צריכה עזרה בבקשה!

pogar

New member
צריכה עזרה בבקשה!

אם אני עוברת הכשרה למקום עבודה נניח למספר חודשים. במהלך החודשים האלה לא משלמים לי שכר. האם הפגיעה היא בזכות לקניין? אם לא אז איזה זכות נפגעת כאן? תודה רבה מראש
 

pogar

New member
ועוד שאלה קטנה נוספת ששכחתי לשאול..

אם נניח בשביל תפקיד מסויים דורשים מהמועמדים להיות בעלי הכשרה מסויימת- יש כאן פגיעה בחופש העיסוק. אבל השאלה שלי זה האם יש כאן גם פגיעה בשיוון? בגלל שרק אוכלוסיה מסוימת (שעברה את הההכשרה) יכולה להקבל לתפקיד תודה רבה!! אשמח אם תעזרו לי שתי השאלות! :)
 

flutter girl

New member
השאלות שלך באות מתחום דיני העבודה.

בדיני העבודה ישנה חקיקת מגן - כלומר, חוקים קוגנטיים (שלא ניתן להתנות עליהם), שמחייבים את המעביד (בהנחה שאת שכירה ולא עצמאית) לעמוד בהם - ומצד שני, גם מחייבים אותך (במובן, שאם את רוצה למשל לעבוד מעבר לשעות המותרות לך, גם מעבר לשעות הנוספות - אסור לך). בקשר לשאלתך השנייה, צריך לבדוק האם אותו תנאי של הכשרה מהווה אפליה (ישירה/עקיפה), האם זו פגיעה בשוויון - כן, אבל האם זוהי דרישה לגיטימית? בחוק שוויון הזדמנויות בעבודה מדובר על הטעמים שבגינם אסור להפלות, את מוזמנת לעבור על החוק הזה (זה בסעיף הראשון שלו אאל"ט), ודרישה להכשרה מסויימת - אני בספק שזה ייכנס בגדר זה. אלא - ושימי לב לסייג חשוב מאוד - נניח, אותה הכשרה היא הכשרה שאפשר לעבור **רק** בצבא (סתם דוגמא מונפצת לשם ההמחשה). במקרה הזה, בעצם דורשים שירות צבאי כחובה, וזוהי אפליה עקיפה כלפי אוכלוסיות שלא משרתות בצבא. במקרה הזה, זו תהיה אפליה. שימי לב שלא כל פגיעה בשיוויון היא פסולה. צריך לבדוק כיצד הדבר נעשה. עוד דוגמא טובה היא דרישה לאנשים בעלי כוח פיזי - כביכול פגיעה בשוויון מגדרי. אבל - אם המעביד מוכן לבדוק נשים, ואינדבידואלית פוסל אישה אחר אישה כי הן לא עומדות במבחני הכושר שהוא נתן - זה לגיטימי. ז"א, יכולה להיות תוצאה שבו רק גברים יועסקו, אבל זה רק אם ניתן שוויון הזדמנות לנשים לנסות להתקבל, והן כולן כשלו. אם יש לך פירוט יותר בנוגע למהי אותה הכשרה, מהי דורשת וכו' - אולי אוכל להפנות אותך למקורות ספציפיים. לגבי השאלה הראשונה - אני לא בטוחה ב100% מאיפה זה נובע בדיוק, אולי מחוק שכר מינימום. יש גם לשים לב להבחנה בין שני מקרים: 1. מלצרית שעוברת "התלמדות", במהלך ההתלמדות שלה היא עובדת - אין בכלל ספק שהיא זכאית לשכר, מכוח החוק. 2. בודק בטחוני בשד"ת, שעובר קורס *לימודי*, כלומר לא נמצא בשדה ועושה התלמדות, אלא ממש יושב ולומד - אני יודעת שזכאים לשכר, אבל אני לא בטוחה מאיפה זה נובע. אם זה מאוד קריטי אני יכולה לבדוק, אולי מישהו אחר כאן יודע.
 

pogar

New member
.

קודם כל תודה רבה לך!! ההכשרה היא ליחידה משטרתית של המדינה שבה דורשים עבר צבאי קרבי. האם זה פגיעה בשיוון עדיין? השאלה שלי האם זה גם חופש עיסוק וגם שויון?או רק באחד משניהם? יש לי שאלה נוספת, ידוע לך האם יש תקנה או חוק שמגביל את הפרסומות בשלטי החוצות? כלומר לדוגמה כמו שיש לגבי רשות השידור(ברדיו ובטלויזיה), אבל כאן השאלה האם יש גם לגבי פרסום בשלטי חוצות איזשהו חוק או תקנה? תודה רבה רבה!!
 

flutter girl

New member
אני יוצאת מנקודת הנחה

שהשאלות שלך הן מעשיות ולא תאורטיות, ולכן אני מציעה לך לפנות לפורום חוק ומשפט, שם יוכלו לתת לך עצה מקצועית יותר. בכל אופן, ברמה הכללית, זו פגיעה גם בחופש העיסוק וגם בשוויון. אבל תמיד חשוב לזכור שהעובדה שיש פגיעה לא בהכרח מצביעה על אי-חוקיות, כיוון שיש איזון בין אינטרסים שונים.
 
למעלה