרגע

אבל בחתימה שלי תמצא קישור שיביא אותך לפורום שבוא תוכל לשאול כאלו שאלות וגם לקבל תשובות מניחות את הדעת בלי להזדקק לתרגומים מסנסקריט זהו , הלכתי.
 

lost insight

New member
אני קורא פאסיבי :)

הפורום הזה תמיד הראשון או השני בלופ השעה שלך מרשימה (אבל אני מנחש שישנת בלילה...)
 

קמהדנו

New member
ישנתי וישנתי טוב

עד החלומות המוזרים של שבע בבוקר... חבל שלא העליתי אותם על הכתב, היית נהנה
 
דרול דרול,

התרגול של בארס אכן מעבר להבנתי שכן איני יודע כלל מהו (וזאת למרות שניסיתי לברר זאת). מעבר לכך האמירה שלך היא השמצה. באשר לכל דבריך האחרים, הדבר הסביר וההגיוני האחד שהצבעת עליו, אמנם לא ישירות, היא העובדה ש(ייתכן) המבנה הנפשי של האסייתים בכלל ובמיוחד של אלה שנמצאים במנזרים שונה מזה של בני המערב.
 

אינקה

New member
יש עוד אפשרות הגיונית וסבירה

והיא שחיי מנזר מאפשרים את עיצוב הגוף השכלי באופן הרמוני וללא זעזועים מיוחדים. אך מה שמתאים למנזר אינו מתאים בהכרח לרחוב הישראלי/מערבי רווי הגירויים והמתחים.
 
למעלה