צריכה ייעוץ

צריכה ייעוץ

יש לי אח קטן שעולה לכיתה א' אני אחרי צבא ולכן יש לי זמן רב להיות איתו, הורי רוב זמנם עובדים ולא מקדישים לו זמן, החלטתי להכין אותו לכיתה א' וגיליתי שיש לו קליטה מהירה מאוד הצלחתי ללמד אותו לקרוא בפרק זמן של חודשיים ובחשבון התחלנו לא מזמן לפתור תרגילי כפל, אוצר המילים שלו עשיר מאוד, לפעמים הוא "שופך" בפני כל מיני דברים הקשורים לידע כללי כמו מלחמת העולם הראשונה (שהוא מתעניין בה,שמות של דינוזאורים, החור באוזון ועוד כמה דברים שהפתיעו אותי),לא מזמן הוא קרא באינטרנט על קתדרלה שנהרסה והוא התחיל לצייר אותה ולבנות דגם שלה, כרגע הוריי לא כ"כ מעורבים במצבו והם לוקחים זאת בטבעיות , אף על פי שמורתו של אחי נסתה לדבר איתם כמה פעמים אבל הם פשוט מסרבים לשמוע ומזלזלים.. השאלה שלי היא האם אחי נחשב למחונן או שיש עוד ילדים רבים בגילו היכולים להגיע לרמה כזו, ובמידה והוא אכן מחונן האם כדאי לפעול בנושא?

25252525

New member
אני לא חושב

שילדים בכיתה א' יש תחומי עניין נרחבים בדומה לאחיך, כך שיש סיכוי שהוא מחונן, אבל "חותם רשמי" ניתן רק לאחר אבחון. אם הוא אכן מחונן מאוד רצוי שתפעלי בעניין.

25252525

New member
מעבר לכך,

רצוי לדעתי שבכל מקרה תפעלי על-מנת לפתח את הכישורים של אחיך. המבחנים לאיתור מחוננים "מפספסים" לעיתים קרובות ואם אתה חשה שקיים בו פוטנציאל סביר להניח שאכן קיים:)

לאן כדאי לפנות?

המחנכת שלו דיברה איתי בטלפון והמליצה לי בנתיים לא לעשות כלום, היא גם הוסיפה שהיא נדהמה מהיכולת המתמטית שלו

25252525

New member
אולי

תפני לפסיכולוג חינוכי. לדעתי יהיה טוב אם תפני לגורם מוסמך שיוכל לייעץ לך. את יכולה לפרסם את ההודעה הזו גם בפורום הורים לילדים מחוננים אגב..

למעלה