אם הורייך יעזבו, הם לא אוהבים אותך
בואי ואתן לך דוגמא לאבא שאוהב את בנו: לפני כ - 3 שנים התקיים מצעד הגאוה של הקהילה ההומולסבית בירושלים. בין הצועדים היה בחור שיצא בשאלה וגם יצא מהארון. אביו, אדם דתי לאומי, צעד איתו מתוך קבלה עמוקה של הדרך שבנו בחר בה. הסיפור נחשף בתקשורת ולא היה פשוט לאבא להסביר בבית הכנסת את הצעד האמיץ הזה. אני מכיר מקרוב אשה חילונית שבנה החייל חזר בתשובה בעקבות מות אביו. מאד קשה לה עם מה שעובר עליו והיא לא פעם אומרת שהוא פשוט התחרפן (מדובר בשילוב מוזר של ברסלב, אמנון יצחק וכד'). למרות זאת היא מקבלת אותו באהבה רבה. היא הבהירה לו שאין סיכוי שתשנה את אורח החיים בבית אבל היא משתדלת להתחשב בו במידה מסויימת בכל הקשור להכנת האוכל שלו בשבת.בזמן הארוחות הטלויזיה בסלון אינה פועלת. הורים חילונים רבים מוכנים לכל היותר שהילד החוזר בתשובה יעשה קידוש קצר. היא לעומת זאת מוכנה להמתין בסבלנות עד שיסיים את הקידוש כהילכתו . הוא נוהג להזמין חברים לארוחת הערב ולאחר הארוחה הם יושבים ושרים זמירות שבת. זה נראה לך אולי שולי, אבל זה לא קל לאדם חילוני אתאיסט להרגיש שבביתו שלו הוא צריך לסבול כל מיני טקסים מוזרים שאין לו שום קשר אליהם. כתוצאה מהאהבה הרבה של האמא, הבחור ממשיך להתגורר בבית למרות שאין בבית הקפדה על כשרות.הוא קרוב מאד לאמו ומשתף אותה בכל מה שעובר עליה. היא מוכנה בסבלנות אין קץ להאזין לכל מיני הסברים וסיפורים שלו למרות שזה נשמע לה ממבו ג'מבו אחד גדול.העובדה שאמו מקבלת אותו באהבה מנעה את יציאתו מהבית ועצרה במידה מסויימת את הקצנתו הדתית. כתוצאה מכך הוא גם שמר על הקשרים עם חבריו הקודמים.אני יודע שברוב המקרים כשהורים חילוניים נינסים למסלול של התנגשות עם בניהם החוזרים בתשובה, התוצאה היא יציאתם מהבית לישיבות, לעתים אפילו לפני גיל 18. אני מודה שאני מעריץ את האמא הזו. אני חושש שאילו אחד מילדי היה חוזר בתשובה לא הייתי מסוגל להתנהג כמוה. אני מניח שזה אומר עלי שאיני אוהב את ילדי כמוה. לשמחתי , לא נראה לי שאי פעם אעמוד בדילמה הזו כי ילדי חוסנו מפני כל סוג של שטיפת מוח. אני יודע שקשה לך לשמוע שיתכן שהורייך לא אוהבים אותך אם הם מוכנים לנתק את הקשר איתך בגלל עזיבת הדת, אבל לצערי זוהי האמת המרה. אחד הדברים המכעיסים אותי ביותר בחברה החרדית, היא העובדה שהם מוכנים לקבל בסלחנות ואף לטאטא לא מעט מקרים של עבירות חמורות על החוק ועל המוסר היהודי כגון עבירות מין, גילוי עריות, אלימות במשפחה, או סתם עבירות מרמה וגניבה. הם אפילו מקפידים לדאוג לזכויותיהם הדתיות של אסירים חרדים גם אם מדובר בטיפוסים נאלחים ביותר ששכבו עם בנותיהם בנות ה-6 או אנסו את אחיינם בן ה -8. לעומת זאת, חלקם אינם מוכנים למחול לילד שיצא לשאלה גם אם הוא ממשיך להיות אדם מוסרי ושומר חוק.