צריכה עזרהה...

ori239

New member
אז מה הפתרון?

לא להתגייס פשוט? אני יכול לומר שעם מרבית ההודעה שלך אני מסכים, אך אני לא מקטר.. מחכה שאגיע לעמדה שממנה אוכל כן לעשות/לשנות (וגם לקטר).. כי תמיד אפשר לבכות על כמה שהממשלה חסרת תועלת והצבא חסר תועלת.. אבל לרגע שלא נשכח שאנחנו אלו שבחרו את הממשלה הזאת ונתנו לה מנדט, והממשלה הזאת שאנחנו בחרנו היא זאת שאחראית על הצבא ופעולותיו, כך שבעקיפין אנחנו אנו אחראים לצבא.. אם הייתה לי זכות בחירה שנה שעברה, הייתי מצביע ברגליים.. לא כי זה מה שנכון לעשות, אלא בגלל שכשכולם דפוקים, לא בוחרים את הכי פחות דפוק..

Big White

New member
לדעתי...

צה''ל צריך לנסות לעודד בני נוער להיתגייס לצבא להמציא גיבור:) כמו VASILI ZAICEV בסרט האוייב בשער

KatyRose

New member
אני דווקא אוהבת את הצבא

נכון, יש הרבה דברים במערכת הצבאית שאני לא מסכימה איתם. אבל אני כן נורא בעד הקטע של לתרום למדינה. אני גאה בזה שאני חיילת, ושיש לי מקצוע טוב, ואפילו כשאני מתלוננת לפעמים שיש לי הרבה עבודה ובקושי זמן לשבת עדיין בסופו של יום אני מרגישה שעשיתי משהו מועיל. הבסיס שלי הוא אחלה של בסיס, נכון שגם שם יש דברים שאני לא מסכימה איתם, אבל אני בעיקרון מרגישה סבבה עם השירות הצבאי שלי. ואני לא עד כדי כך קטנונית בשביל שמשהו כמו מדים יפריעו לי.

ori239

New member
משהו בדבריך לא מובן לי

'אני מבטיחה לך שברגע שיכריחו אותך לשים את המדים הללו וישללו ממך את הזכות הבסיסית ביותר (ביטוי עצמי באמצעות הופעה חיצונית)'.. לפי מה שאת אומרת, צריך להיות מצב שבו כל אחד יכול להתלבש לפי ראות עיניו.. אם כך, מה יהיה מהצבא שלנו? צבא של כוסיות? של מותגים? של בני נוער בבגדים זרוקים/ספורטיביים/בגדים של בית ושאר ירקות? תארי לך חייל שנמצא בשטח והולך עם ג'ינס וחולצה קצרה, וקבקבים.. ככה עם הנשק והקיטבג על הגב.. מראה מקסים, לא? בנוגע לחבר'ה מלונדון - לפני 60 שנה סבא של כל אחד מהם לבש מדים, אחרת היום לונדון לא הייתה קיימת.. וכפועל יוצא גם לובשי החליפות סביר שלא היו קיימים.. ואם כבר מדים, אלו של הבריטים לא נראים יותר טוב.. מה לעשות, לכל מסגרת יש את החוקים שלה.. כמו שלחבר'ה מלונדון קודי הלבוש בעבודה מורים על חליפות, קודי הלבוש בצבא מורים על מדים..

BloodyRose

New member
../images/Emo203.gif בחרת להיטפל לפרט הכי שולי

בהודעה, אה? תראה, לא אמרתי שצריך להפסיק ללבוש מדים. לא אמרתי שהצבא צריך להיות בלבוש אזרחי. להיפך. התחרפנתי כשראיתי חיילים לא מדוגמים, עשה לי רע בעין. פשוט אמרתי שלפני הצבא, מדים נראים כמו דבר קסום ("שיו, איזה סקסי, הוא חייל" וכאלה, מה שהרבה בנות נוער חושבות, וזה עדיין לא מובן לי), וברגע שאתה מתגייס אתה מבין שזה הדבר הכי לא יפה שקיים. לא התבכיינתי על המדים ועל עצם קיומם, התבכיינתי על דרך ההתנהלות של הצבא. זה טוב שיש מדים ויש דרך לבוש אחידה, אבל זה לא אומר שזה יפה וסקסי. לא הבנתי איך בחרת להיטפל לפרט הכי לא חשוב שכתבתי, ולכתוב עליו הודעה כזו מפורטת ומושקעת.

ori239

New member
אם זו נחשבת הודעה מפורטת ומושקעת

אז אני צריך להיות מנהל פורום.. נו באמת.. עד עכשיו לא הבנתי מה הקשר בין 'מדים זה לא יפה וסקסי' ובין 'הצבא שולל לך את הזכות הכי בסיסית'.. ואיך כל זה קשור לדרך ההתנהלות של הצבא? הבחורה סה"כ סיפרה שבגדים בצבע זית וכומתה קוסמים לה, איך נפתח כזה שרשור על הצבא, איכותו/חוסר איכותו ודרך התנהלותו? אפרופו היטפלות לפרטים שוליים (והיסחפות רבתי של כולם פה)..

BloodyRose

New member
../images/Emo203.gif ../images/Emo4.gif

"הבחורה סה"כ סיפרה שבגדים בצבע זית וכומתה קוסמים לה" על זה בדיוק הגבתי, ומזה התפתח הדיון. אני אמרתי שהקסם הוא לא ה"בגדים", אלא מה שעומד מאחוריהם, ואני, בניגוד אליה, פחות מסכימה ופחות מוקסמת ממה שעומד מאחוריהם. ניקח דוגמא קיצונית? מדי ה SS. יכולים להיות מדהימים ביופיים, אבל אף אחד לא יגיד זאת, בגלל הקונוטציה שהם מעלים. היא אמרה שמדים זה סקסי בעיניה, אני הערתי שזה לא המדים אלא מה שמתלווה אליהם, ואני, בניגוד אליה, לא רואה את זה והסברתי למה. התפתח דיון? אחלה. קורה. ככה זה פורום. ובקשר לאחידות ושיט, הבהרה אחרונה. זה שאני מסכימה שצריכה להיות אחידות בצבא בנוגע להופעה חיצונית, זה לא אומר שהיה לי קל לקבל את זה. נכון, צריכה להיות אחידות, נכון, צריך להיות מראה אחיד, אבל זה לא אומר שזה כזה קל לוותר על משהו שאתה כ"כ רגיל אליו כמו ביטוי עצמי באמצעות הופעה חיצונית. ובנוגע להיסחפות ההמונית, כמו שאמרתי - נזרקת הערה לאוויר הפורום, מישהו בוחר לפתח אותה, נפתח דיון. זוהי מטרתו של פורום. דברים לפעמים יוצאים מכלל שליטה ועוברים למחוזות אחרים. זה מה יש. ואם זה *באמת* היה מפריע לך, לא היית לוקח חלק בדיון הזה.

ori239

New member
שיהיה..

לי לא מפריע כלום, בתור כתב באמצעי תקשורת אני האחרון בעולם שיביע התנגדות לחופש הביטוי..

REGENERATION

New member
תלוי.

יש בחורות (מעט מאוד) שמדים נראים טוב עליהן. אותו דבר אצל בנים.

האמ...

גם לי מדים "עשו את זה" לפני שהתגייסתי. נכון, נשק נראה דבר גברי (ותגידו לי שזה לא 90% השפעה של הטלוויזיה - תשאלו את אורי
) ומדים לא פחות, בעיקר על בחורים שזה יושב עליהם כמו שצריך (מה שלא קורה לרוב, כי בצבא יש כזה כישרון לתת לך בדיוק את המידה הלא מתאימה). לעומת זאת, על בחורות, לא משנה כמה תתקני אותם - וגם אם תתקני זה לא בדיוק יהיה לטובתך... - את עדיין תיראי בהם רע, כי אלו מדים בלי צורה! היום, לראות מדים די מעצבן אותי, מעצם העובדה שכל רס"ר או מ"צ שרואה צ'ופצ'יק שלא במקום יכול לדפוק לך דו"ח, ומי שעלה למשפט, יודע כמה זה לא נעים שמנקים לך רבע משכורת של 350 שח' בקושי.

REGENERATION

New member
../images/Emo8.gif

בכל השירות שלי, אף מ"צ/רס"ר/מישהו לא נתן נתן לי דו"ח, ואני לא הייתי בדיוק "החייל המושלם". לא יודע, איתי הם אף-פעם לא דיברו, הסתכלו אבל לא אמרו מילה. כנראה שהקרנתי משהו שהפחיד אותם.

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif נו, זה מה שעושה את ההבדל!

בין לקבל דו"ח לבין.. לא לקבל דו"ח פשוט אימרו "לא"

Big White

New member
תלויי גם איזה מדים

מדים US שיש להם באירק זה הדבר הכי יפה שיש המדים שבארץ זה מדים בשקל! מדים א' עשויים מבד שאם ממש רוצים רואים באיזה צבע התחתונים שלך!

shirlove

New member
אין על חיילים....

מה הקטע עם חיילים שאלת?!?!?!הם חתיכים במדים,לא יודעת יש בהם משהו קסום ומושך,במיוחד הקרביים....ולך בובה שדורשת אהבה תשמעי....אני נפגשתי עם חייל קרבי לפני שבועיים....לא החלפנו מספרים ולא כלום למרות שאני יודעת שממש מצאתי חן בעיניו כי הוא זה שביקש להפגש ובלי שום קשר לפי ההתנהגות שלו איתי-אבללל אני יודעת שלא החלפנו מספרים כי זה חלק מהמשחק שלו,ישר קלטתי שהוא אחד שמנסה לשחק אותה וגם לא דאגתי כי הוא מכיר חברות מהשכבה שלי,ובאמת אחרי שבוע וחצי בערך מאז שנפגשנו חברה מהשכבה שלי באה אליי ואמרה לי שהוא ביקש את המס' שלי....עברו ארבע ימים מאז שביקש ואין לי מושג אם היא מסרה או לא אבל אני לא דואגת ואני אגיד לך למה...כי אם אני צריכה להיות איתו זה יגיע!וחוץ מזה תמיד אם אני רוצה אני יוכל להשיג אותו איכשהו....אבל אני נותנת לזה את הזמן בלי לחץ. עכשיו תשמעי א' כל תחכי עוד שבוע עם זה....בחורים משחקים אותה עסוקים וקשים בדיוק כמו בנות,ואת צריכה להראות שגם לך לא ממש אכפת...שיש לך עוד חיים.... אחרי עוד שבוע אם לא שמעת ממנו את יכולה לשלוח לו הודעה קטנה של מה עניינים ולראות מה התגובה שלו אם הוא מפתח איתך שיחה וכו',ולמה הודעה?!את יכולה פשוט להתקשר....מה רע?!זה לא שכל יום את מנג'סת,זה הפרש של שבועיים בין הודעה לפלאפון....בהצלחה רבה!

shirlove

New member
ועוד משהו....

תאלס פעםםם הייתי רואה חיילללל והייתי מסתנוורת,אבל היום בגלל שאחי חייל אז אני מבינה שחיילים הם כמו כל בחור ולא שונים....מה שגם היה לי חבר חייל וברגע שהכרתי אותו לעומק העובדה שהוא חייל כבר לא שינתה לי....מה שאני אומרתתת פעם חיילים עשו לי את זה בטירוף עכשיו הם כמו כל בחור רגיל אזרח בארץ.....למרות שעדיין בעיניי הם חתיכים מהרגיל!הסתבכתי....

shirlove

New member
לא השיב לך....

אולי הוא עסוק,לא חשבת על זה?!ואולי הפלאפון שלו לא היה טעון,בשביל זה אמרתי שהיה עדיף אם היית מתקשרת ככה כל הספקות היו נעלמים לך.....הוא לא השיב אז לא השיב,תחכי עוד שבוע ותתקשרי....תראי מה התגובה שלו.

למעלה