לא.
צריך להעלות את הדרישות, אבל למיין אנשים בצורה חכמה. לבדוק כל אחד ואחד, כמו שאתה בודק פירות לפני שאתה קונה. היום עם כל ה-"קומבינות", הצבא מציב אנשים שתפקידים שלא תואמים להם. הם כן צריכים להיות קפדנים, אבל למיין אנשים בצורה חכמה! לא על-פי ה-"בגרויות" שלו. לדעתי, צריך לעשות תרגיל לקרביים, לבחור אנשים לפי הביצועים, חוכמת קרב, והיכולת האישית. אני מכיר אנשים עם יכולת גופנית ממש גרועה, אבל יש להם יכולת שרידה וחוכמת קרב ברמות ממש, ממש גבוהות. היום הצבא מתייחס לחייל בתור "דף". והם בוחרים אנשים על-פי הקלסרים! כדי לבחור את האנשים הטובים ביותר, אתה צריך לבדוק אותם, כמו שאתה בודק פירות. אני מכיר הרבה גאוני מחשבים, שיכולים לספק לצבא מערכת לוחמה אלקטורנית ברמה הטובה ביותר! אבל את מי לוקחים? לוקחים איזה אידיוט שעבר "קורס אופיס", ומעבירים אותו קורסים ועלובים. הנוער הישראלי, כמה שהוא דביל! עדיין יש הרבה אנשים עם יכולות מיוחדות גבוהות ביותר, פשוט כאלה אנשים צריך לנצל. הצבא היום לא יודע לבחור את האנשים הטובים. אני מכיר חבר גאון, אבל כזה עצלן! הוא סתם זרק תשובות במבחני-מיון רק כדי לברוח משם! וזרקו אותו לאיזה תפקיד עלוב, אבל הבן-אדם בורך עם יכולות אישיות מדהימות, ואני מבטיח לך שיש מעט מאוד אנשים כמוהו.