צריכה עזרה....

slevinger

New member
איזו שאלה, רק לשם השעשוע

ומה פתאום שאת לא ברמה שלי...אם מישהו אחר יחוד חידות (ואם נמשיך עם זה אז אני אעביר את השרביט למישהו אחר, אולי נעשה רוטציה), אזי אני משוכנעת שמעט מאוד אני אפתור נכונה. אבל כל הכיף זה הניחושים, אז אנא נסי.

slevinger

New member
אוחנבליק כבר פתרה רבותי

כבר אתמול בערב ולא שמתי לב (נמצא בדף 3 ) זה לא ספר שירה דוסטו, זה זאב הערבה של הרמן הסה. אמנם זו פרוזה, אבל השיר כלול בספר ומתאר היטב את מצבו של האיש.

een ogenblik

New member
זה באמת הפתרון הנכון?

עכשיו אני יודעת שהזכרון שלי לא אבד לחלוטין. והאמת, גם לי זה הזכיר את סגנונו של פן.

slevinger

New member
כן זאב הערבה

וטוב לדעת שעוד מישהו קרא את הספר הזה. קראתי לפני שנים, ספר קשה לכל הדיעות, אגב מה דעתך עליו אם את זוכרת כמובן?

een ogenblik

New member
קשה לי לחוות דעה

לא זוכרת אפילו אם קראתי את כל הספר, או זנחתי באמצע. למען האמת לא זכרתי שקראתי אותו, עד שהתעמקתי בהודעתך, ידעתי שהמילה זאב צצה לי בראש בהקשר מיידי, וחיפשתי ספרים המכילים את המילה זאב בתוכם. רק כאשר ראיתי מול עיניי את השם "זאב הערבה"/הרמן הסה, ידעתי: "כן, כן, את זה זה מזכיר לי". הספר היחידי מכתבי הרמן הסה שברשותי הוא "סידהארתא", ולמען האמת, מעניין אותי יותר לדעת איך היום הייתי רואה את "נרקיס וגולדמונד" מאשר את זאב הערבה.

slevinger

New member
הרמן הסה

קראתי 5 ספרים שלו, אהבתי את כולם, אהבתי את סגנונו המלאנכולי והלירי משהו של הסופר. בקושי צלחתי את זאב הערבה עד סופו, אבל אינני נוהגת לנטוש ספרים בקלות....לרוב ממשיכה עד הסוף כדי לתת לסופר עוד צ'אנס.....אז מה שאני זוכרת הוא שנשארתי נפעמת וקצת פעורת פה מהספר הספציפי הזה ולא בדיוק הבנתי מדוע, אולי אני צריכה לקרוא אותו שוב כדי לרדת לעומקה של ההרגשה הזו ולהבין מדוע.

holden112char

New member
כמה הצעות...

ציינת שאהבת את מישהו לרוץ איתו, אז מה לגבי יש ילדים זיגזג של אותו סופר (דוד גרוסמן). גם ציינת שאהבת את האלכימאי של פאולו קואלו, אז לסופר יש ספרים אחרים על אותן וריאציות. כולם כאחד די קלילים וניו אייג'ים והם די ספרי טיסה. ביניהם: מיומנו של לוחם האור, ורוניקה מחליטה למות, השטן והעלמה פרים ועוד. ומה לגבי אתגר קרת? יש לו את צנורות, הקיטנה של קנלר ועוד ספר (לא זוכר איך קוראים לו). אלה שלושה ספרים של סיפורים קצרים פוסט מודרניסטיים שהרבה בני נוער אוהבים. אישית, אני לא אוהב את הכתיבה של אתגר קרת אבל יכול להיות בהחלט שהיא תמצא חן בעינייך. והצעה אחרונה: כל הסדרה של ציפורים בעליית הגג. לא קראתי אבל חברות שלי בגילך אהבו את הסדרה הזאת.

יש ילדים זיגזג זה ספר נורא כבד

אני לא חושבת שהוא מומלץ לטיסה דוקא... גמאני אישית לא מתה על הסגנון של אתגר קרת...קניתי את געגועי לקיסינג'ר וזה פשוט לא עשה לי כלום, נורא מסורבל לדעתי וממש לא כיפי וסוחף. יש את שני הספרים בסדרת גורג'יה ניקולסון של לואיז רניסון שממש חבל שהם נגמרים מהר, "אנגוס, חוטיני ונשיקות חזיתיות" ו-"זה בסדר אני לובשת תחתונים ממש גדולות" שהם גם קלילים גם כייפים גם ממש מצחיקים ואותי הם ממש סחפו (בגלל זה הם נגמרו לי מהר, תוך יומיים)...לדעתי הם מושלמים לנסיעה כזאת... בנתיים לא עולים לי עוד ספרים מתאימים..אולי בקרוב יבואו לי...

אהה...גם

הנערה והעגיל הפנינה או משהו כזה...כבר שכחתי.. ספר ממש חמוד שקניתי בשבוע הספר שגם מומלץ בכל חור בערך... אבל אם כבר מד"ב...אז סדרת-המכשפה האריה והארון הבגדים היא סדרה נפלאה...ולדעתי היא ממש לכל גיל..קראתי את כל הספרים ואני ממש מאוהבת בה.

Rivendell

New member
"נערה עם עגיל פנינה" ו"נארניה" ../images/Emo13.gif

על "נערה" דיברנו כאן הרבה דווקא. זה ספר מאוד קריא ונחמד, לא עמוק מדי, אבל בהחלט שווה קריאה ויכול מאוד להתאים לטיסה עכשיו שאני חושבת על זה קצת. "נארניה" היא סדרה קלאסית, אבל אני חושבת שאם קוראים אותה צריך כבר לקרוא את כל השבעה, כי הם קצרצרים כאלה, ולא נראה לי חכם לסחוב שבעה ספרים במטוס...

הסדרה נפתחת

בספר המכשפה האריה וארון הבגדים (שאם אני לא טועה התמונה בכניסה לפורום לקוחה מתוכו...או שזה סתם דה זה' וו...) בגלל זה ציינתי אותו... לדעתי לא צריך לקרוא את כל השבעה בבת אחת..העיקר לדעתי הוא להתחיל לפי הסדר כי אחרת יש בלאגן רציני...אבל היא לא צריכה לקרוא את כולם, כאילו מומלץ אבל לא חובה...

Rivendell

New member
"האריה, המכשפה וכו'" הוא הספר השני

הוא פשוט הכי מפורסם, אז הרוב בטוחים שהוא הראשון. הספרים - לפי הסדר - 1. The magician's nephew 2. The lion, the witch anf the wardrobe 3. The horse and his boy 4. Prince Caspian The voyage of the DAWN treader .5 6. The silver chair 7. The last battle מצטערת יש לי אותם רק באנגלית, אבל אם למישהו יש בעברית ויוכל לשים רשימה זה יהיה נחמד.

emily play

New member
לא בדיוק

"אחיינו של הקוסם" הוא הראשון כרונולוגית אבל נכתב בין האחרונים (לפני אחרון נדמה לי) ושם אני גם ממליצה לקרא אותו. האריה וכו' הוא ללא ספק ההתחלה של הסדרה.

Rivendell

New member
לפי הסדר הזה הם נמכרים (ככה הם

ממוספרים) ואני רואה בזה דווקא הגיון, כי ב"אחיינו של הקוסם" יש את כל ההקדמה לאיך בעצם נוצרה נארניה. נכון ש"האריה המכשפה וכו'" הוא הספר בסדרה הזו, אבל לטעמי גם השאר טובים, וכשקראתי אותם שוב כמבוגרת עשיתי את זה לפי הסדר, ונהניתי מכולם מאוד.

את צודקת

אבל האריה המכשפה וארון הבגדים גם מהווה התחלה טובה..כי הוא פשוט ולמרות שההקדמה והכל נמצא באחיינו של הקוסם, עדיין אין בעיה להבין. וגם זה דוקא נחמד להגיע לספר אחיינו של הקוסם בסוף, אחרי שקראת כבר את כל השבעה ספרים...מן נוסטלגיה?..חח לא יודעת איך להסביר..זה מחזיר אותך אחורה לאריה המכשפה וכו'... ד"א, אני חדשה...ובנתיים נראה לי שאשאר.

emily play

New member
נקודת ההתחלה

האריה וכו', מעצם היותו הראשון שנכתב, מציג את עולם נארניה בצורה, אם לא הטובה ביותר, אז לבהחלט המהנה ביותר. חדוות גילוי העולם דרך עיניה של לוסי יכולה לדעתי להיפגע קשות אם קוראים קודם את אחינו של הקוסם, בו מוסברת מהות העולם ויצירתו באופן מסודר יותר. לדוגמא, הרבה יותר נחמד לקבל את פנס הרחוב ב"אריה... "כחלק מהמוזרות של נאריה או כנקודת ממשק ומעבר בין העולמות, ורק אח"כ להבין איך הוא הגיע לשם, מאשר לקרא ב"אחינו של הקוסם" על שתילת הפנס ואז כשנתקלים בו שוב ב"אריה.." כל מה שנשאר מהמוזרות הקסומה זה רק "וואלה, הנה הפנס מהספר הקודם". אבל אני בכלל קראתי ראשון את "הסוס ונערו" ואחריו "כס הכסף", ואחריו "המסע בדורך השחר", ולמרות שעשיתי שם בלגאן שלם עדיין נהנתי מכל אחד מהספרים.

n s 92

New member
הסדר הולך ככה

אני חושב אחיינו של הקוסם והסוס ונערו שזה הספר המקביל האריה המכשפה וארון הבגדים (מכאן אני לא בטוח) המסע בדורך השחר הנסיך כספיאן כס הכסף הקרב האחרון אני אישית לא קראתי לפי הסדר אבל בכל זאת הבנתי למי שלא שם
אני חדש פה

Rivendell

New member
ברוך הבא, והסדר שלך מבולבל קצת

שמתי למעלה את הסדר שלהם, או לפחות זה הסדר שבו מוכרים אותם. ואם אתה חדש, אז הגיע הזמן לטקס חניכה, לא?

hadasbaril

New member
יש ילדים זיגזג לא כבד

בעיקר אחרי שקראתי את ספר הדקדוק הפנימי...(אני אנסה להתמוד עם עוד כמה בקיץ)

למעלה