צריכה המלצות

Pirus girl

New member
צריכה המלצות

היי אני סטודנטית למשפטים שנה א' בבינתחומי.. הבנתי שמומלץ כבר בסמסטר הראשון לקחת קורסי בחירה כללים... איזה אתם ממליצים מבחינת עניין וגם מבחינת העלאת הממוצע? תודה

אלמרפאד

New member
ההמלצה שלי

היא קודם כל להסתכל על קורסים שמסתדרים לך טוב במערכת ו(לא פחות חשוב) שהמבחן שלהם משתלב בצורה נוחה עם מבחני החובה. אחרי שתעשי את זה ותהיה לך רשימה ספציפית של קורסים מסוימים - אוכל לנסות לעזור לך במה מומלץ יותר ומה מומלץ פחות. נ.ב. בשנה א' אני לקחתי קורס בחירה כללי אחד, וזה היה רק בסמסטר ב'. לא מצטער על זה. אל תמהרי לקחת קורסים כלליים בסמסטר א', רק אם ממש אבל ממש הם נופלים לך טוב במערכת + מבחן נוח + נושא מעניין + מרצה מעניין.

Pirus girl

New member
האמת שחשבתי..

על שפה.. איטלקית או צרפתית כי זה ממש מעניין אותי.. אבל אני לא בטוחה עדיין אמרו לנו שאומנית מודרנית למשל זה ממש קל ומעלה ממוצע? באמת ככה?

Pirus girl

New member
ועוד בעיה

שדווקא זה שכן מעניין אותי ואנירוצה המועד א' שלו מתנגש לי עם תורת המשפט כמה זה יהיה נורא אם אני אעשה רק מועד ב' של הקורס?

אלמרפאד

New member
אז ככה

קורסי השפות הם תמיד שנתיים אבל מקנים רק 2 נ"ז. מצד שני, ממה שאני יודע (לא לקחתי קורסים כאלה) הציונים בהם לרוב גבוהים. לגבי אמנות מודרנית, אני אישית לא לקחתי את הקורס הזה אבל בד"כ ככל שהקורסים הזויים יותר כך הם קלים יותר עם ממוצע ציונים טוב יותר
רק חשוב שתזכרי שבסך הכללי של התואר לאורך כל 4 השנים, קורס אחד של 2 נ"ז - לא ישפיע על הממוצע שלך בצורה ניכרת. לכן המטרה כמובן, היא באמת לקבל ציון טוב בקורסים האלה, אבל אל תצפי שזה מה שיעלה לך את הממוצע. ובכלל אל תאמיני לגמרי למשפטים בסגנון של "זה קל - זה מעלה ממוצע". בכל קורס יכולים להיות נכשלים ויכולים להיות מאיות. עדיף שתיכנסי לשיעור הראשון, תראי אם את מתחברת לנושא הקורס, למרצה, תשמעי קצת על קורס ועל שיטת הבחינה (יש כאלו למשל, שלא יקחו קורסים כלליים אלא אם המבחן עם חומר פתוח/סגור) ואז תחליטי. בקשר להתנגשות עם תורת המשפט: זה אומר שמועדי ב' בשני הקורסים גם מתנגשים? כי אם כן, אז אני לא הייתי מהמר על קורס כזה, ובמיוחד שתורת המשפט זה המבחן הנוסף. אני לא יודע אם מי תלמדי אבל זה מקצוע דיי מעיק. הסטודנטים הטובים ביותר נדרשים למועד ב' בקורס הזה... ובלי קשר, אל תמהרי כבר בשנה הראשונה, להתחיל להמר עם מועדי א' ו-ב'. במיוחד לא בגלל קורסי בחירה. יש מבחר גדול של קורסים אחרים, ומקסימום - תקחי רק קורס כללי אחד בשנה א' (או בכלל לא...). תלוי בך. שיהיה בהצלחה.

Pirus girl

New member
תודה ו..

לא רק המועדי א' מתנגשים וכמובן שאני אעשהאת המועד ב' בצרפתי אם ככה.... יש לך עוד קורסים מעניינים להמליץ?? תודה...

למעלה