למה לא מד"ב?
משום הספרים הראשונים שקפצו לי לראש הם ספרי מד"ב ופנטזיה, אולי כי זה רוב מה שקראתי בגילך. לא קראתי אף אחד מהספרים שכתבת, אז אני לא יכולה להבטיח לקלוע, אבל הנה כמה נסיונות: שבט דב המערות/ג'יין מ. אואל - סיפור מרתק שמתרחש בתקופת האבן. מעניין גם מבחינת השיחזור הפרה-היסטורי הלא רע של הסופרת, למרות שלפעמים התאורים של צמחי מרפא וטכניקות יצירת כלי אבן יכול קצת להעיק. ספרי ההמשך נוטים קצת לכיוון הרומן הרומנטי, אבל אולי בגלל זה הם להיט בקרב בנות עשרה, ולא רק. מצד שני זה די ארוך, ואם ימצא חן בעייניך את מסתכנת בלקשור את עצמך לסדרה שלמה (אבל אם צלחת את הארי פוטר אז קטן עלייך). הקלות הבלתי נסבלת של הקיום/ מילן קונדרה - סיפור אהבה יפהפה אך מציאותי מתובל בהירהורים פילוסופיים ורקע היסטורי מעניין. התספן בשדה השיפון / ג'. ד. סלינג'ר - הרבה דיונים היו בין אוהבי לשונאי הספר הזה, אבל אני חושבת שכולם מסכימים שמדובר בקלאסיקה. אני אישית בין האוהבים. לא בדיוק קל לקריאה, אבל מומלץ במיוחד אם במהלך הטיול בארה"ב תבקרי בניו-יורק, העיר בה מתרחש הספר. השיטוט בעיר, ובסנטרל פארק במיוחד, מקבל מימד חדש ומקסים אחרי הקריאה. חדר עם נוף / א.מ. פורסטר - אולי סיפור האהבה המתוק ביותר שקראתי אי פעם, אבל בשום אופן לא דביק או טיפשי. זה כל מה שקפץ לי לראש, שהוא לא מד"ב. מקווה שתמצאי משהו לטעמך.