צריכה עזרה

eyalnadav

New member
חנה הייתה עקרה וההוכחה לכך

ידוע שבזמנם היה אפשרי לישא מספר נשים. כאשר האישה ה-1 אשת נעוריו של הבעל לא ילדה לו ילדים, הוא נשא אישה שניה פוריה שילדה לו ילדים. ראי מקרה האמהות שרה רחל ולאה (רק ששם האמהות הציעו לבעלם להנשא לאישה שניה ולא מיוזמתו - הבעל פשוט לא אצה להכניס צרה לאשתו ,למרות שרצה רוצה בנים מאשתו האהובה) חנה הייתה האשה ה-1 ופנינה האשה השניה, בפסוק מתוארת חנה ואח"כ פנינה. לפנינה היו 10 בנים , וזה מה שאמר לה אלקנה בעלה שאני טוב לך מ-10 בנים של פנינה. השקל לישא אישה שניה, וכך שעבר מספר שנים עד שהאישה השניה תלד 10 בנים מעיד על עקרות האישה. לפי חז"ל ההסבר בפסוקים אח"כ לפי זה הוא כך. חנה אמרה עד עקרה ילדה שבעה ורבת בנים אומללה- והיא דיברה על עצמה ועל צרתה פנינה. אך חנה ילדה רק 5 בנים (ה-1 שמואל) ולא שבעה ולמה פנינה אומללה? מוסבר שפנינה נענשה שצערה את חנה כך שכאשר ילד שנולד לחנה - מתו 2 בנים לפנינה. כך שלאחר שחנה ילדה 4 בנים נשאר לפנינה 2 בנים. פנינה בקשה מחנה לסלוח לה ולבקש עבור 2 הבנים שנותרו. וחנה עשתה זאת כך שלאחר שילדה בן חמישי , 2 הבנים של פנינה חיו ולא מתו - וזה שנאמר ילדה שבעה- 5 בנים של חנה, ועוד 2 של פנינה שגרמה שלא מתו . אומללה -כי מתו לה בניה, ולצרתה בסיכום הזמן יש יותר ילדים ממנה (ויותר חשוב כי ה-1 הוא שמואל)

לא עברתי על כל השרשור

ייתכן שמישהו כבר ציין. על רחל כתוב שהיא התקשתה בלידה ומתה. מדובר בלידת בנימין.

benaymr

New member
במלכים ב'

חזקיהו מלך יהודה ממשיל את יהודה ומצבו לאישה המתקשה בלידתה.

eyalnadav

New member
זה גם תיאור של חבלי משיח

שמתואר כהריון ויש חבלי לידה לפני הלידה ויוצא המשיח. רק שבמהלך הדורות מחבלי משיח אילו יצא חתול ולא משיח

רונאסטל

New member
ואני הגעתי לפה בפעם הראשונה

ונפגשת איתך שוב... ובזכותך קראתי את מגילת רות. יפהפה. יש שם תמיכת נשים, החיים אחרי שכביכול לא נותר דב, והדור שצמח מתוך האבל, בית דוד.

פלגיה

New member
במגילת רות נמצא

אחד הפסוקים המזעזעים ביותר "אל תקראנה לי נעמי - קראנה לי מרא [מרה] כי המר שדי לי מאוד"

נעמי מסבירה זאת טוב ממני

אני מלאה הלכתי וריקם השבני ה' נעמי ירדה למואב מסיבות כלכליות ומשפחתה התערתה לחלוטין במואב בניה נישאו למואביות ועד שמתו חיו כמואבים נעמי אלמנה וערירית שבה לבית לחם רק בעקבות השמועה על השפע הכלכלי שפקד את בית לחם לא בניה ולא בעלה נהרגו פתאום .לא באסון או ברצחו לכן אין מקום לזעזוע

פלגיה

New member
לא הבנתי

למה העובדה שזה היה עונש משנה במשהו את תחושת האבל של נעמי שהיתה נעימה ועשירה וכעת היא ערירית, אבלה, ועניה? מה מתחסד במשפט שלה?

משפחה של יורדים או כאלה שהמירו את דתם

א.לא טענתי שזה עונש ב.נסיתי להסביר שמשפחת אלימלך הם משפחת יורדים שעזבו את בית לחם לטובת מואב ג,אבי המשפחה הלך בדרך כל בשר ואין במותו שום דבר מזעזע ד.משפחת אלימלך נעמי ושני בניה עזבו את ישראל לא רק פיזית אלה כנראה גם דתית (הנישואים למואביות )והחיים במואב מחלון וכליון חלו ומתו אין פה שום דבר מיוחד במותם ולא כלום שצריך לזעזע ההתחסדות שלך נובעת מהסלקטיוויות שלך נעמי כמו בעלה ושני בניה נטשו את ישראל ונעשו מואבים נעמי שמעה על הברכה שבאה לבית לחם ובשל כך ורק בשל כך שבה לישראל נעמי לא היתה נעימה ולא עשירה בלכתה לרעות בשדות זרים. אפשר שחייה לפני צאתה את הארץ היו נורמלים יותר ונעמים יותר ביחס לחייה בשובה בכל מקרה מתוך מגילת היוחסין של בית דוד עולה בברור מוצאו המואבי של דוד ובמגלה אנו לומדים על הנסיון לעגן ולקשור את מוצאו המפוקפק באחת ממשפחות יהודה אפילו במגילת היוחסין הרשמית הקשר של דוד לשבט יהודה קלוש ומפוקפק

פלגיה

New member
הרבית מלל

ועדין לא הסברת מה מתחסד במשפט של נעמי שמתארת את קשייה ולחציה. על יתר ההודעה שלך באמת שאין שום טעם להגיב.

אכן הרבתי מלל על אזניים ערלות

רבים יקראו בהתחלה ומעטים יסכימו אבל הספק כבר מנקר גם אצל הסרבנים ביותר

eyalnadav

New member
מה מזעזע בזה? תוספת לאישה שילדה והפילה

לפי חז"ל לנעמי היתה בהריון אך הפילה את הילד, וזה שאמרה " אני מלאה הלכתי". "אל תקראנה לי נעמי - קראנה לי מרא [מרה] כי המר שדי לי מאוד" מה הלשון של מרא ולא מרה? לפי הלשון ההחלפה של האלף בהא מתאר את המצב בצורה יותר קיצונית מהרגיל , ועוד דוגמא לזרא -לזרה שנאמר בבשר של השלו שירד מהשמים על בקשת בני ישראל בשר לאכול.(מובא בפירוש רבנו בחיי על התורה) למה קראה לעצמה מרא? הייתה עם בעל ו-2 בנים- שמתו והבנים במחלה. אבדה את כל העושר שהיה לה. חז"ל הפליגו בתיאור העושר , שהיו לה נעלים מזהב ועכשיו אין לה אפילו נעלים לרגל.לא נדבר על חוסר הכבוד והמעמד שהורגלה אליו -ועכשיו אין כלום ועל זה המליצו חז"ל עני חשוב- כמת. וזה העונש על יציאה מהארץ בשעת הרעב ללא עזרה לעניי הארץ ברעב והבחירה ללכת לחו"ל כדי לא לתת להם כלום. למרות שנעמי הייתה פסיבית והלכה אחרי בעלה ובניה היא נענשה- אבל לפחות נשארה בחיים- והשאר מתו.

אם לאשה יש תאומים

ואחד מהם מוציא את ידו וחוזר פנימה ואז השני יוצא לפניו, זה נשמע לי כמו לידה קשה. בני תמר ויהודה בבראשית. אני גם תוהה איך היו מאורגנים יעקב ועישו ברחם אמם, אם ידו של האחד יצאה כשהיא אוחזת בעקב של השני. אמנם התורה לא מציינת את קושי היולדת, אלא רוצה לספר משהו על הנולדים, שמותיהם וגורלם, אבל מתוך כך עולה ברמז לידות לא קלות.

למעלה