צריכה עזרה

יעלעל

New member
צריכה עזרה

מחפשת אישה תנ"כית שעברה קשיים על מנת ללדת. יש את חנה, אך היו לה קשיים להרות. אני מחפשת אשה שהיו לה הפלות רבות או הריונות לא מוצלחים והיו לה קשיים ללדת. דבר נוסף, מחפשת נשים לא מובנות, בודדות, וכן מחפשת נשים שיצאו לעזרת נשים אחרות. אם במעש ואם בדיבור. נשים שהגנו או עזרו לנשים אחרות. אשמח לכל רעיון. תודה, יעל

פלגיה

New member
זה בעייתי

התנ"ך מתייחס לחוסר היכולת להרות, ואל קשייהן של עקרות, וכן אל אלה שמתו בעת הלידה (כמו רחל). אין התיחסות לקשיי הריון, הפלת עוברים או מות תינוקות בלידה. יש לי יסוד סביר להניח שלפחות חלק ממה שהיה בתקופת התנ"ך נחשב לעקרות היה המצב שקיים היום של ריבוי הפלות בשלב מוקדם של ההריון (כי בהיעדר בדיקות דם או שתן לגילוי הריון, האינדיקציה לקיומו היה היעדר של שנים או שלושה מחזורים רציפים. כלומר ספרו הריון רק החל מהחודש השלישי, וכל הריון שהסתיים אחרת בשבועות הראשונים לא נחשב להפלה) בקטיגוריה של אלה שהקשו ללדת מצויות האימהות: שרה, רבקה, ורחל ("הבה לי בנים ואם אין מתה אנוכי), חנה שכבר הזכרת, שיכולה בקלות להיחשב גם ל"לא מובנת ובודדה" (אשתו השניה של בעלה הציקה לה, וכל הנחמה שבעלה יכול לתת לה היא "הלוא אנוכי טוב לך מעשרה בנים"). מיכל בת שאול היא גם די אומללה בבדידותה ובאהבתה לדוד. לא ברור מהתנ"ך האם היו או לא היו לה ילדים. השונמית שפרנסה את אלישע הנביא, היתה גם היא ללא בנים, ואלישע ברך אותה בבן. אותו בן חלה ומת לאחר מכן. מכל הסיפור (מלכים ב' פרק ד') אפשר גם להסיק שהיתה בודדה, או שלפחות לא קיבלה תמיכה נפשית מבעלה בעת צער. זה רק על קצה המזלג. בטח מינרלי תוכל להוסיף עוד מידיעותיה.

קשיים בהריון ולידה כבקשתך

אחת הנשים שהתקשו בלידתן אשת פנחס הכהן אימו של איכבוד שנהפכו עליה ציריה (מה שמעיד על קשיים וסיבוכים בשעת הלידה) שמואל א פרק ד פסוקים 19-20 ועוד דוגמה לקשיים בהריון אפשר להבין מההריון של רבקה שהביאו אותה לחרטה כמעט על הריונה "ויתרצצו הבנים בקרבה ותאמר אם כן למה זה אנכי ותלך לדרש את ה'" חנה היא לא דוגמה לעקרות (בשום מקום אינה מתוארת כעקרה ) ולא לקשיים בלידה ולא בהריון הסיפור של חנה כולו בא לתאר את ההתערבות האלוהים בלידתו של שמו אל שהוא יהיה היורש של הכהונה העליונה במבית עלי ן

פלגיה

New member
שתי הפסקאות שכתבת נכונות בהחלט

ראוי לציין שהפיסקה השלישית, כמו גם כתיבת שמואל בשיבוש היא דעתך האישית בלבד.

לפלגיה

אני בטוח שיש לך מספיק ידע על השפה העברית הקדומה ובעיקר על הכתב העברי הקדום(דע"ץ) ואני גם בטוח שראית מספיק כתובות (ממצאים ארכאולוגיים) בכתב עברי קדום את גם בטוח שאת יודעת שבמגילת רות ובספרי שמואל הדמיות אינן נקראות בשם הולדת כמקובל אצלנו היום (נבל איש בשת מפי בשת כלאב וכ"ו) אלה כינויים המשקפים את המסר של הכותב לדמיות בטקסט לכן אין לי ספק שאת יודעת שגםהפסקה השלישית נכונה ואין שיבוש בשם שמו אל וכך צריל להגות אותו האיש שמיטתו היתה מוצעת בקודש הקודשים לצד ארון האלוהים האיש שהאלוהים בכבודו ובעצמו התיצצב למראשותיו האיש שנבחר לרשת את עלי הכהן למרות שאינו כהן ולא בן כהן יקבל בטקסט את הכינוי המדהים ביותר שמו-אל אני מבין שלא קל לך לקבל את הטיעונים שלי אבל מין הצדק היה שבמעמדך כמנהלת הפורום הית צריכה להיות יותר אוביקטיווית ויותר פתיחות לדעות חדשות

יוסי ר1

Active member
כתבת הודעה שלמה לשווא.

הטענה על המסר שבשם היא טענה מעניינת כשלעצמה, אבל אינה קשורה כלל למסקנות שלך לגבי התגובה של פלגיה. שתי פסקאות שלך היא הצדיקה, ובשלישית קבעה שזו דעתך האישית. מה כאן לא פתוח? מה כאן לא אוביקטיבי? הבאת תצלום של תעודת הזהות של שמואל עם הוכחה להשערה שלך? הבאת את דעתך, וכך היא נקראה בידי הקוראים. מי ששוכנע יקבל, מי שלא - לא.

ליוסי ר 1 מגן ומושיע

א. הכתוב היה מיועד לפלגיה זה לא מכובד להציץ ואם כבר הצצתה אל תגלה חרפתך ברבים ב. אתה מתערב בויכוח אישי למרות שאינך מכיר ואינך יודע את כל הפרטים לו ידעתה אולי היתה נמנע ממסכנות נחפזות ג. אני מציג את הכתוב ואת הידוע לכל מי שחפץ ללמוד את האמת העובדתית גם לכאלה שעדין טומנים ראשם בחול ד. אשמח אם תוכל להוכיח לי שאני טועה ה. אני בטוח שפלגיה לא צריכה את הגנתך ועוד תיקון שמו אל ולא שמואל

פלגיה

New member
הערותי

א. מי שרוצה לשלוח הערות אישיות - שיעשה זאת במסרים. אני מתחייבת שמה שנשלח אלי בפרטיות מקבל תשובה פרטית ולא מתפרסם בפורום. ב. ויכוח על גבי הפורום איננו אישי. ג. הצג את הכתוב כאוות נפשך - רק כתוב "זו דעתי האישית". זה הכל. ה. אני שמחה כאשר באים להגנתי, למרות שאני לא חייבת אותה. נעים לראות שעוד אנשים מסכימים איתי. אינני יודעת מי זה שמו אל. בתנ"ך שמו של הנביא נכתב שמואל, במילה אחת, וכך אני (ואחרים) נמשיך לקרוא. לו. בפורומים שאינם עוסקים בתנ"ך יכולים לשנות את שמו כמה שרוצים.

יוסי ר1

Active member
לב אברהם. ההודעה שלך כתובה בפורום תנ"ך.

רצית לכתוב מסר אישי? תשתמש במסרים. אל תלין על שמשיבים על דבריך שבפורום. גם אם דבריך הם אך תלונות ולא הודעות בנושא תנ"ך. זה שטעית כבר הראתי. התבונן שוב. או שתראה, או שתבחר שלא לראות - זבש"ך. פלגיה אכן אינה צריכה להגנתי. עם זאת, אבל טוב שתראה אתה שלא כולם מסכימים עם דבריך (בלשון המעטה). אז איך אומר החזאי? שיהיה לך יום טוב ושקט.

masorti

New member
שוב קיבלת התקף? קח את ה-../images/Emo184.gif../images/Emo184.gif שלך.

../images/Emo12.gif אני?

יש פה כאלה שיודעים הרבה יותר
(בכל אופן, מנסה לחטט בזכרוני כדי לעזור...)

יעלעל

New member
לא טראגיות

אני מנסה למצוא שם לעמותה שתתמוך בנשים שעברו אבדן הריון. חשבנו על האפשרות לתת שם של מישהי מהמקורות שמסמלת את מה שהעמותה מייצגת. הועלה שמה של חנה אבל הייתה התנגדות כי באמת היא התפללה לילד אך לא היו לה בעיות בהריון. אפשרות נוספת היא לבטא בשם את הבדידות שחשות נשים שעברו את זה ולכן חיפשתי אולי שמות של נשים שתמכו באחרות. מחפשת פתרון. יעל

אוקיי, לא טראגיות, יש לי כמה

לא יודעת אם זה בחזקת נשים שעזרו או הגנו על נשים אחרות אבל רות לא עוזבת את חמותה נעמי (מגילת רות). נשים בודדות - תמר בת דוד, אחרי שאחיה אמנון אונס אותה - "ותשב תמר ושוממה בית אבשלום אחיה" בת יפתח שלא ידעה איש כל ימיה, ובכתה על בתוליה בגלל הנדר שנדר אביה יפתח (שופטים י"א) אנסה להזכר בעוד

אולי חוה

שאיבדה את הבל, פרי בטנה על ידי קין, או שזה כבר מסובך מדי? או בת שבע שבנה מת בעקבות חטאו של של דוד?

יוסי ר1

Active member
נסי בפורום אחל"ה.

מתוך 20 תשובות הומוריסטיות שתקבלי, בטוח שתהיינה שתים שלש תשובות שתמצאנה חן בעינייך.

למעלה