צריכה עזרהה...

לאחי יש פרופיל 97,הוא נמצא בפלח"צ

לכולם שם יש פרופיל קרבי אבל מה שהם עושים זה לשמור על בתי כלא. אז תעשה לי טובה,גם כשזה קיים בצבא לא משתמש בזה.
 
רגע זה התפקיד הרשמי שלהם?

לשמור על בתי כלא? אם כן, אז דבר אשון צריך גם כאלה וחוץ מזה לא הכל זה פרופיל יש גם קב"א (חוץ מאח שלך.. כן?
מצטער אבל באמת ככה זה הולך..חוץ מזה מי בכלל אמר שהקב"א משקף..)
 

REGENERATION

New member
לא.

הם אמורים לתפקד ב-"מצבי חירום". אבל בנתיים, מנצלים אותם בטחינת שמירות. היה לי חבר שם.. עד היום אני צוחק עליו.
 
אמורים לתפקד במצבי חירום

עוד חצי שנה הם כולם משתחררים שם והם לא תפקדו במצב חירום אחד. והיו הרבה כאלה.
 
למזלנו מימדי האסונות לא הצריכו

כ"כ הרבה כוחות חילוץ והצלה... אגב, זה פלחה"צ ולא פלח"צ
 
היו כאלה שכן הצריכו

פשוט קראו למשטרה או לכוחות אחרים בצבא שזה לא התפקיד שלהם.
 
חילוץ והצלה שייך מן הסתם לפלחה"צ.

הקטע זה שלא נותנים להם לבצע את התפקיד והם במשך שנתיים וחצי שומרים על בתי כלא כשהם יכולים לעשות הרבה יותר מזה.
 
כזכור לי יש את מש"קי חילוץ והצלה גם

ופלחה"צ לעומתם נחשבים קרביים. אז מן הסתם את מי ישימו בשמירה אם לא את פלחה"צ? חה חה! טוב.. מישהו צריך לשמור
חוץ מזה מד"א, משטרה, מכבי אש וכו' אלה גם גורמים שמטפלים באירועים כאלה (כמו התהפכות רכבת =\)
 

REGENERATION

New member
אנחנו מדברים על...

אסונות גדולים כמו רעידת אדמה רצינית, אסונות שדורשים כוח-אדם רב.
 

REGENERATION

New member
לא.

צריך להעלות את הדרישות, אבל למיין אנשים בצורה חכמה. לבדוק כל אחד ואחד, כמו שאתה בודק פירות לפני שאתה קונה. היום עם כל ה-"קומבינות", הצבא מציב אנשים שתפקידים שלא תואמים להם. הם כן צריכים להיות קפדנים, אבל למיין אנשים בצורה חכמה! לא על-פי ה-"בגרויות" שלו. לדעתי, צריך לעשות תרגיל לקרביים, לבחור אנשים לפי הביצועים, חוכמת קרב, והיכולת האישית. אני מכיר אנשים עם יכולת גופנית ממש גרועה, אבל יש להם יכולת שרידה וחוכמת קרב ברמות ממש, ממש גבוהות. היום הצבא מתייחס לחייל בתור "דף". והם בוחרים אנשים על-פי הקלסרים! כדי לבחור את האנשים הטובים ביותר, אתה צריך לבדוק אותם, כמו שאתה בודק פירות. אני מכיר הרבה גאוני מחשבים, שיכולים לספק לצבא מערכת לוחמה אלקטורנית ברמה הטובה ביותר! אבל את מי לוקחים? לוקחים איזה אידיוט שעבר "קורס אופיס", ומעבירים אותו קורסים ועלובים. הנוער הישראלי, כמה שהוא דביל! עדיין יש הרבה אנשים עם יכולות מיוחדות גבוהות ביותר, פשוט כאלה אנשים צריך לנצל. הצבא היום לא יודע לבחור את האנשים הטובים. אני מכיר חבר גאון, אבל כזה עצלן! הוא סתם זרק תשובות במבחני-מיון רק כדי לברוח משם! וזרקו אותו לאיזה תפקיד עלוב, אבל הבן-אדם בורך עם יכולות אישיות מדהימות, ואני מבטיח לך שיש מעט מאוד אנשים כמוהו.
 

ori239

New member
לא מדויק

גמני הייתי עם אסטמה עד גיל 3, אבל כמו גדולים סידרו לי פרופיל 97 (וסעיף על משקפיים).. לא רציתי משהו גדול מדי, סה"כ אשכול דוברות ומידע, ואפשר היה לזמן אותי למבחני מיון.. למודיעין זה לא הפריע לזמן אותי, הגעתי עד לראיון בפרוייקט 'חבצלות' (הפרוייקט הכי נחשב ויוקרתי של המודיעין).. אבל כנראה של'במחנה' או גל"צ או דובר צה"ל (שהם פשוט בדיחה גרועה ליד הפרוייקט הזה) זה לא מספיק טוב (קב"א 55) ו-3 שנים ניסיון בתחנות רדיו אזורית וארצית זה בטח חיסרון בשביל להיכנס לשם.. מעדיפים אותי קרבי, בכל מחיר.. אם כבר דיברנו על צבא לא איכותי..
 

Big White

New member
בולשיט!

רציתי ללכת להנדסה קרבית ומה? לא נתנו לי!!! למה? כי יש לי סעיף משקפיים ופרופיל 72! אני בכושר פיזי מצויין! ככה שזה שטויות! חוץ מזה אין בשביל מה להילחם! להיתלחם למען מדינה שאין בה חוקים? שמתנהלת דרך התחת? מילא היה בשביל מה ללכת להילם מדינה... כמו שצריך! עוד הייתי חושב על ללכת להילחם למענה! אני מבין את כל הנוער שמוריד פרופיל! ובצדק! אני לא אחד מהם! למה? כי הייתי רוצה ללכת לקרבי רק בשביל להגיע לקצה היכולת שלי! חוץ מזה ניראה לי זאת המדינה היחידה שאתה לפי המסמכים יכול לגור אצל ראש הממשלה בבית או אפילו אצלך בבית בדרך הכי חוקית שיש
אתה מבין? אין בשביל מה ללכת להילחם אין שום מטרה!
 

REGENERATION

New member
הצבא לא כזה.

אני ממש בעד לשמור על המדינה! (במיוחד שאנחנו מוקפים בכל-כך הרבה אויבים מבחוץ, וגם מבפנים). אם הייתי בעמדת מפתח, הייתי מנסה לכבוש את כל המזרח התיכון
באמצעות הצבא. הבעיה שלי עם הצבא, בגלל שיש לנו כל-כך הרבה אויבים, אני מצפה שיהיה לנו צבא חזק ומקצועי. אבל, הצבא בשלב זה מתנהל ע"י אנשים חסרי-מנהיגות ומקצועיות! כל-כך הרבה כסף ומשאבים מתבזבזים שם על דברים לא חשובים. יותר ממחצית הצבא הוא חסר-תועלת לחלוטין! כל דביל יכול להיות קצין בימינו. אפילו הקרביים היום הפכו להיות מפונקים מדי. במקום להשקיע את הכסף בציוד מלחמה מתקדם, הם מבזבזים את זה על קייטרינג, בורגר ראנץ ומשכורת לאנשים חסרי-תועלת. במקום לבזבז את כל המשאבים על שטויות, הם צריך להעלות את דרישות לעמדות פיקודיות, למיין אנשים בצורה קפדנית ולשלם להם בצורה הוגנת. במקום להתנהג כגוף מקצועי, הצבא מתנהג בתור בית-ספר שכונתי. הצבא היום לא מוסגל להגן על תושביו! (שדרות לדוגמא), הכסף מבוזבז על שטויות. החיילים לא מקבלים הסמכה מתאימה, הכלב עושה את העבודה של הסוס, והסוס עושה את העבודה של הכלב (בגלל שמנהל העבודה הוא חמור). אפילו הנשקים מיושנים בגלל שכל התקציב הם מבזבזים על שטויות, אוכל יוקרתי ומשכורות לאלפי חיילים חסרי-תועלת. המדינה הפכה את הצבא לחברת הי-טק, וכולם מרגישים שהצבא מתנהל בצורה חובבנית, ולא יעילה. כפי שבלאדי אמרה, מעט מאוד חיילים עושים עבודה חשובה! רוב החיילים הם פשוט חסרי-תועלת לצבא (וצריך לשלם להם, ולדאוג להם לאוכל). הצבא לא יודע לנצל אנשים יעילים, הצבא לא יודע לנהל את עצמו כלכלית, מנהלית ומקצועית. רוב המתגייסים לא מנוצלים בצורה חכמה, נותנים ל10 איש לנהל תפקיד שבן-אדם אחד יכול לנהל. לפני שהתגייסתי באמת רציתי לעזור למדינה, אחרי שראיתי איך הצבא מתנהל, הרגשתי מבוזה לשרת בצבא שמתנהג כמו בית-ספר. כזה צבא בקושי מסוגל להלחם, ומה שקרה בלבנון זאת ההוכחה. מי שמנהל את הצבא, הוא פשוט אידיוט ללא כושר מנהיגות. במקום שצה"ל יהיה מכונת מלחמה משומנת, צה"ל הפך להיות חברה לא יעילה, שמבזבזת את כספי-הציבור למטרות טיפשות. אפילו הם לא יודעים ללמד את החיילים את הדבר הבסיסי - משמעת. רק אחוזים מאוד קטנים מגנים עלינו, מה שבאמת מגן עלינו היום זה הנשק הבלתי-קונבציונלי שנמצא בבונקרים.. אי-שם.. אם לא היה לנו את זה, ממזמן המדינה שלנו לא היתה שורדת. האויב שלנו רואה את חולשה הזאת, וזה רק עניין של זמן עד שהוא ינצל את חולשת, וכשלון הצבא. כל הכסף הזה שמתבזבז לשטויות, במקום לדברים החושבים יעלה לנו ביוקר. כל הניהול העלוב הזה של המפגרים, אנשי-עסקים בפיקוד, ובממשלה עוד ידפוק אותנו. הפכו את הממשלה לבורסה, ואת הצבא לבית מלון כוכב וחצי.
 
עם חלק אני מסכים וחלק לא

אני מסכים שצריך להעלות את המשכורת למ"כים ומ"פים כדי שהם יהיו תפקידים נחשקים, כי להעלות את הדרישות ולמיין את האנשים בצורה קפדנית זה מעורר צחוק בלי העלאת המשכורת כמו שאמרת וחסר תועלת לחלוטין במצב בו בעצם אף אחד לא רוצה להיות מפקד, כי הם רואים איך המ"כים והמ"פים שלהם רצים כל היום חסרי שניה לעצמם בלי חיים וגם לא מקבלים על זה מי יודע מה, ככה שמתחחנים לאנשים שיבאו להיות בתפקידים האלו ובעצם כל מי שיש לו קצת שכל בראש בורח מהתפקידים האלה והולך לעשות משהו עם החיים שלו.. זה ה שאני מסכים. עם זאת היכולות הצבאיות שלהצבא שלנו עדיין גבוהות מאוד, אני חושב למרות המלחמה האחרונה (גם צבא ארה"ב לא עושה כאלה גדולות ונצורות בעירק ומישהו שמע על אוסמה בן-לאדן?). וכל הבעיה של הקסאמים היא בכלל לא קורה ליכולות של הצבא שלנו (או הבעיה של הטרור בכלל), הרי כל אידיוט יודע שמבחינת כח צבאי אין שום בעיה למחוק את כל ארגוני הטרור מעל פני האדמה. הבעיה היא בחוקים בין לאומיים וחוקים לזכויות אדם שאם הם צודקים או לאו זה לא הנקודה כרגע וזה דיון אחר, אבל צודקים או לא ככל שיהיו הם החסום ללא שום קשר ליכולת הצבאית, אלו בעיות מדיניות שקשורות למקבלי ההחלטות בממשלה ולא בצבא.
 
למעלה