צריכה עזרה בבקשה

barr1969

New member
עדין דוסית, דגש על עדיין

יתכן שאת בתחילת תהליך ארוך שיכול להימשך כמה שנים, ויכול להיות שלעולם לא תעברי צד. את עושה בחכמה שאת לא מוותרת על המשפחה. בד"כ זהו צעד של אלו שלא חושבים רחוק. משפחה היא יותר מחברים, ויסלחו לי כל החברים שלי פה, ויש הרבה, אבל מי שנשארה לו הפריווילגיה של משפחה, יודע שגם אם החברים יהיו רחוקים או לא זמינים, תמיד יהיה מישהו בבית שיתן משענת כשצריך. מכירה מקרוב את ההתלבטויות, איך להיות מי שאני רוצה להיות בלי לפגוע במשפחה שלי, וכנראה שאין קוד סודי. המשפחה תיפגע, גם לך לא יהיה קל, אבל אם תיטיבי להתנהל, הם יקבלו אותך, רק תני להם זמן. וגם לעצמך.

משפחה.....

לא חושב שאפשר לקבוע עובדות, זה אינדיבידואלי, וכבר אמר שלמה המלך בחכמתו "טוב שכן קרוב מאח רחוק" אישית בשבילי חברים טובים יותר ממשפחה, נכון חברים הולכים וחברים באים אבל זה בדיוק הפלוס בחברים שמי שלא מקבל אותי איך שאני נשאר בחוץ....

אם הורייך יעזבו, הם לא אוהבים אותך

בואי ואתן לך דוגמא לאבא שאוהב את בנו: לפני כ - 3 שנים התקיים מצעד הגאוה של הקהילה ההומולסבית בירושלים. בין הצועדים היה בחור שיצא בשאלה וגם יצא מהארון. אביו, אדם דתי לאומי, צעד איתו מתוך קבלה עמוקה של הדרך שבנו בחר בה. הסיפור נחשף בתקשורת ולא היה פשוט לאבא להסביר בבית הכנסת את הצעד האמיץ הזה. אני מכיר מקרוב אשה חילונית שבנה החייל חזר בתשובה בעקבות מות אביו. מאד קשה לה עם מה שעובר עליו והיא לא פעם אומרת שהוא פשוט התחרפן (מדובר בשילוב מוזר של ברסלב, אמנון יצחק וכד'). למרות זאת היא מקבלת אותו באהבה רבה. היא הבהירה לו שאין סיכוי שתשנה את אורח החיים בבית אבל היא משתדלת להתחשב בו במידה מסויימת בכל הקשור להכנת האוכל שלו בשבת.בזמן הארוחות הטלויזיה בסלון אינה פועלת. הורים חילונים רבים מוכנים לכל היותר שהילד החוזר בתשובה יעשה קידוש קצר. היא לעומת זאת מוכנה להמתין בסבלנות עד שיסיים את הקידוש כהילכתו . הוא נוהג להזמין חברים לארוחת הערב ולאחר הארוחה הם יושבים ושרים זמירות שבת. זה נראה לך אולי שולי, אבל זה לא קל לאדם חילוני אתאיסט להרגיש שבביתו שלו הוא צריך לסבול כל מיני טקסים מוזרים שאין לו שום קשר אליהם. כתוצאה מהאהבה הרבה של האמא, הבחור ממשיך להתגורר בבית למרות שאין בבית הקפדה על כשרות.הוא קרוב מאד לאמו ומשתף אותה בכל מה שעובר עליה. היא מוכנה בסבלנות אין קץ להאזין לכל מיני הסברים וסיפורים שלו למרות שזה נשמע לה ממבו ג'מבו אחד גדול.העובדה שאמו מקבלת אותו באהבה מנעה את יציאתו מהבית ועצרה במידה מסויימת את הקצנתו הדתית. כתוצאה מכך הוא גם שמר על הקשרים עם חבריו הקודמים.אני יודע שברוב המקרים כשהורים חילוניים נינסים למסלול של התנגשות עם בניהם החוזרים בתשובה, התוצאה היא יציאתם מהבית לישיבות, לעתים אפילו לפני גיל 18. אני מודה שאני מעריץ את האמא הזו. אני חושש שאילו אחד מילדי היה חוזר בתשובה לא הייתי מסוגל להתנהג כמוה. אני מניח שזה אומר עלי שאיני אוהב את ילדי כמוה. לשמחתי , לא נראה לי שאי פעם אעמוד בדילמה הזו כי ילדי חוסנו מפני כל סוג של שטיפת מוח. אני יודע שקשה לך לשמוע שיתכן שהורייך לא אוהבים אותך אם הם מוכנים לנתק את הקשר איתך בגלל עזיבת הדת, אבל לצערי זוהי האמת המרה. אחד הדברים המכעיסים אותי ביותר בחברה החרדית, היא העובדה שהם מוכנים לקבל בסלחנות ואף לטאטא לא מעט מקרים של עבירות חמורות על החוק ועל המוסר היהודי כגון עבירות מין, גילוי עריות, אלימות במשפחה, או סתם עבירות מרמה וגניבה. הם אפילו מקפידים לדאוג לזכויותיהם הדתיות של אסירים חרדים גם אם מדובר בטיפוסים נאלחים ביותר ששכבו עם בנותיהם בנות ה-6 או אנסו את אחיינם בן ה -8. לעומת זאת, חלקם אינם מוכנים למחול לילד שיצא לשאלה גם אם הוא ממשיך להיות אדם מוסרי ושומר חוק.

לא התכוונתי שאת צריכה לצאת בשאלה

אני מקוה שלא הבנת מדברי שאם הוריך לא אוהבים אותך עליך לצאת בשאלה. איני חושב כך לחלוטין וזאת מ - 2 סיבות: א. אם הנך אדם מאמין שמעוניין לשמור לפחות חלק מהמצוות לא כדאי שתיסחפי למשהו שאת לא שלמה איתו. ב. משפחה חשובה גם כשלא ממש אוהבים אותך. ידוע שגם ילדים מוכים לא רוצים במקרים רבים לעזוב את הבית, כי בין מכה למכה הם מקבלים גם אהבה. כשהייתי בגילכם, לפני כ - 30 שנה , היו עדיין לא מעט מקרים שהורים חילוניים אשכנזים התנגדו לנישואי הילד שלהם עם בחורה ספרדיה. הכרתי אישית כמה מקרים כאלה, בהם נוצר לעתים נתק כמעט מוחלט, כולל העדרות ההורים מהחתונה. כמעט תמיד חודש הקשר עם הולדת הנכד הראשון. הורים מטומטמים אלה, העדיפו את הכבוד המפוקפק שלהם על טובת הילד. זהו אגואיזם מוחלט שמעיד על כך שאינם אוהבים באמת את ילדיהם. למרות כל זאת, כמעט תמיד, הילדים ניסו בכל כוחם לחדש את הקשר עם ההורים כי הרגישו מאד בחסרונו. עלי לציין בהזדמנות זו, על סמך הכרותי עם מאות יוצאים לשאלה, שיש לא מעט מקרים בהם ההורים מחרימים את הילד אבל חלק מהאחים והאחיות שומרים על קשר כזה או אחר. יש לא מעט מקרים בהם האב הפטריארכלי (ולעתים גם האלים מילולית או פיזית), מצווה על כל בני הבית לנתק כל קשר עם הבן הסורר, אך האמא והאחים והאחיות ממרים בסתר את פיו. לסיום אעדן אלי במעט את דברי: יכול להיות שהניסוח ההחלטי שלי ש "ההורים שלך לא אוהבים אותך" הוא קיצוני מדי. נכון יותר לאמר שהם "אוהבים אותך על תנאי".

אכן,

אוהבים אותי על תנאי. נגמר העידן של הורים שאוהבים בכל מחיר. אם כי, אני מאמינה שהם ארהבים אותי באופן מיוחד משאר הילדים, אולי משום שאני הקטנה ובאתי לעולם אחרי קשיים לא מעטים. ואולי... כי זה הנס שלי. אבל גם לאהבה הזו יהיה סוף ברגע שאני אחצה את הקווים שהם הציבו לעצמם. אתה בסדר. זכותך להביע כל דיעה שהיא. תודה שהגבת. שבוע טוב.

הסיפורים האלה

מרגשים, אך הם לא קורים בכל מקום. כפי שהבנת, כבר בדקתי את הענין עם הורי. כבר הרבה שנים שאני "בגישושים" איתם, עד שהם אמרו לי את ההחלטה שהם קיבלו ביניהם - אני בחוץ! אכן, יש מגמה במגזר החרדי לטאט ולטייח בעיות מכוערות, אבל כאחת שלומדת וחיה בחברה שרובה חילונית - אני יכולה להבין למה. אתה יודע מה קורה כשמתפרסמת ידיעה שחרדי אנס מישהי? כולם משתוללים והופכים את כל החרדים לאנשים וסוטים. ומה קורה כשאבא אנס את בתו, ושכן אנס את שכנתו וסבא נגע בנכדתו - סיפורים שקורים כל יום, כל רגע במגזר הכללי? מה אז? אז מדווחים על זה בשקט וממשיכים הלאה.

למעלה