צריכה עזרה....

Rivendell

New member
לטעמי ממש לא כבד, אבל לא התלהבתי

ממנו בלי קשר
אבל אם היא אוהבת את גרוסמן זה יכול בהחלט להתאים.

Rivendell

New member
ניסיתי גם לחשוב על זה

וקצת קשה לי, כי זה מאוד מאוד שונה מהטעם שלי. מה שכן חשבתי עליו - יש לי הרגשה שאולי תאהבי את "באדולינה", שהוא גם קצרצר כזה, ונראה לי דיי מתאים לטיסה. אישית אני לא יכולה לסבול אותו, אבל נראה לי שזה אולי יהיה לטעמך. תנסי אולי גם את "מי הזיז את הגבינה שלי". אני מודה שלא קראתי אותו - אבל גם זה נראה לי מתאים למה שאמרת, פחות או יותר. אבל האמת? נראה לי שהכי טוב שתיכנסי למאמרי הפורום, יש שם המלצות על מעל מאה ספרים. תקראי חלק, ותחליטי מה נראה לך

emily play

New member
למה לא מד"ב?

משום הספרים הראשונים שקפצו לי לראש הם ספרי מד"ב ופנטזיה, אולי כי זה רוב מה שקראתי בגילך. לא קראתי אף אחד מהספרים שכתבת, אז אני לא יכולה להבטיח לקלוע, אבל הנה כמה נסיונות: שבט דב המערות/ג'יין מ. אואל - סיפור מרתק שמתרחש בתקופת האבן. מעניין גם מבחינת השיחזור הפרה-היסטורי הלא רע של הסופרת, למרות שלפעמים התאורים של צמחי מרפא וטכניקות יצירת כלי אבן יכול קצת להעיק. ספרי ההמשך נוטים קצת לכיוון הרומן הרומנטי, אבל אולי בגלל זה הם להיט בקרב בנות עשרה, ולא רק. מצד שני זה די ארוך, ואם ימצא חן בעייניך את מסתכנת בלקשור את עצמך לסדרה שלמה (אבל אם צלחת את הארי פוטר אז קטן עלייך). הקלות הבלתי נסבלת של הקיום/ מילן קונדרה - סיפור אהבה יפהפה אך מציאותי מתובל בהירהורים פילוסופיים ורקע היסטורי מעניין. התספן בשדה השיפון / ג'. ד. סלינג'ר - הרבה דיונים היו בין אוהבי לשונאי הספר הזה, אבל אני חושבת שכולם מסכימים שמדובר בקלאסיקה. אני אישית בין האוהבים. לא בדיוק קל לקריאה, אבל מומלץ במיוחד אם במהלך הטיול בארה"ב תבקרי בניו-יורק, העיר בה מתרחש הספר. השיטוט בעיר, ובסנטרל פארק במיוחד, מקבל מימד חדש ומקסים אחרי הקריאה. חדר עם נוף / א.מ. פורסטר - אולי סיפור האהבה המתוק ביותר שקראתי אי פעם, אבל בשום אופן לא דביק או טיפשי. זה כל מה שקפץ לי לראש, שהוא לא מד"ב. מקווה שתמצאי משהו לטעמך.

פלאת

New member
ארטמיס פאול

לאוהבי הארי פוטר... ____________________________________________ "אל תזוז, בן - אנוש. אתה לא יודע עם מי יש לך עסק". הוא פושע מתוחכם ומבריק, הוא גאון מחשבים, יש לו שומר ראש פרטי ומשרד גדוש בהמצאות טכנולוגיות.והוא רק בן 12. קוראים לו ארטמיס פאול, ויש לו משימה - לפענח את ספר החוקים והכללים של הפיות, ולהשיג באמצעותו את אוצרות הזהב הנסתרים שלהן. אבל הפיות שבהן ארטמיס נתקל הן לא הפיות הטובות מהאגדות: הן חמושות, הן מסוכנות והן מתוחכמות לא פחות ממנו. וכשארטמיס חוטף את הלפרקינות הולי שורט ודורש תמורתה כופר, הן מפסיקות לשחק לפי הכללים... ארטמיס פאול הוא סיפור אגדה מעודכן, שנון, מקורי ומלא הומור, שהפך לרב מכר עולמי מיד עם צאתו לאור. הוא גם זכה בשני פרסים יוקרתיים לספרי ילדים. הסופר האירי, איאן קולפר, יצר עולם מורכב ומופלא שבו פיות, טרולים ויצורים מיתולוגיים אחרים מסתובבים על פני האדמה כשהם מצידים במכשור סופר - טכנולוגי, גולשים באינטרנט ומנהלים מערכת יחסים מפתיעה עם בני האדם. ספר חובה לכל אוהבי הפנטזיה!" ____________________________________________

Danial***

New member
אני, אישית, לא אהבתי

את ארטמיס פאול - חמוד, אבל הדמויות שטוחות מדי ולא אמינות. אם את רוצה לקרוא ספר פנטזיה נהדר נסי את "המצפן הזהוב" של פיליפ פולמן. כאשר רוג'ר, חברה נחטף, יוצאת נערה בשם ליירה לחפש אחריו - גיבורה מדהימה, הרפתקאות ומיסתורין שמרחף מעל הכל. לדעתי, תאהבי אותו.

S h i R l e y

New member
ההודעה שלך מופיעה בדף הראשי אז...

הנה כמה ספרים שאני נורא (!!!) נהניתי לקרוא. "הצגת יחיד" של יאיר לפיד "הפירמה"/"עת להרוג"/"התא" של ג'ון גרישם "פרחים בעליית הגג" של... וואלה אני לא זוכרת אבל בטח פה מישהו ישלים אותי.

Rivendell

New member
"פרחים בעליית הגג"/ אנדרוס

לא התעצלתי וחיפשתי לך א הדיון שהיה לנו על זה. כאן תמצאי את כל האינפורמציה

DIVA1234

New member
ואווו ממש תודה רבה לכולכם!

לא ציפיתי לכל כך הרבה תגובות ובעיקר לא לזה שההודעה תהיה בעמוד הראשי =) ראיתי כמה המלצות שמעניינות אותי, ונראה לי שאני אבדוק אותן בספרייה.. ושוב תודה! ואני ממש לא מבינה מד"ב-ממש קשה לי להתחבר לזה!

אני קוראת פה די הרבה...

ובגלל ההודעה בעמוד הראשי החלטתי לכתוב פה (למה חיכיתי לאישור או ל"כרטיס כניסה"? אין לי מושג
) אז אני אספר לך שאני אהבתי מאוד את "ורוניקה מחליטה למות" אם את בקטע של של ספרים של פאולו קואלו.. חוצמזה אני אוהבת (מאוד!) את "ילדת הגבעות"/אלואיז מקגרו.. אבל זה בגלל הסטייה שלי לפיות אז אולי זה לא ינגע בך.. חוצמזה שכבר המליצו לך על "פרחים בעלית הגג" שזה הספר הבא שלי.. טיסה מהנה! ו
קטן: אני דניאלה סמנתה נעים מאוד

Rivendell

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif, רוצה לעשות

טקס חניכה גם? אנחנו נורא נשמח! את רק צריכה לספר לנו בפירוט על כמה מהספרים שיותר אהבת, ולמה.

בכיף ../images/Emo6.gif

טוב.. אז: ילדת הגבעות/אלואיז מקגרו- ספר ששמעתי עליו המלצות בפורום "פיות שדונים וכל השאר" הפורום הקבוע שלי, אז קנו לי אותו ליומולדת, וביומיים שלאחר מכן סיימיתי אותו, ספר זורם ומעניין מאוד (את מי שמעניין אותו הנושא כמובן), מעבר לעלילה יש גם כמה דברים ללמוד (על מוחלפים) כי הספר מספר את סיפורה של סאאסקי שהיא מוחלפית, ועל ההסתגלות שלה (או בעצם אי ההסתגלות שלה) לעולם בני האנוש. ורוניקה מחליטה למות/פאולו קואלו- אני מניחה שהרבה מכם קראו את הספר על ורוניקה שנוטלת כדורים כדי להתאבד ולא ממש הולך לה... ו... מממ אני לא ממש זוכרת כרגע, אבל כשיהיו ספרים שקראתי באחד השירשורים אני אספר את מה שאני יודעת עליהם

Danial***

New member
ילדת הגבעות ../images/Emo99.gif

ספר נפלא - גם אני מאוד אהבתי
ואם גם פנטזיה לנוער - טאק לנצח של נטלי באביט. ספר נהדר ומעורר מחשבה -אבל אני משערת שהוא לא מתאים במיוחד אם את רוצה משהו קליל לטיסה. ספר קליל וחמוד ביותר הוא "חיי קסם" לדיאנה ויין ג'ונס - המלצה מורחבת פה.

reneta

New member
אני מקווה שעדיין לא מאוחר מדיי :)

תמשיכי לקרוא את על העיוורון - הוא ספר מעולה והסוף שלו טוב! יצא לפאולו קואלו ספר חדש - אחת עשרה דקות, שעושה רושם כספר לא רע. טיסה נעימה ותבלי בחופש.

ספר שחיפשת

השבוע סיימתי לקרוא ספר ממש טוב ואני ממליצה לך לקרוא אותו הספר הוא " ורוניקה מחליטה למות " מאת : פאולו קואולו( זאת לא רונית זאת קרובה שלה אז אל תחזירי תשובה פשוט תקחי את ההמלצה

BiRd Of PrEy

New member
טוב בגלל שזה היה בעמוד הראשי

גם אני מגיבה..
אני ממליצה לך על ספרים שאני קראתי.. לא כל אחד אוהב את זה אבל בכל זאת..: "אני כריסטיאנה פ." שזה ספר ממש מהמם אבל אם את קוראת הרבה ספרים אז בטח כבר קראת אותו.. "נעליים ומעט בגדים" שזה גם בערך אותו סיפור, וגם סיפור אמיתי אבל על מישהי מהארץ.. גם ספר די קצר.. 200 עמודים בערך.. אבל ספר יפה עכשיו אני קוראת את "עונות מתחלפות" של סטיבן קינג שזה גם ספר די יפה.. המליצו לי גם על "העמדה" גם כן של סטיבן קינג.. ספר ארוך 1200 עמודים. אבל אמרו לי שהוא יפה

למעלה