מוניקה....
אמרו את זה כמה פעמים, ואני אומר את זה שוב -- אל תשתי. לא שותים במטרה להשתכר, ולא שותים בגיל 15. וגם בגיל 18 לא כל אחד צריך לשתות, זה שמותר לא אומר שצריך. לשתות, בעצם, *אף פעם* לא צריך -- כשצריך לשתות זה כבר בעייה. שותים כשמבינים את ההשלכות שמבסביב, שותים כשיודעים למה זה יכול לגרום (למשל -- שתייה מוגזמת, ומוגזמת זה דבר יחסי לכל בן אדם, עלולה להביא ואתך למצב של הרעלת אלכוהול שכולל פרכוסים, איבוד הכרה, הקצפה מהפה ואם לא מקבלים טיפול מהיר ומתאים גם מוות), שותים כשיודעים מה לשתות -- ואם לא יודעים שותים דברים 'קלים' -- *קצת* בירה, *קצת* יין, בטח לא שתייה זולה שגורמת ל"תפיסת ראש" נוראית. הגוף צריך ללמוד להתמודד עם אלכוהול, וזה מאד מזיק להתחיל מיד לשתות בכמויות. אני לא מסכים עם המשפט שנכתב כאן "למה להלחם בזה, גם ככה תשתי" -- אין כזה דבר. אם לא רוצים -- לא שותים, זה מאד פשוט. אם כולם יזריקו הרואין כשהם אוכלים מרשמלו על האש את לא תעשי את זה גם (אני מקווה) למרות ש'כולם עושים את זה'. בנוסף -- לשתות כשלא יודעים לשתות, ואת לא יודעת לשתות, מסביב למדורה זה *מאד* מסוכן. מאד. תרשי לי לגחך, אבל "חברים שלך ישמרו עלייך"? ומי אמר שהם לא יישתו? ומי אמר שהם בכלל יודעים לזהות מתי את צוחקת ומתי את לא מסוגלת לייצב את עצמך על הרגליים? ומי אמר שהם ידעו מתי להגיד לך להפסיק? בני כמה הם? 15? 16? נתפרע -- 19? הם גם כנראה לא יודעים לשתות יותר מדי, אז מי הם שישגיחו עלייך? אפשר להנות גם בלי לשתות. אלכוהול זה דבר מאד נחמד, ואני, וכנראה כל מי שכאן אוהב אותו אבל גם *מעריך* אותו ו*מבין* אותו, ואני יודע מתי להפסיק, וכשאני לא יודע חברים, שגם הם מבינים מזה אלכוהול ומה הוא גורם יודעים להפסיק אותי, כי כמו שאמרת, בשביל זה יש חברים. יש לי אח קטן ואני יודע ששותים לפני גיל 18, וזה לא משנה כי כמו שאמרתי 18 זה לא גיל קסם שממנו כל אחד יכול להתמודד עם שתייה -- הסיבה היחידה כנראה שמותר לשתות בגיל 18 בארץ זה כי אי אפשר להגיד לאנשים שהם אחראים מספיק להסתער קדימה על האויב ולהטיס מטוסים אבל לא לשתות בירה. יש אנשים צעירים שמבינים ויודעים לשתות -- Crazy_bitch יקירת הפורום בת 16 או 17 (והיא תתקן אותי אם היא קוראת ואם אני טועה, ואם כן סליחה
) אבל מבינה באלכוהול יותר מהרבה אנשים כאן. לשתות צריך לדעת -- תלמדי לשתות ואז תשתי. אל תחפשי דרכים לשתות יותר, תחפשי דרכים להנות מהשתייה שאת שותה, זה הכל. וחג שמח.