אז ככה
קורסי השפות הם תמיד שנתיים אבל מקנים רק 2 נ"ז. מצד שני, ממה שאני יודע (לא לקחתי קורסים כאלה) הציונים בהם לרוב גבוהים. לגבי אמנות מודרנית, אני אישית לא לקחתי את הקורס הזה אבל בד"כ ככל שהקורסים הזויים יותר כך הם קלים יותר עם ממוצע ציונים טוב יותר
רק חשוב שתזכרי שבסך הכללי של התואר לאורך כל 4 השנים, קורס אחד של 2 נ"ז - לא ישפיע על הממוצע שלך בצורה ניכרת. לכן המטרה כמובן, היא באמת לקבל ציון טוב בקורסים האלה, אבל אל תצפי שזה מה שיעלה לך את הממוצע. ובכלל אל תאמיני לגמרי למשפטים בסגנון של "זה קל - זה מעלה ממוצע". בכל קורס יכולים להיות נכשלים ויכולים להיות מאיות. עדיף שתיכנסי לשיעור הראשון, תראי אם את מתחברת לנושא הקורס, למרצה, תשמעי קצת על קורס ועל שיטת הבחינה (יש כאלו למשל, שלא יקחו קורסים כלליים אלא אם המבחן עם חומר פתוח/סגור) ואז תחליטי. בקשר להתנגשות עם תורת המשפט: זה אומר שמועדי ב' בשני הקורסים גם מתנגשים? כי אם כן, אז אני לא הייתי מהמר על קורס כזה, ובמיוחד שתורת המשפט זה המבחן הנוסף. אני לא יודע אם מי תלמדי אבל זה מקצוע דיי מעיק. הסטודנטים הטובים ביותר נדרשים למועד ב' בקורס הזה... ובלי קשר, אל תמהרי כבר בשנה הראשונה, להתחיל להמר עם מועדי א' ו-ב'. במיוחד לא בגלל קורסי בחירה. יש מבחר גדול של קורסים אחרים, ומקסימום - תקחי רק קורס כללי אחד בשנה א' (או בכלל לא...). תלוי בך. שיהיה בהצלחה.